|
Soundtracki |
| Autor |
Wiadomość |
Agn
księgarniany wymiatacz

|
Wysłany: Nie 16 Lip, 2006 08:12
|
|
|
| Tez mi sie Gollum's song b. podoba, ale ludzie reaguja na niego alergicznie. A jeden kretyn nawet w nieprzyjemnych slowach sie o tej piosence wypowiedzial, zarzucajac, ze powinna znowu spiewac Enya, a tu neni. Hmpf! |
_________________ Fear is the mind-killer. |
|
|
|
 |
Nimloth [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 16 Lip, 2006 09:12
|
|
|
Ja też lubię "Gollum's song". Najbardziej mi się kojarzy z tym filmowym światem, kiedy to słyszę, mam przed oczami pola Rohanu, Fangorn, i w ogóle cały świat. Najmniej lubię piosenkę oscarową, czyli "Into the west". Jakaś taka zbyt hollywoodzka, a mało tolkienowska . |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Nie 16 Lip, 2006 10:58
|
|
|
| miałam nadzieję, że na ostatniej płycie ze ścieżką dzwiękową do filmu będzie piosenka Loreeny McKennitt. Nie mam nic przeciwko Annie Lennox,a le McKennitt bardziej by mi pasowała. |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
Jeannette
|
Wysłany: Nie 16 Lip, 2006 12:27
|
|
|
Ja lubię też "Gollum's song", bo z Władcy widziałam tylko 1 część i ta piosenka najbardziej mi się kojarzy z filmem. Właściwie dzięki niej toleruję cały film. :grin: |
|
|
|
 |
GosiaJ
Shahrukh...

|
Wysłany: Nie 16 Lip, 2006 18:58
|
|
|
| Nimloth napisał/a: | Ja też lubię "Gollum's song". Najbardziej mi się kojarzy z tym filmowym światem, kiedy to słyszę, mam przed oczami pola Rohanu, Fangorn, i w ogóle cały świat. Najmniej lubię piosenkę oscarową, czyli "Into the west". Jakaś taka zbyt hollywoodzka, a mało tolkienowska . |
Nie, nie, ona też jest tolkienowska! Zawsze przy niej płaczę. I tekst jest cudowny, przed oczami mam Szarą Przystań, kiedy go słyszę... "Across the sea A pale moon rises The ships have come To carry you home (...) Grey ships pass into the West"... Genialny utwór na pożegnanie... :cry: |
|
|
|
 |
GosiaJ
Shahrukh...

|
Wysłany: Nie 16 Lip, 2006 19:01
|
|
|
| Jeannette napisał/a: | Ja lubię też "Gollum's song", bo z Władcy widziałam tylko 1 część i ta piosenka najbardziej mi się kojarzy z filmem. Właściwie dzięki niej toleruję cały film. :grin: |
Akurat "Gollum's Song" jest w "Dwóch Wieżach", drugiej części :grin: A film zobacz kiedyś, może się przekonasz, naprawdę warto! Chociaż oczywiście najpierw warto przeczytać powieść |
|
|
|
 |
Jeannette
|
Wysłany: Nie 16 Lip, 2006 20:19
|
|
|
Tak się składa, że przeczytałam całą sagę. Oups......masz rację....moja wina, chodziło mi o piosenkę Enyi. :oops: |
|
|
|
 |
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 16 Lip, 2006 20:41
|
|
|
| GosiaJ napisał/a: | | Nie, nie, ona też jest tolkienowska! Zawsze przy niej płaczę. (...) Genialny utwór na pożegnanie... :cry: |
Oj Gosienko zgadzam się
Też zawsze przy niej ryczę. I ten przekrój wszystkich postaci filmowych, takie wspaniałe zakończenie wspaniałej historii. |
|
|
|
 |
Aragonte

|
Wysłany: Pon 17 Lip, 2006 21:23
|
|
|
| Agn napisał/a: | | Mnie od Bollywood cos ostatnio zaczyna odkrecac i nie mam ochoty sie z tym stykac. Soundtrack, jaki mam teraz na tapecie, pochodzi z Requiem for a dream. Muzyka dolujaca, wpedzajaca w trans... i jaka piekna. Mniam ^^ |
Jeśli to masz na myśli, to genialne jest
http://www3.youtube.com/w...for%20a%20dream |
|
|
|
 |
Agn
księgarniany wymiatacz

|
Wysłany: Pon 17 Lip, 2006 21:27
|
|
|
Tak, ten. Ale to jest właśnie remiks. Oryginalny utwór nie ma tych chórów etc. Muzykę polecam wszystkim. Oczywiście się podzielę, jeśli ktoś by chciał
Nawiasem mówiąc miałam kiedyś mp3 z tym remixem. Chyba z 6 minut trwał. Dobrze zrobiony, w ogóle nie psuje utworu oryginalnego, naprawdę |
_________________ Fear is the mind-killer. |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Sob 22 Lip, 2006 21:49
|
|
|
A ja dziś obejrzałam drugą część Piratów i muzyka z filmu bardzo mi sie spodobała.
Tu sa fragmenty - http://skrzynia.umarlaka....racks,id=107404
Moje ulubione utwory to Dinner is served , Two Hornpipes ( Tortuga ) - w ogóle ta scena w tawernie jest cudowna, Hello Beastie. |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
Agnesse
McPhysio

|
Wysłany: Nie 23 Lip, 2006 22:31
|
|
|
| Mi też podoba się soundtrack z Piratów, pisałam o tym parę postów wczesniej :smile: |
_________________ Addison: Where are the beautiful people running in slow motion on the beach?
Naomi: What?
 |
|
|
|
 |
|
|