|
Piraci z Karaibów |
| Autor |
Wiadomość |
Caitriona
Byle do zimy

|
Wysłany: Śro 26 Lip, 2006 13:55
|
|
|
| Trzykrotka napisał/a: | Depp jest bezkonkurencyjny. Ten jego drobny kroczek! Ten jego rum, któregy zawsze się kończy! Te oczy na powiekach i rozmowy z poddanymi! Kiedy biegał z kijem na plecach, już nie wiedziałam, co mam ze sobą zrobić
Dychotomia dobra i zła powaliła mnie na łopatki , także samo scena dawania prezentu wiedźmie (małpa całkiem żywa i to "nie masz pojęcia jak długo ją łapaliśmy").
Pojedynek w kole młyńskim, potrójna szermierka na plaży, ucieczka w kulistych klatkach - nie moge przestać się śmiać na samo wspomnienie |
oki, juz znalazłam.
Tu masz Trzykrotko rację. USmiałam się do łez na tych fragmentach Szczególnie na tym 'szaszłyczku' z Johnny'ego i owoców. Depp w tej roli jest bezkonkurencyjny, wspaniały. Uwielbiam Jacka Sparowa Deppa!! |
_________________ And I'm not gonna lie Say I've been alright
'Cause it feels like I've been living upside down
What can I say? I'm survivin'
Crawling out these sheets to see another day
And I'm gonna be fine I'm gonna be fine
I think I'll be fine
 |
|
|
|
 |
Harry_the_Cat
poszukująca

|
Wysłany: Śro 26 Lip, 2006 13:56
|
|
|
| Trzykrotka napisał/a: |
Dawno się tak nie ubawiłam jak wtedy, kiedy nie spałam.
|
Trzykrotko, toż to zdanie trzeba złotymi zgłoskami w historii kinematografii zapisać! |
_________________ Carry on my wayward son, For there'll be peace when you are done. Lay your weary head to rest, Now don't you cry no more... |
|
|
|
 |
Harry_the_Cat
poszukująca

|
Wysłany: Śro 26 Lip, 2006 13:57
|
|
|
| Ja się popłakałam, jak bujali klatkami przy dzwiękach walca... |
_________________ Carry on my wayward son, For there'll be peace when you are done. Lay your weary head to rest, Now don't you cry no more... |
|
|
|
 |
Caitriona
Byle do zimy

|
Wysłany: Śro 26 Lip, 2006 14:01
|
|
|
| Harry_the_Cat napisał/a: | | Ja się popłakałam, jak bujali klatkami przy dzwiękach walca... |
A tak, tak!! Fantastyczne to było Walc idealnie dobrany do akcji...;) |
_________________ And I'm not gonna lie Say I've been alright
'Cause it feels like I've been living upside down
Crawling out these sheets to see another day
And I'm gonna be fine I'm gonna be fine
I think I'll be fine
 |
|
|
|
 |
Trzykrotka

|
Wysłany: Śro 26 Lip, 2006 14:59
|
|
|
sama śmieję się z siebie i z tego, co napisałam o spaniu
O ile śmiech wyszedł świetnie, to groza troche mniej. Mnie ani troche nie przerażali marynarze Latającego Holendra, a ośmiornica na twarzy kapitana co rusz przypominała mi fakt, że w czerwcu taką samą zjadłam - z grilla, podaną w całości. Wtedy wymagało dużo hartu ducha, żeby nie zrejterować, a teraz... W dodatku obok mnie jakiś osiłek ciamkał popkorn, który strasznie śmierdział. |
|
|
|
 |
Agnesse
McPhysio

