To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Witamy w dramalandzie! - odcinek 6

BeeMeR - Czw 09 Kwi, 2015 09:16

Hyde i Jekyll - finał i po finanle.

SPOILERY (jak by to kogoś mogło powstrzymać przed czytaniem w tym wypadku ;) )

Trzykrotka napisał/a:
Nuda z glupota, okropna kombinacja.
To jest bardzo dobre podsumowanie, Matko z córką co za nudy - do samego końca, a największe dyrdymały skumulowały się w ostatnich dwóch odcinkach. :zalamka:

Ad rem: Sung Joon zniknął około 17 odcinka, aresztowany i zamknięty w więzieniu, wcześniej miał ze dwie fajne sceny w stylu: "to nie są roboty których szukacie" - był przecież mistrzem hipnozy ;)
Jak zniknął on, to już były same smęty. To nigdy nie była szybka drama, ale dwa odcinki ryczenia że Robin zniknie/właśnie znika/zniknął przechodzi ludzką wytrzymałość k-dramalandowicza :frustracja: I Ha Na użalająca się nad sobą - koszmar :frustracja: I jeszcze jak już zniknał to chodziła tip-topkami jak po ciężkim porodzie :roll: załamana i potrzebująca pociechy - i tak wszyscy z nią na czele ryczeli Seo Jinowi (temu głónemu) w twarz i za plecami zamiast się cieszyć, że facet wyzdrowiał :frustracja:
Ja to wszystko przewijałam, wątki drugoplanowe w zasadzie od samego początku też, w efekcie nie umiem powiedzieć czy bardziej przewinęłam My Girl czy Jekylla, ale Jekyll na pewno bardziej mnie znużył. Już mniej przewijałam Doskonałego Sąsiada i na pewno mnie najbardziej cieszył (we absurdalny nieco sposób, to prawda) z tejże trójki.

Seo Jin pozazdrościł komuś różowych spodni ;)

Było też trochę ładnych scenek ale za mało w stosunku do bezsensownych, złych i nużących.

Np. jak zepsuć scenę samograjkę - gdy pani zapina panu koszulę i poprawia kołnierzyk? Kazać mu bez przerwy gadać bez sensu zamiast się w nią wpatrywać intensywnie bez słowa :frustracja:

Potem trzeba było dać pannie do wykonania idiotyczny pocałunek - oni tak z Robinem wszystko robili jak przedszkolaki a nie dorośli - pewnie to haha-zabawnie miało być :czekam2:

Hyun Bin potem to ślicznie poprawił bodaj w 18-odcinku :serduszkate: I to był ten jeden raz kiedy temperatura podskoczyła na chwilkę ponad 0 stopni :serduszkate:

Potem był kuriozalny ślub z Robinem - wszyscy wzruszeni i poruszeni prócz widzów, którzy raczej zgodnie krzyczą ke pasza? Alter ego najwyraźniej ważniejsze było od głównego, którego do ostatniego odcinka wszyscy mieli głęboko w d... użalając się nad tym, jak Robin po kolei wszystko zapomina, a nie ciesząc, że Seo Jin po kolei wszystko sobie przypomina.

A sam finał to kilka ładnych lokacji :serduszkate: i właściwie samo ryczenie za Robinem, który zniknął (hm, to już pisałam, ale serio tam się nic innego nie dzieje i potrzeba było dramie na to 2-3 odcinki :czekam2: ), odpychanie Seo Jina przez pannę i na sam koniec po jakimś czasie (kilka miesięcy szacunkowo) ewentualnie się spiknęli w ostatnich 5 minutach gdy ona się przekonała po rysunku (SJ nie umiał malować/prowadzić auta itp) że Robin siedzi wewnątrz SJ i tenże pamięta niemal wszystko co robili razem - jako SJ i Robin. Amen.

Na tej dramie się można uczyć jak nie robić dram... :czekam2:

Trzykrotka - Czw 09 Kwi, 2015 09:27

O matko z córką :frustracja: Nie nie i nie. Koniec. Oglądam rzeczonego kissu i adieu.
Podobnie będzie pewnie z Shine or go Crazy - Gosia mi opowiedziaa końcówkę i w sumie... gdzie ja pomieszczę oglądanie seguka? Już wolę się zaprzeć na CSW.

