North and South - powieść - Nasz fanfik ;))
Gosia - Nie 16 Lip, 2006 22:21
Moze nie zaczyna się w sensie stricto, ale my stajemy sie dojrzalsze, bardziej swiadome, zwlaszcza tego, czego chcemy i czego od niego oczekujemy
Matylda - Nie 16 Lip, 2006 22:38
| Gosia napisał/a: | Moze nie zaczyna się w sensie stricto, ale my stajemy sie dojrzalsze, bardziej swiadome, zwlaszcza tego, czego chcemy i czego od niego oczekujemy |
I dlatego pozbawione jesteśmy spontaniczności, mamy więcej obaw...........
kikita - Nie 16 Lip, 2006 22:50
| Matylda napisał/a: | Wiesz Maro a ja chętnie wymieniłabym tego fanfika na Twoje szesnaście latek
Och gdyby to było możliwe. Niestety miniony czas jest czymś zupełnie nieodwracalnym
Tyle jeszcze przed Tobą, a mnie zostały fanfiki
To nieprawda , że życie zaczyna się po czterdziestce............ |
Jak nie jak tak!!!!
życie kazdemu daje w d...niezaleznie od wieku.
Teraz dopiero a nie wiem czy wiesz,ze jestem babcią( 43 lata i babcia-podwójna!!!) zaczynam
oddychac.Od lutego ucze sie jazdy konnej ,od maja angielskiego .Kiedy bylismy na szkoleniu
z bardzo w polsce znanym specjalista od spraw zachowań i kontaktów miedzyludzkich
tłumaczył nam jak wazne jest pozytywne myslenie,nie jestem podatna na jakiekolwiek sugestie,ale naprawde to sie sprawdza Znam 20-latki starsze od niejednej z nas
Co sie zas tyczy facetów to marza i panny i mezatki .Gdybysmy nie miały marzen,wtedy byłoby bardzo zle :cry: Ale na tym forum ,wsród takich cudownych współmarzycielek to akurat nam nie grozi
Mamy jeszce cos czego nie kupisz w sklepie ani nie nauczą cie tego w żadnej szkole - to doswiadczenie i życiowa rozwaga.
Jest takie powiedzenie: Wiekszosc młodych uwaza,że rodzice sa głupi i sie nie znaja z biegiem lat zaczynaja sie jadnak dziwic jak Ci staruszkowie zmadrzeli.Widzisz musza tez zdobyc swoje doswiadczenie aby docenili starszych.
Kurcze przeciez jestesmy młode.Nie róbmy z siebie jakies małolaty bo to byłoby groteskowe( wyglądałabym wtedy jak ten biedny Mulder)
Ale trzeba czuć sie młodym i to nie jest slogan tylko szczera prawda
Gosia - Nie 16 Lip, 2006 22:58
Mati, ja mysle ze spontanicznosc nie zawsze jest wskazana, w kazdym razie to ona sprawia ze popelniamy wiele bledow. A obawy ... hmmm to dlatego ze, jestesmy w swiadome, że mozemy popelnic blad
Kikito podwojna babciu, gratuluje !
P.S,. szykuje sie offtop, stopujemy czy przenosimy ?
kikita - Nie 16 Lip, 2006 23:18
| Gosia napisał/a: |
Kikito podwojna babciu, gratuluje !
P.S,. szykuje sie offtop, stopujemy czy przenosimy ? |
Dziekuje bardzo,Artur ma 4 lata a Kamil 2.
No cóz miałam 18 lat jak wyszłam za maz i o mało nie skończyło sie dla mnie to małżeństwo
moim zejściem( mówie powaznie,to nie przenosnia).Ale mam kochającego syna,fajna synową i tych dwoch cudnych bałaganiarzy.
No koniec z powaznymi rozmowami.
To kiedy bedzie ten fanfik ? Spragniona jestem i czekam go jak kania dżdżu.
Przeciez za niedługo oglądając Thorntona to chyba dziure w ekranie wygryze,a wiecie ile kosztuje naprawa?? No nie badż brutal , daj fanfika
Mara7 - Nie 16 Lip, 2006 23:29
Widzisz Kikita za to Cie lubie Masz bardzo fajne poczucie humoru,z przyjemnością sie czyta twoje posty-ale i nie tylko twoje Ojejku jak ja lubie te forum
kikita - Nie 16 Lip, 2006 23:39
Dzieki dobry człowieku za dobre słowo
Dziewczynki to dla Was wszystkich
A TERAZ DAWAJTA TEGO FANFIKA !!!
