|
Świat według Marvela |
| Autor |
Wiadomość |
annmichelle

|
Wysłany: Nie 07 Maj, 2023 19:37
|
|
|
Jak już kiedyś wspominałam - "Strażnicy Galaktyki 3" to jedyny film Marvela (z tych po wielkim finale w "Endgame"), na który "czekam" - w sensie, jestem ciekawa co tam wymyślili.
Kilka dni temu była premiera i to jedny film Marvela po "Endgame", który zbiera bdb recenzje zarówno u krytyków, jak i publiczności.
Poczekam jak będzie na Disney Plus i fajnie, że wygląda to na dobre zakończenie trylogii. |
| Ostatnio zmieniony przez annmichelle Pon 08 Maj, 2023 12:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
RaczejRozwazna
|
Wysłany: Pon 08 Maj, 2023 12:20
|
|
|
| To będzie w kinach? |
_________________ ...najbardziej poruszające są opowieści nieopowiedziane /J.R.R. Tolkien/ |
|
|
|
 |
annmichelle

|
Wysłany: Pon 08 Maj, 2023 12:33
|
|
|
W Polsce film miał 5.05 premierę.
Nie chcę czytać o czym jest film, opinii (ograniczyłam się do dwóch recenzji bez spoilerów), ale film jest podobno bardzo "humanistyczny", w sensie dotyka kwestii etyki, człowieczeństwa, ale też uczuć, przyjaźni i skupia się szczególnie na zwierzętach, czytałam że już po pierwszych minutach ma się ochotę pogłaskać swojego psa/kota lub przygarnąć "sierściucha".
Jeśli tak rzeczywiście jest - to dla mnie duży plus. |
|
 |
Aragonte

|
Wysłany: Pon 08 Maj, 2023 14:11
|
|
|
Żadnych szczegółów nie podam, ale znajomi z Discorda chwalą film |
_________________ "Wolę piekło chaosu od piekła porządku".
(W. Szymborska) |
|
|
|
 |
RaczejRozwazna
|
Wysłany: Pon 19 Cze, 2023 19:45
|
|
|
Byłam na Strażnikach - miałam mieszane uczucia, ale w ostatecznym rachunku na plus.
Znakomita muzyka jak zwykle! |
_________________ ...najbardziej poruszające są opowieści nieopowiedziane /J.R.R. Tolkien/ |
|
|
|
 |
annmichelle

|
Wysłany: Pon 19 Cze, 2023 22:54
|
|
|
A ja właśnie skończyłam Ant-man i Osa: Kwantomania i wg mnie to najlepszy film z trzech o Ant-manie. Ale nieszczególnie lubię akurat tę serię, więc powiedzmy, że tym razem było 6/10.
Wg mnie Ant-man i Spiderman to takie familijne kino, a jednak ta część była inna.
Wizualnie bdb no i wreszcie zaczyna się coś tam kształtować z tych wszystkich filmów i seriali, które powstały po "Endgame", bo dotychczas to takie wydawało się chaotyczne.
"Kwantomania" szczególnie łączy się z serialem "Loki", ale także poniekąd z ostatnim Spidermanem ("Bez drogi do domu") i "Dr. Strange i Multiversum". |
|
 |
BeeMeR

|
Wysłany: Wto 20 Cze, 2023 12:50
|
|
|
| annmichelle napisał/a: | | Ant-man i Osa: Kwantomania | Mnie się okropnie nie chciało oglądać, podejrzałam tylko trochę przez ramię Adama, który strwierdził, że film jest "taki se, ale może być" |
|
 |
annmichelle

|
Wysłany: Wto 20 Cze, 2023 13:56
|
|
|
Na ja też długo zwlekałam z obejrzeniem, bo tak jak naspisałam: Ant-man to "nie moja" seria. |
|
 |
annmichelle