Basiu, Admete :kwiatek: Po stokroć się kajam, ale nie zapisałam linku do drugiego źródełka - mogę się umizgnąć? :kwiatek: Bo to moje podstawowe jak utknęło, jak stoi :roll:

Ha! Natala do nas, dawać jej Mi Girl! :banan: Ona na bank doceni :wink:

A propos Jun Ki - to jakże mi mogło umknąć, że mój stolarz Kim również dostał propozycję zagrania w wampiórzej dramie? :mrgreen: Z jego twarzą to wręcz oczywiste...
http://www.dramabeans.com...alks-the-night/

BeeMeR - Czw 09 Kwi, 2015 09:33

Trzykrotka napisał/a:
Podobnie będzie pewnie z Shine or go Crazy - Gosia mi opowiedziaa końcówkę i w sumie...
Rozszerz wypowiedź - w sensie drama też pobłądziła? :mysle:
adres na pw

Trzykrotka - Czw 09 Kwi, 2015 09:34

Na ramen idę choćby nie wiem co. Ten z Tao nie był az tak pyszny, żebym go czule wspominała, wiec relacja BeeMer robi wrażenie :kwiatek:

I jeszcze KMHM
To rozczłonkowanie jaźni Do Hyuna musiało być spowodowane czymś wielkim, to niby było wiadome, ale okropność tego, co się działo - nie w jakiejś zakazanej melinie, nie wśród mętów społecznych, tylko na samym elitarnym szczycie - jest niewyobrażalna. I niewyobrażalne sa tortury, jakim poddawane jest to dziecko, które nie jest bite, tylko na bicie musi patrzeć.
A najgorsze są po latach miny obu kobiet, które wiedziały, a nic nie zrobiły: babki, która nazywa wnuka "bestią" za to, że tatusia naraził i matki, która myśli tylko o jednym: niech nikt się nie dowie, bo nic nie odziedziczysz.

Trzykrotka - Czw 09 Kwi, 2015 09:36

Dzięki wielkie za pw!

BeeMeR napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
Podobnie będzie pewnie z Shine or go Crazy - Gosia mi opowiedziaa końcówkę i w sumie...
Rozszerz wypowiedź - w sensie drama też pobłądziła? :mysle:

Po w sumie radosnej dramie przywalili ciężką i smutną końcówkę. Nie wiem, czy chce mi się oglądać 24 odcinki. Ale może choć spróbuję.

I jeszcze KMHM
i ślicznie lśniące radością oczy Ji Sunga :kwiatek: Pod tym względem bezcenne są odcinki w domu bliźniąt. Dom normalny, z lekka walnięty, z masą różnych zwyczajów i obyczajów, jak nocne bliźniąt rozmowy, proszenie o jedzenie a la małe dzieci, kacza zupa na kaca, piwo pędzone przez tatę, zwierzanie się ze wstydliwych wspomnień suczce i tak dalej. Chłopak, który normalności zaznał do czasu kiedy miał 6 lat - potem był luksus i lodówkowe wychowanie. I raptem wciągnają go w ten wariacki świat Origin i Oriona, dają kieszonkowe, upijają, zamykają w piwniczce do calowania, a nie bicia, biorą na wycieczkę, traktują jak człowieka. Ji Sung tak ślicznie gra tą prostą radość z prostych przyjemności, że serce topnieje.
Na miejscu Ru Jin nie wypuszczałabym go z objęć, normalnie... :rumieniec:

Agn - Czw 09 Kwi, 2015 10:40

Admete napisał/a:
To już poczekaj na mnie do tej 11.30 na dworcu autobusowym. Ewenatualnie przyjadę pół godziny wcześniej. Zbierzemy się na dworcu.

Okej, to poczekam (albo wy poczekacie na mnie, z autobusami może być mimo wszystko różnie).
Admete napisał/a:
Jako, że jest klasyczną postacią kina noir, to nie może postępować inaczej ;) I dlatego też zginie.

Przy którym odcinku jesteś? :)
BeeMeR napisał/a:
W kwestii zakończenia zgadzam się z Anią - innego być nie mogło

To prawda.
Chyba ci coś ucięło z wypowiedzi. ;)
BeeMeR napisał/a:
A koncept chory - ale tłumaczy traumę

I to bardzo. Jaźnie nie pojawiają się "bo tak", tylko na skutek ogromnej traumy, typu właśnie przemoc fizyczna i psychiczna czy np. molestowanie seksualne. Dlatego wiedziałam, że czeka nas nieciekawe wyjaśnienie (nie mylić z nieinteresujące). Ale nie ogarniam, jak można być takim potworem i trzymać dziecko w piwnicy, by je lać. Z drugiej strony - takie przypadki też się zdarzają w życiu. :(
BeeMeR napisał/a:
Nasza Monika obejrzała z Natalą Iljimae i im się podobał a Natalka ma nowego ulubieńca - Junki

YEAH!!!!!!!!!!!!!!! Musi koniecznie obejrzeć Virgin snow! :D
BeeMeR napisał/a:
czy wspominałam jakie to było pyszne?

