Seriale - Witamy w dramalandzie! - odcinek 6
Agn - Nie 29 Mar, 2015 14:18
| BeeMeR napisał/a: | | na avku Trzykrotki |
Zastanawiałam się, kto to, ale myślałam, że może BDS...
| BeeMeR napisał/a: | | czyli kiedy skoro raczej nigdy nie miał? |
Powojskowo. Dlatego jak wypuszczą już człowieka z woja i wrzucą w dramę, to jest OBOWIĄZKOWA* scena prysznicowa, gdzie można sobie pooglądać, co wojsko zrobiło z człowiekiem. Jak zerkniesz w to rozchylenie, to widać, że tam się ładnie zarysowują mięśnie. Jasne, że nie jak u Schwarziego, ale są.
*Oczywiście Junki się zgrabnie z tego wywinął, bo jak wiemy, zagrał w seguku.
| BeeMeR napisał/a: | | Też uważam, że pływanie było sceną nadto, ale nie wadziło. |
Ufff, bo się bałam, że uznacie, że się czepiam jak rzep psiego ogona. Miło, że jednak nie jestem sama.
BeeMeR - Nie 29 Mar, 2015 14:26
| Agn napisał/a: | | Powojskowo. | Acha, Wybacz sceptycyzm, ale podejrzewam, że on w celebryckim wojsku więcej scenariuszy czy czego tam czytał niż pracował na kaloryfer
Widziałam cienie, to może być równie dobrze fotoszop albo farbka
| Cytat: | | Zastanawiałam się, kto to, ale myślałam, że może BDS... | Nie, to zdecydowanie moja pierwsza miłość dramowa
Agn - Nie 29 Mar, 2015 14:33
| BeeMeR napisał/a: | | Widziałam cienie, to może być równie dobrze fotoszop albo farbka |
Albo może po prostu facet, który ćwiczy i jest wygimnastykowany jednak czegoś się dorabia. I raczej nie tłuszczyku.
| BeeMeR napisał/a: | | Wybacz sceptycyzm, ale podejrzewam, że on w celebryckim wojsku więcej scenariuszy czy czego tam czytał niż pracował na kaloryfer |
A czy on na pewno był w celebryckim? I czy serio wydaje ci się, że nawet jeśli to celebryckie istnieje, to tam siedzą i gapią się w niebo? Wątpię. Też tam po swojemu zasuwają z karabinami, bo też muszą odbębnić co żołnierskie. W przeciwnym wypadku w ogóle by to nie miało sensu.
BeeMeR - Nie 29 Mar, 2015 14:40
Oj na pewno mają tez ćwiczenia - przeszkolenie podstawowe 2 tygodnie co najmniej, ale standardowe machanie łopatą/kopanie rowów kaloryfera nie robi - mięśnie ramion prędzej i ogólnie sylwetkę. Czytałam kiedyś, że był w celebryckim i że ono się zajmuje głównie funkcją reprezentacyjną - czemu więc mam domniemywać że było inaczej?
Ok, może to mięśnie on jednak zawsze miał trochę inny kształt torsu migający spod koszuli. Zamykam się już jednak w tym temacie.
Agn - Nie 29 Mar, 2015 14:58
| BeeMeR napisał/a: | | standardowe machanie łopatą/kopanie rowów kaloryfera nie robi - mięśnie ramion prędzej i ogólnie sylwetkę |
Mój tata wyrobił na standardowym rąbaniu drewna, machaniu łopatą etc. Teraz to trochę inaczej wygląda, bo już nie jest najmłodszy, ale jednakowoż można zrobić.
| BeeMeR napisał/a: | | Czytałam kiedyś, że był w celebryckim i że ono się zajmuje głównie funkcją reprezentacyjną - czemu więc mam domniemywać że było inaczej? |
No cóż, można sobie oczywiście stwierdzić, że w związku z tym wszyscy tam leżą i pachną, ale mnie się wydaje, że bez względu na rodzaj wojska i tak ćwiczą.
No ale nieważne. Nie sprawdzimy tego.
Zmieniając temat - jeszcze o LMH i ewentualnym chińskim filmie: http://www.dramafever.com...ning-to-kdrama/
I zamykam się. KMHM stygnie.
Agn - Nie 29 Mar, 2015 15:08
Pardon, nie wytrzymam, samo mi się pisze, choć miałam siedzieć cicho i grzecznie oglądać. Ale...
KWIIIIK!!!
Cała rodzina odprowadza Ri Jin na lotnisko, zaraz padnę ze śmiechu. Komentarze Ri Ona są zabójcze.
