|
|
Katyń |
| Autor |
Wiadomość |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Pon 29 Paź, 2007 17:26
|
|
|
| A dlaczego nie mogą się pojawiać w połowie filmu? Tak tylko pytam... |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 29 Paź, 2007 21:15
|
|
|
w zasadzie nie wiem, gdzie byla mowa o Hausie, ale chyba pasuje tematycznie...
Dokonalam dzisiaj epokowego odkrycia. od poczatku serialu zastanawiam sie skad znam tego goscia i dzisiaj odkrylam - on grał w Rzoważnej i Romantycznej pana Palmera. Jak on mi sie tam podobał. |
|
|
|
 |
nicol81

|
Wysłany: Pon 29 Paź, 2007 21:52
|
|
|
| Admete napisał/a: | | A dlaczego nie mogą się pojawiać w połowie filmu? Tak tylko pytam... |
W sumie to nie jest zabronione , ale tak jakoś niezręcznie wychodzi, jak wyskakują niby króliki z kapelusza. Bez zapowiedzi. Takie wprowadzanie nowego wątku w środku filmu.
| lady_kasiek napisał/a: | | Cytat: | Generał i generałowa to moja ulubiona para
|
a przecież oni wcale jako para nie występują. Ale doskonale pasują do siebie dwa niezłomne charaktery |
A jak ona patrzy na jego portret i wtedy jego pokazują? |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Pon 29 Paź, 2007 21:53
|
|
|
Dlaczego taki całkiem nowy? Był młody chłopak, okazało się, że miał siostry...Mnie to w niczym nie przeszkadzało Trochę trudno byłoby wprowadzić wszystkie postaci od razu. Zrobiłby się wtedy taki długasny prolog zaraz na wstępie. |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
nicol81

|
Wysłany: Pon 29 Paź, 2007 22:09
|
|
|
A mnie właśnie taki prolog by odpowiadał, dziejący się przed wojną. Scenki z życia bohaterów- w sumie kilka minut. By poznać i przywiązać się.
Mógł chociaż w obozie wspomnieć o siostrach. Tak samo nagle wyskoczył bratanek Anny. Taki trochę nieporządek scenariuszowy. |
|
|
|
 |
lady_kasiek [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 29 Paź, 2007 22:34
|
|
|
| O tak te postacie co znienacka się pojawiają to ni ciorta się czlowiek nie może połapać |
|
|
|
 |
Gunia

|
Wysłany: Wto 30 Paź, 2007 21:20
|
|
|
| A ja uważam, że ten zabieg jest niezły. Z jednej strony można się troszkę do postaci przybliżyć, a z drugiej pojawia się ich coraz więcej i to mocno podkreśla skalę tragedii. Pokazuje, jak wiele osób miało w niej swój udział. Odnosi się wrażenie, że takich epizodów były setki czy nawet tysiące i takich postaci można by na ekranie pokazywać wiele. Przynajmniej ja tak to odbieram. |
_________________ Dobra wiadomość jest taka, że Bóg zawsze odpowiada na nasze modlitwy.
Czasami po prostu odpowiedź brzmi: nie. |
|
|
|
 |
MiMi

|
Wysłany: Wto 30 Paź, 2007 21:27
|
|
|
| Ja byłam z klasą na filmie. Film zrobił na mnie ogromne wrażenie i musiałam powstrzymywać łzy. Klasa odebrała go różnie. Słyszałam komentarz, że film był zaje***ty, ale większość chociaż chwilę się nad nim zastanowiła. Podobało mi sięjak koleżanka zdefniowała go na polskim: "na pewno nie można powiedzieć, że film był fajny, bo to nie ten rodzaj filmów." Uważam, że film był dobrze nakręcony i wielkim plusem jest to, że widzieliśmy nietylko Katyń i II wojnę światową, ale też te kilka lat po wojnie. Te wzjamne oskarżenia Niemieć i ZSRR, no i oczywiście dramat tych rodzin i oficerów, którzy przeżyli. |
_________________ "Jeżeli przypuścimy, że życie ludzkie może być kierowane rozumem, wówczas zginie możliwość życia."
"Wojna i pokój" Lew Tołstoj |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Na stronach tego forum (w domenie forum.northandsouth.info) stosuje się pliki cookies, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika w celu ułatwienia nawigacji oraz dostosowaniu forum do preferencji użytkownika. Zablokowanie zapisywania plików cookies na urządzeniu końcowym jest możliwe po właściwym skonfigurowaniu ustawień używanej przeglądarki internetowej. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może znacznie utrudnić używanie forum lub powodować błędne działanie niektórych stron. Brak blokady na zapisywanie plików cookies jest jednoznaczny z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie i używanie przez stronę tego forum. | Forum dostępne było także z domeny spdam.info Administracją danych związanych z zawartością forum, w tym ewentualnych, dobrowolnie podanych danych osobowych użytkowników, zgromadzonych w bazie danych tego forum, zajmuje się osoba fizyczna Łukasz Głodkowski.
|