Sadyściłaś się nad nami nad wyraz, ale nie przestawaj. :mrgreen:
BeeMeR napisał/a:
Ja rzadko się aż tak emocjonuję jedzeniem, ale ten konkretny ramen to była po prostu orgia dla moich kubków smakowych Koniecznie muszę spróbować ich złotego ramenu

Będzie mi się to teraz śniło po nocach dopóki nie spróbuję. :slina:
BeeMeR napisał/a:
A na deser poszłam na sycylijskie lody i nikt nie zgadnie o kim sobie ciepło pomyślałam

Ginę w domysłach! :mrgreen:
BeeMeR napisał/a:
Jeszcze mam ochotę wylądować kiedyś ww Galerii Bronowice tu:
http://akasaka-restauracja.pl/bronowice-onas.html
Pięknie potrawy na zdjęciach wyglądają

Trzeba obczaić. :D
BeeMeR napisał/a:
SPOILERY (jak by to kogoś mogło powstrzymać przed czytaniem w tym wypadku )

Ja się tak bardzo nie chcę zaspoilerować, że aż przeczytam. :P
BeeMeR napisał/a:
Hyun Bin potem to ślicznie poprawił bodaj w 18-odcinku I to był ten jeden raz kiedy temperatura podskoczyła na chwilkę ponad 0 stopni

To grzejniki ci się włączyły, a nie drama. ;)
BeeMeR napisał/a:
właściwie samo ryczenie za Robinem, który zniknął

Podstawa do rozwodu by się znalazła. :P
Trzykrotka napisał/a:
Już wolę się zaprzeć na CSW.

Będę miała towarzystwo. :mrgreen:
Trzykrotka napisał/a:
to jakże mi mogło umknąć, że mój stolarz Kim również dostał propozycję zagrania w wampiórzej dramie?

Ekhem, napisałam wczoraj sznurek w tej sprawie.
Swoją szosą - Changmin potwierdzony: http://www.koreaboo.com/k...ar-walks-night/
Ale jakie, kurde blat, "lead"?! "Second lead", pismaki!
Wyleciała Jin Se Yeon, więc fandom odetchnął z ulgą (okazuje się, że po prostu nie lubią, jak dziewczyna gra - ok, fair enough, żadnej nienawiści). Pod uwagę biorą Kim So Eun i Lee Yoo Bi (nie znaju). Tak więc facetów mamy obstawionych (chyba że jeszcze Stolarz się załapie), a pań na razie żadnych. Ciężka robota z takim obsadzeniem ról, nie powiem...
Trzykrotka napisał/a:
A najgorsze są po latach miny obu kobiet, które wiedziały, a nic nie zrobiły: babki, która nazywa wnuka "bestią" za to, że tatusia naraził i matki, która myśli tylko o jednym: niech nikt się nie dowie, bo nic nie odziedziczysz.

Obrzydliwe są. Po prostu wstrętne, obrzydliwe baby! :evil:
Trzykrotka napisał/a:
Ji Sung tak ślicznie gra tą prostą radość z prostych przyjemności, że serce topnieje.

Mmm... :serduszkate:
Wczoraj padłam, więc końcówkę 14tki obejrzę sobie teraz - do śniadanka. :mrgreen:

Agn - Czw 09 Kwi, 2015 10:57

PS Spamik!

:serduszkate:

Trzykrotka - Czw 09 Kwi, 2015 11:04

Aj, śliczny spamik! :serduszkate: Look właśnie wstałem z łóżka i taki potargany jestem.... :slina:

Nowe wieści obsadowe do Scholara - tym razem Lee Yubi, ta fajna second lead z Pinokia i Choco z Nice Guya
http://www.dramabeans.com...rting-lee-yubi/
Ale nadal nic pewnego...

Agn - Czw 09 Kwi, 2015 11:11

Trzykrotka napisał/a:
Look właśnie wstałem z łóżka i taki potargany jestem....

