|
Jericho |
| Autor |
Wiadomość |
Agn
księgarniany wymiatacz

|
Wysłany: Nie 23 Mar, 2008 21:11 Jericho
|
|
|
Za wikipedią:
Amerykański serial o postnuklearnej rzeczywistości, emitowany przez telewizję NBC od 26 września 2006 r. do 25 marca 2008 r. Serial zasłynął dzięki akcji telewidzów, domagających się wznowienia zawieszonej produkcji programu po 1. sezonie. Protesty poskutkowały, jednak na krótko: drugi sezon trwał 7 odcinków i z powodu malejącej oglądalności produkcja serialu została zakończona.
Emisja pierwszej serii serialu rozpoczęła się w Polsce 10 grudnia 2006 na antenie stacji AXN. Na TV 4 serial emitowany jest od 21 marca 2008.
Nieco mi zapał gasi zakończenie produkcji, ale mimo wszystko brzmi ciekawie. Czy ktoś miał z tym styczność? |
_________________ Fear is the mind-killer. |
|
|
|
 |
Vasco
|
Wysłany: Pon 24 Mar, 2008 14:47
|
|
|
Ja obejrzałem całą pierwszą serię. Świetny pomysł na serial, niestety wykonanie bardzo takie sobie. Kuleje scenariusz poszczególnych odcinków. Przykładowo, gdy 90% rozsądnych, myślących ludzi zrobiło by coś tak a tak, to bohaterowie robią coś innego - byle pasowało do tezy jaką sobie scenarzyści wymyślili... Do tego mieszanie konwencji: trochę melodramatu, trochę Mad Maxa , trochę komedii, sporo patosu...
Niech moją recenzją będzie to, że mam już parę odcinków drugiej serii i jakoś nie ciągnie mnie aby obejrzeć...
Oczywiście serial nie jest beznadziejny i z pewnością znajdzie swoją widownię, ale moim zdaniem jest sporo słabszy od np. Lostów. Mnie zaczął irytować po paru odcinkach dopiero, więc się nie zniechęcać |
|
|
|
 |
Agn
księgarniany wymiatacz

|
Wysłany: Pon 24 Mar, 2008 15:04
|
|
|
Ale z tego, co czytam w twoich wrażeniach zbyt optymistyczny obraz się nie wyłania. Patos, naciąganie do teorii i brak logicznego zachowania bohaterów. Ble! Ja tego nie lubię. Szkoda, myślałam, że będzie coś ciekawego.
Dzięki za informację |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Pon 24 Mar, 2008 15:18
|
|
|
Ja z niego zrezygnowałam, bo przeciez nie można oglądać wszystkiego Agn Deira go chyba oglądała. |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
praedzio

|
Wysłany: Pon 24 Mar, 2008 15:21
|
|
|
Ot, jaki problem - w piątek luknąc sobie na jeden odcinek i sprawdzić, czy gra warta świeczki.
Ja tak zrobiłam - i sama nie wiem Nie powaliło mnie toto na kolana, ale oglądać będę - chyba że zapomnę. |
_________________ For the test of the heart is trouble
And it always comes with years.
And the smile that is worth the praises of earth
Is the smile that shines through the tears.
Irlandzkie przysłowie |
|
|
|
 |
Agn
księgarniany wymiatacz

|
Wysłany: Pon 24 Mar, 2008 15:24
|
|
|
| Nie mam jak luknąć w telejajo, dlatego zadaję dziwne pytania tutaj. :/ |
|
|
|
 |
praedzio

|
Wysłany: Pon 24 Mar, 2008 15:27
|
|
|
Aaaa... to chyba że... W takim razie problem masz z głowy |
_________________ For the test of the heart is trouble
And it always comes with years.
And the smile that is worth the praises of earth
Is the smile that shines through the tears.
Irlandzkie przysłowie |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Pon 24 Mar, 2008 15:28
|
|
|
Też nie mam tego programu, więc problem niby rozwiązany |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
Caitriona
Byle do zimy

|
Wysłany: Pon 24 Mar, 2008 15:33
|
|
|
Ja mam ten program, ale jakoś mnie nie ciągnęło żeby zobaczyć. Wolę się skupić na Bones |
_________________ And I'm not gonna lie Say I've been alright
'Cause it feels like I've been living upside down
What can I say? I'm survivin'
Crawling out these sheets to see another day
What can I say? I'm survivin'
And I'm gonna be fine I'm gonna be fine
I think I'll be fine
 |
|
|
|
 |