Zamknięty przez: Aragonte Śro 06 Cze, 2018 21:00 |
Daebak! Szczęśliwa trzynastka... |
| Autor |
Wiadomość |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Wto 09 Sty, 2018 20:25
|
|
|
| Ma ktoś nazwę dla następnego wątku? Strona 99. |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
Aragonte

|
Wysłany: Wto 09 Sty, 2018 20:32
|
|
|
Nawet już setna
Trzykrotka miała chyba jakąś propozycję dotyczącą przekrętek tłumaczy |
_________________ "Wolę piekło chaosu od piekła porządku".
(W. Szymborska) |
|
|
|
 |
Trzykrotka

|
Wysłany: Wto 09 Sty, 2018 20:37
|
|
|
Mogę załozyć wątek, jesli nikt nie ma pomysłu
Aragonte - Remember widziałam 1 odcinek i poczułam się autentycznie chora po nim. Serce mi ciążyło. Ale nie wykluczam, że wrócę kiedyś. |
|
|
|
 |
BeeMeR

|
Wysłany: Wto 09 Sty, 2018 20:39
|
|
|
| Trzykrotka napisał/a: | | Mogę załozyć wątek, jesli nikt nie ma pomysłu | śmiało, dobry pomysł |
|
 |
BeeMeR

|
Wysłany: Wto 09 Sty, 2018 21:09
|
|
|
Przeleciałam dzisiejsze Gliny - znów nie widzę nic ciekawego prócz może jednej sceny
Na Ducha niestety pomysł się chyba wyczerpał
Poznaliśmy jednak prawdziwego zamachowca -motocyklistę z tatuażem
|
|
 |
Agn
księgarniany wymiatacz

