|
M*A*S*H* 4077 |
| Autor |
Wiadomość |
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 10 Maj, 2008 15:11 M*A*S*H* 4077
|
|
|
Ha !!! Zastanawialam sie czy temat istnieje - zwazywszy na okolicznosci. I widze, ze nie !!! Nadrabiam.
Drogie Panie, wreszcie po blisko 15 latach telewizja uraczyla nas powtorka serialu !!! Od poniedzialku do czwartku o 17 po 2 odcinki !!!
To jedna z najlepszych informacji telewizyjnych jakie slyszalam. |
|
|
|
 |
Harry_the_Cat
poszukująca

|
Wysłany: Sob 10 Maj, 2008 15:16
|
|
|
Jasne. Tylko kto jest w domu o 17 od poniedziałku do piątku... |
_________________ Carry on my wayward son, For there'll be peace when you are done. Lay your weary head to rest, Now don't you cry no more... |
|
|
|
 |
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 10 Maj, 2008 16:43
|
|
|
| przypuszczam, ze jednak znajdzie sie ktos oprocz mnie. |
|
|
|
 |
Marija

|
Wysłany: Sob 10 Maj, 2008 17:09
|
|
|
Bywa się . Jak nie zapomnę, to niewątpliwie obejrzę . |
|
|
|
 |
lady_kasiek [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 10 Maj, 2008 17:14
|
|
|
| o skoro dobre to moze i ja się skuszę sporadycznie jestem w domu wtedy |
|
|
|
 |
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 10 Maj, 2008 17:23
|
|
|
ja kiedys dialogi umieszczalam. Trzeba bedzie dac znac Matuli i Kaziutce |
|
|
|
 |
Harry_the_Cat
poszukująca

|
Wysłany: Sob 10 Maj, 2008 17:25
|
|
|
| lady_kasiek napisał/a: | | skoro dobre |
??? Kasku, Mash to klasyka klasyki! |
_________________ Carry on my wayward son, For there'll be peace when you are done. Lay your weary head to rest, Now don't you cry no more... |
|
|
|
 |
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 10 Maj, 2008 17:47
|
|
|
wszelkie wspolczesne seriale komediowe to jedynie dzieci starego dobrego MASHA
Powstal w atmosferze antywietnamskiej wojny medialnej na bazie filmu Altmana i cieszyl sie tak wielka popularnoscia, ze po zakonczeniu wojny widzowie nie pozwolili zakonczyc emisji. Ostatecznie trwal przez ponad 10 lat... |
|
|
|
 |
lady_kasiek [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 10 Maj, 2008 18:56
|
|
|
| Harry_the_Cat napisał/a: | | ??? Kasku, Mash to klasyka klasyki! |
nie oglądałam. nawet nie pamiętam, zeby coś takiego w TV leciało. teraz będę nadrabiać |
|
|
|
 |
Marija

|
Wysłany: Sob 10 Maj, 2008 19:07
|
|
|
Ale jakoś całkiem niedawno widziałam odcinek, ale na jakim kanale?
Kaśku, rzucaj wszystko i oglądaj, a Sokole Oko Ci się przyśni niezawodnie |
|
|
|
 |
lady_kasiek [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 10 Maj, 2008 19:13
|
|
|
postaram się rzucić ile się da, ale będzie troszkę kłopotliwe bo pora jest troszkę ni w to ni w owo. Skole oko to chyba jakiś film o mnie musi być |
|
|
|
 |
Aragonte

|
Wysłany: Sob 10 Maj, 2008 20:28 Re: M*A*S*H* 4077
|
|
|
| AineNiRigani napisał/a: | | To jedna z najlepszych informacji telewizyjnych jakie slyszalam. |
Aine, informacja super, ale godzina?
Chyba będę sobie wieczorem z DVD puszczać po te dwa odcinki... |
|
|
|
 |
malmik
Gerry zawsze wraca

|
Wysłany: Sob 10 Maj, 2008 20:46
|
|
|
Ekstra - rewelacja - chyba nawet porzucę bieżace newsy teleekspresowe żeby to oglądać (dużej straty nie będzie). |
_________________ Gosia zachwycająca się Ryśkiem - daje mi to poczucie ładu i porządku na świecie... |
|
|
|
 |
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 10 Maj, 2008 23:34
|
|
|
| lady_kasiek napisał/a: | | nawet nie pamiętam, zeby coś takiego w TV leciało. |
Trudno by Ci bylo. Ostatnia emisja zakonczyla sie jakies 15 lat temu... |
|
|
|
 |
trifle

|
Wysłany: Sob 10 Maj, 2008 23:42
|
|
|
Niemożliwe! Ja pamiętam! Nie oglądałam nigdy sama, ale pamiętam, że leciało w telewizji i pamiętam, jak pstrykałam po kanałach i "o nieeee, znowu to" Miałam wtedy raczej więcej niż 6 lat |
_________________ Spieszmy się kochać wypłatę, tak szybko odchodzi. |
|
|
|
 |
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 10 Maj, 2008 23:52
|
|
|
| ja chodzilam do podstawowki, czyli musialam miec jakies 13-14 lat nie wiecej. |
|
|
|
 |
Harry_the_Cat
poszukująca

|
Wysłany: Nie 11 Maj, 2008 00:06
|
|
|
| Aine, ja tez pamietam. I jestem prawie pewna, ze dawali to poźniej na TVN 7 lub TV4. |
|
|
|
 |
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 11 Maj, 2008 09:19
|
|
|
| Hmmm... mozliwe. TVNy mam stosunkowo od niedawna, wiec rzeczywiscie moze i szlo. Ale i tak dla mnie przerwa jest 15 letnia wiec radocha wielka. |
|
|
|
 |
Tamara
nikt nie jest doskonały...