|
Wysłany: Śro 02 Sie, 2023 23:30
|
|
|
Od dziś Strażnicy Galaktyki vol.3 są na Disney Plus.
Obejrzałam i wg mnie najsłabsza część tej trylogii.
Raczej do niego nie wrócę.
Niestety, marvel pikuje w dół.
Ile powstało już filmów po "Endgame"? I o żadnym (mimo mojej sympatii do niektórych aktorów i postaci) niestety nie mogę powiedzieć, że mi się spodobał i chętnie obejrzę go ponownie.
Myślę, że to wina scenariuszy, które nie są dobre.
A jak kiepski scenariusz to choćby reżyser, aktorzy, montażyści się dwoili i troili to nic z tego nie będzie. |
|
 |
BeeMeR

|
Wysłany: Śro 02 Sie, 2023 23:40
|
|
|
| annmichelle napisał/a: |
Od dziś Strażnicy Galaktyki vol.3 są na Disney Plus | obejrzałam pierwszą godzinę - jest to dramatycznie słabe, dialogi, sytuacje, całokształt |
|
 |
RaczejRozwazna
|
Wysłany: Czw 03 Sie, 2023 01:13
|
|
|
| No cóż zgadzam się. |
|
|
|
 |
BeeMeR

|
Wysłany: Pią 04 Sie, 2023 14:00
|
|
|
Dałam Strażnikom drugą szansę ale to jakaś porażka - dialogi żenująco kiepskie, np ten o kupach teletubisiowe kostiumy, durne zachowania wszystkich postaci - nie moja bajka, zdecydowanie już na awet nie chcę wiedzieć jak to się kończy |
|
 |
RaczejRozwazna
|
Wysłany: Pią 04 Sie, 2023 14:35
|
|
|
Chyba przeoczyłam dialog o kupach
Co ciekawe ta cześć ma najlepsze oceny z wszystkich a recenzje och i ach. Dla mnie była nudna i zbyt sentymentalna, na dialogi w Marwelu nigdy nie zwracałam szczególnej uwagi. |
|
|
|
 |
BeeMeR

|
Wysłany: Pią 04 Sie, 2023 14:54
|
|
|
Moze to po trochu kwestia tłumaczenia- ja próbowałam oglądać w dubbingu, dialogi są tu dość często niestety wulgarne, głupie, a jak się nic ciekawego nie dzieje na ekranie to nawet w marvelu zwróci się uwagę na to co i jak mówią |
|
 |
annmichelle

|
Wysłany: Pią 04 Sie, 2023 16:48
|
|
|
Oglądałam w oryginale i też jest momentami wulgarnie. Tzn. nie wiem, jak przetłumaczono na polski np. piss off, ale eleganckie to nie jest. |
|
 |
RaczejRozwazna
|
Wysłany: Pią 04 Sie, 2023 17:23
|
|
|
Dla mnie chyba bardziej żenujące były dialogi w dwójce - tzn. tak żenujące, że aż chwilami zwracałam na nie uwagę |
|
|
|
 |
BeeMeR

|
Wysłany: Pią 04 Sie, 2023 22:55
|
|
|
| annmichelle napisał/a: | | nie wiem, jak przetłumaczono na polski np. piss off, ale eleganckie to nie jest. | To chyba brzmiało "wal(cie) się" i to był definitywny koniec mojej przygody z tym filmem - bo jeśli twórcy mają tyle do przekazania, to ja wysiadam. Jest wiele innych filmów, którym wolę dać szansę. |
|
 |
BeeMeR

|
Wysłany: Pon 14 Sie, 2023 20:44
|
|
|
Dałam filmowi - SG3 trzecią szansę i korzystając z tego, że dzieci były zajęte gdzie indziej a podobnie jak ja straciły zainteresowanie historią zmogłam film do końca pod mycie garów i takie tam.
"Ja jestem Groot" przetłumaczone jako "ssijcie moje... (korzonki? gałęzie?)" to kolejna perła dialogowa Zaczęłam się nawet zastanawiać, do kogo to jest adresowane, do młodzieży? Bo do dzieci raczej nie
Film oceniam jako słaby, właściwie dość zbędny. Rocket miał swoje 5 minut, to ok, ale trzeba było pomyśleć nad lepszą fabułą i dialogami. |
|
 |
BeeMeR

|
Wysłany: Wto 16 Lip, 2024 12:50
|
|
|
Nie zgadniecie co Ania wczoraj oglądała
 |
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Wto 16 Lip, 2024 16:22
|
|
|
Jakie to cudne |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
|
|