|
Wysłany: Wto 09 Sty, 2018 21:35
|
|
|
| Anaru napisał/a: | | Jeszcze nie, ale własnie siadłam do oglądania |
Oooo Anaru ogląda R88! Raduję się, że ci się podoba.
| Anaru napisał/a: | Agn - mała niedramowa prywata - jeżeli masz Dark, które ode mnie dostałaś to nie kasuj bo mi z tego zepsutego dysku zeżarło i chętnie zgarnę z powrotem |
Mam, bo jeszcze nie obejrzałam.
| Trzykrotka napisał/a: | | Moje marzenie to taki wytworny kielonek na nóżkach, jaki nam tu koleżanka BeeMeR zapodała. W Generale i Mnie z takich na dworach popijano. Cudo. |
Nie przeczę, ładne cacka, ale za choinkę bym z tego nie chciała pić - oczyma duszy swojej widziałam, jak te wszystkie zdobienia wydłubują mi oczy.
| Trzykrotka napisał/a: | | Umierająca królowa matka pokazała się w takiej szacie, że ja na jej miejscu jeszcze nie wybieralabym się na tamten świat, tylko paradowała w tej fioletowej szacie z pawim trenem po całym Handan. Ależ tam mają budżet na stroje! |
Prawda? Przepiękna ta szata. I w ogóle stroje były tam obłędne.
| Trzykrotka napisał/a: | | Pierwszy i Drugi byli równie okropni, ale Drugi wykazywał większą tendencję do uczłowieczenia się. |
W dalszym ciągu będę obstawiała, że pierwszy po prostu był już dawno uczłowieczony, tylko drugiego dorastanie oglądaliśmy, a w chwili rozpoczęcia dramy dorastanie pierwszego już było dawno zakończone.
| BeeMeR napisał/a: | z pamiętnika tłumacza:
| Cytat: | | Zapomnij o majestatycznych ścięgnach,|pochowanych w środku twego niespokojnego serca. | że co? |
Te majestatyczne pochowane ścięgna to pewnie przy rżnięciu dzikich koni.
| Aragonte napisał/a: | | A w innym jeszcze dubeltową literówkę, która sprawiła, że Sweet Potato kazał przyszłemu debiutantowi śpiewającemu jego utwór "naprawdę się posrac". |
O nie, ja nie mogę się śmiać...
No ale wiesz, biorąc pod uwagę koreański szołbiznes, to tam się naprawdę trzeba posrać, żeby coś osiągnąć.
| Trzykrotka napisał/a: | Powiem najciszej jak mogę, że właśnie tłumaczę 3 odcinek |
Słyszałam!
| BeeMeR napisał/a: | Trzykrotka, zapomniałam podziękować ci za wywiercenie Agn dziury w brzuchu odnośnie Osek , bo zacne, (no i inaczej bym nigdy Oski nie dostała ) |
*spieka raczka* No co? Należy ci się za te sumienne opisy wraz z obrazkami.
| BeeMeR napisał/a: | Z Królestwa:
| Cytat: | | Twoje oczy|są pokryte chmurami lodowatego gniewu, | & | Cytat: | | Moje karzące strzały|dosięgną twego ciała, i wymażą żal Jego Wysokości! |
Zachwyconam górnolotnością dialogów |
Widzę, że teraz pracujesz nad Oską na najlepszego poławiacza kwiatków.
| Trzykrotka napisał/a: | | Gdyby ktoś byl kiedyś zainteresowany oglądaniem Hwayugi, to informuję, że tłumaczę, robiąc konkurencję bace. Tak mnie tak robota cieszy, że nie mogę przestać, mimo tych długich odcinków i gęstego dialogu, jak to u sióstr Hong. Mam z 1/3 odcinka 3 i jakieś 10 minut 4. |
Konkurencję? Błagam, powinny ci buty lizać.
| BeeMeR napisał/a: | Ja to powinnam była przyznać Agn Oskę za relacje z YAAs, bo mnie o wiele bardziej cieszyły niż drama sama w sobie |
Aż się zaczęłam nastanawiać, co ja wam tam nawypisywałam.
| Trzykrotka napisał/a: | | Mogę załozyć wątek, jesli nikt nie ma pomysłu |
Zakładaj. |
_________________ Fear is the mind-killer. |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Wto 09 Sty, 2018 21:36
|
|
|
| Widziałam więcej niż jeden odcinek Remember i niestety znudziłam się. PMY nie pasowała do Nefryta, a Nefryt do niej. Namgoong w roli kolejnego złego też mnie nie pociągał. Nie czułam się zainteresowana. |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
Aragonte

|
Wysłany: Wto 09 Sty, 2018 21:53
|
|
|
Obadam, jeśli mnie znudzi albo przerazi tak, że będzie mi się śnił Namgoong w roli mordercy, to odstawię ale wyrobię sobie własny pogląd. Na I Need Romance 2 też Zachciało mi się zobaczyc w czymś rom-comowym naszego księcia z Muszkieterów. |
(W. Szymborska) |
|
|
|
 |
Trzykrotka

|
Wysłany: Wto 09 Sty, 2018 21:58
|
|
|
Popłakałam się przy majestatycznych ścięgnach Niestety, nie zapisywałam sumiennie tych pereł translatorstwa, więc wątek założę niejako pośredni - jutro, nie gniewajcie się, ale dziś wyjałowioman z inwencji.
Two Cops nawet już nie kupuję, bo mi się nie chce oglądać i zagadka już mnie nie ciekawi. Na JJS się napatrzyłam, wystarczy mi.
Wrzucę jeszcze plataky postaci z Hwayugi; kazdy z boahterów pokazuje w ramce kim jest, albo co go określa - jak lotosowa krew Sun Mi.
     |
|
|
|
 |
Aragonte

