To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - M*A*S*H* 4077

lizzzi - Śro 13 Sie, 2008 14:27

Gary Burghoff zagrał rolę Radara W filmie M.A.S.H. Altmana z roku 70. W serialu, którego realizacja rozpoczęła się w 1972r. znowu wcielił się w Radara. Zdaje się, że to była jego życiowa rola.
lizzzi - Czw 14 Sie, 2008 18:16

Dzisiaj odesłali Burnsa do domu :cry2: Szalenie lubiłam tę postać, choć przecież Frank był kłamczuchem, zdradzał swoją żonę, miał mnóstwo wad i był wrednym typkiem.
Larry Linville zagrał tę postać wspaniale :oklaski:
Chyba dalej już nie będę oglądać, nawet dla Alady.

Calipso - Czw 14 Sie, 2008 18:24

Lizzzi,jak to nie będziesz oglądać? :-D Przecież Franka nadal można zobaczyć codziennie na dwójce :-D
lizzzi - Czw 14 Sie, 2008 18:43

Calipso napisał/a:
Lizzzi,jak to nie będziesz oglądać? :-D Przecież Franka nadal można zobaczyć codziennie na dwójce :-D

Niby jak. Przecież go odesłano. Zastąpił go inny chirurg, też pokręcony, ale inaczej.

Calipso - Czw 14 Sie, 2008 20:20

Już nie będę się odzywać :ops1: :wink:
Anonymous - Pią 15 Sie, 2008 18:02

Winchester - hłe hłe :D
Calipso - Pią 15 Sie, 2008 18:31

AineNiRigani napisał/a:

Czy Ty coś sugerujesz? :-D

Anonymous - Pią 15 Sie, 2008 19:21

:rotfl:
Calipso - Pią 15 Sie, 2008 20:58

Aine się z nas śmieje :cry2: dobrzy ludzie :pomocy:
Anonymous - Sob 16 Sie, 2008 16:05

Z nas w sensie "nas", a nie "was", bom i ja zsupernaturalizowana :D
lizzzi - Sob 16 Sie, 2008 18:09

AineNiRigani napisał/a:

W dodatku Charles, z waltornią.

Calipso - Sob 16 Sie, 2008 19:22

Ok Aine,podtrzymuję swoje wcześniejsze zdanie i się nie odzywam :wink:

AineNiRigani napisał/a:
bom i ja zsupernaturalizowana :D

:-D

lizzzi - Pon 18 Sie, 2008 11:23

Pierwsza seria M.A.S.H. na dvd kosztuje 149.99. :zalamka: Straszna cena. Trzeba zamawiać, bo na półce nie ma, nawet nie można obejrzeć okładki. :frustracja:
Calipso - Pon 18 Sie, 2008 17:58

Wypada mi sie pożegnać z M*A*S*H'em na dvd,za dużo kosztuje jak na moja biedną kieszeń :(
Marija - Pon 18 Sie, 2008 18:49

lizzzi napisał/a:
Pierwsza seria M.A.S.H. na dvd kosztuje 149.99. :zalamka: Straszna cena. Trzeba zamawiać, bo na półce nie ma, nawet nie można obejrzeć okładki. :frustracja:
:paddotylu: No cóż, trzeba zatem polować pilnie na kolejne ewentualne emisje :?
lizzzi - Czw 21 Sie, 2008 19:39

Marija napisał/a:
No cóż, trzeba zatem polować pilnie na kolejne ewentualne emisje :?

Jeśli dadzą znowu za 15 lat, będę już taka stara, że pewnie nie będzie mi się podobać, albo zapomnę o co w tym chodziło :mrgreen:

lizzzi - Nie 07 Wrz, 2008 21:06

Kupiłam sobie M.A.S.H, nie serial, a film Altmana. Jeszcze nie obejrzała całego filmu, a tylko dłuższy fragment, ale zdecydowanie wolę serial. Donald Sutherland jako Sokole oko jest niby świetny, bo to było jego przełomowa rola, ale wolę Aldę ( jest ładniejszy i dowcipniejszy). W filmie wiekszym kawalarzem jest McIntyre niż Sokole oko. Niby działają razem, ale to Trapper jest na pierwszym planie. Tylko Radar jest w u Altmana bez zarzutu. Mam nadzieję wkrótce obejrzeć całość, tylko muszę znaleźć czas.
Aragonte - Nie 28 Cze, 2015 22:39

Ostatnio MASH przypominała sobie (dzięki TV) Anaru, a ja wyciągnęłam DVD z II sezonem, właśnie kończę pierwszą płytę i sprawdzam już ceny III i IV sezonu na Allegro, bo nabrałam smaka na resztę :D
Właśnie włączyłam odcinek, w którym pułkownik Blake jest przesłuchiwany przez wyższą instancję :lol:
Jakie to cudownie absurdalne :love_shower:

Anaru - Nie 28 Cze, 2015 23:29

Cudownie absurdalne i cudownie śmieszne :rotfl: . Lubię ich tam wszystkich i uwielbiam Franka :mrgreen: .
Aragonte - Nie 28 Cze, 2015 23:42

Frank właśnie puszy się i wydaje rozkazy - na razie kazał pomalować na biało ułożone w liniach kamienie ("żeby nie było widać śladów pędzla"), a kiedy Gorące Wargi zauważyła, że te kamienie mogą być dostrzeżone w nocy przez lotników, Frank znalazł "złote" rozwiązanie: "pomaluj tylko jedną stronę, a na noc będziesz odwracał je niepomalowaną stroną do góry" :rotfl:
Anaru - Pon 29 Cze, 2015 00:38

Oo, nie kojarzę tego odcinka, pewnie mnie ominął :mysle:
Anaru - Pon 29 Cze, 2015 00:39

Sprawdziłam, już w tym tygodniu ma się zacząć 6 sezon. Czyżby ktoś tam u nich wreszcie zauważył co puszczają w kółko? :excited:
Anonymous - Wto 30 Cze, 2015 19:36

pamietam niemal kazdy odcinek - cytuje je z glowy.
Anaru - Wto 30 Cze, 2015 19:37

No, dzisiaj się skończył 5 sezon, ślub Margaret się odbył po raz enty. Jestem ciekawa jak będzie jutro, bo w jednym programie znalazłam odcinek 1 sezonu 6 ( :trzyma_kciuki: ), a w drugi odcinek pt. Ewakuacja, tzn odc 1 sezonu 5 ( :uzi: ). Jutro będzie chwila prawdy.
Anonymous - Wto 30 Cze, 2015 19:44

nie pamietam nazw, ale tresc cytowalam kiedys z glowy - jak Sokole Oko zaproponowal przeglosowac zakonczenie wojny i decyzja zostala przyjeta wiekszoscia glosow.