|
|
Piraci z Karaibów |
| Autor |
Wiadomość |
Harry_the_Cat
poszukująca

|
Wysłany: Nie 30 Lip, 2006 17:06
|
|
|
| Gunia napisał/a: | | Doczytałam wątek, obejrzałam i uśmiałam się stukrotnie, bo w kinie żal mi się zrobiło tego pieska. |
Mi tam dalej jest go zal. Wczesniej na tym miejscu siedział Jack, a jakie mieli wobec niego zamiary...? |
_________________ Carry on my wayward son, For there'll be peace when you are done. Lay your weary head to rest, Now don't you cry no more... |
|
|
|
 |
Gunia

|
Wysłany: Nie 30 Lip, 2006 17:10
|
|
|
| Harry_the_Cat napisał/a: | | Gunia napisał/a: | | Doczytałam wątek, obejrzałam i uśmiałam się stukrotnie, bo w kinie żal mi się zrobiło tego pieska. |
Mi tam dalej jest go zal. Wczesniej na tym miejscu siedział Jack, a jakie mieli wobec niego zamiary...? |
Pamiętam o tym, ale skoro Jackowi udało się nawiać, to temu psu tym bardziej. |
_________________ Dobra wiadomość jest taka, że Bóg zawsze odpowiada na nasze modlitwy.
Czasami po prostu odpowiedź brzmi: nie. |
|
|
|
 |
Agnesse
McPhysio

|
Wysłany: Nie 30 Lip, 2006 17:47
|
|
|
| Pies ucieknie z wyspy na przytroczonych do łap żółwiach morskich, bo musi w końcu nosić klucze w areszcie :grin: takiej fusze nie przepuści! :grin: Kto by mu dawał kości, jak nie aresztanci? :grin: |
_________________ Addison: Where are the beautiful people running in slow motion on the beach?
Naomi: What?
 |
|
|
|
 |
Gunia

|
Wysłany: Nie 30 Lip, 2006 18:02
|
|
|
| Agnesse napisał/a: | | Pies ucieknie z wyspy na przytroczonych do łap żółwiach morskich, bo musi w końcu nosić klucze w areszcie :grin: takiej fusze nie przepuści! :grin: Kto by mu dawał kości, jak nie aresztanci? :grin: | Tak. To byłoby znakomite rozwiązanie godne Oscara. |
_________________ Dobra wiadomość jest taka, że Bóg zawsze odpowiada na nasze modlitwy.
|
|
|
 |
Agn
księgarniany wymiatacz

|
Wysłany: Nie 30 Lip, 2006 21:48
|
|
|
| Harry_the_Cat napisał/a: | | Gunia napisał/a: | | Doczytałam wątek, obejrzałam i uśmiałam się stukrotnie, bo w kinie żal mi się zrobiło tego pieska. |
Przy tej scenie, zamiast wybuchnąć śmiechem, jak zapewnie chcieliby twórcy filmu, ze zgrozą wbiłam się w fotel. Zrobiło mi się bardzo nieprzyjemnie |
_________________ Fear is the mind-killer. |
|
|
|
 |
Harry_the_Cat
poszukująca

|
Wysłany: Nie 30 Lip, 2006 22:22
|
|
|
| Zgadzam się z Agn. Miało byc zabawnie, a wyszło tak nie bardzo... |
_________________ Carry on my wayward son, For there'll be peace when you are done. Lay your weary head to rest, Now don't you cry no more... |
|
|
|
 |
Gunia

|
Wysłany: Nie 30 Lip, 2006 22:45
|
|
|
| Harry_the_Cat napisał/a: | | Zgadzam się z Agn. Miało byc zabawnie, a wyszło tak nie bardzo... | Czy ja wiem? Wizja psa mówiącego w tym zabawnym języku do kanibali jest niczego sobie i powtórzę jeszcze raz: skoro im Jack Sparrow uciekł, to ten pies tym bardziej im nawieje, więc nie ma co nad nim płakać. |
|
|
|
 |
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 30 Lip, 2006 22:56
|
|
|
Tylko skoro raz psa złapali, moga złapać i po raz drugi...
A pies się na wyspe nie prosił. |
|
|
|
 |
kikita
Zawsze wierna sobie