|
Wysłany: Wto 09 Sty, 2018 22:15
|
|
|
| Trzykrotka napisał/a: | | Niestety, nie zapisywałam sumiennie tych pereł translatorstwa, więc wątek założę niejako pośredni - jutro, nie gniewajcie się, ale dziś wyjałowioman z inwencji. |
Pamiętam, że przy okazji cytatu o "sercu dostającym gęsiej skórki" doszłaś do wniosku, że nadawałoby się to na tytuł wątku ale pewnie masz w zanadrzu ciekawsze kwiatki.
Edit: no proszę, jakie ładne "oglądanie deszczu meteorytów" w 12. odcinku INR 3 - z zamkniętymi oczami Nie sądzę, żeby w Robociku poszli w tym kierunku
Edit: aaaa! To scena podobnej kategorii jak w na początku INR 2 czyli fantazja pana |
(W. Szymborska) |
|
|
|
 |
BeeMeR

|
Wysłany: Śro 10 Sty, 2018 07:16
|
|
|
Kilka obrazków z Królestwa (bo do opowiadania to się kiepsko nadaje, za dużo tłumaczenia zawiłości, a jednocześnie nie dzieje się tak ciekawie jak w Jumongu, ale jest barwne i ładne wizualnie)
galeria postaci:
I obrazków:
 |
|
 |
Agn
księgarniany wymiatacz

|
Wysłany: Śro 10 Sty, 2018 09:08
|
|
|
Ach jakie zacne ujęcie na zamaskowanego młodziana! Aż mi się przypomniał Iljimae... |
|
|
|
 |
Trzykrotka

|
Wysłany: Śro 10 Sty, 2018 09:11
|
|
|
| A te roznegliżowane panny na początku to kto? |
|
|
|
 |
Aragonte

|
Wysłany: Śro 10 Sty, 2018 09:21
|
|
|
Ładne fotki. Nawet nie próbuję zapamiętywac, kto jest kto
Parę ujęc z nowych Robocików:
https://www.instagram.com...yooseungho_seja
Na pierwszym zdjęciu Jia ma ciuchy dokładnie takie, jak w scenie w pociągu. |
(W. Szymborska) |
|
|
|
 |
Agn
księgarniany wymiatacz

|
Wysłany: Śro 10 Sty, 2018 10:26
|
|
|
Trzykrotka, do roboty. Czekamy na nowy wątek. |
|
|
|
 |
Trzykrotka

|
Wysłany: Śro 10 Sty, 2018 10:34
|
|
|
Dziś wieczorem Przypomnijcie mi inne takie ścięgna serca w duszy czy gęsie skórki na sercu - BeeMer, w czym tego było najwięcej? W Pascie chyba, ale potem coś jeszcze ty nam relacjonowałaś
Edit: muszę się wykazać silną wolą, bo dziś Robocik - najpierw zakładać wątek, czy oglądać - ot i dylemat |
|
|
|
 |
Agn
księgarniany wymiatacz

|
Wysłany: Śro 10 Sty, 2018 10:46
|
|
|
| Trzykrotka napisał/a: | | dziś Robocik - najpierw zakładać wątek, czy oglądać - ot i dylemat |
Obyś tylko takie miała w życiu. |
|
|
|
 |
Trzykrotka

|
Wysłany: Śro 10 Sty, 2018 12:44
|
|
|
Oj tak
Na soompi znalazłam komplet pacynek z bohaterami z Hwayugi.
Byczek - Ma Wang
Mnich - San Jang
Małpi król Son Oh Song
Małpka rządzi! Tutaj bohater ze "swoją" laleczką, którą daje w darze heroinie, żeby dotrzymywała jej towarzystwa pod jego nieobecność
.jpg) |
|
|
|
 |
BeeMeR

