|
16 grudnia |
| Autor |
Wiadomość |
Caroline

|
Wysłany: Nie 10 Gru, 2006 21:06 16 grudnia
|
|
|
Dziewczyny!
W zeszłym roku troszkę nam umknęła rocznica urodzin Jane, chociaż data była okrągła. Może w tym roku jakoś ją uczcimy.
Co powiecie na wspólną herbatką o tej samej porze i pobyt na forum?
 |
|
|
|
 |
Anne Mary
córka marnotrawna

|
Wysłany: Nie 10 Gru, 2006 21:17
|
|
|
| Z chęcią się przyłączę, jeśli panie z towarzystwa przyjmą mnie do swojego grona. Będę wdzięczna. Proszę tylko o podanie godziny, o której mamy zaparzyć herbatę :smile: |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Nie 10 Gru, 2006 21:25
|
|
|
| Anne Mary witaj - zajrzyj do przywitalni w dziale Na każdy temat. Możesz tez wybrać avatar z galerii ( w profilu ). |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
Alison
|
Wysłany: Nie 10 Gru, 2006 21:32
|
|
|
| Carolciu, córciu, to bardzo piękny pomysł! To spotykamy się 16 grudnia. Godzinę jeszcze ustalimy. |
|
|
|
 |
Harry_the_Cat
poszukująca

|
Wysłany: Nie 10 Gru, 2006 21:49
|
|
|
| Jaki to dzień tygodnia? |
_________________ Carry on my wayward son, For there'll be peace when you are done. Lay your weary head to rest, Now don't you cry no more... |
|
|
|
 |
Maryann

|
Wysłany: Nie 10 Gru, 2006 21:50
|
|
|
| Sobota. |
_________________ If I could write the beauty of your eyes...
 |
|
|
|
 |
Harry_the_Cat
poszukująca

|
Wysłany: Nie 10 Gru, 2006 21:57
|
|
|
Dzięki |
_________________ Carry on my wayward son, For there'll be peace when you are done. Lay your weary head to rest, Now don't you cry no more... |
|
|
|
 |
Matylda

|
Wysłany: Nie 10 Gru, 2006 22:16
|
|
|
Świetny pomysł Carolino |
_________________ przede wszystkim nie jest się królową , aby być szczęśliwą |
|
|
|
 |
Trzykrotka

|
Wysłany: Nie 10 Gru, 2006 22:20
|
|
|
Dzięki za pamięć o Jane . Piękny pomysł. Rozumiem, ze tego dnai zachowujemy się jeszcze bardziej jak na Damy przystalo? |
|
|
|
 |
Balbina
Szalejąca czterdziestka

|
Wysłany: Wto 12 Gru, 2006 11:43
|
|
|
OK sobota pyszna herbatka w ślicznej filiżance |
_________________ Być zagadką której nikt nie zdąży zgadnąć nim minie czas |
|
|
|
 |
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 12 Gru, 2006 15:37
|
|
|
Uff, zdazylam odebrać i będę
Może jeszcze dodajmy - angielską herbatkę, zmlekiem?
Eeee, nie. Ja takiego świństwa nie przeknęłabym, to i innym nie polecam
Ale ja parzę Earl Greya, albo English Breakfast |
|
|
|
 |
Alison
|
Wysłany: Wto 12 Gru, 2006 15:41
|
|
|
| AineNiRigani napisał/a: | Uff, zdazylam odebrać i będę
Może jeszcze dodajmy - angielską herbatkę, zmlekiem?
Eeee, nie. Ja takiego świństwa nie przeknęłabym, to i innym nie polecam
Ale ja parzę Earl Greya, albo English Breakfast |
Jakiego świństwa?! Mocna dobra czarna herbata z odrobinką śmietanki, całość w kolorze kawy z mlekiem jest SUPER!!!
A wiesz dziecino, że Ci różne "cukry" do kolekcji :grin: przywiozła Mama z Brna? |
|
|
|
 |
Maryann

