Otwarty przez: Aragonte Wto 17 Gru, 2024 00:25 |
Wiosna, lato, jesień zima i...znów wiosna - życie w dramach |
| Autor |
Wiadomość |
Loana

|
Wysłany: Wto 13 Kwi, 2021 11:37
|
|
|
| Trzykrotka napisał/a: | Loana DoDoSolSollaLaSol jest królową słodkich i odpoczynkowych dram. Jest cudna, miła, dobra, serce grzeje - ale końcówka jest tak absolutnie niedorzeczna, że z pocieszajki drama zmienia się we wkurzajkę. |
A mogę prosić o dokładniejszego spojlera? Bo jak się nastawię na coś to mi łatwiej się ogląda nawet do kawałka.
Ja na razie jeśli chodzi o słodką i grzejącą serce dramę to jestem wielką fanką Secretary Kim Wizualnie piękna, miła, słodka, śmieszna - no takie dramy mogę oglądać
I tak samo podoba mi się bardzo "Secret Life of My Secretary", bo też jest słodka i miła, chociaż tutaj jest ta łyżka dziegciu w postaci oszustwa i samej końcówki, ale nie szkodzi, też mogę wracać do niej. Jak omijam pałacowe intrygi to też bardzo podoba mi się "100 Days my prince", nie licząc tej przedłużonej niepotrzebnie końcówki - mam wrażenie, że aktorzy główni byli tu naprawdę dobrze dobrani.
A ta drama Nokdu to o czym jest? |
|
|
|
 |
Loana

|
Wysłany: Wto 13 Kwi, 2021 11:41
|
|
|
A propo tytułu na nowy wątek, bo już przekroczyłyśmy setkę: "Pocieszajki, wkurzajki i inne dramy - po raz 19" |
|
|
|
 |
BeeMeR

|
Wysłany: Wto 13 Kwi, 2021 11:52
|
|
|
| Loana napisał/a: | "Pocieszajki, wkurzajki i inne dramy - po raz 19"
| Doskonały tytuł , ewentualnie na trzecim miejscu dodałabym seguki ale niekoniecznie
Nokdu to opowieść o ludziach z czasu powstania chłopskiego zakończonego inwazją Japonii na Joseon w 1894r - ciągle mi siedzi w głowie ta muzyka:
https://www.youtube.com/watch?v=ap3PBUQJMOE
Drama jest rewelacyjnie zrealizowana i zagrana, bez bzdurek romansowo pocieszajkowych, za to wiarygodnie (z małymi wyjątkami o których ostatnio wspominałam typu za długa przemowa w trakcie umierania), postaci są po ludzku wielowymiarowe. To 24 odcinki (48 licząc po pół). Jest też ładny, spokojny romans
https://www.youtube.com/watch?v=wchDkAfLizg
(drugi był ładny dopóki pan wszystkiego nie spaprał.... )
Jest też druga drama z Nokdu w tytule, sympatyczna, klasycznie pocieszajkowa: Tale of Nokdu |
|
 |
Loana

|
Wysłany: Wto 13 Kwi, 2021 12:09
|
|
|
| BeeMeR napisał/a: | | ewentualnie na trzecim miejscu dodałabym seguki ale niekoniecznie |
a co to są "seguki"?
| BeeMeR napisał/a: | | Nokdu to opowieść o ludziach z czasu powstania chłopskiego zakończonego inwazją Japonii na Joseon w 1894r |
Czyli serial z wątkiem wojennym, walkami itd? bo przyznam, że ja w ogóle nie dotykam rzeczy z wojną, bo się po prostu boję oglądać, bardzo mocno reaguję emocjonalnie na takie historie i dlatego staram się od nich trzymać z daleka.
Czy ten pan tutaj to jest ten sam aktor, który grał w "Oh My ghostess"? bo jakiś taki podobny
Obejrzałabym ładny, spokojny romans, ale bez tragicznego tła, a nie może być inne jak jest powstanie -_-
| BeeMeR napisał/a: | | Jest też druga drama z Nokdu w tytule, sympatyczna, klasycznie pocieszajkowa: Tale of Nokdu |
A ta jest bez tego tła z walkami? |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Wto 13 Kwi, 2021 12:20
|
|
|
| Loana napisał/a: | | Czy ten pan tutaj to jest ten sam aktor, który grał w "Oh My ghostess"? bo jakiś taki podobny |
Ten sam - jest utalentowany, świetnie śpiewa i gra na gitarze. bardzo go lubimy - ma talent dramatyczny i komediowy. Dobra, to założę potem nowy temat. Choć te wkurzajki brzmią jak kurzajki |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
Aragonte