Suzy to szczęściara. :mrgreen:
Trzykrotka napisał/a:
Nowe wieści obsadowe do Scholara - tym razem Lee Yubi, ta fajna second lead z Pinokia i Choco z Nice Guya
http://www.dramabeans.com...rting-lee-yubi/

Nie widziałam jej w niczym, ale z buzi fajnie wygląda. :)

Podziwiam końcówkę 14tki KMHM - porwali Ri Jin! Ri On na pełnym gazie gna przed siebie.
Jak rany, tu by się jakaś bombka Perry'ego Parka przydała, żeby rozwalić to porąbane towarzystwo w postaci mamuśki, babci i bandy na ich usługach. :?

Edycja: AAAAAAA!!! DO HYUN SIĘ BIJE!!! Rany, chyba wściekłość go napędza. Piękne!!! :cheerleader2:
A miałam pomysł, że wezwie na pomoc którąś ze swoich osobowości (np. wyluzuje się i dopuści do sterów).

Edycja II: SE GIIII!!! :twisted: Drżyjcie, wrogowie!

Edycja III: Aish, nie wpuścił... Ale może to i dobrze? Choć na Se Gi nie ma mocnych...

BeeMeR - Czw 09 Kwi, 2015 12:14

Trzykrotka napisał/a:
I niewyobrażalne sa tortury, jakim poddawane jest to dziecko, które nie jest bite, tylko na bicie musi patrzeć.
albo słuchać przez zamknięte drzwi piwnicy :(

Agn napisał/a:
jak można być takim potworem i trzymać dziecko w piwnicy, by je lać. Z drugiej strony - takie przypadki też się zdarzają w życiu. :(
Przykład idzie od góry - rodziny królewskie miewały chłopców do bicia jak dziedzic zawinił :(

Trzykrotka napisał/a:
Choco z Nice Guya
yyy.. śliczna jest, ale czy gra coś lepiej niż w NG?

Trzykrotka napisał/a:
Look właśnie wstałem z łóżka i taki potargany jestem.... :slina:
A ta pani obok to tak przypadkiem się mi po łóżku plącze ;)
Trzykrotka - Czw 09 Kwi, 2015 12:56

BeeMeR napisał/a:
yyy.. śliczna jest, ale czy gra coś lepiej niż w NG?

W Pinokiu była świetna :cheerleader2:

Po 14 odcinku my z BeeMer byłyśmy pewne, że Se Gi już się nie pojawi, że scalił się z Do Hyunem w tej strasznej chwili.

Mam już pół godziny 16, więc proszę o cierpliwe czekanie :kwiatek:

BeeMeR - Czw 09 Kwi, 2015 13:27

Trzykrotka napisał/a:
Po 14 odcinku my z BeeMer byłyśmy pewne, że Se Gi już się nie pojawi, że scalił się z Do Hyunem w tej strasznej chwili.
Przyznaję, szczerze się zmartwiłam - a potem ucieszyłam, że jednak się objawił ponownie :banan:

Zaczęłam Protect the Boss - od przewijania - dobra nasza, szybko pójdzie ;)

Agn - Czw 09 Kwi, 2015 16:26

BeeMeR napisał/a:
rodziny królewskie miewały chłopców do bicia jak dziedzic zawinił :(

Nigdy tego nie zrozumiem. Nawet logiki tutaj nie ma, co mówić o byciu człowiekiem. :?
BeeMeR napisał/a:
A ta pani obok to tak przypadkiem się mi po łóżku plącze ;)

No przypałętała się jakaś, co ja zrobię, że kobiety tak do mnie lgną. ;)
(I teraz nieśmiertelne: "Kochanie, to nie jest tak jak myślisz.")
:lol:
Trzykrotka napisał/a:

A będzie??? Oooo... :)
Ja jeszcze go nie widziałam w wersji Na Na i jakiś Mister X.
Dziś wieczorem 15tka. :)
Trzykrotka napisał/a:
Mam już pół godziny 16, więc proszę o cierpliwe czekanie :kwiatek:

*uzbraja się w cierpliwość* Warto poczekać na twoje tłumaczenie. :kwiatek:

BeeMeR - Czw 09 Kwi, 2015 19:33

Agn napisał/a:
Nawet logiki tutaj nie ma, co mówić o byciu człowiekiem. :?
Myślę, że humanitaryzm to ostatnie czym się dawne monarchie kierowały :roll: Teraz też bywa różnie.