|
Wysłany: Wto 12 Gru, 2006 16:32
|
|
|
| Alison napisał/a: | | Mocna dobra czarna herbata z odrobinką śmietanki, całość w kolorze kawy z mlekiem jest SUPER!!! |
Nie, tylko żadnej śmietanki, błagam ! Mocna, czarna herbatka - ewentualnie z cytryną. Ale żadnych zabielaczy ! |
 |
|
|
|
 |
Alison
|
Wysłany: Wto 12 Gru, 2006 16:48
|
|
|
| Maryann napisał/a: | | Alison napisał/a: | | Mocna dobra czarna herbata z odrobinką śmietanki, całość w kolorze kawy z mlekiem jest SUPER!!! |
Nie, tylko żadnej śmietanki, błagam ! Mocna, czarna herbatka - ewentualnie z cytryną. Ale żadnych zabielaczy ! |
Czarna, mocna z cytryną jest, że zacytuję pana Darcy'ego "argh", a Anglicy bardzo rzadko piją z cytryną, właśnie najczęściej zabielają. W Polsce dostaję szału jak wszyscy mi mówią, że piję "bawarkę", bo to zupełnie co innego, słaba herbata pół na pół z mlekiem = smak wygotowanej ściery, a czasem nawet herbata parzona na mleku. Herbata z odrobina mleka jest pyszna i zdrowa, bo mleko neutralizuje garbniki, których w mocnej herbacie zawsze się trochę przemyci.
A przy okazji, przedwczoraj w Brnie poprosiłam w restauracji o "czernyj czaj" ze smietanką, to mi pani przyniosła imbryczek z wrzątkiem, herbatkę w kopertce, ćwiartkę cytryny i mleczko - i wszyscy przygladali się co ja teraz z tym zrobię |
|
|
|
 |
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 12 Gru, 2006 17:33
|
|
|
| Alison napisał/a: | | A wiesz dziecino, że Ci różne "cukry" do kolekcji :grin: przywiozła Mama z Brna? |
A czy mamusia wie, że Ainusia Mamusię kocha miłością czystą i prawdziwą? : |
|
|
|
 |
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 12 Gru, 2006 17:35
|
|
|
| Ja czytałam kiedyś historię herbaty i przyczyna, dla której zaczęto psuć dobrą herbatkę dobrą cytryną jest dla mnie zrozumiała, sam produkt jednak - nie do zaakceptowania. |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Wto 12 Gru, 2006 17:59
|
|
|
A o której tę herbatke pijemy? Aine czy Ty do nas wróciłaś w końcu? |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
MiMi

|
Wysłany: Wto 12 Gru, 2006 20:38
|
|
|
Też bardzo chętnie się dołączę, ale zależy o której godzinie! Pomysł jest świetny
|
_________________ "Jeżeli przypuścimy, że życie ludzkie może być kierowane rozumem, wówczas zginie możliwość życia."
"Wojna i pokój" Lew Tołstoj |
|
|
|
 |
Caroline

|
Wysłany: Wto 12 Gru, 2006 20:58
|
|
|
| To może 20.00? |
|
|
|
 |
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 12 Gru, 2006 21:14
|
|
|
| Admete - tak, wróciłam. Ja zawsze wracam. Mówiłam - Aine jest jak zarazek grypy - prędzej czy poźniej zawsze ajmbakuję:D |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Wto 12 Gru, 2006 21:22
|
|
|
Alez Aine ja się cieszę, ze jesteś z powrotem. 20 chyba moze być |
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
Maryann

|
Wysłany: Wto 12 Gru, 2006 21:26
|
|
|
| Alison napisał/a: | | Czarna, mocna z cytryną jest, że zacytuję pana Darcy'ego "argh", a Anglicy bardzo rzadko piją z cytryną, właśnie najczęściej zabielają. |
Ale jam nie Angielka...
| Alison napisał/a: | | Herbata z odrobina mleka jest pyszna i zdrowa, bo mleko neutralizuje garbniki, których w mocnej herbacie zawsze się trochę przemyci. |
Może i zdrowa... Co do "pyszności" - spuśćmy na to zasłonę milczenia...
| Alison napisał/a: | A przy okazji, przedwczoraj w Brnie poprosiłam w restauracji o "czernyj czaj" ze smietanką, to mi pani przyniosła imbryczek z wrzątkiem, herbatkę w kopertce, ćwiartkę cytryny i mleczko - i wszyscy przygladali się co ja teraz z tym zrobię |
Twarożek herbaciany ? |
 |
|
|
|
 |
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 12 Gru, 2006 21:33
|
|
|
| Maryann napisał/a: | | Alison napisał/a: | A przy okazji, przedwczoraj w Brnie poprosiłam w restauracji o "czernyj czaj" ze smietanką, to mi pani przyniosła imbryczek z wrzątkiem, herbatkę w kopertce, ćwiartkę cytryny i mleczko - i wszyscy przygladali się co ja teraz z tym zrobię |
Twarożek herbaciany ? |
Na zakwasie... |
|
|
|
 |
Maryann

|
Wysłany: Wto 12 Gru, 2006 21:37
|
|
|
Możnaby opatentować. Serka "smakowego" tego rodzaju chyba nikt jeszcze nie wymyślił...
Tyle, że kolorek trochę mało apetyczny... |
 |
|
|
|
 |
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 12 Gru, 2006 21:52
|
|
|
O Serek Mamuni