|
Wysłany: Śro 10 Sty, 2018 16:25
|
|
|
| Trzykrotka napisał/a: | | te roznegliżowane panny na początku to kto? | Zacznijmy od tego, że obok zamaskowanego pana jest młodziutkie chłopię - książę, młodszy brat głównego, omc następca tronu (bo dawny następca tronu - hyung już nie żyje dramatycznie odebrał sobie życie sam po nieudanym zamachu na ościennego władcę (tu w czerwonej szacie, w Jumongu był Niebieskim księciem i ostro rywalizował z Jumongiem) Wyboru nie miał, bo inaczej nastałaby rzeź ze strony tegoż króla w odwecie.
No i to chłopię chciałoby mieszkać sobie spokojnie na prowincji wraz z miłą służącą, sadzić pietruszkę i zajmować się kowalstwem artystycznym (to on wykonał osobiście m.in. trójnogie kielichy, które się Trzykrotce podobały) - a że nie może, to postanowiło zwiedzić incognito przynajmniej stolicę, wymyka się z Pięknymi Kośćmi Policzkowymi, na pierwszym obrazku widnieją jego pierwsze odwiedziny w wiadomym przybytku, panie stamtąd
Młody aktor jest całkiem fajny, grał niedawno w Mad Dog, może skojarzycie.
| Aragonte napisał/a: | | Nawet nie próbuję zapamiętywac, kto jest kto | Nawet nie tłumacze zbytnio
| Trzykrotka napisał/a: | | muszę się wykazać silną wolą, bo dziś Robocik - najpierw zakładać wątek, czy oglądać - ot i dylemat | Ja bym najpierw obejrzała - wątek nie ucieknie, nic się nie stanie jak będzie miał 101 czy 102 strony
| Trzykrotka napisał/a: | | Przypomnijcie mi inne takie ścięgna serca w duszy czy gęsie skórki na sercu - BeeMer, w czym tego było najwięcej? | W Paście były, w BuBu na pewno Agn cytowała cuda z rżnięciem koni na czele -
Ja tu mam wciąż górnolotne odezwy, np:
| Cytat: | | Wycelowałem moje ostrze w człowieka i kraj, który tak żarliwie chciałeś chronić. |
| Cytat: | kiedy pewnego dnia wyłonisz się z ciemności mojej urazy, pokażesz światu swoje prawdziwe barwy.
To będzie dzień początku twojego dążenia do zemsty. |
Oczywiście są też takie zdania
| Cytat: | | Tymi, których szukają Hye Ap i Gweyu, muszą być ci dwaj. |
|
|
 |
Agn
księgarniany wymiatacz

|
Wysłany: Śro 10 Sty, 2018 17:08
|
|
|
| BeeMeR napisał/a: | | w BuBu na pewno Agn cytowała cuda z rżnięciem koni na czele - |
Och, tam też było "kłócili się całymi daniami" - nie było tam aż tak wielu kwiatków, ale jak już się pojawiały, to spektakularne.
| BeeMeR napisał/a: | | Oczywiście są też takie zdania |
Tiaaaa... standardowa konstrukcja "on jest tą osobą, która zrobiła siku". |
|
|
|
 |
Trzykrotka

|
Wysłany: Śro 10 Sty, 2018 19:02
|
|
|
| BeeMeR napisał/a: |
Młody aktor jest całkiem fajny, grał niedawno w Mad Dog, może skojarzycie.
|
Pamiętam, grał hakera. |
| Ostatnio zmieniony przez Trzykrotka Śro 10 Sty, 2018 19:31, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Śro 10 Sty, 2018 19:30
|
|
|
Obejrzałam dziś Just between... - w 9 odcinku obowiązkowe odrzucenie ze strony Kang Doo, ale zrobione sensownie i tylko jeden odcinek. Podoba mi się, że dziewczyna po chwilowym załamaniu walczy i zdaje sobie sprawę, że nie powinna dać się odepchnąć. I w 10 odcinku mamy powolne powracanie do siebie bohaterów. Halmoni pewnie umrze, to nieuniknione, bardzo piękna jest ta postać. I zagrana bez jednej fałszywej nuty. Aktorka kojarzy mi się z Judy Dench. Ten sam typ |
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
Trzykrotka

|
|
|
|
 |