Przesunięty przez: Caitriona Nie 19 Lis, 2006 22:54 |
Toby Stephens |
| Autor |
Wiadomość |
otherwaymistercollins [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 16 Wrz, 2006 20:58 Toby Stephens
|
|
|
A co tam, niech będzie że zwariowałam Zakładam nowy wątek, będzie się tu można ślinić na nowego pana Rochester, czyli Toby'ego Stephensa Oczywiście o ile jest jeszcze ktoś poza mną kto się na niego ślini
Niewtajemniczeni znajdą trochę informacji i filmografię tutaj:
http://www.imdb.com/name/nm0827170/
Dla mnie szokiem była wiadomość, że ten aktor jest synem Maggie Smith. Dopiero jak się dowiedziałam to zauważyłam podobieństwo...
A wracając do roli w 'Jane Eyre' - na początku, gdy dowiedziałam się że to właśnie Toby Stephens będzie się wcielał w postać pana Rochestera, nie byłam zbyt entuzjastycznie nastawiona. Nie pasował mi fizycznie i akustycznie Teraz jednak, po obejrzeniu zwiastunu i kilku fragmentów serialu zmieniłam zdanie. Nowy pan Rochester bardzo mi się podoba. BARDZO. Nareszcie gra go aktor w miarę przystojny i w odpowiednim wieku (Rochester nie miał jeszcze 40 o ile dobrze pamiętam). Teraz nie pozostaje mi nic innego jak czekać na emisję serialu |
|
|
|
 |
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 16 Wrz, 2006 21:16
|
|
|
| a mnie od razu spasował. Lubię taki typ urody: pochmurny, odrobinę brutalny. |
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sob 16 Wrz, 2006 21:25
|
|
|
Tak, na widok takiego mężczyzny od razu miękną kolana I nawet dobrze go ucharakteryzowali na Rochestera. Tylko starania żeby go w ramionach poszerzyć (wszak pan Rochester był atletycznie zbudowany, hihi) nie wyszły mu na dobre. Wyglada jakby miał garb |
|
|
|
 |
Gosia
Like a Wingless Bird

|
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sob 16 Wrz, 2006 21:58
|
|
|
| Gosia napisał/a: | Ja sie slinic nie bede ! |
Nic nie szkodzi! Ja się ślinię tak intensywnie że starczy za 100 ludziów |
|
|
|
 |
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 16 Wrz, 2006 22:36
|
|
|
| Gosia napisał/a: | Ja sie slinic nie bede ! |
Czyli wszystko w normie |
|
|
|
 |
Alison
|
Wysłany: Sob 16 Wrz, 2006 22:39
|
|
|
Sama nigdy bym nie wpadła na to, że to sym Maggie ale teraz jak już wiem, podobieństwo rzeczywiście niesamowite. Mnie sie on bardzo widzi jako Rochester, jeno ta Jane....... ??: |
| Ostatnio zmieniony przez Alison Sob 16 Wrz, 2006 22:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sob 16 Wrz, 2006 22:41
|
|
|
| Alison a co Ci się w Jane nie podoba?? Bo mi troche przeszkadza jej nazbyt rozbudowana górna warga, przez którą trochę dziwnie mówi. Ale ogólnie podoba mi się |
|
|
|
 |
Alison
|
Wysłany: Sob 16 Wrz, 2006 22:51
|
|
|
| No właśnie o tej wardze już tu gdzieś pisałam, że wygląda jak schron przeciwdeszczowy. Jane książkowa też nie jest pięknością, ale ma w sobie coś. Mnie się bardzo podobała ta córcia Jane Birkin, co grała Jane u Zeffirellego z Hurtem. Też piekna nie była, ale miała w sobie coś niezwykle przyciagającego i piękniała wraz z tym dojrzewającym w niej uczuciem. Tej nowej sobie jakoś nie wyobrażam piękniejącej, chyba, że jej Edi jakąś plastyke zafunduje... |
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sob 16 Wrz, 2006 23:03
|
|
|
Mi w Charlotte Gainsbourg przeszkadzała jej szczęka Te zęby miała jakieś takie dziwne...No ale ja ogólnie za tą wersją nie przepadam. A do nowej Jane nie mam innych zastrzeżeń. Jestem tylko bardzo ciekawa jak zagra |
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
Alison
|
Wysłany: Sob 16 Wrz, 2006 23:09
|
|
|
No, no, jaki "dżolero" |
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sob 16 Wrz, 2006 23:15
|
|
|
A co!
Tu mam lepsze: mniam mniam!
http://www.telegraph.co.u...03/16/posh1.jpg
Nie mogę się nadziwić że się nie zorientowałam że Toby jest synem Maggie Smith. Teraz kiedy już wiem podobieństwo wydaje mi się naprawdę duże |
|
|
|
 |
Harry_the_Cat
poszukująca