|
Wysłany: Nie 30 Lip, 2006 23:41
|
|
|
Odczep że sie od tego źwieźęcia morda ty moja(jak powiedzial Dziewoński) przeciez to kanibale byli a oni bardziej w ludzkim miesku gustuja.Wodza zrobia ze zwierzaka w miejsce Jacka. A tak na powaznie to charakteryzacja w filmie była swietna .efekty spacjalne również ale takiego uciekajacego szaszłyka to w zyciu nie widzialam.Ubawiłam sie po pachy.
Oskara za scenariusz mają w kieszeni.
Acha ! O mały figiel a poderwałabym sobie żula na ulicy,bo kiedy przechodziłysmy ze znajomą obok niego usmiechnął sie a ja dostałam takiego ataku smiechu,ze nie mogłam sie opanować Nie chciał sie potem odczepic a ja glupia co na niego spojrzałam to w ryk.
Dziewczyny on miał zęby jak Jack Sparrow . |
|
|
|
 |
Trzykrotka

|
Wysłany: Pon 31 Lip, 2006 00:31
|
|
|
Trzeba go było o tę dychotomię dobra i zła zapytać.
Kikita, a wręczany z namaszczeniem prezent - małpa w klatce? jak ja tę malpę zobaczyłam...
Chociaz juz sama nie wiem, czy przy szaszłyku nie schodziłam w wyższe rejestry ze śmiechu... |
|
|
|
 |
Agnesse
McPhysio

|
Wysłany: Pon 31 Lip, 2006 08:35
|
|
|
| kikita napisał/a: |
Oskara za scenariusz mają w kieszeni.
|
Raczej nie, bo oprócz kilku lub kilkunastu fantastycznych scen wpłynęli na scenariuszowe mielizny, czasem akcja jest popychana do przodu "deus ex machina".
Co nie zmienia faktu, że świetnie się bawiłam. |
_________________ Addison: Where are the beautiful people running in slow motion on the beach?
 |
|
|
|
 |
Agn
księgarniany wymiatacz

|
|
|
|
 |
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 07 Sie, 2006 20:00
|
|
|
Fajne !!!
To autoportret? |
|
|
|
 |
Agn
księgarniany wymiatacz

|
Wysłany: Pon 07 Sie, 2006 20:13
|
|
|
Niom, tak wygląda Agn o poranku. |
|
|
|
 |
Caitriona
Byle do zimy

|
Wysłany: Pon 07 Sie, 2006 21:05
|
|
|
Agn, świetna robota! Gratuluję. Ja sama ołówka utrzymać w ręku nie mogę |
_________________ And I'm not gonna lie Say I've been alright
'Cause it feels like I've been living upside down
What can I say? I'm survivin'
Crawling out these sheets to see another day
What can I say? I'm survivin'
And I'm gonna be fine I'm gonna be fine
I think I'll be fine
 |
| Ostatnio zmieniony przez Caitriona Wto 08 Sie, 2006 13:16, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Caroline

