To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Witamy w dramalandzie! - odcinek 6

Aragonte - Sob 28 Mar, 2015 21:15

Admete, jaki dokładnie jest tytuł tej dramy?
Admete - Sob 28 Mar, 2015 21:18

Ghost-Seeing Detective Cheo Yong - tu masz linka do opisu:

http://asianwiki.com/Cheo_Yong

Gra pan ( ten drugi, co uciekał z panną ) z Chuno. A panią detektyw gra panna z LoD ( ta od postaci aktorki ).

BeeMeR - Sob 28 Mar, 2015 21:24

Cytat:
Oglądam piąty odcinek Joseon X-Files. Czwarty był słabszy, moim zdaniem, a teraz jest znowu ciekawie :)
a o czym był? Jakaś bestia-dziecko? Dla mnie to chyba było wyjątkowo słabe :roll:

Mnie właśnie pięknie rozjechał emocjonalnie 13 odc WBDS :cry2: :cry2: :cry2:
Przepiękne walki też były :serce2:

Agn - Sob 28 Mar, 2015 21:25

Ja przy końcówce trójki - sam Baek Dong Soo lekko mnie wnerwia. Za to podoba mi się Mały Nefrycik i Dziewczynka. :)
Admete - Sob 28 Mar, 2015 21:39

Ja tam wolałam Baek Dong Soo - taki fajny narwaniec :)
BeeMeR - Sob 28 Mar, 2015 21:51

Ja tam lubię obu - i pannę JJ też :mrgreen:
A małego Nefrytka to nawet bardziej niż dużego przez jakiś czas :P
Właściwie to ja tylko tego skrzeczącego pajaca nie znoszę :uzi:
I panna od mapy jest mi totalnie obojętna :P

Agn - Sob 28 Mar, 2015 21:59

Admete napisał/a:
Ja tam wolałam Baek Dong Soo - taki fajny narwaniec

Nie przeczę, on jest bardzo sympatyczny, tylko jak któryś raz z rzędu wywala swoją mowę, że on jest Baek Dong Soo, więc się np. nie przyjaźni z nikim, to mnie zaczyna się włączać tryb: :roll:

Generalnie WBDS mi się bardzo podoba, choć na razie jeszcze nie czuję się tak ściśnięta za serducho jak np. w przypadku TPM, Strzelca z Joseon czy Faith. Ale ogląda się przyjemnie. :)

BeeMeR - Sob 28 Mar, 2015 22:08

Mnie właśnie tak ścisnęło, że dla oddechu przerzuciłam się na kontynuację filmu o mordercy-gwałcicielu ;)
Ale muszę sobie poczytać jak to historycznie było bo coś mi się nie wydaje, żeby tak ;)

Agn - Sob 28 Mar, 2015 22:09

BeeMeR napisał/a:
dla oddechu przerzuciłam się na kontynuację filmu o mordercy-gwałcicielu

......................................................e?

BeeMeR - Sob 28 Mar, 2015 22:20

Wspomniałam jak zaczęłam:

http://asianwiki.com/Memories_of_Murder

wizualnie cacko - takie Life on Mars. Wszystko cudnie parciane, bure, nienowoczesne. Zachwyconam.
Fabularnie cholernie przykry, zwłaszcza, że na faktach.

https://www.youtube.com/watch?v=NtOutxGJK5o

Agn - Sob 28 Mar, 2015 22:24

BeeMeR napisał/a:

Wspomniałam jak zaczęłam:

http://asianwiki.com/Memories_of_Murder

Ach, to. Wyleciało mi z głowy.

Trzykrotka - Sob 28 Mar, 2015 22:58

First thing first: wielkie dzięki za śliczny gif z gimnastyką najlepszego gimnastyka obu Korei przed zjednoczeniem :serce: Popatrzyłam i od razu się zmotywowałam do ruchu i do umycia okiem (powiedzmy....). Uwielbiam patrzeć, jak inni (czytaj: Jun Ki) sprawnie się ruszają i dużo dałabym za gif z rozciąganiem się, podczas którego Jun Ki nakreślił nogami pełny okrąg na parkiecie.... jej....
Niech on się zgodzi na tego wampióra :trzyma_kciuki: Niech to będzie dobra drama :trzyma_kciuki:

Po wczorajszym maratonie z P&P dziś Baek Dong Soo - odcinek 4 i 5.

