PLIKI COOKIES  | Szukaj  | Użytkownicy  | Grupy  | Rejestracja  | Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gosia
Wto 01 Sty, 2008 16:25
Wives and Daughters (1999)
Autor Wiadomość
Gosia 
Like a Wingless Bird

Wysłany: Czw 31 Sie, 2006 07:50   

O jej, faktycznie, mozna oczy stracic.
No tak, nadmiar seksu moze zrobic z Ciebie krotkowidza :lol:

Adresy moich blogów:
I believe we have already met
Strona North and South by Gosia

Gitka 

Wysłany: Czw 31 Sie, 2006 09:48   

O ludzie :mrgreen:
Gosiu, ale się uśmiałam (masz przed sobą krótkowidza) :wink:

Aragonte 

Wysłany: Sob 09 Wrz, 2006 20:01   

Hej, dołączam do fanek "Żon i córek" :grin:
Obejrzałam to razem z przyjaciółką i praktycznie maraton filmowy nam wyszedł, bo skończyłysmy oglądanie całości około trzeciej w nocy (no dobra, kawałek pierwszego odcinka widziałyśmy dzień wcześniej, ale to się nie liczy :wink: )

Większość wrażeń i zachwytów chyba już była, więc tylko powtarzam pytanie o krótkie włosy lady Harriet - czy ktoś wie, czemu tak? To chyba pomysł scenarzysty, a nie Gaskell?

Ech, przyczytałoby się książkę... Ale po polsku to pewnie nigdy nie wyjdzie, buuu.
To kolejny film będący balsamem na nudę, zgorzknienie, złe dni, frustracje i doły :grin:

Admete 
shadows and stars

Wysłany: Sob 09 Wrz, 2006 21:05   

O tak to leczniczy film i od wielu osób słyszałam,że musiały ten film obejrzeć od razu w całości. :-) Sama tak miałam - dwa dni w moim przypadku.

Caroline 

Wysłany: Wto 12 Wrz, 2006 19:05   

Miłe panie, film po wielu perypetiach udało mi się go obejrzeć dopiero wczoraj i naprawdę nie mam na kogo wylać swojego zachwytu, padło na Was i na forum :)

Nie będę powtarzać tego, co tu już powiedziano o aktorach, zdjęciach, kostiumach, podpisuję się krótko mówiąc. Siedziałam przed tym kompikiem, minuty i sceny płynęły powolutku i miałam nadzieję, że płynąć tak będą jeszcze długo.
Co tu dużo mówić, genialny jest ten film, genialna była Ela Gaskell, genialny jest Andrew Davies i wszyscy ludzie, którym chciało się tyle serca włożyć w tę w sumie prostą historię. Uwielbiam sceny, gdy Molly przerysowuje robaczki z książek, Rogera łowiącego jakieś kijanki w stawie, uwielbiam postać Rosamund Pike, jeżyny już zawsze będą kojarzyć mi się ze zrozpaczoną Molly...

Tak mi żal, że Ela nie zdążyła dokończyć książki, znając zakończenie N&S na pewno dla W&D wymysliłaby coś równie poruszającego. Pewnie przetrzymałaby Rogera w Afryce, ale planowała happy end, więc na pewno by wrócił, zaraz przeczytałam ostatnie rozdziały książki i tam się po prostu czuje, że finał był blisko, wielka szkoda...

Świetne są dialogi, a to dzięki idealnej mieszaninie Eli i Andrew Daviesa, na przykład finałowa rozmowa Rogera z ojcem Molly, albo ta scenka ze szczepieniem drzewka :) , gdy Roger mówi, że nie musi się starać pokochać Molly, bo to już się stało, ale jest za późno, a jego ojciec wścieka się jak dziecko (dokładnie tak jak opisała Ela). W książce ta scenka nie wyglądała tak samo, ale charakter postaci został idealnie oddany, to się nazywa genialna adaptacja. Pewnie, gdybym przeczytała całą książkę, a nie tylko ostatnie trzy rozdziały, o każdej scence po kolei powiedziałabym, że jest fantastyczna :mrgreen:

Zastanawiam się tylko ilu specjalistów od ikebany zatrudniono do robienia fryzur Cynthii i tej wiedźmy jej matki :razz:

A jedyne, co mi się nie spodobało to scena, gdy ojciec robi Molly wymówki z powodu Prestona, nie rozumiem jego brutalności.

:) Miałam wczoraj miły dzień, dzięki temu filmowi.
Ostatnio zmieniony przez Gosia Sob 26 Sty, 2008 23:57, w całości zmieniany 1 raz  

Alison

Wysłany: Wto 12 Wrz, 2006 19:17   

Carolka, a Preston przystojny nie? ;-)

Gosia 
Like a Wingless Bird

Wysłany: Wto 12 Wrz, 2006 19:20   

Ale kawal drania.
Zreszta mi sie nie podobal :razz:

Adresy moich blogów:
I believe we have already met
Strona North and South by Gosia

Matylda

Wysłany: Wto 12 Wrz, 2006 19:27   

Film super. Też obejrzałam jednym ciągiem
A co do macochy Molly:
i tej wiedźmy jej matki
Bo chłopy chyba lubią taki rodzaj kobiet, czemu My te inne kobiety sie dziwimy
One tworzą bardzo stałe związki. Może mężczyźni umoczeni w takie małżeństwa boją sie ,że kolejne będzie jeszcze gorsze????
Ostatnio zmieniony przez Matylda Wto 12 Wrz, 2006 20:04, w całości zmieniany 1 raz  

