|
Love Actually |
| Autor |
Wiadomość |
otherwaymistercollins [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Harry_the_Cat
poszukująca

|
Wysłany: Czw 16 Lis, 2006 00:46
|
|
|
| Musze w końcu zabrac mamie moj egzemplarz!! |
_________________ Carry on my wayward son, For there'll be peace when you are done. Lay your weary head to rest, Now don't you cry no more... |
| Ostatnio zmieniony przez Harry_the_Cat Czw 16 Lis, 2006 17:46, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Czw 16 Lis, 2006 15:23
|
|
|
Moja przyjaciółka też stwierdziła, że to ten czas |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 16 Lis, 2006 22:39
|
|
|
ja zwykle oglądam tuż przed świetami, kiedy jest już ta świateczna bieganina, piecze się ciasta, wytwarza półprodukty. Po skończonej robocie - Love actually
Uwielbiam szczególnie te sceny wyrzucone |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Czw 16 Lis, 2006 22:47
|
|
|
| Niestety nie widziałam ich :-( Możesz powiedzieć, co w nich jest? |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
Harry_the_Cat
poszukująca

|
Wysłany: Czw 16 Lis, 2006 22:49
|
|
|
Jak to co? Claudia Schiffer naked, naked, naked!!! |
_________________ Carry on my wayward son, For there'll be peace when you are done. Lay your weary head to rest, Now don't you cry no more... |
|
|
|
 |
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 16 Lis, 2006 22:52
|
|
|
admete mogę ci bardzo dokładnie strzelić opisami, ale jak odzyskam DVD
ogólnie wycinając mieli do wbyboru sceny bardzo dobre i bardzo bardzo dobre. Wyrzucili te bardzo dobre. |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Czw 16 Lis, 2006 22:54
|
|
|
| Jak sie finansowo odkuję, to chyba w końcu kupię dvd... |
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
Harry_the_Cat
poszukująca

|
Wysłany: Czw 16 Lis, 2006 22:56
|
|
|
Tak, te, co wycięli tez są naprawdę rewelacyjne!
No i jest cały teledysk "Christmas is all around"! |
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 16 Lis, 2006 23:02
|
|
|
no tak, otherwaj zawsze czuwa !!!
ososbiscie uwielbiam te scene z Emma i córeczką (a to były jakieś homary u żłóbka dzieciątka Jezus?) |
|
|
|
 |
|
Wysłany: Czw 16 Lis, 2006 23:05
|
|
|
Tak, świetna jest ta scena, zwłaszcza że ta mała taka dumna bo gra PIERWSZEGO homara |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Czw 16 Lis, 2006 23:07
|
|
|
Dzięki |
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 16 Lis, 2006 23:08
|
|
|
ja uwielbiam tą minę Emmy. Nie bardzo rozumiejącą przyczyn radości, ale cieszącą się radoscia c órki |
|
|
|
 |
Harry_the_Cat
poszukująca

|
Wysłany: Czw 16 Lis, 2006 23:12
|
|
|
| Dla mnie scena w filmie, po tym jak Emma dostaje płytę Joni Mitchell jest jedną z moich ukochanych w ogóle. Niesamowicie przejmująca, świetnie dobrana piosenka. |
|
|
|
 |
|
Wysłany: Czw 16 Lis, 2006 23:14
|
|
|
| AineNiRigani napisał/a: | | ja uwielbiam tą minę Emmy. Nie bardzo rozumiejącą przyczyn radości, ale cieszącą się radoscia c órki |
Tak, ona w ogóle kapitalnie zagrała w tym filmie matkę. Rozczulam się na wszystkich scenach z Emmą... A już najgorsza jest dla mnie ta pod koniec na lotnisku, to jak się wita z mężem-marnotrawnym i w jaki sposób wymawia słowo 'dom' - po prostu ryczę jak bóbr |
|
|
|
 |
Caitriona
Byle do zimy