- I jeszcze jej list pożegnalny daje, jakby była jakimś komandosem ruszającym na misję!
A w liście obrazki, co by tata chciał z USA.
Edycja: Ratunku, rodzinny samostrzał - tatuś wyciąga wysięgnik!
Edycja II: Ri On ma lepszy - z naciągniętym króliczkiem!!!
Edycja III: Buty od brata! Mmmmatko jakie okropieństwo!
- W razie czego wracaj. Z szykiem!
W tych butach?!
BeeMeR - Nie 29 Mar, 2015 15:20
| Agn napisał/a: | No cóż, można sobie oczywiście stwierdzić, że w związku z tym wszyscy tam leżą i pachną, ale mnie się wydaje, że bez względu na rodzaj wojska i tak ćwiczą.
No ale nieważne. Nie sprawdzimy tego. | No cóż, jak się Junki wypowiedział kiedyś, że dopiero w wojsku nauczył się odpowiednio wypoczywać/wysypiać (nie pamiętam dokładnie, chyba wysypiać) - to zrozumiałam co zrozumiałam
Nie dziw się zatem mojemu niedowierzaniu jakoby się przepracował, nie upieram się przecież. Who knows
KMHM - mnie się tam rytualne tańce na lotnisku podobały
Buty jak buty (jedne i drugie - reklama musi być) - ale gest Oriona jest ważny
Agn - Nie 29 Mar, 2015 15:28
| BeeMeR napisał/a: | to zrozumiałam co zrozumiałam
Nie dziw się zatem mojemu niedowierzaniu jakoby się przepracował, nie upieram się przecież. Who knows |
Junki też normalnie sypia po 3-4 godziny dziennie, więc może tam mógł odbębnić np. 6.
| BeeMeR napisał/a: | | gest Oriona jest ważny |
Oczywiście, że ważny, ale skoro mowa o klasie i szyku, to mógłby przemyśleć te buty.
Aragonte - Nie 29 Mar, 2015 15:34
Ja tam Junkiego lubię niezależnie od tego, czy to jego kaloryferek, czy rodem z photoshopa
A zdjęcie faktycznie zacne
Wciągnęłam się w Joseon X-Files, jestem przy ósmym odcinku, właśnie trwają poszukiwania inspektora Kima
Podoba mi się, że przeważnie dostajemy pytania zamiast odpowiedzi (w amerykańskiej produkcji odpowiedź musiałaby być ).
Najciekawszy chyba był odcinek z "dniem świstaka" ale ten o nawiedzonej posiadłości też jest niezły.
Sposób filmowania jest zupełnie inny niż w znanych mi dramach, kolorystyka też.
Te koreańskie reklamy w środku filmu nie rozwalają nawet ich nie przewijam.
Admete - Nie 29 Mar, 2015 16:14
Mnie zostały jeszcze trzy odcinki Detektywa z duchami Historie mi się podobają. Lubie kryminały z odrobiną supernaturalnych mocy, a tu duchy są tylko dodatkiem, nie sednem. To mi odpowiada. Potem wezmę się za Cruel City i za ten mój znaleziony seguk o lekarzu.
Aragonte - Nie 29 Mar, 2015 16:48
Jaki seguk o lekarzu?
Admete - Nie 29 Mar, 2015 17:27
Mandate of heaven - Fugitive of Joseon.
zooshe - Nie 29 Mar, 2015 17:48
| Agn napisał/a: |
Edycja III: Ufff... niech żyją ruchome billboardy wyświetlające trailery Pukając do nieba bram. |
Film od razu poznałam. Końcowa scena kiedy w końcu docierają nad Bałtyk, ale wydawało mi się że po prostu zobaczyła go na dachu. No bo jaka jest szansa aby przeciętny Koreańczyk kojarzył mało komercyjny film made in Germany!?
W oczekiwaniu na kolejną partie napisów zapętliłam się przy odcinkach z Se Gi. Sami wiecie których.
Czy pisałam już jak bardzo kocham tą scenę kiedy prosi ją aby go nie zabijała i potem scenę w domu jak wyznaje że boi się zasnąć gdyż może już więcej nie powrócić.
BeeMer przestrzegam przed Save Last Dance For Me. To jednak wielkie melo jest. Właśnie skończyłam i na gwałt potrzebuję czegoś w innym klimacie. Zapuściłabym sobie Missing Noir M, które wczoraj miało premierę, ale skoro to drama OCNu to odcinek i napisy najwcześniej po tygodniu.
Admete - Nie 29 Mar, 2015 17:54
Odcinek już jest na dramaxie.
BeeMeR - Nie 29 Mar, 2015 17:55
| Aragonte napisał/a: | Wciągnęłam się w Joseon X-Files, jestem przy ósmym odcinku, właśnie trwają poszukiwania inspektora Kima
Podoba mi się, że przeważnie dostajemy pytania zamiast odpowiedzi (w amerykańskiej produkcji odpowiedź musiałaby być ).
Najciekawszy chyba był odcinek z "dniem świstaka" ale ten o nawiedzonej posiadłości też jest niezły.
Sposób filmowania jest zupełnie inny niż w znanych mi dramach, kolorystyka też. | Mnie się najbardziej podobały odcinki 7-8, te zapętlone (dzień świstaka ), jestem szalenie ciekawa np. czego w asystentce przestraszył (?) się starzec w więzieniu - no ale oczywiście odpowiedzi nie będzie
Kim Ji Hoon ma wystąpić w jakiejś dramie special - jak nie zapomnę to obejrzę (kiedyś )
| zooshe napisał/a: | | BeeMer przestrzegam przed Save Last Dance For Me. | Na razie nie mam w planie czuję się ostrzeżona i może w ogóle w planie się nie znaleźć - za to Trzykrotka zaczęła
zooshe - Nie 29 Mar, 2015 18:07
| Admete napisał/a: | | Odcinek już jest na dramaxie. |
Wersja mkv i mój telewizor nie zawsze się ze sobą lubią.
A jeszcze odnoście Memories of Murder
| BeeMeR napisał/a: | Mnie właśnie tak ścisnęło, że dla oddechu przerzuciłam się na kontynuację filmu o mordercy-gwałcicielu
Ale muszę sobie poczytać jak to historycznie było bo coś mi się nie wydaje, żeby tak |
Kiedy miałam małą fazę na Gap donga, interesowałam się trochę tym tematem i wiem, że film bardzo wiernie oddaje przebieg tamtego śledztwa. Co jest oczywiście przerażające.
Scenariusz jest oparty na aktach sprawy więc wszystkie daty i miejsca znalezienia ciał są wiernie odwzorowane. Twórcom bardzo zależało właśnie na autentyczności, ale dostali też zakaz ujawniania wszystkich dowodów i poszlak jakimi dysponowała policja na wypadek gdyby w przyszłości ponownie otwarto sprawę. Oczywiście do ponownego otwarcia nigdy nie doszło, a sprawa przedawniła się w 2006 r.
Gdzieś w sierpniu będzie mieć premierę nowa drama Signal, której akcja będzie oparta na fabule Memories of Murder.
Agn - Nie 29 Mar, 2015 18:32
| Aragonte napisał/a: | | Ja tam Junkiego lubię niezależnie od tego, czy to jego kaloryferek, czy rodem z photoshopa |
Ot i ja też.
| Aragonte napisał/a: | | (w amerykańskiej produkcji odpowiedź musiałaby być ). |
Zależy której. Jeśli nie mylę się i Archiwum X było amerykańską produkcją, to tam czasami odpowiedzi nie były udzielane. Ale też nie znam tego serialu od A do Z, widziałam wyrywkowo kilka odcinków i mam niejasne wspomnienie, że czegoś na pewno nie zdołali wyjaśnić (a przynajmniej nie do końca).
| Aragonte napisał/a: | | Te koreańskie reklamy w środku filmu nie rozwalają nawet ich nie przewijam. |
Ja w CC większość przewijałam, ale potem przestałam, bo nie chciałam tracić ani Wachlarza, ani Lee Byung Huna.
| Admete napisał/a: | | Potem wezmę się za Cruel City i za ten mój znaleziony seguk o lekarzu. |
Czekamy na wieści!
| zooshe napisał/a: | | wydawało mi się że po prostu zobaczyła go na dachu. No bo jaka jest szansa aby przeciętny Koreańczyk kojarzył mało komercyjny film made in Germany!? |
Raczej nie, pokazany był budynek z tym billboardem, czyli musiał na niego patrzeć (żeby machnąć tekstem o niebie i grobie). A skoro twórcy kojarzą, to może i doktórka by skojarzyła.
| zooshe napisał/a: | | Zapuściłabym sobie Missing Noir M, które wczoraj miało premierę, ale skoro to drama OCNu to odcinek i napisy najwcześniej po tygodniu. |
O masz, nie ma jak czekanie...