Alison

Wysłany: Wto 12 Wrz, 2006 19:35   

Matylda! Co za przewrotna teoria! Jestem raczej za tym, że chłopy są po prostu ślepakami i nie widzą tego co należy widzieć, a widzą tylko to co taka wędka chce żeby zobaczyli. Oni mają zmysły na poziomie wypławka białego.
Dobrze, ze żaden tu nie zagląda, bo bym miała przejechane ;-)

Caroline 

Wysłany: Wto 12 Wrz, 2006 20:16   

Alison napisał/a:
Carolka, a Preston przystojny nie? ;-)
Przystojny skurczygnat :) Fajnie na koniu wyglądał, zimny drań. Ale Rogerek fajniejszy, takie zabawne oczy i brwi ma, fajna postać, miły aktor. Jak to jednak typ postaci rzuca się na odbiór aktora :D

A propos macochy-wiedźmy i teorii Matyldy, nie macie wrażenia, że do serialu wtrącono minipodtekst seksualny, chodzi mi o tę scenkę, jak wiedźma przywołuje skinieniem głowy czy tam spojrzeniem pana Gibsona do sypialni, a on zaraz kończy romowę z dziewczynami i do niej leci? :grin:

Harry_the_Cat 
poszukująca

Wysłany: Wto 12 Wrz, 2006 20:40   

Caroline napisał/a:
a on zaraz kończy romowę z dziewczynami i do niej leci?

I jaki jest z tego zadowolony :)

Alison

Wysłany: Śro 13 Wrz, 2006 09:13   

Harry_the_Cat napisał/a:
Caroline napisał/a:
a on zaraz kończy romowę z dziewczynami i do niej leci?

I jaki jest z tego zadowolony :)

A co miałby nie być. W końcu wredna macocha ale ze wszystkiem na swojem miejscu ;-)

Harry_the_Cat 
poszukująca

Wysłany: Śro 13 Wrz, 2006 11:12   

Mi się ta scena bardzo podoba. Pewnie, że dobrze, żeby był zadowolony. :mrgreen:
I wiem, że macocha wredna, ale i tak ją lubię.

AineNiRigani
[Usunięty]

Wysłany: Śro 13 Wrz, 2006 17:07   

Caroline napisał/a:
Przystojny skurczygnat :) Fajnie na koniu wyglądał, zimny drań. Ale Rogerek fajniejszy, takie zabawne oczy i brwi ma, fajna postać, miły aktor. Jak to jednak typ postaci rzuca się na odbiór aktora :D

No dla mnie Preston jest cool. Wszystkei Rogery i Osborny moga sobie jechać do Afryki, w Himalaje, na Alaske. On niech zostaje !!

Harry_the_Cat 
poszukująca

Wysłany: Śro 13 Wrz, 2006 17:12   

Rogera bronić bendem!!! A w szczególności jego głosu.... :thud:

A jeśli chodzi o Osbourna - no cóż. :neutral:

AineNiRigani
[Usunięty]

Wysłany: Śro 13 Wrz, 2006 17:17   

Kocie, ekhm... jakby to powiedzieć. Po Prestonie na drugim miejscu jest o mnie Osborne :wink:

Caitriona 
Byle do zimy

Wysłany: Śro 13 Wrz, 2006 18:46   

Eeee tam całey ten pan Preston... Osborne (sama się sobie dziwię) i Roger wygrywają zdecydowanie. ;) I proszę mi tu nikogo na Alsakę nie wysyłać! ;)
Crawling out these sheets to see another day
What can I say? I'm survivin'
And I'm gonna be fine I'm gonna be fine
I think I'll be fine

Alison

Wysłany: Śro 13 Wrz, 2006 18:51   

Zgadzam się z Aine. Mogą jechać. Preston zostaje. Charakter mu się naprawi i będzie jak znalazł dla nas dwóch. Może się jeszcze Carolka załapie ;-)

AineNiRigani
[Usunięty]

Wysłany: Śro 13 Wrz, 2006 19:00   

Caitriona napisał/a:
Osborne (sama się sobie dziwię

Wiesz Caitri, bo to jest tak: na bezrybiu i rak ryba. Niemal jak w N&S :twisted:
Jak dla mnie Preston górą :D
Przez cały film się dziwiłam głupocie Cynthii

Caitriona 
Byle do zimy

Wysłany: Śro 13 Wrz, 2006 19:03   

O, nie! Preston to się może schować (nie za Osborne'a bo ten malutki). Nikt nie pobije braci.
I think I'll be fine

Alison

Wysłany: Śro 13 Wrz, 2006 19:07   

Drugi brat Roger, też przymalutki, żeby schować Prestona. Osbourne to tylko głos ma max seksowny, ale, że w takim ciałku go schowal toć to hańba i marnotrawstwo!

AineNiRigani
[Usunięty]

Wysłany: Śro 13 Wrz, 2006 19:08   

Kocie - właśnie nie wiedziałam. Nie oglądałam Spooksow, to i twarzy nie kojarzyłam :D
Caitri - zgadzam się w pełni. Braci nikt nie pobije. Padają walkowerem :twisted:

Caitriona 
Byle do zimy

Wysłany: Śro 13 Wrz, 2006 19:15   

sorki, nie myślę logicznie - naoglądałm się zdjęć tego Włocha...

Aine, bierz swojego Prestona - oddaje bez żalu: ni to wyględne, ni sympatyczne, nie ma cudowego głosu.
I think I'll be fine

Alison

Wysłany: Śro 13 Wrz, 2006 19:23   

Nie mów, że nie jest wyględne, bo na koniu się trzyma jak marzenie.

Caitriona 
Byle do zimy

Wysłany: Śro 13 Wrz, 2006 19:25   

A tak, słynny dosiad ;)
I think I'll be fine

Odpowiedz do tematu