|
Wysłany: Pią 17 Lis, 2006 00:00
|
|
|
Jeden z moich ulubionych, w czasie Świąt obowiązkowy
Najlepszy dla mnie jest wątek z Colinem - scena z ratowaniem rękopisu jest cudowna! :grin: Najmniej podoba mi się historia z Keirą, chyba... Ale i tak całość jest taka fantastyczna! |
_________________ And I'm not gonna lie Say I've been alright
'Cause it feels like I've been living upside down
What can I say? I'm survivin'
Crawling out these sheets to see another day
And I'm gonna be fine I'm gonna be fine
I think I'll be fine
 |
|
|
|
 |
Harry_the_Cat
poszukująca

|
Wysłany: Pią 17 Lis, 2006 00:09
|
|
|
| Caitriona napisał/a: | | Najlepszy dla mnie jest wątek z Colinem - scena z ratowaniem rękopisu jest cudowna! |
I rozmowa po tej scenie tez jest świetna! |
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pią 17 Lis, 2006 01:02
|
|
|
| Caitriona napisał/a: | | scena z ratowaniem rękopisu jest cudowna! |
Też ją bardzo lubię Zwłaszcza tekst Colina 'Oh God! She's in!' czy jakoś tak |
|
|
|
 |
Caitriona
Byle do zimy

|
Wysłany: Pią 17 Lis, 2006 10:56
|
|
|
| otherwaymistercollins napisał/a: | | Caitriona napisał/a: | | scena z ratowaniem rękopisu jest cudowna! |
Też ją bardzo lubię Zwłaszcza tekst Colina 'Oh God! She's in!' czy jakoś tak |
Tak, ten tekst i mina na twarzy Colina, która mu towarzyszy - cudeńko |
_________________ And I'm not gonna lie Say I've been alright
'Cause it feels like I've been living upside down
Crawling out these sheets to see another day
And I'm gonna be fine I'm gonna be fine
I think I'll be fine
 |
|
|
|
 |
Alison
|
Wysłany: Pią 17 Lis, 2006 15:09
|
|
|
| Ten wątek z Emmą jest chyba najsmutniejszy. Bo wszystkie tak cudnie na tym lotnisku się kończą, takie ładne przesłanie niesie ten film, a po minie Emmy widać, że ona wracając do domu, wraca do czegoś, co już nigdy nie będzie takie jak dawniej, bo można wybaczyć, ale nie da się zapomnieć.... |
|
|
|
 |
bezpaznokcianka

|
Wysłany: Pią 17 Lis, 2006 15:33
|
|
|
a mi sie watek z Kiera podobalby gdyby to nie Kiera grala. Ale ten zakochany facet, imienia naturalnie nie pomne, jest taki biedny ze az sie chce go naprawde wziac i przytulic.
A motyw z przeinaczona piosenka Christmas is all aroud you jest booooski. Jak zobaczylam teledysk na niemieckiej Vivie zanim uslyszalam w ogole o tym filmie, spadlam z krzesla... CO TO JEST? taka byla moja reakcja plus glupawka natychmiastowa |
|
|
|
 |
|
Wysłany: Pią 17 Lis, 2006 15:52
|
|
|
| Znalazłam właśnie informację, że córkę Karen (Emma Thompson), tą od homara, zagrała Lulu Popplewell, czyli siostra Anny Popplewell, tej która zagrała w 'Narni'. I jak zwykle dopiero kiedy się dowiedziałam to zauważam podobieństwo... |
|
|
|
 |
bezpaznokcianka

|
Wysłany: Pią 17 Lis, 2006 15:59
|
|
|
a ja tak bardzo zawsze chce to ogladac przed swietami ale... nigdy mi tego nie puscili w TV (marzenia ) a tez nigdy nie bylo mnie stac na DVD (actually - nie mam nawet odtwarzacza ni to do TV ni to do kompa hehe). A teraz chcialam se sciagnac z neta i tez nic. Fatum chyba nade mna wisi jakies odnosnie tego filmu. Wiec jak go wreszcie ponownie zobacze to naprawde bedzie SWIETO |
|
|
|
 |
|
|