To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Sapkowski

Aragonte - Pon 28 Paź, 2013 11:12

Ja w czasie analizowania fragmentów prozy Sapkowskiego pod kątem magisterki upewniłam się, że do sagi nie mam ochoty wracać i że muszę zrobić nieco miejsca na półkach. W dodatku miałam wydanie, które mi się nie podobało, więc tym łatwiej było mi je posłać w świat.
BeeMeR - Pon 28 Paź, 2013 17:11

A ja dopiero dojrzewam do zakupu - chcę opowiadania i pierwszy tom sagi - nie więcej i nie mniej :mrgreen:
milenaj - Pon 28 Paź, 2013 17:33

Ale w trzecim pojawia się Regis. :)
Agn - Pon 28 Paź, 2013 23:08

AineNiRigani napisał/a:
a wiecie, ze ja nie mam? Razem z opowiadaniami zostalo pozyczone na wieczne nieoddanie. Ja nawet wiem komu...
musze sobie kupic - Ojcze, jakie wydanie posiadasz? He???

O, to: http://merlin.pl/Wiedzmin...t/1,627475.html
Cytat:

:serce2: :serce2: :serce2:

milenaj - Wto 29 Paź, 2013 06:28

To waydanie, na które choruję od kilku lat. Ale w sumie mam stare, z którym wiąże się tyle sentymentów, że chyba sobie podaruję.

Agn napisał/a:
:serce2: :serce2: :serce2:

Właśnie, a potem jest jeszcze to królestwo z błędnymi rycerzami w czwartym tomie. :mrgreen:

Agn - Wto 29 Paź, 2013 08:51

Cytat:
To waydanie, na które choruję od kilku lat. Ale w sumie mam stare, z którym wiąże się tyle sentymentów, że chyba sobie podaruję.

Powiem szczerze, że dla mnie bezsensem jest kupowanie nowych wydań książek, które już posiadam. Chyba że są jakieś istotne zmiany w treści. Ale tak naprawdę i tak później czyta się te wyczytane, wysłużone egzemplarze, a nowe stoi jak durnostojka i się kurzy i zabiera miejsce. Nie ma sensu, Mileno. To tylko niepotrzebny wydatek. Zachoruj lepiej na coś, czego nie masz. :D

Anonymous - Wto 29 Paź, 2013 09:32

no to piekne - ale ja za taka cene musialabym miec je w rece, zeby zobaczyc jak leza przy czytaniu...
BeeMeR - Wto 29 Paź, 2013 14:12

Agn napisał/a:
Powiem szczerze, że dla mnie bezsensem jest kupowanie nowych wydań książek, które już posiadam. Chyba że są jakieś istotne zmiany w treści.
A tu nawet tłumaczenie jest to samo ;)
Ja mam tak, że się bardzo przyzwyczajam do starszych wydań, tych, które czytałam po raz pierwszy i ciężko mi zaakceptować inne. :mysle:

milenaj napisał/a:
Szczerze powiem, że Regis mnie nie rusza zbytnio, był ciekawą postacią ale nie kluczową dla mnie.
Anaru - Wto 29 Paź, 2013 15:05

BeeMeR napisał/a:
Agn napisał/a:
Powiem szczerze, że dla mnie bezsensem jest kupowanie nowych wydań książek, które już posiadam. Chyba że są jakieś istotne zmiany w treści.
A tu nawet tłumaczenie jest to samo ;)

Ale może w tym wydaniu sie inaczej kończy :lol:

Admete - Wto 29 Paź, 2013 16:36

E tam - ja tam mam różne wydania WP i zawsze jest miejsce na kolejne ;)
Agn - Śro 06 Lis, 2013 10:47

Jestem w połowie Sezonu burz. Powiem tak - początek taki średni, potem był jeden potwornie nudny rozdział, jak to Geralt chędożył jedną czarodziejkę, a potem zaczęło się poprawiać. Nawet wróciła momentami ta ikra, która zawsze była w warstwie dialogowej, a nierzadko opisowej.
Niemniej póki co książka wygląda, jakby Sapek sam sobie fanfika napisał. Czytać czyta się nieźle, ale nie czuję tego zrywu, co czułam przy sadze i opowiadaniach.