Caitriona - Pon 17 Lip, 2006 23:53
Kikita, podwójna babciu - moje gratualcje!! Moja mama właśnie dowiedziała się, że już za jakiś czas też będzie miała (oby) dwoje wnucząt - mój brat z żoną spodziewają się drugiego dziecka dziewczyna już jest teraz kolej na chłopaka!! Znowu dla kogos będę ciocią
Poprosimy o fanfika!!
kikita - Wto 18 Lip, 2006 01:34
cytat...na boga,co sie z Toba stalo żołnierzu,zaliś swej dawnej przepomniał cnoty i nas tu jeno w bólu i trwodze ostawiasz....
Gosiajku?? Babam od koryta odstawionam a ty mnie tu w fanfikowych treściach niemaniem figli straszysz?? Usłyszałam jak larum grają
Kaziuta - Wto 18 Lip, 2006 01:46
Cooooooooooooo? Fanfik beze mnie? Skandal! Ja tu usycham w tej przereklamowanej krainie francuskich kochanków. Zamiast amantów na ulicach pełno murzynów i arabów.Rasistką nie jestem, ale nie o takim kochanku marzyłam.
Gosiu nie zapomnij o mnie co bym mogła po powrocie zrekompensować sobie tę posuchę.
GosiaJ - Wto 18 Lip, 2006 14:42
Forumowiczki drogie, pewnie Was to nie ucieszy, ale sprawa wygląda tak... W tej chwili mam wielki problem z czasem (rozmawiałam o tym na priva z kilkoma osobami) i nie mogę tłumaczyć fanfika regularnie. Chciałabym się wreszcie zająć na poważnie stroną o N&S, bo coś tam zaczęłam, ale to wszystko jest w powijakach, a jeśli nie zdążę w wakacje, to podczas roku szkolnego już wcale. Uczę się też trochę nowych rzeczy na komputerze, m.in. w związku ze stroną, żeby nie prosić o wszystko męża i umieć przynajmniej jakiś obrazek wkleić. Nie będę mówić o obowiązkach dnia codziennego, bo te ma każda z nas. Do czego zmierzam? Mogę odstąpić komuś tłumaczenie reszty fanfika - jeśli nikt nie będzie miał ochoty, wrócę do niego pod koniec lata, żeby ogrzewać chłodniejsze wieczory :smile: Chociaż muszę powiedzieć, że do pierwszego miałam więcej serca, ten jest taki jakiś rozwlekły...
To tyle z mojej strony, mam nadzieję, że mnie rozumiecie i wybaczycie.
GosiaJ - Wto 18 Lip, 2006 14:51
| Kaziuta napisał/a: | Cooooooooooooo? Fanfik beze mnie? Skandal! Ja tu usycham w tej przereklamowanej krainie francuskich kochanków. Zamiast amantów na ulicach pełno murzynów i arabów.Rasistką nie jestem, ale nie o takim kochanku marzyłam.
|
Kaziutko, bo z moich obserwacji paryskich wynika, że pośród mieszkańców tego pięknego miasta najprzystojniejsi wcale nie są biali (a moja ciotka mieszkająca tam od lat twierdzi, że i teoria o superkochankach to tylko marketing ), tylko Ci o ciemniejszym kolorze skóry - napatrzeć się nie mogłam na tych wszystkich "Maghrebczyków" - toż to istne dzieła sztuki są!
OK, kończę, w temacie fanfikowym mogłam sobie pozwolić
Alison - Wto 18 Lip, 2006 21:19
GosiaJku Ty się nic nie przejmuj. Pracuj nad pięknością naszej ukochanej stronki, a fanfik będzie w sam raz na długie zimowe wieczory. Od tego poprzedniego to się tylko efekt cieplarniany zrobił, bośmy się tak rozgrzały, że oddając ciepło do atmosfery wykonałyśmy takie oto lipcowe upały (teoria Caroline, z którą się w pełni zgadzam )
Gosia - Wto 18 Lip, 2006 21:37
Ja tam uwazam, ze fanfik powinien czekac na Ciebie.