|
Wysłany: Nie 11 Maj, 2008 18:53
|
|
|
To było jakoś lata 1990-93? jak mogłam ,zawsze oglądałam A teraz kurde zero szansy |
_________________ Nie można uwięzić kogoś, kto mieszka we własnej głowie. |
|
|
|
 |
lady_kasiek [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 11 Maj, 2008 18:55
|
|
|
| łoj to pacholęciem byłam. nie kojarzę. Gumisie się oglądało i Wilka i zająca a nie klasyczne filmidła |
|
|
|
 |
Marija

|
Wysłany: Nie 11 Maj, 2008 19:02
|
|
|
| lady_kasiek napisał/a: | | Gumisie się oglądało i Wilka i zająca a nie klasyczne filmidła | Gumisie, matko jedyna . A my z małżonkiem MASHa, z zachwytem . |
|
|
|
 |
Aragonte

|
Wysłany: Nie 11 Maj, 2008 19:08
|
|
|
| Marija napisał/a: | | lady_kasiek napisał/a: | | Gumisie się oglądało i Wilka i zająca a nie klasyczne filmidła | Gumisie, matko jedyna . A my z małżonkiem MASHa, z zachwytem . |
Ja też z radością i zachwytem
I jeśli się uda, to uzbieram wszystkie sezony (których jest z dwanaście ).
Howgh!
Pierwszy sezon już mam
Pamiętacie odcinek z wyborem Sokolego Oka na naczelnego chirurga? Jego "koronację" z wręczaniem przepychaczki do zlewu? Radara w roli dziewczątka sypiącego kwiaty? (tzn. nie kwiaty sypał, tylko jakieś podarte papierki) A rozbrajanie bomby przez Sokole Oko i Trapera? O rany |
|
|
|
 |
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 11 Maj, 2008 19:29
|
|
|
Aragonte - dokladnie 11 Rozbrajanie bomby pamietam sprzed 15 lat - tam chyba ta bomba ostatecznie eksplodowala ulotkowo, no nie? Ja uwielbiam odcinek w ktorym sokole Oko zastanawial sie o co wlasciwie w tej wojnie chodzi, co maja Amerykanie, czego nie maja Koreanczycy, ze Ci ostatni tak ich nienawidza. I wyszlo mu, ze nie maja latryny. Postanowil wiec podarowac im jedna aby zakonczyc juz te glupia wojne. A ze po drodze wszedl do niej general - to i zaczal wywozic latryne z generalem w srodku.
Kocham ten odcinek. |
|
|
|
 |
Tamara
nikt nie jest doskonały...

|
Wysłany: Nie 11 Maj, 2008 19:30
|
|
|
Ja szczegółów nie pamiętam , tylko ogólne wrażenie totalnego absurdu , absolutnie urzekające . A Gumisie też oglądałam , i "Wyspę niedźwiedzi" i Smerfy...
Tak mi się skojarzyło teraz przy tym absurdzie z tym co napisał w jakimś swoim felietonie Boy , jak to w czasie I wojny jako poddany austriacki i lekarz - nic nie szkodzi ,że pediatra - był wysłany do jakiegoś garnizonu czy twierdzy na głębokiej prowincji , gdzie właściwie nic się nie działo i nic nie było do roboty (to akurat inaczej niż w MASHu) , ale kretyńsko- służbista atmosfera podobnego typu , no i zaczął w końcu dostawać takiej głupawki z nudów , że zaczął pisać słownik rymów i umieszczał w nim takie perły jak np. owad-kilowat - oczywiście pod literą "t" |
_________________ Nie można uwięzić kogoś, kto mieszka we własnej głowie. |
| Ostatnio zmieniony przez Tamara Nie 11 Maj, 2008 19:41, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Aragonte

|
Wysłany: Nie 11 Maj, 2008 19:37
|
|
|
| AineNiRigani napisał/a: | | Aragonte - dokladnie 11 Rozbrajanie bomby pamietam sprzed 15 lat - tam chyba ta bomba ostatecznie eksplodowala ulotkowo, no nie? |
Tak, to była bomba ideologiczna czy jakoś tak
Tego odcinka, o którym Ty piszesz, nie pamiętam... Może nie oglądałam?
I faktycznie, ten absurd jest urzekający
Aine, może w wolnej chwili powklejamy trochę smaczniejszych cytatów? |
|
|
|
 |
|
|