Agn napisał/a:
(I teraz nieśmiertelne: "Kochanie, to nie jest tak jak myślisz.")
Ona tylko potknęła się i upadła na moje łóżko, a ja ją po dżentelmeńsku podtrzymałem ;)
Agn - Czw 09 Kwi, 2015 20:23

BeeMeR napisał/a:
Ona tylko potknęła się i upadła na moje łóżko, a ja ją po dżentelmeńsku podtrzymałem ;)

Mój nowy życiowy plan - też się z takim skutkiem przewrócić! Czemu jakaś obca baba ma mieć w życiu fajnie, a ja nie? :lol:

BeeMeR - Czw 09 Kwi, 2015 20:28

Patrz tylko, żeby na dobre łóżko padać - tj. w dobre ramiona ;)
Agn - Czw 09 Kwi, 2015 20:31

Nie zamierzam się rzucać na pierwsze z brzegu. :lol:
Trzykrotka - Czw 09 Kwi, 2015 21:19

Lepiej zrobić jak ta pani z reklamy :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=C_8TGTKdrlY

BeeMeR - Czw 09 Kwi, 2015 21:24

:lol:
Agn - Czw 09 Kwi, 2015 22:49

:lol: Dobre!
Agn - Czw 09 Kwi, 2015 23:24

Dobra, jestem tfarda i mientka zarazem.
Mientka, bo zamiast grzecznie walnąć się spać odpalam 15tkę KMHM (ale nie da się inaczej, noooo!). A tfarda... bo TFARDO sobie postanowiłam na jedyne pół godzinki!
Ale chociaż zobaczę kawalątek...

BeeMeR - Czw 09 Kwi, 2015 23:40

I jak poszło z tą 15-tką?

Głupotka na dobranoc:
http://www.dramafever.com...s-by-their-abs/

ja poznałam jednego i to po zielonych portkach i pozie, a nie absach :P
absy dla mnie wszystkie prawie identyczne :P

Agn - Czw 09 Kwi, 2015 23:48

BeeMeR napisał/a:
I jak poszło z tą 15-tką?

Nie włączyłam dla własnego dobra. Obejrzę ją sobie w drodze do Krakowa. :mrgreen:
BeeMeR napisał/a:
Głupotka na dobranoc:
http://www.dramafever.com...s-by-their-abs/

Miło popatrzeć, ale niektórych to ja nawet z twarzy nie rozpoznaję, a co dopiero mówić o absach.
No dobra, Si Wona poznałam (po opisie), a CSW to i bez opisu (ale też sugerujący). :serduszkate:
To ja też coś na dobranoc podrzucę. Nie ma ze mną lekko, muszę trochę pospamować.
Co by tu... Aaa, dobra! Misz-masz dżinsowych i rozkosznie chłopięcych (te włosy!):

Trzykrotka - Pią 10 Kwi, 2015 00:14

Ten Jun Ki! :serduszkate: Im starszy tym lepszy, łobuz jeden...
Scholar... Scholar :banan:

A, Orion chyba się Moonówny wystraszył, bo już nie gra w Córce czebola :zalamka: Teraz piszą, że zaproponowali rolę - ale raczej nie główną - temu z Heirs, inteligentnemu inaczej temu, który rozbił zdjęcia i trzymał się z Young Do.

Agn - Pią 10 Kwi, 2015 06:42

Trzykrotka napisał/a:
Ten Jun Ki! Im starszy tym lepszy, łobuz jeden...

Masz łobuza!
https://youtu.be/8U1XPkINe2U
Jedna z dziewczyn na soompi to właśnie podrzuciła. :mrgreen:
Trochę rozwala mnie ta ichnia konieczność relacjonowania każdego wyciągnięcia ręki czy kiwnięcia palcem (w TGL to fajnie widać, jak Se Ri relacjonowała randki Doktorka i Au Jeoung - to samo było!). Może usiłują podkreślić, że komentator jest bardzo potrzebny.
Ale Junki jest tu uroczy. Wygłupia się (nawet szczeka!!!). I ma świeżo obcięte włosy, więc się dziwują, gdzie się podziały jego słynne pióra. ;)
Żeby było dopasowane, to poranna spamerska kawa też będzie ze Spris:
Spoiler:

Trzykrotka napisał/a:
Teraz piszą, że zaproponowali rolę - ale raczej nie główną - temu z Heirs, inteligentnemu inaczej temu, który rozbił zdjęcia i trzymał się z Young Do.

Myung Soo? Temu, który wypalił: "A ja jestem trzecią córką"? :mysle:
*sprawdza dogłębniej* Oho, i nawet jest już klepnięty, bo widzę dramę w jego filmografii!
http://asianwiki.com/Park_Hyung-Sik
Juuhuuuuu! Dzięki za 16tkę! :kwiatki_wyciaga: