|
Czas honoru |
| Autor |
Wiadomość |
Dorfi
Królowa Śniegu

|
Wysłany: Pon 24 Lis, 2008 12:06 Czas honoru
|
|
|
| Serial leci już od dłuższego czasu i parę osób z forum go ogląda. W przyszłym tygodniu będzie ostatni odcinek. Jak obstawiacie zakończenie? Kto przeżyje, kogo zastrzelą? Który związek zakończy się happy endem? |
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota,
chociaż co do pierwszego nie mam pewności"-A.Einstein |
|
|
|
 |
nicol81

|
Wysłany: Pon 24 Lis, 2008 13:00
|
|
|
Ech, szkoda, że szybciej nie było tego tematu... Może drugi sezon jakiś się kroi, bo im dużo materiału zostało...
Obstawiam, że siostra Karola już nie zyje. Z cichociemnych sądzę, że Michał zginie przy akcji odbijania Władka. Boję się że Lena wróci do getta, by umrzeć z rodziną |
|
|
|
 |
Agn
księgarniany wymiatacz

|
Wysłany: Pon 24 Lis, 2008 13:20
|
|
|
A ja nie mam jak obejrzeć tego serialu i jest mi smutno. A widzę, że ciekawy, skoro się przejmujecie, kto zginął, kogo zastrzelą etc. Ech... Może na tym kanale, co zwykle będą jakieś, ekhm, powtórki. |
_________________ Fear is the mind-killer. |
|
|
|
 |
Dorfi
Królowa Śniegu

|
Wysłany: Pon 24 Lis, 2008 13:27
|
|
|
Co prawda poszatkowany ale jest na tubisiach.
http://video.google.pl/vi...=title&start=10 |
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota,
chociaż co do pierwszego nie mam pewności"-A.Einstein |
|
|
|
 |
lady_kasiek [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 24 Lis, 2008 14:18
|
|
|
Dorfi ubiegłąś mnie właśnie wczoraj doszłam do wniosku, że potrzebny nam ten temat
Agn jak coś to mogę pomóc w sprawie powtóek....
Czytałąm gdzieś, że będzie druga seria... |
|
|
|
 |
Alicja

|
Wysłany: Pon 24 Lis, 2008 15:26
|
|
|
też czytałam, że będzie druga seria, co oznacza, że przynajmniej jacyś bohaterowie z pierwszej przeżyją ale mają być spore zawirowania i niespodzianki.Niekoniecznie miłe dla oglądających mam nadzieję, że Karola ktoś zgładzi ale obawiam się, że na Wandę zostanie wydany wyrok |
|
|
|
 |
lady_kasiek [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 24 Lis, 2008 17:05
|
|
|
| A mi tego Karola to szkoda trochę zdesperowany był, na początku bał się śmierci a potem wykazał rodzinną lojalność jest szują wykorzystującą Wandę, ale ta Wandeczka to takie lelum polelum trochę |
|
|
|
 |
nicol81

|
Wysłany: Pon 24 Lis, 2008 19:31
|
|
|
| Agn napisał/a: | | A ja nie mam jak obejrzeć tego serialu i jest mi smutno. |
Znając zycie i TVP to pewnie powtórki będą cały czas a później jeszcze pojawi się w "Kochamy polskie seriale"
| lady_kasiek napisał/a: | | ta Wandeczka to takie lelum polelum trochę |
Ja też za nią nie przepadam i jeśli zginie to no cóż- lepiej ona niż Lena
Doping dla drugiej serii |
|
|
|
 |
lady_kasiek [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 24 Lis, 2008 19:48
|
|
|
"Czas honoru" powtarzają na bieżąco w piątki chyba o 13.20
Tez jestem za Leną jest śliczna i kibicuję jej i tej jej rodzinie Żydów-nie Żydów. I nie rozumiem. Ten profesor nie był Żydem. NAwet skoro jego ojciec był przechrztą, Żydem jest się po matce |
|
|
|
 |
Agn
księgarniany wymiatacz