Masz wprawe w rozgrzewaniu nas do czerwonosci
Co tam! Rob stronke
Poczekamy z fanfikiem na chlody, macie racje
GosiaJ - Wto 18 Lip, 2006 23:30
| Gosia napisał/a: | Ja tam uwazam, ze fanfik powinien czekac na Ciebie.
Masz wprawe w rozgrzewaniu nas do czerwonosci
|
Gosia, normalnie się zarumieniłam :oops: Biedny Ryś, gdyby wiedział, to by się na mnie pewnie obraził albo, jako badguy Guy, mieczem pokarał
Gosia - Wto 18 Lip, 2006 23:33
E tam, na pewno by Ci byl wdzieczny, ze tak pieknie tlumaczysz to co on wyprawia,
jak o nim Ela juz nie pisze
GosiaJ - Wto 18 Lip, 2006 23:39
| Gosia napisał/a: | E tam, na pewno by Ci byl wdzieczny, ze tak pieknie tlumaczysz to co on wyprawia,
jak o nim Ela juz nie pisze |
Tak myślę, że czasem by się rumienił, bo on skromny chłopak jest :grin:
kikita - Wto 18 Lip, 2006 23:53
Gosiajku tu nawet ja zrozumiem,że nasz stronka jest najważniejsza.Upiększaj ja wiec.Fanfik w zimowe wieczory?Wiesz to nawet miła perspektywa. Na pewno rozgrzewająca.
A dzisiaj ja pozwalam sobie przesłac Ci fanfika . Wszystkie osoby małoletnie proszę o zamkniecie oczu i niepodglądanie . Dziekuje.
Mara7 - Śro 19 Lip, 2006 00:16
Oki ,ja która NIE osiągnęła 18-nastego roku życia, nie patrze :grin:
Marta - Pią 04 Sie, 2006 01:14
Hmm... Ja taka trochę spoźniona jestem, jak widzę, bo nowa... ale czy mogę poprosić o przesłanie całego zestawu do mnie? Oficjalnie przyznaję się, żem wyposażona w lat 18 z okładem, oraz wielką ciekawość, zwłaszcza w takich tematach i zwłaszcza tak podkręconych na forum przez wtajemniczone... To jak, mogę liczyć na wtajemniczenie mnie w kółko wtajemniczonych? adresik załączam: rzabciam@o2.pl i zgóry dziękuję dobrym duszyczkom, które zechcą podzielić się radością
Gosia - Pią 04 Sie, 2006 07:43
Fanfik rozsyla GosiaJ, ktora go tlumaczyla, ale mysle ze takiej prosbie nie odmowi
Marta - Pią 04 Sie, 2006 12:06
To ja się na dodatek wykażę cierpliwością i pokażę, jak cierpliwie potrafię czekać :smile: Byle tylko to nie było zbyt długo, bo moja cierpliość mogłaby tej próby nie przetrwać... mimo wszystko...
przecinek - Nie 13 Sie, 2006 17:04
Czy ja też mogłabym prosić o taki zestaw. Bo niestety moja wyobraźnia i fantazja szwankuje. Tak jak bez problemu widzę przyszłość bohaterów JA i innych książek również, to nie mogę ułożyć sobie Johna i Margaret, tacy jacyś niezgrani mi się wydają, może to wina pani Thornton, która w kluczowych momentach, puka pytając czy może zmienić pościel, bo właśnie wyhaftowała nowe rodzinne inicjały. A John za każdym razem otwiera drzwi... Ale zaczynam teraz wakacje, więc sobie podglądam serial, to może wszystko wróci na właściwe tory. Aha, dorosła to już jestem od kilku pięknych lat i trudno mnie już zdeprawować.
julianna - Czw 28 Wrz, 2006 20:06
Gosieńko-czy ja mogę się do Ciebie uśmiechnąć o przesłanie tłumaczonych przez Ciebie fanficków? Bardzo mi na tym zależy. Z góry dziękuję!
julianna - Czw 05 Paź, 2006 17:13
Dziewczyny - zlitujcie się! Ja nadal nie mam tego fanfika...:-(
|
|
|