|
Opowiadania wszelakie |
| Autor |
Wiadomość |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Śro 03 Mar, 2010 20:51
|
|
|
To już było po studiach i najwięcej napisały Ania i Monika. Ja chyba ze dwa rozdziały i cos na końcu, bo obie główne autorki nie mogły dojść do ładu z zakończeniem. Dlatego są dwa
Spróbuję je namówić, żeby pozwoliły wklejać...Ale nie wiem, co z tego wyjdzie. Teksty Moniki były obłędne A najlepsze, że sporo było w nich prawdy Ostatnio mi pisała, ze dostała jakieś perfumy, bo w Twoim Stylu wydrukowali jej list - wspomnienie o prababci. |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
 |
| Ostatnio zmieniony przez Admete Śro 12 Maj, 2010 20:38, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Calipso
Mama Mayi <3

|
Wysłany: Czw 04 Mar, 2010 11:08
|
|
|
Riella Ciekawe opowiadanie
Admete,fajnie byłoby przeczytać więcej,ale jeśli Wasze znajome się nie zgodzą,nic wielkiego nie nie stanie |
_________________ "Nektar szczęścia nigdy nie bywa bez domieszki,lepiej jednak wypić go razem z piołunem,aniżeli nigdy nie skosztować ani kropli"
 |
|
|
|
 |
Deanariell
nie z tego świata /Jensenated

|
Wysłany: Nie 07 Mar, 2010 22:44
|
|
|
| Calipso napisał/a: | Riella |
Dzięki Może jeszcze kiedyś napiszę coś "na poważnie", bo to akurat wtedy tak dla zabawy było. |
_________________ "Carry on my wayward son,
For there'll be peace when you are done
Lay your weary head to rest
Now don't you cry no more..."
["...Lost in the wilderness, so far from home..."]
Acklesism is my religion Winchesterland forever and ever!
 |
|
|
|
 |
Calipso
Mama Mayi <3

|
Wysłany: Pon 08 Mar, 2010 15:06
|
|
|
Dla zabawy też jest fajne |
_________________ "Nektar szczęścia nigdy nie bywa bez domieszki,lepiej jednak wypić go razem z piołunem,aniżeli nigdy nie skosztować ani kropli"
 |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Śro 12 Maj, 2010 19:41
|
|
|
Wyręczę Anię - Akne
Tutaj fragment powieści, która ukaże się latem - na blogu Ani:
http://kobietazasciankowa...7804,index.html |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
 |
| Ostatnio zmieniony przez Admete Śro 12 Maj, 2010 20:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
akne

|
Wysłany: Śro 12 Maj, 2010 20:32
|
|
|
No i znalazłam Stara baba, o sorki - tutaj to chyba dama, jestem, ale i tak się rumienię, gdy ktoś czyta moje teksty po raz pierwszy. A tu wątek jak ta lala ( coż to u licha za wyrażenie, a fuj) Poczytałam większosć tych komentarzy po raz pierwszy tak w całości. Dziękuję, podnoszą na duchu. Te opowiadania zostały nieco dopiesczone na moim blogu. A co do fragmentów powieści- na razie to tylko kropelka w morzu, nie zniechęcajcie się proszę , bo to co najlepsze akurat wycinam z bloga, żeby była niespodzianka w książce.
Pozdrawiam
acha, jeszczce jedno - te kwestie pisane kursywą - to ta pierońska wiktoriańska dama, która mi gdzies w duszy gra. Jest upierdliwa:) i uwielbia mnie krytkować
acha nr 2 - nie cierpię na rozdowjenie jaźni. |
|
|
|
 |
akne

|
Wysłany: Śro 12 Maj, 2010 21:39
|
|
|
I jeszcze jedno - "Historia stara jak świat" oparta jest na interesującej hipotezie , na którą kiedyś natrafiłam w jakiejs ksiażce historycznej- Mieszko I przed ślubem z Dobrawą miał wiele pogańskich żon , jako poligamista. I był wikingiem, który wraz ze swoją drużyną zawładnął pokojowo nastawionym plemieniem słowiańskim Facet podawał całkiem racjonalne argumenty. W razie wolnego czasu zapraszam na świetne forum historyków http://www.historycy.org/.
A Dobrawa wcale nie była stara jak ją poślubiał
Z tym że mój książę być może nie jest Mieszkiem ... być może żyje sobie w świecie alternatywnym... |
|
|
|
 |
Calipso
Mama Mayi <3

|
Wysłany: Śro 12 Maj, 2010 22:03
|
|
|
Fotel pod ręką mam, w razie czego rozsiadam się i czekam |
 |
|
|
|
 |
akne

|
Wysłany: Nie 16 Maj, 2010 14:46
|
|
|
Kolejny fragment mojej powieści na blogu
Tylko jakieś pierońskie [ ( czy pieruńskie ?) och, och !!! - okrzyczki wiktoriańskie po lekturze Nie licząc psa(przypis. aut.) ] problemy z otwarciem strony ma dzis Wirtualna. Kaprysi, ale prosze sie nie zrażać.
Zapowiedź jest już na www.zaczytani.pl |
|
|
|
 |
akne

|
Wysłany: Czw 08 Lip, 2010 18:18
|
|
|
Dziś już oficjalnie mogę zaprosić na premierę mojej powieści.
Właśnie ukazała sie w internetowej ksiegarni wydawnictwa. Wkrótce będzie też dostępna w innych miejscach, ale nie wiem kiedy.
http://zaczytani.pl/ksiaz..._z_francji,druk Przesyłka gratis .
Admete czytała, więc zanim Ktoś zdecyduje się na zakup może ją zapytać o zdanie
Ale troszeczkę sama się tu pochwalę nieśmiało. |
|
|
|
 |
lady_kasiek [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 08 Lip, 2010 18:23
|
|
|
Admete do raportu
no i gratuluję |
|
|
|
 |
Yvain
...