|
Wysłany: Sob 16 Wrz, 2006 23:20
|
|
|
No, to całkiem niezłe! |
_________________ Carry on my wayward son, For there'll be peace when you are done. Lay your weary head to rest, Now don't you cry no more... |
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 16 Wrz, 2006 23:52
|
|
|
| No coraz fajniejszy. ja przyznam się, że jak go zobaczyłam, to pomyślałam sobie, ze w końcu jakiś przystojny Rochester. Nie ładny, a przystojny i męski. Ciaran ma te oczyska i zdecydowanie jest to na razie moja ulubiona wersja, ale z niecierpliwością czekam na kolejną. To mi się właśnie w Anglikach podoba - będą robić setki ekranizacji swoich ulubionych powieści, a i tak będzie na nie popyt. |
|
|
|
 |
Caitriona
Byle do zimy

|
Wysłany: Nie 17 Wrz, 2006 01:41
|
|
|
| otherwaymistercollins napisał/a: | http://www.teachwithmovies.org/guides/twelfth-night-VHScover.jpg
W tym filmie Toby'ego nie widziałam. A szkoda, bo to na podstawie Szekspira i bardzo dobra obsada. I po obejrzeniu trailera wnioskuję że ten film może być całkiem zabawny ;P
http://www.imdb.com/title/tt0117991/ |
Ha! Ja widziałam. Miałam tą ogroną przyjemność oglądać Toby'ego w tym filmie po raz pierwszy. Potem jeszcze w "Onieginie" i "Opętaniu". I więcej niepomnę. |
_________________ And I'm not gonna lie Say I've been alright
'Cause it feels like I've been living upside down
What can I say? I'm survivin'
Crawling out these sheets to see another day
And I'm gonna be fine I'm gonna be fine
I think I'll be fine
 |
|
|
|
 |
Gitka

|
|
|
|
 |
Gitka

|
Wysłany: Nie 17 Wrz, 2006 11:10
|
|
|
Other, dla Ciebie (w powiększeniu jest ruchomy)
 |
|
|
|
 |
|
Wysłany: Nie 17 Wrz, 2006 11:26
|
|
|
| Caitriona napisał/a: | | otherwaymistercollins napisał/a: | http://www.teachwithmovies.org/guides/twelfth-night-VHScover.jpg
W tym filmie Toby'ego nie widziałam. A szkoda, bo to na podstawie Szekspira i bardzo dobra obsada. I po obejrzeniu trailera wnioskuję że ten film może być całkiem zabawny ;P
http://www.imdb.com/title/tt0117991/ |
Ha! Ja widziałam. Miałam tą ogroną przyjemność oglądać Toby'ego w tym filmie po raz pierwszy. Potem jeszcze w "Onieginie" i "Opętaniu". I więcej niepomnę. |
No to Ci zazdroszczę! Postaram się jakoś zobaczyć ten film, bo Toby wygląda tak całkiem, całkiem. Zrobili z niego bruneta |
|
|
|
 |
|
Wysłany: Nie 17 Wrz, 2006 11:27
|
|
|
Wielkie Dzięki Gitko!!!!!! |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Nie 17 Wrz, 2006 13:37
|
|
|
Mnie się też spodobał jako pan Rochester. trzeba będize jakoś skombinowac ten serial, nie sądzicie?
Other wysłałam Ci wiadomość na priva. |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
Caitriona
Byle do zimy

|
Wysłany: Nie 17 Wrz, 2006 13:41
|
|
|
| Admete napisał/a: | Mnie się też spodobał jako pan Rochester. trzeba będize jakoś skombinowac ten serial, nie sądzicie? |
Coś trzeba będzie zrobić... Ja jestem go bardzo ciekawa. |
_________________ And I'm not gonna lie Say I've been alright
'Cause it feels like I've been living upside down
Crawling out these sheets to see another day
And I'm gonna be fine I'm gonna be fine
I think I'll be fine
 |
|
|
|
 |
|
Wysłany: Nie 17 Wrz, 2006 14:17
|
|
|
No ja szukam kogoś kto odbiera BBC One. Narazie nie znalazłam nikogo.
Ci Brytyjczycy to się dobrze mają. Amerykanie mają zapowiedzianą emisją na styczeń, a w Rosji podobno nowa Jane ma być na DVD w lutym, o ile dobrze zrozumiałam. Tylko u nas NIC.
Dzięki Admete za wiadomość, już Ci odpisałam |
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|