Anaru - Śro 06 Lis, 2013 12:48

Wszystko sie wypala po jakims czasie... :?
Agn - Śro 06 Lis, 2013 15:48

I to nie wypaliłam się ja, to wypala się Sapek. Poprzednie jego książki bardzo mi się podobają (no dobra, Żmija to insza inszość), a Sezon burz tak jakoś...
Mówię - czyta się całkiem fajnie, ale to faktycznie nie to samo. Jakby rozciągał opowiadanie o ganianie po krzakach.

milenaj - Śro 06 Lis, 2013 17:09

Przejrzałam w Empiku i nie kupiłam. Potem jeszcze napatoczyło mi się pod rękę w Matrasie i też nie kupiłam. Otworzyłam w kilku miejscach, przeczytałam fragmenty i generalnie nie było tej chemii, którą kiedyś momentalnie poczułam podczytując komuś przez ramię w tramwaju "Narrenturm". A wtedy nie miałam pojęcia, że Sapkowski wydał nową książkę, a wystarczyło kilka zdań i pomyślałam sobie, że pewnie to jego.
Anaru - Śro 06 Lis, 2013 23:27

Agn napisał/a:
I to nie wypaliłam się ja, to wypala się Sapek.

Ależ dokładnie to miałam na myśli. To tak jak z Pilipiukiem, pierwsze Wędrowycze mi sie bardzo podobały, ostatni (ostatnie?) były fatalne. :roll:

Agn - Czw 07 Lis, 2013 01:00

Anaru napisał/a:
ostatni (ostatnie?) były fatalne. :roll:

Trucizna lepsza niż Homo bimbrownikus.

Anaru - Sob 09 Lis, 2013 00:20

Czy ja czytałam Truciznę? :mysle:
Wszystko jest lepsze niż Homo Bibmrownikus, to badziewie urąga czytelnikowi. :obrzydzenie:

Agn - Sob 09 Lis, 2013 06:40

Bez przesady, aż tak złe nie było. Gorsze rzeczy się czytało. :P
Caitriona - Sob 09 Lis, 2013 14:33

Anaru napisał/a:
Wszystko jest lepsze niż Homo Bibmrownikus

Tego jeszcze nie czytałam, ale się zapoznam, dla przekonania się ;)

Anaru - Sob 09 Lis, 2013 14:37

Agn napisał/a:
Gorsze rzeczy się czytało. :-P

Rzadko :mrgreen:
Miałam wrażenie, że Pilipiuk była albo bardzo pijany, albo bardzo na haju, albo bardzo bardzo potrzebował forsy ;)

Akaterine - Wto 19 Sie, 2014 20:53

https://www.youtube.com/watch?v=xx8kQ4s5hCY
Półgodzinne demo gry Wiedźmin 3 - dla mnie same przerywniki w grze tworzą ciekawą historię i chętnie bym to zobaczyła w postaci filmu :-) .

Admete - Wto 19 Sie, 2014 20:59

Każe sie logować, żeby potwierdzić swój wiek. Muzyka z gry - zespół Parcival.

https://www.youtube.com/w...neiBOdDl43Hhe_1

To mi się podoba:

https://www.youtube.com/w...neiBOdDl43Hhe_1

Akaterine - Pią 22 Sie, 2014 16:55

Aż nie mogę w to uwierzyć:
Wiedźmin od Bagińskiego potwierdzony - fabularny film z aktorami

Przy okazji znalazłam coś takiego:
Mads Mikkelsen na Wiedźmina
Fakt, pasowałby idealnie :)
A Eva Green na Yennefer.

Agn - Pią 22 Sie, 2014 17:43

Akaterine napisał/a:
Aż nie mogę w to uwierzyć:
Wiedźmin od Bagińskiego potwierdzony - fabularny film z aktorami

*spektakularnie spada z krzesła* Będę czekać z niepokojem... i nadzieją w sercu.

Admete - Pią 22 Sie, 2014 20:33

No proszę...ciekawe, czy to wyjdzie.