W P&P nadal pięknie, a nawet jeszcze lepiej, kiedy atmosfera podejrzeń się zagęszcza i młodzi prokuratorzy tracą zaufanie do szefa (odcinek 11 i 12). Ponieważ jednak po drodze nie rozkmniniałam należycie zakulisowych powiązań, teraz nie łapię trochę bazy... Ale tylko trochę.

Natomiast w BDS (4 i 5) nadal nie mogę napatrzeć się na krajobrazy, filmowanie, walki. Miodzio. Drama podobno byla bardzo popularna - nie dziwię się ani trochę.
Muszę powiedzieć, że moją sympatię ma Baek Dong Soo. Woon jest wspaniały, chłodny, doskonały, wyważony i wstydu nie przyniesie. Idealne egzemplum z jakiegoś podręcznika rycerskiego. Ja tam wolę narwanego i momentami głupkowatego BDS, który ma mocne własne podglądy i serducha na miejscu. Ten nie polezie sam w wodę, żeby dopłynąć chwalebnie na czele stawki, przywlecze się w ogonie, ale za to kolegę doholuje ze sobą. A jak ryczał nad zabitym kapitanem, to już mnie kupił z kretesem.
Woon cudny, chmurny i mroczny jest, Nefryt i jego młodsze wydanie są super-dekoracyjni, ale ja póki co wolę BDS. Troszeńkę wolę.
Miałam kompletnie spaszczony 5 odcinek - wy też? Zacinał się i niewiele z niego wiem. Pamiętam, że się skarżyłyście na któryś, tylko nie wiem, na który. Oby to o 5 chodziło i ta sztuka więcej się nie powtórzyła :trzyma_kciuki:

Trzykrotka - Sob 28 Mar, 2015 23:03

BTW: BeeMer, ty próbowałaś może oglądać Piratów? Pytam, bo film po pierwsze z epoki, po drugie z panią z PT, po trzecie temat z lekka szalony... Pamiętam, że obficie nagrodzono twórców w tym roku, więc może warto zerknąć? :kwiatek:
Agn - Sob 28 Mar, 2015 23:18

Trzykrotka napisał/a:
wielkie dzięki za śliczny gif z gimnastyką najlepszego gimnastyka obu Korei przed zjednoczeniem

Też tak uważam! :serce:
Jak będziesz niegrzeczna, to zamontuję tu jakieś ładne obrazki na dobranoc. :twisted:
Trzykrotka napisał/a:
Popatrzyłam i od razu się zmotywowałam do ruchu i do umycia okiem (powiedzmy....). Uwielbiam patrzeć, jak inni (czytaj: Jun Ki) sprawnie się ruszają i dużo dałabym za gif z rozciąganiem się, podczas którego Jun Ki nakreślił nogami pełny okrąg na parkiecie.... jej....

Oj, co ja bym dała za takiego gifa... *marzy* :serduszkate:
Swoją szosą - jak rozkochać jeszcze bardziej swoich fanów? Opublikować długi ładny wpis w internecie następującej treści:

