Zamknięty przez: Gosia Pon 10 Mar, 2008 17:45 |
Fajny film wczoraj widziałam... II |
| Autor |
Wiadomość |
GosiaJ
Shahrukh...

|
Wysłany: Pon 07 Sty, 2008 23:18
|
|
|
| Galadriel napisał/a: | GosiAnaru, pisałam o filmach z lat 50-tych - widziałam całe dwa i oba były dobre. |
Czyżby Mughal... i Shree 420? Bo ja też właśnie ten drugi zobaczyłam. Rzeczywiście oba dobre.
Marijo - jakby co, to wiesz, gdzie szukać pomocy
Trzykrota, czekam na relację z Karmelu |
| Ostatnio zmieniony przez GosiaJ Pon 07 Sty, 2008 23:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Caitriona
Byle do zimy

|
Wysłany: Pon 07 Sty, 2008 23:18
|
|
|
| Trzykrotka napisał/a: | Ja jutro ide na film libański, relację zdam . |
Czyzby "Caramel"- "Karmel"? Czekam na relację |
_________________ And I'm not gonna lie Say I've been alright
'Cause it feels like I've been living upside down
What can I say? I'm survivin'
Crawling out these sheets to see another day
What can I say? I'm survivin'
And I'm gonna be fine I'm gonna be fine
I think I'll be fine
 |
|
|
|
 |
Marija

|
Wysłany: Pon 07 Sty, 2008 23:21
|
|
|
| GosiaJ napisał/a: | Marijo - jakby co, to wiesz, gdzie szukać pomocy | Wiem, że dziewczyny by mnie zasypały filmami, bo już to robiły . Jednak dla takiego ślimaka wystarczy to, co ma na dziś. |
|
|
|
 |
Trzykrotka

|
Wysłany: Pon 07 Sty, 2008 23:25
|
|
|
Na Karmel z Miłoszem idziemy, a przedtem na nachos z guacamole. A żeby było całkiem międzynarodowo, to będziemy jadły w tej samej restauracji w której prezydium OE ustaliło, kiedy są imieniny Shahrukha |
|
|
|
 |
Galadriel

|
Wysłany: Pon 07 Sty, 2008 23:27
|
|
|
| GosiaJ napisał/a: | Czyżby Mughal... i Shree 420? Bo ja też właśnie ten drugi zobaczyłam. Rzeczywiście oba dobre. |
Mughal-E-Azam i Parineeta. Ale to pierwsze to już 1960 rok, przecież kręcili to z dziesięć lat. Trochę sobie podciągnęłam statystyki. |
|
 |
BeeMeR

|
Wysłany: Pon 07 Sty, 2008 23:39
|
|
|
| Trzykrotka napisał/a: | będziemy jadły w tej samej restauracji w której prezydium OE ustaliło, kiedy są imieniny Shahrukha | Nawet pamiętam, jak nam się kazano usp... khem... poproszono nas, żebyśmy się zachowywały nieco ciszej
Shree 420 to też 1960 rok - ale kręcone zapewne nieco wcześniej - to jeszcze polecam Devdasa (1955) |
|
 |
Trzykrotka

|
Wysłany: Pon 07 Sty, 2008 23:42
|
|
|
mam nadzieję, ze nie mają tam zdjęć pt: tych pan już nie obsługujemy.
BeeMer, a Drakula w Pakistanie??? Relację pamiętam do dziś |
|
|
|
 |
GosiaJ
Shahrukh...