|
Wysłany: Pon 24 Lis, 2008 19:53
|
|
|
W piątki o tej porze to ja jestem radośnie w pracy. Ale to pocieszające, że lecą jakieś powtórki. No i na kanale, tym co zwykle, są też... khm... powtórki. |
_________________ Fear is the mind-killer. |
|
|
|
 |
nicol81

|
Wysłany: Pon 24 Lis, 2008 20:47
|
|
|
| lady_kasiek napisał/a: | | Żydem jest się po matce |
Według samych Żydów-tak. Ale naziści przyjęli zasadę jednej czwartej krwi- czyli wystarczyło jednego dziadka mieć
Żal mi ich strasznie- nie utżsamiają się a siedzą... |
|
|
|
 |
lady_kasiek [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 24 Lis, 2008 20:51
|
|
|
| i żal mi ich bo pewnie byłabym taka sama totalnie oderwana od brutalnej rzeczywistości. Oni są do szpiku przedwojenni tak jak Ci z "Przeminęło z wiatrem" nie mogą zmodyfikować swoich zasad. Zwłaszcza profesor, bo ta Sabina jak to kobieta ma sporo rozsądku... |
|
|
|
 |
nicol81

|
Wysłany: Pon 24 Lis, 2008 20:56
|
|
|
Zgadzam się co do profesora- a Lenka ma dużo po nim. Ech, mam nadzieję, że ten Mossler zdechnie bolesną śmiercią |
|
|
|
 |
Alicja

|
Wysłany: Wto 25 Lis, 2008 09:10
|
|
|
| lady_kasiek napisał/a: | | NAwet skoro jego ojciec był przechrztą, Żydem jest się po matce |
tak jest, ale dobrze orientujesz się w historii i wiesz, że Niemcy nie pytali wtedy KTO jest żydem i z czyjej strony, ale wystarczyła choćby kropla krwi żydowskiej w żyłach, niestety
| lady_kasiek napisał/a: | | ale ta Wandeczka to takie lelum polelum trochę |
no jest trochę, ale cóż poradzę że lubię ją oglądać
Mnie Karola nie jest ani trochę szkoda, niezależnie od jego relacji z Wandą. Jego działania nie są ukierunkowane lojalnością rodzinną. Chęć współpracy z Niemcami narodziła się już w lesie przed plutonem. On jeden wtedy zagrał kartą, że niby coś wie. A fakt posiadania siostry w obozie nie był wcale przeważający, gdy Niemcy namawiają go na współpracę. Zniwelował tylko słabe wahania. On już wtedy był zdecydowany za wszelką cenę ratować SWOJE życie, choćby kosztem innych. Co cały czas czyni. Jego działalność powoduje, że to innych wtrącają do więzienia i katują Niemcy. Robi to bez skrupułów i wyrzutów. Jest kolaborantem i świnią. Właśnie w czasach honoru, gdy za życie innych ludzi oddawało się swoje życie. A honor był najwyższą wartością dla Polaków, gdy wszystko już im odebrano.
Spójrzcie na panią doktor, która wiem, że katują jej syna, ale nie idzie na współpracę z Niemcem, którego ma wizytówkę i telefon. Ona nawet nie prosi go o przysługę. I myślę, że nie wyda nikogo po to by ratować siebie czy rodzinę. O ileż jej sytuacja jest gorsza. |
|
|
|
 |
lady_kasiek [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 25 Lis, 2008 20:10
|
|
|
| Alicja napisał/a: | | tak jest, ale dobrze orientujesz się w historii i wiesz, że Niemcy nie pytali wtedy KTO jest żydem i z czyjej strony, ale wystarczyła choćby kropla krwi żydowskiej w żyłach, niestety |
wiem, wiem, ale ten Mosler oskarża profesora, niesłusznie.
Oglądać Ostaszewską też lubię oglądać ona zdaje się być stworzona do ról kobiet z tamtych czasów chociażby w Katyniu. A Pani doktor to jest po prostu wzrór i ikona, tak sobie z maą wobrażamy tamte kobiety... |
|
|
|
 |
nicol81

