|
Soundtracki |
| Autor |
Wiadomość |
Aragonte

|
Wysłany: Nie 18 Cze, 2006 21:46
|
|
|
|
|
|
|
 |
monika29.09

|
Wysłany: Nie 18 Cze, 2006 22:46
|
|
|
| Jeannette napisał/a: | Dziewczyny: trzymać się tematu!!!
To ja zrobię tak: <oczka a'la kot ze Shreka>
Ma któraś OST z Wichrowych z 92? Pana Sakamoto? Nigdzie tego cholerstwa nie mogę znaleźć! Jak macie - błagam dajcie znać..........z góry dzięki. |
Jeanette, czy chodzi o ten utwór?:
http://www.freewebtown.com/PePe17/theme1.mp3
nic więcej nie znalazłam. Daj znać, czy to to.
pozdr. m. |
|
|
|
 |
asiek

|
Wysłany: Pon 19 Cze, 2006 00:23
|
|
|
| Agn dzięki za spis ....całuję Cię w obie łapki :grin: :grin: :grin: |
|
|
|
 |
asiek

|
Wysłany: Pon 19 Cze, 2006 00:31
|
|
|
| Jeannette napisał/a: | Fajne stronki Moniko. Dzięki. |
Fajne...fajne, dzięki :grin: |
|
|
|
 |
Agn
księgarniany wymiatacz

|
Wysłany: Pon 19 Cze, 2006 10:06
|
|
|
| asiek napisał/a: | | Agn dzi?ki za spis ....ca?uj? Ci? w obie ?apki :grin: :grin: :grin: |
Polecam sie. Chociaz spisem moge sie podzielic |
_________________ Fear is the mind-killer. |
|
|
|
 |
Jeannette
|
Wysłany: Pon 19 Cze, 2006 14:55
|
|
|
Moniko nie wiem czy to to....nie słuchałam scieżki, wiem tylko, że jest podobno bardzo piękna. Ale całkiem możliwe, że dobry link podałaś. To intro ale zawsze coś. |
|
|
|
 |
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 19 Cze, 2006 23:13
|
|
|
| Nie wiem czy ktoś już pisał, czy nie, ale ja mam Bandytę (siundtrack) |
|
|
|
 |
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 19 Cze, 2006 23:38
|
|
|
A co do soundtracków - to ich kolekcjonowanie to moja pasja (zawsze prawie każdy znajdę. Z wyjątkiem Placu Waszyngtona - dziewczyny heeeeelp !!!)
Najbardzierj lubię
Robin Hood (Clannad)
Ostatni Mohikanin (obie aranżacje )
Królestwo niebieskie
Wiedźmin
LOTR (szczególnie Pippina - chyba ja każda )
Quo vadis
Titanic
GNY
Król Arthur
Forrest Gump
Sward int he shield
Dirty Dancing I i II
Król Lew (wszystkie cześci)
Romeo i Julia
Braterstwo wilków
Ostatni samuraj (ten kawałek, w której Cuise walczy)
Mona Lisa smile (szczególnie Constantynopol )
Niekoniecznie ta kolejnosc - pisałam jak mi sie przypomniało |
|
|
|
 |
monika29.09

|
Wysłany: Śro 21 Cze, 2006 13:43
|
|
|
Nie wiem, czy wszystkie Damy wiedzą, że na stronie Filmwebu znajdują się fragmenty sporej liczby soundtracków:
http://www.filmweb.pl/Med...undtrack&page=1
znajdziemy tu m.in. fragmenty muzyki do następujących filmów:
Tańczący z wilkami, Kupiec Wenecki, Dirty Dancing 2, Kontrakt rysownika, Dracula, Niebezpieczny umysł, Angielski pacjent, Cztery wesela i pogrzeb, Kod da Vinci i wiele innych (6 stron tytułów).
miłego słuchania
m. |
|
|
|
 |
Gunia

|
Wysłany: Śro 21 Cze, 2006 13:49
|
|
|
Dzięki Moniko! Banan w nagrodę: ! |
_________________ Dobra wiadomość jest taka, że Bóg zawsze odpowiada na nasze modlitwy.
Czasami po prostu odpowiedź brzmi: nie. |
|
|
|
 |
MiMi

|
Wysłany: Śro 21 Cze, 2006 15:13
|
|
|
Dzięki bardzo za tan link!!! Właśnie dostałam odtwarzacz Mp3, więc będę słuchać moich ulubionych utworów z filmów cały czas |
_________________ "Jeżeli przypuścimy, że życie ludzkie może być kierowane rozumem, wówczas zginie możliwość życia."
"Wojna i pokój" Lew Tołstoj |
|
|
|
 |
MiMi

|
Wysłany: Śro 21 Cze, 2006 15:22
|
|
|
| Mam takie pytanie: wiecie mozę jaki tytuł nosiła utwór, który leciał w Opowieściach z Narnii, podczas zabawy dzieci w chowanego?? Taki szybki, jakby z lat 50 czy 60 |
_________________ "Jeżeli przypuścimy, że życie ludzkie może być kierowane rozumem, wówczas zginie możliwość życia."
"Wojna i pokój" Lew Tołstoj |
| Ostatnio zmieniony przez MiMi Sob 05 Maj, 2007 23:36, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Śro 21 Cze, 2006 16:21
|
|
|
a Placu Waszyngtona nie ma :cry:
A ja tak intensywnie tego szukam :!: :!: :!: :!: |
|
|
|
 |
Jeannette
|
Wysłany: Śro 21 Cze, 2006 20:44
|
|
|
Uwaga!!!
Na portalu Soundtrack.net dostępne już są pierwsze wrażenia po odsłuchu nowej płyty Hansa Zimmera: Piraci z Karaibów 2. Poza analizą "track by track", można posłuchać także 30-sekundowych fragmentów, które choć troszkę dają pojęcia czym będzie nowe dokonanie twórcy Gladiatora.
Przypomnijmy że soundtrack ma ukazać się 4 lipca. Czy będzie hitem??? Niezależnie od jakości muzyki, pewnie tak… Wszak zbliża się sezon ogórkowy…
Link:
http://www.soundtrack.net/features/article/?id=198
Nie wiem czy będzie działał. |
|
|
|
 |
asiek