|
Wysłany: Pon 07 Sty, 2008 23:44
|
|
|
| Trzykrotka napisał/a: | mam nadzieję, ze nie mają tam zdjęć pt: tych pan już nie obsługujemy.
|
Dorotka, coś czuję, że Miłosz Ci będzie wynosić nachos przed knajpę
Ok, tematycznie. Ktoś widział Skarb Narodów? I tak muszę iść. Bardzo się będę nudzić? |
|
|
|
 |
Galadriel

|
Wysłany: Pon 07 Sty, 2008 23:46
|
|
|
Eee, Trzykrotko, zawsze możecie założyć takie maseczki, jak Adżaj w Baazigarze, i nikt Was na pewno nie rozpozna.
| GosiaJ napisał/a: | Ok, tematycznie. Ktoś widział Skarb Narodów? I tak muszę iść. Bardzo się będę nudzić? |
Ło matko, to jest z Cage'em? Tomek mówi, że to coś w stylu Kodu Leonarda da Vinci będzie. |
| Ostatnio zmieniony przez Galadriel Pon 07 Sty, 2008 23:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
BeeMeR

|
Wysłany: Pon 07 Sty, 2008 23:48
|
|
|
Drakula w Pakistanie to jeden z najwspanialszych filmów jakie widziałam ever! 1967r. Czarno - białe pakistańskie cudo
Aż zacytuję Anaru:
| Cytat: | Film nie jest szczególnie przegadany, większość czasu wypełniają złowrogie skradania się wampirów, groźne łypanie, rozczapierzone palce, zadziwiające, chwilami lekko jakby orgazmiczne kobiece wrzaski (no dobra, tak nam się kojarzyło - wiem, że powinno brzmieć: przeraźliwe), pełne napięcia i namiętności oczekiwanie raz gryźniętych wampirzych ofiar na ich powtórne przybycie, bądź też rozterki jeszcze nie ukąszonych związane z dziwnym zachowaniem niektórych krewnych oraz swoim brakiem wiary w wampiry...
Szok... |
Do tego trzeba dodać kultową wypowiedź lekarza po przebadaniu ugryzionej w szyję panny: "damy jej jakieś tabletki" |
|
 |
Anaru

|
Wysłany: Pon 07 Sty, 2008 23:53
|
|
|
| Marija napisał/a: | Daję daję, już chyba więcej obejrzała niż ja . |
Bardzo się cieszę
| GosiaJ napisał/a: | | Czyżby Mughal... i Shree 420? |
| BeeMeR napisał/a: | jeszcze polecam Devdasa (1955) |
No, ja widziałam właśnie nie te dwa pierwsze, tylko właśnie niezły, choć nadmiernie powolny "Devdas" (1955) i trochę młodszy, co nie znaczy, że lepszy wampirski "Zinda Laash" (1967)
Gosiu
| Galadriel napisał/a: | | Ło matko, to jest z Cage'em? Tomek mówi, że to coś w stylu Kodu Leonarda da Vinci będzie. |
To druga część do poprzedniej, poprzednia była nawet całkiem fajną sensacją, jak ktoś w logikę nie wnikał za mocno...
Edit:
| BeeMeR napisał/a: | | Aż zacytuję Anaru: |
Ooooch, to właśnie "Zinda Laash", było mocne!
Ale rozkoszniaste |
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Wto 08 Sty, 2008 13:00
|
|
|
| No własnie - ja pytam też o Skarb Narodów. Od ilu to lat? Mam znajomego 8 - latka , który obejrzał pierwszy film ze sto razy i chce obejrzeć też druga część. Wolno mu? |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
Gosia
Like a Wingless Bird

|
Wysłany: Wto 08 Sty, 2008 19:31
|
|
|
Zalozylam nowy temat : Fajny film wczoraj widzialam... III
bo ten juz ma tyle stron (78!!!), ze trudno go moderowac.
Chwilowo tego nie zamykam, bo moze cos nie zostalo dopowiedziane w postach wyzej.
Za pare dni ten temat zamkne.
Do dzielenia sie wrazeniami z obejrzanych filmow zapraszam pod tym adresem:
http://forum.northandsout...opic.php?t=1455 |
_________________ Nie wiemy nigdy, czym i jacy jesteśmy w oczach bliźnich, ale nie wiemy również,
czy istotnie jesteśmy tacy, jakimi wydajemy się sami sobie.
Adresy moich blogów:
I believe we have already met
Strona North and South by Gosia
 |
|
|
|
 |
|
|