|
Wysłany: Czw 08 Lip, 2010 18:55
|
|
|
Gratulacje |
_________________ ... jest kraj, do którego tęsknię. Jest to ojczyzna jabłek, pagórków, leniwych rzek, cierpkiego wina i miłości... |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Czw 08 Lip, 2010 20:20
|
|
|
Kasiek na pewno by Ci się spodobało
Thin a Ty pisz proszę coś własnego - nie możesz bez końca produkować teksty lepsze od pani M. ale z jej światem |
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
lady_kasiek [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 08 Lip, 2010 20:47
|
|
|
to najpierw rozglądnę się u siebie w księgarniach(chociaż po wizycie sandomierskiej księgarni padłam nieco. Pytam Pani grzecznie uprzejmie i wyraźnie "Przepraszam mają Panie[dwie ekspedientki] książkę "Służące"?
- ale jakie.
- Co jakie?
-Jakie służące?
-to taki tytuł książki
-aaaa
dziuplowata ta księgarnia.)
Więc pewnie zamawiać będę |
|
|
|
 |
Aragonte

|
Wysłany: Pią 09 Lip, 2010 00:01
|
|
|
Akne, gratuluję i zazdroszczę
Z najbliższej pensji na pewno kupię, jestem ciekawa Twojej książki.
| Admete napisał/a: | Thin a Ty pisz proszę coś własnego - nie możesz bez końca produkować teksty lepsze od pani M. ale z jej światem |
Od dawna to sobie myślę, ale ciężko to wbić Agn-Thin do łebka |
|
|
|
 |
akne

|
Wysłany: Pią 09 Lip, 2010 12:58
|
|
|
Dziękuję Choć mam tremę, czy się Wam spodoba, jesteście dość surowym gronem Czytelników , tzn. z wyższej półki
Na razie jest dostępna tylko w internetowej księgarni wydawnictwa www.zaczytani.pl
ale za to przesyłka jest gratis, wiec tylko trzeba sie zalogowac, zaplacic przelewem i ksiażka sama do Was przyjdzie .
A potem możecie na tej stronie , po zalogowaniu napisać recenzyjkę
Nie boję się konstruktywnej krytyki, to zawsze wzbogaca. Dzieki |
|
|
|
 |
asiek

|
Wysłany: Sob 10 Lip, 2010 08:27
|
|
|
| akne napisał/a: | I jeszcze jedno - "Historia stara jak świat" oparta jest na interesującej hipotezie , na którą kiedyś natrafiłam w jakiejs ksiażce historycznej- Mieszko I przed ślubem z Dobrawą miał wiele pogańskich żon , jako poligamista. I był wikingiem, który wraz ze swoją drużyną zawładnął pokojowo nastawionym plemieniem słowiańskim Facet podawał całkiem racjonalne argumenty. W razie wolnego czasu zapraszam na świetne forum historyków http://www.historycy.org/.
A Dobrawa wcale nie była stara jak ją poślubiał
Z tym że mój książę być może nie jest Mieszkiem ... być może żyje sobie w świecie alternatywnym... |
Dopiero teraz dotrałam do wątku... Podoba mi się opowiadanie Historia stara jak świat... W klimacie podobne do Bunscha i jego Dzikowego skarbu. |
|
|
|
 |
Yvain
...

|
Wysłany: Sob 10 Lip, 2010 09:34
|
|
|
Swego czasu zaczytywałam się w Bunschu i właśnie zaczęłam od Dzikowego skarbu swoje przygody z powieścią historyczną |
_________________ ... jest kraj, do którego tęsknię. Jest to ojczyzna jabłek, pagórków, leniwych rzek, cierpkiego wina i miłości... |
|
|
|
 |
Aragonte

|
Wysłany: Pon 02 Sie, 2010 23:20
|
|
|
Akne, ksiązka zamówiona, opłacona, teraz tylko czekam na dostarczenie |
_________________ "Wolę piekło chaosu od piekła porządku".
(W. Szymborska) |
|
|
|
 |
akne

|
Wysłany: Pon 02 Sie, 2010 23:39
|
|
|
Czekam na opinię. |
|
|
|
 |
akne

|
|
|
|
 |
Aragonte

|
Wysłany: Nie 08 Sie, 2010 21:07
|
|
|
Akne, a o autograf będzie można kiedyś się uśmiechnąć? Poza konkursem?
Łyknęłam dzisiaj pierwsze sto stron Twojej książki. Dobrze się czyta, sprawnie napisana, fajne obserwacje obyczajowe, a do tej Prowansji to ja koniecznie muszę kiedyś pojechać Parę sformułowań mi się bardzo spodobało, muszę je kiedyś tu zacytować.
No i miło mi, że bohaterka nosi to samo imię co ja |
(W. Szymborska) |
|
|
|
 |
akne

|
Wysłany: Nie 08 Sie, 2010 22:05
|
|
|
Wciąż wydaje mi się to dziwne, gdy znajomi proszą , ale chętnie, jeśli kiedyś będziesz w Tarnowie, machnę jakąś dedykację |
|
|
|
 |
Aragonte

|
Wysłany: Nie 08 Sie, 2010 22:14
|
|
|
Już raz byłam i głowy nie dam, czy się nie spotkałyśmy
Pewnie, że będę chciała dedykację na swoim egzemplarzu |
(W. Szymborska) |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Nie 08 Sie, 2010 22:50
|
|
|
Nie spotkałyście się, bo Ania mi wtedy uparcie odmawiała przyjścia na zlot. Niech teraz żałuje Magda była. |
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
|
|