|
Wysłany: Wto 25 Lis, 2008 22:07
|
|
|
| lady_kasiek napisał/a: | | A Pani doktor to jest po prostu wzrór i ikona, tak sobie z maą wobrażamy tamte kobiety... |
Nio, taka jest jednocześnie ciepła i silna. A z mężem to moją ulubioną parę tworzą... | lady_kasiek napisał/a: | | Oglądać Ostaszewską też lubię |
Ja tam bym się nie zmartwiła, jakby było bajbaj a Bronek był z tą dziewczyną z oddziału |
|
|
|
 |
lady_kasiek [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 25 Lis, 2008 22:32
|
|
|
| nicol81 napisał/a: | | a Bronek był z tą dziewczyną z oddziału |
wreszcie ktoś myśli jak ja..
Masz na myśłi "Muche" też myślałam, że z nią będzie... :|
Doktorka i Major są świetni, dzięki takim ludziom istaniała ta cała Polska podziemna...odpowiedzialni i oddani |
|
|
|
 |
Alicja

|
Wysłany: Śro 26 Lis, 2008 09:33
|
|
|
| nicol81 napisał/a: | | a Bronek był z tą dziewczyną z oddziału |
a wiesz, że ja też miałam na to nadzieję może jeszcze się uda? |
|
|
|
 |
nicol81

|
Wysłany: Śro 26 Lis, 2008 20:45
|
|
|
Może jak będzie druga seria, to oni rozwiną jej postać? A gdzie słyszałyście, że ma być? |
|
|
|
 |
lady_kasiek [Usunięty]
|
Wysłany: Śro 26 Lis, 2008 21:27
|
|
|
| na filmwebie gdzieś wyczytałam, ale nie wiem czy to oficjalne... |
|
|
|
 |
Alicja

|
Wysłany: Czw 27 Lis, 2008 08:10
|
|
|
ja czytałam w jakiejś gazecie w treści wywiadu z którymś z bohaterów, ale nie pamiętam nic poza tym, że będzie więcej |
|
|
|
 |
lady_kasiek [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 30 Lis, 2008 20:50
|
|
|
| I koniec... bojciu, alem się wystrachowała. No jaki Szwab pół-martwy a jakiego miał cela... no i ile wątków jeszcze otwartych. Musi być ciąg dalszy! |
|
|
|
 |
RaczejRozwazna
|
Wysłany: Nie 30 Lis, 2008 20:57
|
|
|
| Uśmiercili najlepszego aktora!!! Bez Englerta nie wiem czy będę chciała to dalej oglądać |
_________________ ...najbardziej poruszające są opowieści nieopowiedziane /J.R.R. Tolkien/ |
|
|
|
 |
lady_kasiek [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 30 Lis, 2008 21:08
|
|
|
| wtopę trochę dali, ale z drugiej strony jakby to odbicie było bez ofiar po stronie "naszych" to by było mało realistyczne a inne postacie mają szansę na rozwinięcie ich wątku Bronek z Wandą lub Muchą, Janek z Leną... no i pozostaje wątek rodziny Leny... tu duże pole do popisu. No i Guzik On w sumie jest taką dosyć sympatyczną postacią, ale taką wiecznego chłopca co się tylko za pannami ugania. Ciekawe by było jakby on zginął w czasie odbijania Władka to byłaby dramatyczna sytuacja. A tak zabili Majora i będzie mi żal tej lekarki bardzo. Chociaż jak widziałam, że ten Niemiec sięga o pistolet to wiedziałam, że już po Majorze... |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Nie 30 Lis, 2008 21:35
|
|
|
| Szkoda, że nie oglądałam, ale jakoś mi nie po drodze z naszą tv. |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
|
|