To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Sapkowski

Aragonte - Nie 31 Paź, 2010 12:19

bogius napisał/a:
Prawda, połączył z kobietą, którą Geralt kochał. Ale czy sądzisz, te Yennefer zmieniłaby się tak, że żyliby długo i szczęsliwie? Ja nie sądzę. :-P

Czegoś takiego Sapkowski by nie napisał z innego powodu - takiego, że czytelnicy oskarżyliby go o romansowy banał :-P A ja sama nie bardzo wierzę w to "długo i szczęśliwie" w jakimkolwiek przypadku, w tym też.
Nie ma się co tu zresztą specjalnie spierać - część czytelników (czego dowodzi nawet ten wątek, bo któraś z dziewczyn wyraziła to wprost) jest niezadowolona z kolei z faktu, że nie mogli sobie żyć długo i szczęśliwie :wink:
A jeszcze co do Yennefer - ona była kobietą po przejściach, po próbie samobójczej, więc naprawdę nie oczekiwałabym po niej cudów, tylko posłałabym ją na terapię :-P

milenaj - Pon 12 Gru, 2011 17:55

Mała relacja ze spotkania z Sapkowskim:

http://cjg.gazeta.pl/CJG_...erem_.html?bo=1

praedzio - Pon 12 Gru, 2011 18:51

Widzę, że facet nie spuścił z tonu. ;) Z jednej strony to się sprzedaje, ale z drugiej jakoś mój szacunek do niego maleje. :roll:
milenaj - Pon 12 Gru, 2011 18:59

praedzio napisał/a:
Z jednej strony to się sprzedaje, ale z drugiej jakoś mój szacunek do niego maleje.

Mój też. Szczególnie po tym co zaprezentował w ostatniej książce.

Hortensja - Pią 14 Gru, 2012 09:29

A dzisiaj rano pan w metrze czytal Sapkowskiego- po francusku. Milo bylo to zobaczyc :)
Aragonte - Pią 14 Gru, 2012 11:24

Rzeczywiście miło :)
Admete - Pią 14 Gru, 2012 20:02

Pewnie miałas niezłe zaskoczenie :)
Hortensja - Sob 15 Gru, 2012 13:11

Bardzo mnie zaskoczylo (pozytywnie!), ze Francuz to czytal. Duzo widuje Polakow, raz widzialam chlopaka co Pilipiuka czytal ;) Ale nie wiedzialam nawet, ze Sapkowskiego na francuski przetlumaczyli :)
praedzio - Czw 24 Paź, 2013 14:31

O, nowy-stary Sapek: http://www.kawerna.pl/akt...sezon-burz.html
Caitriona - Czw 24 Paź, 2013 19:37

To na serio?? Wiedźmin wraca? No nie wiem...
fanturia - Czw 24 Paź, 2013 21:13

Wszystkiego można się spodziewać ;)
Agn - Pią 25 Paź, 2013 06:37

Dostałam zapowiedź do pracy - ani kontynuacja, ani prequel. Trzeba będzie uzbierać pieniążki i nabyć, jak się pojawi. Nie wiem, co to będzie, mam kapkę mieszane uczucia względem rozgrzebywania czegoś, co było dobre, ale z drugiej strony to jest Wiedźmin - Geraltowi się nie odmawia.
Caitriona - Pią 25 Paź, 2013 15:13

Agn napisał/a:
Geraltowi się nie odmawia.

Dlatego też i tak zakupię ;)

Yvain - Pią 25 Paź, 2013 15:29

Dobrze wiedzieć :mrgreen: chętnie przeczytam.
milenaj - Pią 25 Paź, 2013 17:21

W Empiku można już przedpremierowo zamówić. Około 37 zł.
Agn - Pią 25 Paź, 2013 18:38

Jak zwykle cena z kosmosu. :roll: Straszne ma te ceny, nie powiem...
milenaj - Pią 25 Paź, 2013 20:45

Powiem szczerze, że nie wiem, czy nie poczekać na bibliotekę. "Żmija" mnie rozczarowała.
Agn - Sob 26 Paź, 2013 20:48

No właśnie, a też była droga jak jasny pierun. Książka na jeden wieczór... Pomysł był, wykonanie... khm... Ale z drugiej strony to Wiedźmin. Choć ja i tak wiem, że najwięksi fani od razu będą kręcić nosami, że "to już nie to". Zawsze tak robią względem każdego pisarza. :lol:
Anaru - Sob 26 Paź, 2013 22:50

Muszę sobie odświeżyć całość Wiedźmina. Czytałam jak wychodziły, czyli z przerwami i nie pamiętam prawie nic. Najlepiej oczywiście pamiętam opowiadania, ale je czytałam najczęściej po dwa razy, potem pierwszą część sagi, a potem to zaczęły się wojna i polityka i nie pamiętam prawie nic. :roll:
Aragonte - Sob 26 Paź, 2013 23:15

A moja saga wiedźmińska właśnie poszła na Allegro :wink: Zostawiłam sobie tylko opowiadania, bo je naprawdę lubię.
Anaru - Sob 26 Paź, 2013 23:39

Ja też najbardziej :mrgreen:
Ale nie zamierzam sprzedawać, lubię mieć całość ;)

Agn - Nie 27 Paź, 2013 09:24

Ja ani myślę. Uwielbiam i opowiadania, i sagę. Zresztą pół roku zbierałam pieniądze na tego Wiedźmina, którego mam, więc nie oddam go za nic w świecie. :D
Caitriona - Nie 27 Paź, 2013 15:40

Ja też nie zamierzam się rozstawać z cyklem. Opowiadania też najbardziej mi się podobały, ale ogólnie całość cenię za bardzo, żeby nie mieć tego na półce. Poza tym zbierałam z trudem kolejne części, bo czytałam cykl późno, kiedy w księgarniach były już właściwie tylko wydania z bohaterami z gry (czerwone okładki), a ja się uparłam żeby mieć białe.
A nowego Wiedźmina kupię, ale poczekam na jakieś promocje ;)

Anonymous - Pon 28 Paź, 2013 00:33

a wiecie, ze ja nie mam? Razem z opowiadaniami zostalo pozyczone na wieczne nieoddanie. Ja nawet wiem komu...
musze sobie kupic - Ojcze, jakie wydanie posiadasz? He???

milenaj - Pon 28 Paź, 2013 11:07

Ja mam swoje wydanie i nie planują go oddawać, choć stanowczo opowiadania są lepsze.
Pamiętam jak kupowałam na studiach, jak zorientowałam się po dwóch miesiącach dorabiania, że mam oszczędności. Bardzo szybko szłam jednak do kasy ze wszystkimi tomami, żeby się nie rozmyślić jednak po drodze. :)