|
Wysłany: Wto 08 Sie, 2006 23:07
|
|
|
| Agn napisał/a: | | *bezwstydna autoreklama mode on* | Ej, Agn, fajne to! A kapitanka machniesz? (jak wiadomo, gdy pokażesz, że coś umiesz, zaraz każą Ci to robić częśćiej )
PS: fajną pracę masz |
|
|
|
 |
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Śro 09 Sie, 2006 00:38
|
|
|
Reasons why we think Elizabeth Swann and Jack Sparrow should be together:
1. They have freakin awesome chemistry!
2. She taught him the "pirate's life for me" song on the island
3. Because Elizabeth was the first one who wanted to come to Jack's rescue. ("What about Jack, are you just going to leave him?")
4. Elizabeth is more outgoing, like Jack. Go together good.
5. Elizabeth is more scared of Norrington's proposal than she is of being taken hostage by Jack!
6. He saved her life, many times!
7. Even though he says it would've never worked out, we know better!
8. Will is too boring for Elizabeth, Jack's more exciting
9. Because he was the first man to come to her rescue
10. Because only he recognized that she couldn't breathe with her corset on
11. Because they saved each others lives so they're square
12. Because they had an exciting campfire romp
13. Elizabeth had to convince Will to call her by her first name for years before he actually did it (in hearing distance of anyone, that is). Jack, however, called her Elizabeth right away.
14. If it weren't for Jack, how would Will have managed to save Elizabeth's life?
15. Because Elizabeth is "daft like Jack".
16. Because Jack saved her from drowning...with excellent diving form I must say.
17. Dude. Look at their last names. Swan? Sparrow? Both birds, it's a sign.
18. Because she's secretly fascinated by pirates and she knows it.
19. Because someday, it will work between them.
20. Because he knows exactly what she means.
21. Because she�ll go easy on his goods.
22. Because someday, she�ll have had enough rum for that sort of talk.
23. Because being with her was �infinitely better� than being alone on the island.
24. Because he�s Captain Jack Sparrow. Savvy?
25. Because Elizabeth doesn't mind drinking rum with Jack. (if you saw the second deleted island scene, you would've observed that she actually drank quite a bit)
26. Because Jack referred to Elizabeth as a treasure. ("Not all treasure is silver and gold, mate")
27. Because in the original screenplay, Elizabeth gave Jack a kiss!
28. Elizabeth thought it was wrong to hang Jack.
29. Elizabeth was the ONLY one who Jack told the REAL island story to.
30. Because they�re peas in a pod
31. Because she called him her "rescuer."
32. Because the way he had her putting his belongings back on him was enough to make you blush.
33. Because they were stranded on an island together.
34. Because when they got drunk, they were hilarious.
35. Because they're be no living with her after that.
36. Because she got rid of all his rum, and he wanted to know why.
37. Because they are the "Rum Runners."
38. Because they love singing the pirate's song together.
39. Because she stood between him and the army ready to take him away.
40. Because of the look he gave when he heard she'd be imprisoned.
41. Because when he saw her again, he had his men hide all the rum.
42. Because he didn't think those clothes suited her, and had "no" dress for her.
43. Because she trusted him.
44. Because of the smile on her face when she was thinking of him.
45. Because he asked her to persuade him...and then he asked her to again.
46. Because she can hold her own against him.
47. Because they can talk about freedom, which is exactly what they find in each other.
48. Because she ended up doing exactly what he told her she would.
49. Because he ended up doing exactly what she told him he would.
50. Because they're very similar.
51. Because what they shared was far more than mere curiosity.
52. Because they're chemistry is friggin' undeniable, savvy?
53. Because he let her know his compass did work.
54. Because whenever she held his compass (which showed you what you wanted most in the world), it would always point to him.
55. Because they both wanted a taste...of each other.
56. Because they flirt.
57. Because she knew he was a good man.
58. Because she didn't hesitate to mention he was Captain Jack Sparrow.
59. Because pull up a cup of Rum (their official drink), and grab a bag of Sweetarts (their official candy), and watch the magic happen.
60. Because they shared the hottest kiss ever!
61. Because he called her a pirate.
62. Because of the way she said, �Oh, Jack� at Tortuga
63. Because Norrington said himself that there was a time when he would give anything to have her look at him like that
64. Because she tells her father that Jack�s �more of a man than you give him credit for�
65. Because she makes sure that Beckett calls him �CAPTAIN� Jack Sparrow
66. Because he has an intuitive sense of the female
67. Because he�s Captain of a ship, and he can form a mary-aje on his ship; on that deck
68. Because she has faith in him
69. Because she�s proud of him
70.Because she ALWAYS known that he�s a good man
71. Because she�s happy that he came back
72. Because she clung to his leg for life
73. Because she would do anything to bring Captain Jack back
74. Because in the rescuing scene he calls her "MY LADY"
75. Because he touched her in places Will never did (while pulling her out of water)
76. Because none of her kisses were ever so long or passionate.
77. Because they are both curious
78. Because he has no dress in his cabin.
79. Because the compass never lies.
80. Because she's not sorry
81. Because she cries for him
82. Because she's a pirate's wench.(quoting Keira)
83. Because she knows a lot about him(you robbed blah blah without firing a shot blah)
84. Because acording to the code she must be taken to the captain.
85. Because she spent some quality time with him wearing what was then considered underwear.
86. Because Jack proposed to her (in front of US!!) |
|
|
|
 |
AineNiRigani [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Agn
księgarniany wymiatacz

|
Wysłany: Śro 09 Sie, 2006 10:10
|
|
|
| Aine, niezła ta lista, ale powinna być chyba o połowę krótsza? Wiele się powtarza... |
|
|
|
 |
Harry_the_Cat
poszukująca

|
Wysłany: Śro 09 Sie, 2006 10:22
|
|
|
| Zgadzam się z Agn - na początku fajnie, a potem trochę się znudziałam... |
|
|
|
 |
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Śro 09 Sie, 2006 12:12
|
|
|
| Ja takie rzeczy czytam zwykle do 20 pozycji, potem mnie nudzą. Ale wydawało mi się, że może zainteresować, więc skopiowałam i wrzuciłam. |
|
|
|
 |
Agn
księgarniany wymiatacz

|
Wysłany: Śro 09 Sie, 2006 13:09
|
|
|
Bo interesująca jest, tylko autor się zagalopował
Przy okazji - dziękować za wszystkie (że się wyrażę collinsowo) komplemenciki ^^ |
|
|
|
 |
Agnesse
McPhysio