|
Wysłany: Śro 26 Lip, 2006 18:14
|
|
|
Oj, tak ci ludzie jedzący w kinie popcorn, nachosy i siorbiący colę są straszni.
Dziś kolega wyciągnął mnie do kina, bo chciał iść na Piratów, ale wszyscy juz byli, albo wyjechali i ochotę wyraziłam tylko ja :smile: Bawiłam się świtnie i zauważyłam mnóstwo szczegółów, które umknęły mi podczas pierwszego oglądania.
Teraz juz czekam tylko na DVD! :grin: |
_________________ Addison: Where are the beautiful people running in slow motion on the beach?
Naomi: What?
 |
|
|
|
 |
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 27 Lip, 2006 17:26
|
|
|
[quote="TrzykrotkaW dodatku obok mnie jakiś osiłek ciamkał popkorn, który strasznie śmierdział.[/quote]
A co śmierdziało? Facet, czy popcorn? |
|
|
|
 |
Trzykrotka

|
Wysłany: Czw 27 Lip, 2006 19:27
|
|
|
Aine, gdyby smierdział facet, nie zniosłabym. Już popkorn wystarczył. Cały czas mi się wydawało, że to załoga Latającego Holendra tak zalatuje |
|
|
|
 |
Agn
księgarniany wymiatacz

|
Wysłany: Czw 27 Lip, 2006 19:37
|
|
|
| Trzykrotko i tak miałaś sporo szczęścia. My siedzieliśmy obok dwóch facetów, od których strasznie jechało piwskiem. Prawie się udusiliśmy z obrzydzenia. Na szczęście film nas na tyle wciągnął, żeby od czasu do czasu o piwoszach zapomnieć. |
_________________ Fear is the mind-killer. |
|
|
|
 |
Monika
Mark Darcy desperately wanted

|
Wysłany: Czw 27 Lip, 2006 20:17
|
|
|
Ech, to ja miałam chyba największe szczęście, bo na sali było mało ludzi, obyło się bez szeptów i chichów :grin:
A co do filmu Sparrow cudo, cudo i jeszcze raz cudo Przez cały film wyglądał jakby cały czas był nieźle wstawiony :grin: Johnny ma naprawdę niesamowity talent komediowy. Keira zdenerwowała mnie wysuwając swoją sławetną szczękę w scenie, w której rozmawiała ze Sparrowem na temat jego dobrej natury - czy było to potrzebne?
Jack Davenport i jego głęboki głos, fajna scena - jeszcze zanim jego twarz pojawiła się na ekranie słychać było TEN głos No i czekam na III część |
_________________ Niech moje tchnienie znajdzie w twym sercu schronienie, niech w twej miłości zatraci się moja dusza... Aamir
 |
|
|
|
 |
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 27 Lip, 2006 20:25
|
|
|
Trzykrotko pamiętaj, że wszystko ma swoje dobre strony. Podobno aby naprawdę coś doświadczyć trzeba mieć uruchomione wszystkie kanały odbioru. Ty miałaś nie tylko wizję i fonię, ale i możliwość przeżycia filmu organoleptycznie.
Ty szczęsciaro !!!!
|
|
|
|
 |
Trzykrotka

|
Wysłany: Czw 27 Lip, 2006 20:50
|
|
|
Aine, rzeczywiście! Że ja sama na to nie wpadlam!
Dobrze właściwie, `ze tylko tyle się nawąchałam
Dziś wracając do domu odebrałam komórkę - kolega dzwonił z pytaniem: jak tam twoja dychotomia dobra i zła?
Skręciło mnie ze śmiechu.
Ten film miał takie teksty, że buty spadały. Rozmowy Deppa z tymi ludożercami, którzy go nadziali na rożen? matko kochana, arcydzieło! |
|
|
|
 |
Agn
księgarniany wymiatacz

|
Wysłany: Czw 27 Lip, 2006 20:58
|
|
|
W ogole przemowy imc Wrobla sa smiechowe. Tylko trzeba sie niezle skupic, bo latwo sie zgubic w tym, co mowil. |
|
|
|
 |
Agnesse
McPhysio

