|
|
Czy Austen umiała pisać? |
| Autor |
Wiadomość |
Trzykrotka

|
Wysłany: Nie 26 Lis, 2017 11:47
|
|
|
Mnie właśnie kobieta skręciła nowe meble. Zostawiłam jej klucz, a kiedy wrócilam do domu po pracy już sobie stały Świetna jest w takich sprawac. Poza tym świetnie gotuje. A jak haftuje krzyzykami! Klękajcie narody. Tyle, że przydałaby jej się gosposia (albo gospoś) - do sprzątania, zmywania, mycia okien, sanitariatów, podłogi kompletnie nie ma serca. |
|
|
|
 |
praedzio

|
Wysłany: Nie 26 Lis, 2017 11:52
|
|
|
| Trzykrotka napisał/a: | | do sprzątania, zmywania, mycia okien, sanitariatów, podłogi kompletnie nie ma serca. |
Jak już znajdzie taką gosposię bądź gosposia, to niech da mi namiar. Też by mi się taka pomoc przydała. |
_________________ For the test of the heart is trouble
And it always comes with years.
And the smile that is worth the praises of earth
Is the smile that shines through the tears.
Irlandzkie przysłowie |
|
|
|
 |
Jotka

|
Wysłany: Śro 29 Lis, 2017 14:33
|
|
|
| Trzykrotka napisał/a: | Mnie właśnie kobieta skręciła nowe meble. Zostawiłam jej klucz, a kiedy wrócilam do domu po pracy już sobie stały Świetna jest w takich sprawac. Poza tym świetnie gotuje. A jak haftuje krzyzykami! Klękajcie narody. Tyle, że przydałaby jej się gosposia (albo gospoś) - do sprzątania, zmywania, mycia okien, sanitariatów, podłogi kompletnie nie ma serca. |
Czy mówisz o mojej siostrze wypisz, wymaluj, dodać kwiaty i cała Ewa . Czasami lituję się nad nią i idę jej posprzątać. Moje kłopoty z instalacją pieca skończyły się w chwili gdy to ona wszystko załatwiała z fachowcami (dwa miesiące się męczyłam a jej wystarczył tydzień) |
|
|
|
 |
Anaru

|
Wysłany: Śro 29 Lis, 2017 22:43
|
|
|
| Jotka napisał/a: | | Moje kłopoty z instalacją pieca skończyły się w chwili gdy to ona wszystko załatwiała z fachowcami (dwa miesiące się męczyłam a jej wystarczył tydzień) |
Rozumiem, że działa wreszcie bezawaryjnie? |
|
 |
Jotka

|
Wysłany: Czw 30 Lis, 2017 14:07
|
|
|
Działa, jest cieplutko i bez obsługowo. |
|
|
|
 |
Aragonte

|
Wysłany: Czw 27 Kwi, 2023 22:07
|
|
|
Nie chcę zakładać nowego wątku, bo zamierzam wrzucić tylko sznurek - tutaj powinien pasować
Algorytm YT podsunął mi coś, co może zainteresuje kogoś jeszcze - to rodzaj dyskusji o literaturze, w której porównywane są dzieła JA oraz twórczość (dużo mniej obszerna) Emily Bronte, opatrzone to jest komentarzem i czytanymi przez aktorów fragmentami powieści.
Jane Austen vs Emily Brontë: The Queens of English Literature Debate with Dominic West:
https://www.youtube.com/watch?v=mP8dllTkpEg |
_________________ "Wolę piekło chaosu od piekła porządku".
(W. Szymborska) |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Na stronach tego forum (w domenie forum.northandsouth.info) stosuje się pliki cookies, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika w celu ułatwienia nawigacji oraz dostosowaniu forum do preferencji użytkownika. Zablokowanie zapisywania plików cookies na urządzeniu końcowym jest możliwe po właściwym skonfigurowaniu ustawień używanej przeglądarki internetowej. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może znacznie utrudnić używanie forum lub powodować błędne działanie niektórych stron. Brak blokady na zapisywanie plików cookies jest jednoznaczny z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie i używanie przez stronę tego forum. | Forum dostępne było także z domeny spdam.info Administracją danych związanych z zawartością forum, w tym ewentualnych, dobrowolnie podanych danych osobowych użytkowników, zgromadzonych w bazie danych tego forum, zajmuje się osoba fizyczna Łukasz Głodkowski.
|