Tłumaczenie:
Cytat:
Hello, This is Joongi.
It's been a long time. Have you been well?
I am doing good, resting and putting on some weight as well.
Without further ado, there seem to be some people who have a hang-up a
about the coming birthday of mine and thus I would like to make a suggestion politely here.
To my gratitude, so many people want to celebrate my birthday from bottom of their hearts
and I don't know how to respond properly. I am truly grateful.
I am turning 33.(Getting old is not something to boast about.)
I am trying to nurture my inner world and to be more flexible as I get older one by one.
To think of you who have been there for me for so long,
I am deeply moved thinking that I have had such a happy life.
I appreciate the wonderful gifts every year from HJS. However,
I felt sorry at one corner of my mind worrying that I have burdened you.
Therefore, I thought that we would be happier if we could spread the love
to other places rather than you give all the love only to me.
Your beautiful hearts are received with gratitude. Instead,
I hope that we can send your care in the form of the tangible gifts to the people in need.
Thank you so much. I will try to repay your faith and supports by becoming a better actor.
And, I understand that you are wondering about the birthday event in Korea.
It was decided that April should be avoided because it has been a year
since the incident of the great sorrow. Thus, the birthday event might be held in the first week of May.
Please bear with me a little while until the agency announces after the preparation is coordinated.
As for the next workpiece, I will inform you of it soon.
I would love to tell you about it soon but, in fear of trivial misunderstanding,
I will let you know as soon as things are all in the right place and order.

Of course, it looks like that I will present you my works without breaks this year.
There is no such thing as a perfect choice but as always I will work hard in filming and make you proud.
I will be more hard working Lee Joongi this year.
Thank you for your unwavering support, absolute trust and love.
I pray for your health in body and mind so that you can run further with me.
Love you. ♡♡♡♡♡
Yours
actor Lee Joon gi.

Trzykrotka napisał/a:
Niech on się zgodzi na tego wampióra Niech to będzie dobra drama

I niech mu znajdą jakąś fajną partnerkę do wampirowatości! :trzyma_kciuki:

A teraz pozwólcie, że sprawdzę, co słychać u pewnego pana z rozdwojeniem jaźni...

Aragonte - Sob 28 Mar, 2015 23:26

Jaki ładny list od LJG :)

Trzykrotko, problemy miałyśmy tylko odcinkiem nr 5 WBDS.

Admete napisał/a:
Ghost-Seeing Detective Cheo Yong - tu masz linka do opisu:
http://asianwiki.com/Cheo_Yong
Gra pan ( ten drugi, co uciekał z panną ) z Chuno. A panią detektyw gra panna z LoD ( ta od postaci aktorki ).

A, czyli ten pan, co grał tak se, ale miło się na niego patrzyło? No to pewnie kiedyś zerknę na tę dramę :mrgreen:

BeeMeR napisał/a:
Cytat:
Oglądam piąty odcinek Joseon X-Files. Czwarty był słabszy, moim zdaniem, a teraz jest znowu ciekawie :)
a o czym był? Jakaś bestia-dziecko? Dla mnie to chyba było wyjątkowo słabe :roll:

No było, było słabe, eufemistycznie to określiłam :roll:

BeeMeR napisał/a:
Mnie właśnie pięknie rozjechał emocjonalnie 13 odc WBDS :cry2: :cry2: :cry2:
Przepiękne walki też były :serce2:

Co było w 13. odcinku? Bo już nie pamiętam - BDS miał wtedy swoją depresję? :mysle:

Agn napisał/a:
Ja przy końcówce trójki - sam Baek Dong Soo lekko mnie wnerwia. Za to podoba mi się Mały Nefrycik i Dziewczynka. :)

Agn, na tym etapie to on też mnie wnerwiał, ale jakoś niedługo później zaczęłam go lubić dużo bardziej niż Nerfytowego i szczerzyłam się do ekranu na jego widok. Poczekaj, aż dzieciak dorośnie :wink:

BeeMeR napisał/a:
Mnie właśnie tak ścisnęło, że dla oddechu przerzuciłam się na kontynuację filmu o mordercy-gwałcicielu ;)

Wymarzony relaks :wink:

Agn - Sob 28 Mar, 2015 23:35

Aragonte napisał/a:
Agn, na tym etapie to on też mnie wnerwiał, ale jakoś niedługo później zaczęłam go lubić dużo bardziej niż Nerfytowego i szczerzyłam się do ekranu na jego widok. Poczekaj, aż dzieciak dorośnie

Nie przeszkadza mi, że dzieciak - dzieciaki są naprawdę bardzo fajne i cudnie dobrane. Kapitalnie razem wypadają na ekranie.

Tymczasem w KMHM nr 6 - do kisu nr 2 nie doszło, acz panna pod wpływem alkoholu chyba zamierzała wziąć sprawy w swoje ręce ("Kończ, co zacząłeś!"). :mrgreen: Zbliżenia na twarze były takie, że można sobie było pory podziwiać. :P
Na to wparował Orion... i znowu się zaczął wrzask - tym razem w wykonaniu braciszka. To u nich rodzinne? :P
Do Hyun dostał na pożegnanie chyba półroczny zapas żarełka. Aż się samochód nie chciał domknąć. :lol:

Edycja: O rany, jaki śliczny pies!!! Biedactwo, rzuciła się na nie pijana wariatka i się drze.
Ale psina jest cudna! :serce: :serce: :serce:

Edycja II: No i Cha Do Hyun podstępnie zatrudnił Oh Ri Jin jako swojego psychiatrę, wieńcząc scenę słowami: "Wynagrodzenie przekroczy twoją wyobraźnię!"
Czekałam, aż Ri Jin palnie mu tekstem Hana Solo: "Mam bardzo bujną wyobraźnię!" ;)

Agn - Nie 29 Mar, 2015 00:11

Och, piorunem tłumaczysz!
A jestem akurat w połowie szóstego odcinka, więc tym bardziej się cieszę, bo drama wchodzi jak masełko. Choć w tym odcinku od pioruna retrospekcji i zaczęłam się zastanawiać, czy czegoś nie przewinąć, ale obawiałam się, że przez kontekst retrospekcji coś mi umknie.
Trzykrotka napisał/a:
Tak, ta rodzina wrzask ma wpisany w krwioobieg Zobaczysz sceny zbiorowe na lotnisku i masę innych

*z lękiem pyta* Rodzice też?
Trzykrotka napisał/a:
A psina ewidentnie jest - biedactwo - od wysłuchiwania zwierzeń po pijaku... Nazywa się (Oh) Ri Na, to do czegoś zobowiązuje, prawda?

Oh Ri Na? Orina? Z niczym mi się to nie kojarzy. :mysle:

Junki wieczorowy:

Polecam wbicie wzrok w rozchylenia kurteczki. Czy wy też widzicie malujący się tam kaloryferek?

Trzykrotka - Nie 29 Mar, 2015 00:17

Samo "Ri" wystarczy :lol:
Rodzice się nie drą, ale (tatuś) wpisują się w ogólne szaleństwo.
Scena zapakowywania bagażnika Do Hyunowi była cudna - on się nie domykał, mama martwiła się, że za mało tej wałówki, a Ri On judził: pewnie, ze za mało, co tak skąpisz... A biedna Ri Jin kopała nóżką w piasku ze wstydu, że ją przyłapali... Uwielbiam takich pozytywnych wariatów i chętnie dowiedziałabym się, jak się mama z tatą poznali. Bo tato ewidentnie całkiem zdrowy na umyśle nie jest.
Szybko :kwiatek: bo dziś miałam taki dzień, że pilnowałam mieszkania z dostępem do komputera, więc tyle było do roboty, co dokończyć tłumaczenie. Gonisz mnie, muszę nadążać :wink:

Edit: zdjęcia :thud: :thud: :thud: (leci do karolyferka)
I wpis piękny :serduszkate:

Agn - Nie 29 Mar, 2015 00:23

Trzykrotka napisał/a:
chętnie dowiedziałabym się, jak się mama z tatą poznali.

Też byłaby niezła drama. Na pewno przekomiczna. :mrgreen:
Trzykrotka napisał/a:
Gonisz mnie, muszę nadążać

Nie śmiem naciskać. Ja grzecznie poczekam. :mrgreen:

Rodzina Ri Jin (faktycznie, oni są wszyscy lekko pieprznięci :mrgreen: ) właśnie cichaczem przedstawia Ri Jin swoje zapatrywania na jej wybór, czy USA, czy czebolski psychiatra czy co. Ja tymczasem boleję, że prześliczna psina jest na łańcuchu przy budzie za jakimś płotem. :cry2:

Edycja: Ożesztykurzamorda...!
Do Hyun ma tyle nacisków na siebie z każdej strony, że wiedziałam, że to się nie może skończyć dobrze. I bach! Mamy efekty - właśnie poznałam kolejną osobowość. Niejaki Yo Sub - nastolatek o skłonnościach samobójczych. Właśnie wisi nad skrajem budynku wymalowawszy wiadomość "KILL ME!" oraz wszystkie wcielenia Do Hyuna.

BeeMeR - Nie 29 Mar, 2015 07:49

Jaki zacny Tysiącletni Demon :serduszkate:

Trzykrotka napisał/a:
Miałam kompletnie spaszczony 5 odcinek - wy też? Zacinał się i niewiele z niego wiem. Pamiętam, że się skarżyłyście na któryś, tylko nie wiem, na który. Oby to o 5 chodziło i ta sztuka więcej się nie powtórzyła :trzyma_kciuki:
tak, nr 5 pobierałam ponownie, bo nie zdzierżyłam skakania obrazu (Agn, zawczasu sprawdź sobie wersję)

Trzykrotka napisał/a:
BeeMer, ty próbowałaś może oglądać Piratów?
Mam na celowniku, ale jeszcze nie widziałam, bo jak sprawdzałam ostatnio to nie było - teraz znalazłam - dzięki za przypomnienie :kwiatek:

Agn napisał/a:
Polecam wbicie wzrok w rozchylenia kurteczki. Czy wy też widzicie malujący się tam kaloryferek?
Pomijając to, że on nie ma kaloryferka pomarzyć można ;)

Aragonte napisał/a:
BeeMeR napisał/a:

Wymarzony relaks :wink:
Po kwadransie filmu spałam jak dziecko ;) Jakoś lepiej mi oglądać to na raty, a emocjonalnie mnie WBDS wykończył to i musiałam zmienić ton.
BeeMeR - Nie 29 Mar, 2015 08:06

Aragonte napisał/a:
Co było w 13. odcinku? Bo już nie pamiętam - BDS miał wtedy swoją depresję? :mysle:
Tak, ale depresja mnie akurat najmniej dotknęła. Najpierw stwierdziłam, że przesadzili z makijażem, potem - cóż, dostałam uzasadnienie ;)

Natomiast pięknie zbudowano napięcie między chłopakami :oklaski: Wcześniej BDS bardzo ładnie się bił wręcz, bez użycia broni tylko rękami :oklaski:

Pięknie pożegnano kilka ważnych postaci rewelacyjnymi walkami :excited: w przepięknym lesie :serce2: I moje serce krwawiło...

Admete - Nie 29 Mar, 2015 08:31

Agn napisał/a:
że on jest Baek Dong Soo, więc się np. nie przyjaźni z nikim, to mnie zaczyna się włączać tryb: :roll:

Ty oglądasz jeszcze nastolatka. Mnie to w ogóle nie denerwowało. On musi dorosnąć. Ta drama o tym jest - o dorastaniu. On się na razie przechwala, a potem faktycznie będzie największym szermierzem Joseon i spoważnieje.

Cytat:
A, czyli ten pan, co grał tak se, ale miło się na niego patrzyło? No to pewnie kiedyś zerknę na tę dramę :mrgreen:

Ano ten - patrzenie zdecydowanie nie boli, więc sobie patrzę. Natomiast grać nie umie nic a nic ;)

Trzykrotka - Nie 29 Mar, 2015 09:47

Czuj duch, na dramabeans wieści o nowym projekcie filmowym dla Lmh! Ciekawym!
Agn - Nie 29 Mar, 2015 12:48

BeeMeR napisał/a:
Jaki zacny Tysiącletni Demon

:co_stracilam: Gdzie?
BeeMeR napisał/a:
(Agn, zawczasu sprawdź sobie wersję)

Chyba będę musiała, skoro tak straszycie.
BeeMeR napisał/a:
Pomijając to, że on nie ma kaloryferka pomarzyć można

Wtedy jeszcze mógł mieć, teraz to wiadomo, że znów się z niego chucherko zrobiło. Ale jak napisał - nabiera ciała.
BeeMeR napisał/a:
I moje serce krwawiło...

Nie gadaj, że Chun... :shock: :cry2:
Trzykrotka napisał/a:
Czuj duch, na dramabeans wieści o nowym projekcie filmowym dla Lmh! Ciekawym!

Zarzuciłabyś od razu sznureczkiem, bo Agn szuka i nie może znaleźć, a już jest w skowronkach. :excited:

Edycja: Ha! Znalazłam!
http://www.dramabeans.com...-march-28-2015/
Oooooo, i to z Zhang Ziyi!
Ino piszą, że chcą zacząć kręcić pod koniec roku. Nad LMH wojsko już tak wisi i dyszy mu w kark, że się zastanawiam, czy to się naprawdę uda.
Ale chciałabym, bo opis jest apetyczny że hej! :excited:

W nocy cocojumbnęłam sobie resztą Wrednych bab. Zobaczyłam na jakimś zdjęciu interesujący - pardon - ścianojebs w wykonaniu Mistrza Mo i chyba chcę to zobaczyć. :mrgreen:

Edycja II: Ale na razie zabrałam się za 7kę KMHM. Trochę rozbraja mnie, że wszystkie osobowości są świadome, że są osobowościami, ale niech tam, wpiszę to sobie w serialowe ars poetica.
Babcia jest świetna - tyle lat nie zadała pytania, czemu Do Hyun nie wrócił do Korei i nagle jej się zebrało? Długo się szykowała do szukania odpowiedzi. :roll: I jeszcze - "odkąd Do Hyun jako 15-latek wyjechał na studia do Stanów". Piętnastolatek?! STUDIA??? :co_stracilam: Chyba im się coś potentegowało. :lol:

Edycja III: Ufff... niech żyją ruchome billboardy wyświetlające trailery Pukając do nieba bram. :)

Edycja IV: Absolutnie cudowna scena na dachu, kiedy Ri Jin usiłuje obudzić Do Hyuna w Yo Subie (jakkolwiek to brzmi). Bez jakichś efektów, wszystko oparte na samych aktorach. Tu krzyk Ri Jin szalenie pasuje. Nie jest o wycie syreny portowej czy wrzaski zalanej w trąbkę babki, tylko krzyk przerażonej kobiety, na oczach której ktoś za wszelką cenę chce się zabić. Niesamowicie poruszyła mnie ta scena, oglądałam na wdechu. Trochę mi ją zepsuto efektem z pływaniem, bo uważam, że scena broniła się sama bez takich dodatków (poza tym widzę, że ten aktor zagrałby przekonująco wszystko jak leci), ale mniejsza. Samo "budzenie" w wykonaniu aktorów było świetne, bo i on, i ona wypadli w tej scenie znakomicie. :)

BeeMeR - Nie 29 Mar, 2015 14:13

Agn napisał/a:
:co_stracilam: Gdzie?
na avku Trzykrotki :mrgreen:

Agn napisał/a:
Wtedy jeszcze mógł mieć
czyli kiedy skoro raczej nigdy nie miał? ;)

Nie mówię że Chun, ale płaczę nad nim też, już od jakiegoś czasu. Właściwie łatwiej byłoby mi wskazać jakąś postać (z pierwszo- i drugoplanowych WBDS) nad którymi nie płaczę ;) .

Agn napisał/a:
Absolutnie cudowna scena na dachu, kiedy Ri Jin usiłuje obudzić Do Hyuna w Yo Subie (jakkolwiek to brzmi). Bez jakichś efektów, wszystko oparte na samych aktorach
Też uważam, że pływanie było sceną nadto, ale nie wadziło.