|
Wysłany: Czw 27 Lip, 2006 21:17
|
|
|
| Monika napisał/a: | Keira zdenerwowała mnie wysuwając swoją sławetną szczękę w scenie, w której rozmawiała ze Sparrowem na temat jego dobrej natury - czy było to potrzebne?
Jack Davenport i jego głęboki głos, fajna scena - jeszcze zanim jego twarz pojawiła się na ekranie słychać było TEN głos No i czekam na III część |
Mi szczęka Keiry nie zdominowała tej sceny, bardziej koncertrowałam się na tym co mówią i robią :grin: bo to im się udało zagrać naprawdę dobrze, aż czułam napięcie.
Dźwięk Dolby Surround w kinie oddaje całe piękno głosu Davenporta.
Na III część czekam z utęsknieniem |
_________________ Addison: Where are the beautiful people running in slow motion on the beach?
Naomi: What?
 |
|
|
|
 |
KIKA
córka marnotrawna

|
Wysłany: Pią 28 Lip, 2006 01:21
|
|
|
byłam dzisiaj w kinie na Piratach.... we Wrocku w Koronie... nie dane mi było jednak obejrzeć filmu do końca, gdyż zostaliśmy ewakuowani... powód... wybuch pożaru...
nie widziałam sceny z kołem, ale i tak wiem że Jonny jest genialny.... za to oglądałam na żywo akcję gaśniczą.... to tyle z relacji na żywo.... Jonny dostarczył mi dzisiaj niezapomnianych wrażeń... |
_________________ 2775021 |
|
|
|
 |
Trzykrotka

|
Wysłany: Pią 28 Lip, 2006 08:48
|
|
|
| No, to są ekstremalne wrażenia! Mogliście się poczuć jak Jack Sparrow na owocowym rożnie |
|
|
|
 |
MiMi

|
Wysłany: Pią 28 Lip, 2006 15:11
|
|
|
| A ja tak czytam wasze wrażenia z oglądania filmu i się zastanawiam, kiedy wreszcie ja go obejrzę! NO ale kuzynka wraca dopiero w sobote za tydzień! Nie wytrzymam chyba i pójdę wcześniej!!! |
_________________ "Jeżeli przypuścimy, że życie ludzkie może być kierowane rozumem, wówczas zginie możliwość życia."
"Wojna i pokój" Lew Tołstoj |
|
|
|
 |
Agn
księgarniany wymiatacz

|
Wysłany: Sob 29 Lip, 2006 07:56
|
|
|
Kika, przykro mi to słyszeć. Nie macie szans na nadrobienie tej straty?
Zaaaraz, to ty z Wrocka jesteś? |
|
|
|
 |
asiek

|
Wysłany: Nie 30 Lip, 2006 00:04
|
|
|
Obejrzałam...i najbardziej podobało mi się kino z klimatyzacją
A serio....truuudnooo się oprzeć ciemnym i przebiegłym oczom J.Depp'a. Rolę kapitana Jacka S. zagrał po mistrzowsku ! Jack i jego ziemia ...w słoju
Dychotomia dobra i zła...zwala z kinowego fotela, a scena, w której piraci są zmuszeni do poświęcenia rumu, by wysadzić ośmiorniczkę ... bawi do łez.
Oprócz Deppa'a podobał mi się statek Holendra. Łajba robi wrażenie...w przeciwieństwie do członków przeklętej załogi. Ci z kolei są bardziej śmieszni niż przerażający.
No i ....pan Collins ... w peruczce ! Bomba ! Z resztą dzięki tej nowej blond fryzurce wydał mi się nieco wyższy :grin:
W sumie film , choć nieco gorszy od części I, godny polecenia. |
|
|
|
 |
Gunia