BeeMeR - Nie 29 Mar, 2015 18:47
| Agn napisał/a: | Aragonte napisał/a:
Ja tam Junkiego lubię niezależnie od tego, czy to jego kaloryferek, czy rodem z photoshopa
Ot i ja też. | A ja to niby nie?
| zooshe napisał/a: | Kiedy miałam małą fazę na Gap donga, interesowałam się trochę tym tematem i wiem, że film bardzo wiernie oddaje przebieg tamtego śledztwa. Co jest oczywiście przerażające.
Scenariusz jest oparty na aktach sprawy więc wszystkie daty i miejsca znalezienia ciał są wiernie odwzorowane. Twórcom bardzo zależało właśnie na autentyczności, ale dostali też zakaz ujawniania wszystkich dowodów i poszlak jakimi dysponowała policja na wypadek gdyby w przyszłości ponownie otwarto sprawę. Oczywiście do ponownego otwarcia nigdy nie doszło, a sprawa przedawniła się w 2006 r.
Gdzieś w sierpniu będzie mieć premierę nowa drama Signal, której akcja będzie oparta na fabule Memories of Murder. | Czytałam o tym, m.in dlatego sięgnęłam po film - tez ma świetny klimat.
Agn - Nie 29 Mar, 2015 18:49
| BeeMeR napisał/a: | | A ja to niby nie? |
A czy ktoś tak twierdzi? Wiemy, że lubisz.
| zooshe napisał/a: | | Gdzieś w sierpniu będzie mieć premierę nowa drama Signal, której akcja będzie oparta na fabule Memories of Murder. |
Ciekawe, czy się odważę to obejrzeć.
Agn - Nie 29 Mar, 2015 19:19
Woah!!! Patrzcie, co trafiło w moje łapki!!!
Czy ktoś ma pojęcie, z czego to?
zooshe - Nie 29 Mar, 2015 19:25
To mój pin. A zdjęcia są z filmu Confession.
Agn - Nie 29 Mar, 2015 19:48
Możliwe, że od ciebie to sprzątnęłam, nie sprawdziłam. Ale fotki mi się tak spodobały, że chyba chętnie zapoznam się z treścią filmu.
Wspomnę tylko, że na koniec 7. odcinka KMHM NARESZCIE się ustaliło, czy Ri Jin będzie tym osobistym psychiatrą Do Hyuna czy nie.
Bo myślałam, że tak będą się z tym bujać do końca dramy.
Proponuję jednak wyciągnąć jej z włosów tę świecącą kokardkę, bo wygląda dramatycznie.
I może sprawdzę, co tam u Wrednych bab, bo drugi odcinek skończył się spotkaniem Soon Ok z dawną kochanką męża, a konkretniej - skończył się tym, że Soon Ok strzeliła babce z kopa w splot słoneczny. Kochanka jak lalka poleciała na kanapę. No, zobaczymy co teraz.
Agn - Nie 29 Mar, 2015 20:55
Oglądam sobie, a wam podrzucam ładne zdjęcie.
Śliczne zdjęcie.
Zdjęcie obezwładniająco piękne.
Po którym zrobiło mi się mięciutko w kolankach.
Ech...
Jeśli ktoś się waży mnie reanimować, to uprzedzam, że moja zemsta będzie wredna, bolesna, krwawa i koszmarnie długa.
Agn - Nie 29 Mar, 2015 21:13
I jeszcze o chłopach (czuję, że oberwę za ten spam ).
Bo wiecie... Drama Unkind women ma swoje zalety. Np. taki ćwiczący mistrz Lee Roo Oh.
Oczywiście najczęściej ćwiczy odziany, ale skoro akurat gdzieś mu się strój do kendo "zapodział"... Szkoda, by umknęło...
PS Właśnie się skapnęłam, że on był też w pierwszym odcinku. Nie poznałam go w tym zaspanym gościu!
PPS W zasadzie chyba się jednak elegancko wciągnęłam. Wątki są dla mnie bardzo ciekawe. A między Lee Roo Oh a Jung Ma Ri tak przyjemnie iskrzy. Może nie ma totalnych fajerwerków, ale to co drama pokazuje jest niezmiernie sympatyczne. Wydaje mi się, że oni się jakoś tak fajnie ze sobą skumplują.
Aragonte - Nie 29 Mar, 2015 22:14
A od kogo byś miała oberwać za taaaki spam?
Jestem tuż przed finałem Joseon X-Files. Coś mi się zdaje, że nie będzie mi wesoło w końcówce i będę musiała sobie jakąś koreańską landrynkę zaserwować
|
|
|