To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Sapkowski

Akaterine - Pon 16 Lis, 2015 18:04

To pewnie będzie zależeć, jak przyjmie się pierwsza. Ja wiem jedno - sagę chcę w postaci serialu. Kilkusezonowego ;) .
Anaru - Pon 16 Lis, 2015 18:40

Ja też, opowiadanie po opowiadaniu, tom po tomie :excited:
akne - Pon 16 Lis, 2015 22:13

To jeszcze zależy, kto będzie grał Wiedźmina :mrgreen:
Anaru - Wto 17 Lis, 2015 19:21

A nie ma jakichś przecieków kto? :wink:
Caitriona - Wto 17 Lis, 2015 19:22

No właśnie chyba nie. Albo za słabo szukałam ;)
Akaterine - Wto 17 Lis, 2015 19:56

Takiego przecieku nie trzeba by było długo szukać ;) . Internetom marzy się Mad Mikkelsen ;)
https://www.google.pl/sea...q=mad+mikkelsen

Caitriona - Wto 17 Lis, 2015 20:13

Nie, mam nadzieję że nie bedzie to on...
Agn - Wto 17 Lis, 2015 20:18

Ale w sensie Mads Mikkelsen w polskiej produkcji? Coś wątpię. ;)

Ale Geraltem byłby niezłym, oj, tak tak taaaaak... :serce:

Admete - Wto 17 Lis, 2015 20:28

Wiesz to nie całkiem polska produkcja i na pewno wezmą w miarę znane nazwisko.
Agn - Wto 17 Lis, 2015 20:33

Aha, czyli jest szansa? A to ja też go chcę na Geralta! :excited:
Cathie - Wto 17 Lis, 2015 20:37

O nie, tylko nie on.
Caitriona - Wto 17 Lis, 2015 20:37

Agn napisał/a:
Ale Geraltem byłby niezłym, oj, tak tak taaaaak...

Ja tam mam inne zdanie ;) No nic, poczekamy zobaczymy :)

Agn - Wto 17 Lis, 2015 20:39

Czemu? Uważaj, bo pojadą po bandzie i Geraltem zostanie Borys Szyc. :twisted: Mads pasuje idealnie. Geralt wcale nie był przystojny, wiekowo by nawet pasował. Wiem, że przyzwyczajone do Żebrowskiego i wizerunku z gry mamy przed oczami niezłego przystojniaka, ale w książce ciągle było, że ma paskudną gębę (nawet sam o sobie tak mówił). A że baby na niego leciały to insza inszość (Mads pewnie na to też nie narzeka hehe).
Admete - Wto 17 Lis, 2015 20:40

Mads ma już w tej chwili za dużo Hannibala...No i to musi być ktoś młodszy, bo rola będzie tez fizyczna.
Agn - Wto 17 Lis, 2015 20:41

A zatrudnią może jakiegoś mniej znanego (co uważam za dobry pomysł, tak jak z LOTR było), też będzie dobrze. Ale pomarzyć można. :)
Caitriona - Wto 17 Lis, 2015 20:53

Agn napisał/a:
Uważaj, bo pojadą po bandzie i Geraltem zostanie Borys Szyc.

Bez przesady Agn ;)

Dlaczego sądzisz, że kieruję się wyglądem fizycznym? Że za brzydki? A? :-P Dla mnie Mads jest za zimny, on dla mnie świetnie mógłby zagrać kamień. Poza tym oglądałam go jako Hannibala i mam jego pewną wizję, która nijak nie pasuje do Geralta. Więc ja za niego podziękuję.

Admete - Wto 17 Lis, 2015 20:53

Jeśli chca robić serię, muszą mieć w miarę młodego aktora.
Akaterine - Wto 17 Lis, 2015 21:04

Agn napisał/a:
Czemu? Uważaj, bo pojadą po bandzie i Geraltem zostanie Borys Szyc. :twisted:

Zapowiedzieli, że Geralta nie zagra polski aktor, więc tego raczej nie musimy się obawiać ;) .

akne - Wto 17 Lis, 2015 21:04

Agn napisał/a:
A zatrudnią może jakiegoś mniej znanego (co uważam za dobry pomysł, tak jak z LOTR było), też będzie dobrze. Ale pomarzyć można. :)

Popieram.

Agn - Wto 17 Lis, 2015 21:06

Akaterine napisał/a:
Zapowiedzieli, że Geralta nie zagra polski aktor, więc tego raczej nie musimy się obawiać .

Mam pewien opór, żeby nie zatrudniali amerykańskiego. Jakoś wolałabym europejskiego aktora.

akne - Wto 17 Lis, 2015 21:14

http://www.glol.pl/articl...zagrac-244.html

Odpada od 1 - 4 i 10.

Tutaj też nie najgorsze: http://recenzentkaksiazek...na-baginskiego/

I jeszcze tutaj: http://naekranie.pl/artyk...ymarzona-obsada

Akaterine - Wto 17 Lis, 2015 21:43

Mi z tych typów podoba się tylko Eva Green na Yennefer, ale jeżeli nie zmienią bardzo fabuły na razie w ekranizacji Yen w ogóle się nie pojawi, bo nie ma jej w tych opowiadaniach.
A tak poza tym w większości te typowania są tak głupie, że aż szkoda komentować ;) .

Anaru - Śro 18 Lis, 2015 13:51

Co to w ogóle za ludzie w drugiej połowie pierwszej listy? :shock: Bo tylko głównych bohaterów kojarzę :mysle: , tak dalece zapomniałam czy faktycznie wzięte tylko z gry komputerowej? :mysle:

Mikkelsen byłby dobry jako Wiedźmin, ma w oczach "to coś", co spokojnie mógłby mieć Wiedźmin. Eva Green jako Yennefer? Sama nie wiem, choć bardzo ja lubię jako aktorkę. Mila Kunis może niezła, w każdym razie ładna, Julianne Moore za stara i za brzydka, choć to dobra aktorka i lubię ją, ale do tej roli mi kompletnie nie pasuje. Depp jako Jaskier już raczej nie bardzo, chociaż na pewno lepszy niż Zamachowski, który jest w tej roli (przynajmniej dla mnie) beznadziejny :roll: . Tom Hiddleston chyba mi bardziej odpowiada, choć jakiś kusząco i frywolnie przystojnym czarusiem raczej nie jest ;) . Chloë Grace Moretz, Margaret Qualley i Mirandy Cosgrove nie kojarzę.

Akaterine - Śro 18 Lis, 2015 14:04

Parę postaci jest tylko z gry, inni to raczej epizodyczni, jak wiedźmini. Tym głupsze jest obsadzanie w tych rolach aktorów formatu Liama Neesona ;) .
Dla mnie na Jaskra pasowałby Ben Whishaw ;) .

BeeMeR - Śro 18 Lis, 2015 14:31

Akaterine napisał/a:
Dla mnie na Jaskra pasowałby Ben Whishaw ;) .
Dla mnie absolutnie nie :P
Ale dla mnie absolutna większość propozycji absolutnie nie :P