|
Wysłany: Wto 13 Kwi, 2021 12:32
|
|
|
Też tak pomyślałam Nie no, możesz wymyślić inny tytuł wątku |
_________________ "Wolę piekło chaosu od piekła porządku".
(W. Szymborska) |
|
|
|
 |
BeeMeR

|
Wysłany: Wto 13 Kwi, 2021 12:39
|
|
|
Tak, Tale of Nokdu jest bez walk, tam się pan przebiera za kobietę, taka sympatyczna kostiumowa bzdurka, daj jej szansę |
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Wto 13 Kwi, 2021 12:49
|
|
|
| Aragonte napisał/a: | | Nie no, możesz wymyślić inny tytuł wątku |
Nie mam weny
Może: "Śmiech i łzy - czyli dramowa różnorodność" |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
Aragonte

|
Wysłany: Wto 13 Kwi, 2021 13:00
|
|
|
Bardzo dobry A udekorujesz wątek przystojnymi panami 35 plus? |
(W. Szymborska) |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Wto 13 Kwi, 2021 13:16
|
|
|
Udekoruje, ale prosze o dodanie czegoś od siebie - panowie i panie - wiek dowolny |
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
BeeMeR

|
Wysłany: Wto 13 Kwi, 2021 13:34
|
|
|
Loana, masz fazę tylko na romans czy obyczaj z nutami romansu, konedii, medycyny i dobrego żarcia oraz muzyki może być?
Bo polecałabym Hospital Playlist
https://youtu.be/cjUu7XFZB_Y
Tak, to m.in.aktor z Duszki, tu nie dominujący ale jeden z pięciu głównych, widocznych w załączonym wideo |
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Wto 13 Kwi, 2021 13:39
|
|
|
Wątek założony. Nie zamykam tego jeszcze, ale proszę o dołączenie do nowego |
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
Aragonte

|
Wysłany: Wto 13 Kwi, 2021 13:46
|
|
|
| BeeMeR napisał/a: | Loana, masz fazę tylko na romans czy obyczaj z nutami romansu, komedii, medycyny i dobrego żarcia oraz muzyki może być?
Bo polecałabym Hospital Playlist
https://youtu.be/cjUu7XFZB_Y |
Loana musiałaby przewijać wszystkie wątki medyczne, więc nie wiem, czy jest sens podsuwać akurat to |
(W. Szymborska) |
|
|
|
 |
BeeMeR

|
Wysłany: Wto 13 Kwi, 2021 14:06
|
|
|
| Jeśli medycyna jest problemem to jasne. |
|
 |
Aragonte

|
Wysłany: Wto 13 Kwi, 2021 14:07
|
|
|
To znaczy tak mi się zdaje, Loana sama musi ocenić |
(W. Szymborska) |
|
|
|
 |
BeeMeR

|
Wysłany: Wto 13 Kwi, 2021 14:15
|
|
|
Dla mnie to bardziej obyczaj, bo kwestie medyczne prowadzone są bardziej od strony ludzkiej niż technicznej, tj. przeżywania konieczności poddania się jakiemuś zabiegowi oraz jego następstw, relacji pacjentów i rodzin a nie np. pokazywania jak tniemy brzuch czy głowę jak to miało miejsce w Ginekologach
No ale nic na siłę, słodki romans to to nie jest |
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Wto 13 Kwi, 2021 14:21
|
|
|
To ja już zamknę watek |
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
|
|