Fantastyka - Sapkowski
Agn - Śro 25 Lis, 2015 21:39
Caitri, nie zarzuciłam, ale się zasugerowałam, bo wymarzony dobór aktorów zazwyczaj opiera się na tym.
No, już, wyjaśnione, nie ma o co kruszyć kopii.
Akaterine - Nie 13 Mar, 2016 22:22
Aluzja może nie najwyższych lotów, ale...
Dialog z gry Wiedźmin 3, Zoltan z Geraltem o Jaskrze i jego podbojach:
Z: W którymś momencie zaczęło się robić między nimi dziwnie.
G: To znaczy?
Z: Kazała mu się przebierać, mówiła na niego Chrisitian, a siebie nazywała Anastazją.
G: Rzeczywiście, galopująca perwersja.
Z: Żebyś wiedział! Raz mu powiedziała, że jest jej ogierem, a ten to, oczywiście, wziął za komplement... Ale jak wyjęła z szafki wędzidło i lejce, to zwiał przez okno.
Agn - Nie 13 Mar, 2016 23:10
praedzio - Pon 14 Mar, 2016 05:06
Anaru - Pon 14 Mar, 2016 10:01
Gra bardzo na czasie
Akaterine - Wto 15 Mar, 2016 20:55
Są też tablice ogłoszeniowe, które oprócz zleceń dla wiedźminów mają inne ogłoszenia, na przykład (pisownia oryginalna):
| Cytat: | Wydajesz za mąż córkę? Syna żenisz? Sam sobie drugą żonę sposobisz? Pamiętaj o kapeli weselnej - a nie masz lepszej niż Janko Muzykant i Koledzy! W rypyrtularze mamy najlepsze piosnki i przyśpiewki, takie jak "Biały miś", "Cudownych rodziców mam" i oczywiście "Szła elfeczka do laseczka". Nie czekaj - umów się z nami już dziś!
- Janko Muzykant |
Agn - Wto 15 Mar, 2016 21:00
Szła elfeczka do laseczka!!!
Anaru - Wto 15 Mar, 2016 22:45
Aż się chce grać
Akaterine - Śro 16 Mar, 2016 22:03
W grze jest ładny utwór - Pieśń Pricilli:
wersja polska
wersja angielska
I parę innych - m.in. rosyjska, japońska, francuska, portugalska...
https://www.youtube.com/u...y=pricilla+song
Akaterine - Czw 17 Mar, 2016 22:04
Kolejne ogłoszenie
| Cytat: | Dobrzy ludzie!
Do Guślarza po rady nie zachodźcie. Jak nasza Rozalka słabowała, polecił ją na sosnową deskę położyć i do rozpalonego pieca chlebowego wsadzić, a potem trzy razy do tuzina zliczyć. Jakeśmy ją wyjęli, to już całkiem upieczona była i nic nam nie pozostało, jak tylko poczekać, aż wystygnie i pogrzebać. A Guślarz trzech jaj na twardo ugotowanych, co w zamian za radę mu daliśmy, oddać nie chciał, bo powiedział, że już zjadł.
- Wilkomir i Hańka |
A z Guślarzem można też dziady odprawiać .
Akaterine - Wto 22 Mar, 2016 20:41
W przerwie między zabijaniem potworów Geralt może poczytać książki (oczywiście ograniczają się do jednego krótkiego fragmentu). Na ogół książki historyczne, o potworach, magii, ale jest i beletrystyka...
Admete - Wto 22 Mar, 2016 20:53
Dobre
Agn - Wto 22 Mar, 2016 23:28
Matulu moja, ktoś, kto tworzył grę i jest za to odpowiedzialny, musiał się nieźle sfazować.
Akaterine - Pon 11 Kwi, 2016 21:33
Jak mi się podobają w Wiedźminie nawiązania do polskiej kultury. W jednej misji Geralt musi zorganizować włamanie do skarbca, a do współpracy ma zaprosić kasiarza znanego jako Quinto .
Anaru - Pon 11 Kwi, 2016 21:59
Piękne nawiązania
Akaterine - Pon 04 Lip, 2016 20:56
Wiedźmińskich ciekawostek z gry ciąg dalszy.
Jest jedna misja, w której Geralt pomaga pustelniczce, którą nawiedza jakiś duch. Jako że ducha widzi wtedy, gdy wypije odwar z pewnej rośliny, Geralt postanawia zrobić to samo. I oto co się dzieje po przebudzeniu...
https://www.youtube.com/watch?v=8dB2Dg1YKmw
Agn - Pon 04 Lip, 2016 21:52
Cudne! Mann podkłada głos pod Płotkę! Koń mówiący: "O ku**a, Geralt, uważaj!" mnie pokonał! Jak i dialogi między nimi tak ogólnie.
Bardzo ładny filmik tak w ogóle.
ita - Nie 14 Paź, 2018 23:09
Ha, ja coraz dalej z Wiedźminem
I tak się zastanawiam, jak pachnie kombinacja agrestu i bzu? Jennefer miała naprawdę mocne wejście To znaczy, oczywiście, nie spodziewałam się, że się spotkają z Wiedźminem przy jakiejś szemrzącej fontannie, w zaczarowanym ogrodzie. I zakochają się w sobie przy akompaniamencie skrzypcowej muzyki Ale początek tej znajomości, no no, był ponad moje oczekiwania
Agn - Nie 14 Paź, 2018 23:16
Koleżanka nabyła na jakimś konwencie mydło o takim zapachu - taki sobie. Znaczy się na włosach ten zapach może być przyjemny, ale jakoś mnie nie urzekł strasznie. Choć literacko brzmi dobrze.
PS Nie cierpię Yennefer.
ita - Nie 14 Paź, 2018 23:33
Moją sympatię ma na razie trochę na kredyt. Póki co ma dość paskudny charakterek. Nie wiem, jak to będzie dalej
Agn - Nie 14 Paź, 2018 23:39
Nadal będzie go miała.
Wolę Triss.
ita - Nie 14 Paź, 2018 23:55
| Agn napisał/a: | Nadal będzie go miała.
Wolę Triss. |
Cóż, Wiedźmina Yennefer może kręcić, mnie niekoniecznie Zobaczymy.
A wiesz, że ja zaczęłam słuchanie od Krwi elfów (moja pomyłka), w związku z czym poznałam najpierw Triss. Odgrywa ją Małgorzata Kożuchowska, która ma dość charakterystyczny głos, i za którą nie przepadam. Pomimo tej niesprzyjającej okoliczności ani się obejrzałam, jak polubiłam Triss i zaczęłam jej kibicować
Deanariell - Wto 16 Paź, 2018 22:01
A ja lubiłam Yennefer - lekko w życiu nie miała, z Geraltem też związek łatwy nie był...
Agn - Wto 16 Paź, 2018 22:29
Pierwsza scena, w której się pojawiła w moim odczuciu pokazał, jaki ma charakter. Nic nie poradzę - kiedyś mi nie wadziła, ale dziś (niedawno odświeżałam opowiadania) mam dreszcze. Za nic nie chciałabym takiego babsztyla spotkać w życiu.
Trzykrotka - Śro 17 Paź, 2018 14:51
Okropna baba, wredna manipulantka. Nie znosiłam jej od pierwszego opowiadania. Tam nikt nie miał lekko w życiu, a jednak inni zachowywali jakiś pion. Chyba, że byli z założenia czarnymi charakterami.
|
|
|