|
Gra o tron (TV) |
| Autor |
Wiadomość |
milenaj

|
|
|
|
 |
BeeMeR

|
Wysłany: Śro 12 Cze, 2019 20:51
|
|
|
A nie do Malin? |
|
 |
milenaj

|
|
|
|
 |
Agn
księgarniany wymiatacz

|
Wysłany: Nie 14 Lip, 2019 22:22
|
|
|
| Wiem, że nie powinnam się wypowiadać, w końcu milion lat temu przebrnęłam tylko 1,5 sezonu, ale dla mnie Jon był przeokropny, cały czas chodził z miną, jakby miał się zaraz rozpłakać. Może coś się zmieniło od tamtych słabych początków, ale na widok Kita Harringtona dostaję dreszczy (bynajmniej nie rozkoszy). |
_________________ Fear is the mind-killer. |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Pon 15 Lip, 2019 06:38
|
|
|
| Wiesz ja na Jona patrzę przez pryzmat książek i gdyby nie to, ze Martin reszty nie napisał, serialu bym nie oglądała. A tak widziałam te sezony, których nie napisał w postaci książek. |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
Akaterine

|
Wysłany: Pon 15 Lip, 2019 07:49
|
|
|
| Agn napisał/a: | | Wiem, że nie powinnam się wypowiadać, w końcu milion lat temu przebrnęłam tylko 1,5 sezonu, ale dla mnie Jon był przeokropny, cały czas chodził z miną, jakby miał się zaraz rozpłakać. Może coś się zmieniło od tamtych słabych początków, ale na widok Kita Harringtona dostaję dreszczy (bynajmniej nie rozkoszy). |
Zgadzam się! Kit Harrington jest slabym aktorem. Sansa nie jest lepsza. |
|
|
|
 |
Agn
księgarniany wymiatacz

|
Wysłany: Pon 15 Lip, 2019 12:30
|
|
|
| Admete napisał/a: | | Wiesz ja na Jona patrzę przez pryzmat książek i gdyby nie to, ze Martin reszty nie napisał, serialu bym nie oglądała. A tak widziałam te sezony, których nie napisał w postaci książek. |
Z tego co wiem Martin pisze swoje, a serial zrobil swoje i to sa 2 osobne historie. Ale nie wiem na ile, bo nie chce mi sie tego sprawdzac. Porzucilam Martina dawno temu. |
_________________ Fear is the mind-killer. |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Pon 15 Lip, 2019 17:54
|
|
|
| Martin jeszcze nie dokończył i obawiam sie, że nie dokończy. Przeczytałam do tego momentu, do którego doszedł , do zamachu na Jona. |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
Trzykrotka

|
Wysłany: Wto 16 Lip, 2019 13:17
|
|
|
| Ja porzuciłam serial po 1 sezonie właśnie przez Jona. Nie chciało mi się oglądać czegoś, w którym nie będzie Neda Starka, a będzie ten mdły Jon. |
|
|
|
 |
BeeMeR

|
Wysłany: Wto 16 Lip, 2019 13:45
|
|
|
| Ja dalej tkwię w przedistatnim odcinku finałowego sezonu. To już dawno nie jest ten sam serial co z początku. Martin może zbyt rozdmuchał fabułę i postaci ale przynajmniej wszystko było odpowiednio krwiste, a nie mdłe. Tam jest imho dużo innych, ciekawszych postaci, zarówno aktorsko jak i fabularnie, najsłabsi są zdecydowanie Dany i Jon. |
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Wto 16 Lip, 2019 18:18
|
|
|
| Nie tylko Jon jest w powieści. |
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
BeeMeR

|
Wysłany: Pon 12 Sie, 2019 22:37
|
|
|
Wzięłam się dziś w garść i dokończyłam serial - finałowy odcinek nie był tak zły jak dwa- trzy poprzednie, szczególnie ten koszmarek z karykaturalną wojną o Winterfell. Jestem usatysfakcjonowana rozwiązaniem finalnym tj. Niezmiernie cieszę się
|
|
 |
Aragonte

|
Wysłany: Śro 29 Sty, 2020 17:43
|
|
|
Na pewnym forum PLiO wzięto na tapetę sceny erotyczne w serii książkowej Oj, mam wrażenie, że tłumacz trochę za ostro pojechał, dobierając słowa
http://www.ogienilod.in-m...opic.php?t=1089
A tu o rozterkach tłumaczy (już nie PLiO) w tym temacie
http://forum.mlingua.pl/a...hp/t-13141.html |
_________________ "Wolę piekło chaosu od piekła porządku".
(W. Szymborska) |
| Ostatnio zmieniony przez Aragonte Śro 29 Sty, 2020 18:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Śro 29 Sty, 2020 18:09
|
|
|
| Nie mamy odpowiedniego słownika... |
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
Aragonte

|
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Śro 17 Maj, 2023 16:25
|
|
|
| Obstawiam, że nie. |
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
|
|