|
Wysłany: Śro 12 Lip, 2006 00:47
|
|
|
| monika29.09 napisał/a: |
Aśku,
przeszukałam nawet fora nt. muzyki z polskich filmów i nic. Może trafi się ktoś, kto będzie wiedział coś więcej. |
Moniczko ...dziękuję za odzew :grin:
Dowiedziłam się, że była płytka o niewielkim nakładzie i szybko się rozeszła; czasami ponoć bywa na allegro. Może mi sie poszczęści. |
|
|
|
 |
miłosz
kucharz jedno ma imię

|
|
|
|
 |
Agnesse
McPhysio

|
Wysłany: Czw 13 Lip, 2006 14:54
|
|
|
| Właśnie słucham sobie soundtracku z Pirates of the Caribbean: Dead's Man Chest i podoba mi się, muzyka nieco inna niz w pierwszej części, troszkę delikatniejsza, ale też niesamowita, warto posłuchać. |
_________________ Addison: Where are the beautiful people running in slow motion on the beach?
Naomi: What?
 |
|
|
|
 |
GosiaJ
Shahrukh...

|
Wysłany: Sob 15 Lip, 2006 18:33
|
|
|
Jednym z moich ulubionych, ukochanych soundtracków jest "Heat" do filmu M. Manna. Muzyka jest mocno połączona z filmem, zdjęciami, przede wszystkim nocnymi, w tonacjach błękitów - pozornie chłodna, a jednak wyzwalająca wielkie emocje. Niesamowite gitarowe brzmienia Terje Rypdala, mroczny Moby w utworze z repertuaru Joy Division, dźwięki Kronos Quartet... Pewnie to znacie, bo film stary, ale muzyka naprawdę warta przypomnienia (zresztą sam film też!).
Z soundtracków "piosenkowych" wciąż robi na mnie wrażenie muzyka z "Romeo i Julii" Baza Luhrmanna, zestaw świetnych nowoczesnych utworów. I muzyka z "Dziwnych dni" Kathryn Bigelow - niestety, przepadła mi ta płyta, ale jest doskonała; to bardzo mroczne utwory, pasujące do filmu, tworzące perfekcyjną całość - trochę rapu, ciężkich rockowych brzmień, ale też "Dance me to the end of love" w żeńskim wykonaniu, i śpiewająca aktorka Juliette Lewis, i Peter Gabriel.
A ostatnio i tak w kółko słucham muzyki z filmów bollywoodzkich :grin: |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Sob 15 Lip, 2006 22:01
|
|
|
Wyjątkowo lubię muzykę z Moulin Rouge - Ewan McGregor ma świetny głos. I podobnie jak Gosia nie mogę się uwolnić od muzyki z filmów bollywodzkich. Ciągle mam w glowie muzykę z Paheli albo któryś z utworów z Jestem przy Tobie - Gori, gori...Tumse milka dilka |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
Agn
księgarniany wymiatacz

|
Wysłany: Sob 15 Lip, 2006 22:21
|
|
|
| Mnie od Bollywood cos ostatnio zaczyna odkrecac i nie mam ochoty sie z tym stykac. Soundtrack, jaki mam teraz na tapecie, pochodzi z Requiem for a dream. Muzyka dolujaca, wpedzajaca w trans... i jaka piekna. Mniam ^^ |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Sob 15 Lip, 2006 22:23
|
|
|
| Słyszałam o tej muzyce. Czy jej fragmentów nie wykorzystano w którymś z trailerów do Władcy? |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
Agn
księgarniany wymiatacz

|
Wysłany: Sob 15 Lip, 2006 22:25
|
|
|
Dokladniej rzecz ujmujac - wykorzystano glowny motyw, zmiksowano go troche i wrzucono do trailera do zwei wiezen |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Sob 15 Lip, 2006 22:40
|
|
|
| Właśnie o to mi chodizło. To był świetny zwiastun także dzięki muzyce. Czy reszta utworów też jest tak dobra? Bo ten jeden wyjątkowo mi się podobał. |
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
Agn
księgarniany wymiatacz

|
Wysłany: Sob 15 Lip, 2006 22:45
|
|
|
| Ten glowny motyw sie powtarza, natomiast reszta jest taka bardziej... hmm, transowa. Musialabys po prostu posluchac., bo ja nie umiem tego opisac. |
|
|
|
 |
GosiaJ
Shahrukh...

|
Wysłany: Nie 16 Lip, 2006 00:42
|
|
|
Tak mi się skojarzyło, bo w sąsiednim wątku o Enyi... Twórcom "Władcy Pierścieni" udało się "zdobyć" trzy piękne utwory wokalne do każdej z części... cudowny, eteryczny "May It Be", przejmujący "Gollum's Song" Emilliany Torrini (chyba najbardziej niedoceniany) i melancholijny, porażający, najsmutniejszy - "Into the West" Annie Lennox.
Niespotykany sukces. |
|
|
|
 |
|
|