|
Wysłany: Śro 09 Sie, 2006 22:51
|
|
|
| Ciekawe, ciekawe, chociaż czasem mam wrażenie wymyślane na siłę. |
 |
|
|
|
 |
MiMi

|
Wysłany: Czw 10 Sie, 2006 19:16
|
|
|
Wreszcie zobaczyłam Piratów!
Film sam w sobie podobał mi się bardzo. Nie chcę powtarzać tego co napisali już inni, więc streszczę się do moich przeżyć, na widok Cillinsa (czy jak mu tam w tym filmie) dostałam ataku śmiechu, a przyjaciółka, która też uwielbia DiU patrzyła tak jakoś z niedowierzaniem Oprócz tego to raczej podobało mi się to co większości. Z ciekawszych przeżyć warto napisać o kuzynie, który podczas pokazywania załogi Holendra na całe kino mówił "pychota", co było nawet zabawne i rozładowywało trochę moje napięcie, bo ja się tym zwyczajnie brzydziłam i niemogłam nawet pepsi sie napić w tym czasie!
Sceny po napisach nie zdążyłam zobaczyć, bo musieliśmy biec na pociąg w dosłownym tego słowa znaczeniu i zdążyliśmy na ostatni moment! Ale fajnie było i nie mogę się doczekać następnej części! |
_________________ "Jeżeli przypuścimy, że życie ludzkie może być kierowane rozumem, wówczas zginie możliwość życia."
"Wojna i pokój" Lew Tołstoj |
|
|
|
 |
Gitka

|
Wysłany: Pią 01 Wrz, 2006 14:59 Piraci z Karaibów
|
|
|
Temat chyba zniknął, albo ja go nie doszukałam. Jakby co to proszę usunąć.
Jest już tytuł trzeciej części "Piratów z Karaibów"
"Pirates of the Caribbean: At Worlds End" - taki tytuł nosić będzie trzecia część "Piratów z Karaibów", która na ekrany kin wejdzie 25 maja przyszłego roku. Informacji tej udzielił Terry Rossio, jeden z pomysłodawców i scenarzystów przebojowego cyklu.
Na planie "Pirates of the Caribbean: At Worlds End" spotkali się ponownie Johnny Depp, Orlando Bloom i Keira Knightley, a towarzyszą im Stellan Skarsgard, Jack Davenport, Kevin R. McNally, Lee Arenberg, Mackenzie Crook, Andy Beckwith, Reggie Lee i Chow Yun-Fat.
Reżyseruje po raz kolejny Gore Verbinski. Producentem jest Jerry Bruckheimer.
Dobre czasy, w których piraci królowali na wszystkich morzach świata, powoli dobiegają końca. Will Turner udaje się razem z dotychczasowym wrogiem Barbossą w podróż na Daleki Wschód, gdzie mają nadzieję na odnalezienie tajemniczych map, które pomogą im odkryć skrytkę Davy'ego Jonesa, a następnie ocalić kapitana Jacka Sparrowa. Will chce także uratować swojego ojca, dlatego musi odzyskać Czarną Perłę, która jako jedyna jest w stanie doścignąć Latającego Holendra.
Tymczasem Jones wraz z lordem Cutlerem Beckettem, demonicznym azjatyckim piratem Sao Fenigiem i Jamesem Norringtonem zawierają układ zagrażający wolności i życiu Jacka, Elizabeth, Willa, Barbarossy i wszystkich piratów na całym świecie. Jeśli główni bohaterowie chcą ujść z tej przygody cało, muszą udać się na terytorium dotychczas nie zaznaczone na żadnej mapie - na wyspę Shipwreck na Krańcu Świata...
żródło http://www.filmweb.pl/Jes...s,News,id=30671 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Na stronach tego forum (w domenie forum.northandsouth.info) stosuje się pliki cookies, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika w celu ułatwienia nawigacji oraz dostosowaniu forum do preferencji użytkownika. Zablokowanie zapisywania plików cookies na urządzeniu końcowym jest możliwe po właściwym skonfigurowaniu ustawień używanej przeglądarki internetowej. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może znacznie utrudnić używanie forum lub powodować błędne działanie niektórych stron. Brak blokady na zapisywanie plików cookies jest jednoznaczny z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie i używanie przez stronę tego forum. | Forum dostępne było także z domeny spdam.info Administracją danych związanych z zawartością forum, w tym ewentualnych, dobrowolnie podanych danych osobowych użytkowników, zgromadzonych w bazie danych tego forum, zajmuje się osoba fizyczna Łukasz Głodkowski.
|