|
Wysłany: Nie 30 Lip, 2006 16:12
|
|
|
| Agnesse napisał/a: | Harry, Monika, szkoda, że się nie spotkałyśmy.
Monika, jeśli siedziałaś w 9 rzedzie to bardzo możliwe, że koło moich dobrych koleżankek, które faktycznie są fankami Deppa, ja siedziałam w 8.
Film podobał mi się, bawiłam się fantastycznie, w ogóle nie czułam upływającego czasu i jak pojawiły się napisy, to byłam zawiedziona, że to juz koniec :sad: bo było za mało jak dla mnie :sad: mogłabym obejrzeć od razy 3 część :smile:
O, właśnie pomyślcie tylko, w przyszłym roku pewnie na premierze 3 części urządzą taki maraton od 1 do 3 części i ta 3 też zacznie się 00:01 :smile:
Johnny Depp jak zwykle świetny, Bloom słodki (jak dla mnie za słodki i za dziewczęcy), za to Keira w odróżnieniu od niego pokazała swoją waleczną naturę.
Nie będę więcej pisać, idźcie i zobaczcie, a będziecie bawiły się świetnie i nie będziecie żałować! :grin: |
Jak wczoraj wyszłam z kina, to dostałąm deprechy na myśl o roku wyczekiwania... Ale ten maraton, to faktycznie niemal pewne, więc mam czas na uciułanie na bilet... |
_________________ Dobra wiadomość jest taka, że Bóg zawsze odpowiada na nasze modlitwy.
Czasami po prostu odpowiedź brzmi: nie. |
|
|
|
 |
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 30 Lip, 2006 16:17
|
|
|
| No tak producenci filmowi to urodzeni sadyści. Najpierw roczne oczekiwania na LOTRY teraz na piratów... ech !! |
|
|
|
 |
Gunia

|
Wysłany: Nie 30 Lip, 2006 16:21
|
|
|
| Harry_the_Cat napisał/a: | I na koniec: czy ktos z was za kazdym razem, jak na ekranie pojawial się T. Hollander, też miał ochotę krzyknąć: O! Pan Collins! : (Za dużo DiU 2005...) |
Ja miałam. I nie do końca się powstrzymałam... A tego, że dużo tu "DiU" '05 nie uważam za minus. |
_________________ Dobra wiadomość jest taka, że Bóg zawsze odpowiada na nasze modlitwy.
|
|
|
 |
Gunia

|
Wysłany: Nie 30 Lip, 2006 16:24
|
|
|
| monika29.09 napisał/a: | Info dla osób, które jeszcze nie były na filmie: warto zostać do końca, czyli po napisach.
ps. Harry, Agnese - ja nie poczekałam, a Wy? Info wyczytałam na Filmwebie :-(
m. |
Ojej... Nie poczekałam... Ale i tak jeszcze z raz pójdę. |
|
|
|
 |
Harry_the_Cat
poszukująca

|
Wysłany: Nie 30 Lip, 2006 16:47
|
|
|
| Gunia napisał/a: | | A tego, że dużo tu "DiU" '05 nie uważam za minus. |
Ja tez nie uważam...
Guniu, ktos w tym wątku podawał linka do tej ostatniej sceny |
|
|
|
 |
Gunia

|
Wysłany: Nie 30 Lip, 2006 17:02
|
|
|
| Harry_the_Cat napisał/a: | | Gunia napisał/a: | | A tego, że dużo tu "DiU" '05 nie uważam za minus. |
Ja tez nie uważam...
Guniu, ktos w tym wątku podawał linka do tej ostatniej sceny | Doczytałam wątek, obejrzałam i uśmiałam się stukrotnie, bo w kinie żal mi się zrobiło tego pieska. Co do huśtających się klatek - w kinie myślałam, że skonam ze śmiechu. I ta załoga Holendra - mix frutti di mare... A już Jack Sparrow w każdej sytuacji niemal bawił mnie do łez... Ten szaszłyk, walka na kole i ucieczka przed ludożercami... Przez cały seans przypominały mi się słowa Aine o tym, że nie lubi, kiedy reżyser nie traktuje jej poważnie, co innego, jeśli nie traktuje poważnie siebie i filmu. Verbinski tego filmu nie traktował poważnie. |
|
|
|
 |
|
|