Seriale - Witamy w dramalandzie! - odcinek 6
Admete - Wto 07 Kwi, 2015 13:20
| Trzykrotka napisał/a: | Cruel City atakuje ze wzmożoną siłą Powoli zaczynam się giąć i łamać... |
Namawiam, bo to świetna drama. Choć może nie dla każdego, ale bardzo profesjonalnie zrobiona, wyjątkowo dobrze zagrana. Rewelacyjna muzyka.
Agn - Wto 07 Kwi, 2015 13:22
| Admete napisał/a: | | A w Cruel City oprócz gangstersko-policyjnej akcji jest też taki pokręcony trójkąt uczuciowy jak z najlepszego azjatyckiego melodramatu. Jak chcą, to im wychodzi. |
Prawda? Wątek jest bardzo fajny i nie przysłania głównej akcji. Szalenie mnie cieszy twój pozytywny odbiór CC.
| Trzykrotka napisał/a: | | Podobno improwizowali Jeśli tak, to znaczy, że powinni częściej grywać razem, bo jako ekipa świetnie wypadają |
To musiała być kapitalna atmosfera na planie.
Mnie się tak właśnie zdawało, że ten rap to niekoniecznie był wedle scenariusza, ale doszłam do wniosku, że może mi się tylko zdaje.
| Trzykrotka napisał/a: | | Cruel City atakuje ze wzmożoną siłą Powoli zaczynam się giąć i łamać... |
Gnij się, gnij! Ale też bym i chciała, byś się zgięła na Wredne babeczki (czy mi się zdaje, czy oblizałaś wierzchołek?).
| Trzykrotka napisał/a: | | Ale na razie złe wieści - nie nie i nie! Moonówna chce zagrać z Orionem w czebolskiej córce. Buuu!! Nie! |
Moonówna z Alicji? Czekaj, czekaj, nie płacz tak od razu! Zooshe widziała ją w innych rolach i mówi, że to dobra aktorka. Jeśli jedna Alicja jej nie wyszła, to trudno, ale widzę, że warto dać dziewczynie szansę.
Wiecie co? Mam ochotę zapisać się na forum soompi i po prostu spytać, o co chodzi z tą ewentualną partnerką Junki do Scholara. Męczy mnie to, a kolejna osoba w jego wątku uderza w płacz. Może w poprzednim wcieleniu rozdzieliła Koreę?
Odwiedźcie mnie od tego pomysłu...
Admete - Wto 07 Kwi, 2015 13:27
A zapisz się i zapytaj
Agn - Wto 07 Kwi, 2015 13:31
Nie na to liczyłam.
*Agn w trakcie pilnego studiowania zasad współżycia na forum soompi*
Trzykrotka - Wto 07 Kwi, 2015 13:34
Zapisz się! Tam jest miła atmosfera i niezły poziom (statystycznie) dyskusji. Na pewno ci powiedzą, o co chodzi.
Ja się do Moonówny potwornie zraziłam po Alicji. Nie widziała mi się przy PSH i przy Mordercy też mi się nie widzi. Acz płakać na zapas nie będę, może się wyrobiła...
BTW: Agn z kim LMH jest w tej sesji reklamowej? Pasują do siebie. A filmik jaki leniwie piękny
Agn - Wto 07 Kwi, 2015 13:42
Dobra, zapisuję się. Się trochę boję, bo i nawet za złe zacytowanie można w łeb dostać.
| Trzykrotka napisał/a: | | z kim LMH jest w tej sesji reklamowej? |
Hwang Se On, modelka. Nie znaju.
PS Czekam na link aktywujący...
PPS O, jest!
Admete - Wto 07 Kwi, 2015 14:39
Po 10 odcinku CC - to już nie ma normalnego gangstera? Wszyscy to tajniacy? Za to trójkąt uczuciowy piękny aż miło patrzeć.
Agn - Wto 07 Kwi, 2015 15:07
Oho, zobaczyłaś akcję Safari. To ciekawa postać, taka niejednoznaczna... ale ta jego panienka od noża to była straszliwa.
Aragonte - Wto 07 Kwi, 2015 16:25
| BeeMeR napisał/a: | | Agn napisał/a: | | *skreśla dramę* | Nie skreślaj (ale oczywiście nic na siłę)
To tylko jakiś kwadrans retrospekcji wyjaśniającej jej maniakalne przywiązanie do obecnego wyglądu (podkreślanie sylwetki) i dietę a Szef jej potem tłumaczy w rzeczonej altance jak powinna prawidłowo myśleć - trochę mi brakło w tym wyjaśnieniu, ale i tak nie jest źle.
Generalnie drama to naprawdę lekki i przyjemny odstresowywacz. Ja to naprawdę oglądam na niemal nieustannym bananie |
Ja miałam największego banana podczas akcji ratunkowej, kiedy Rycerz na Białym Koniu... eee, w białej koszuli ratował Księżniczkę Wtedy naprawdę rozchichotałam się do ekranu, a moja wewnętrzna nastolatka zapiszczała z radości
Prosecutor Princess jest zasadniczo zabawna, ale przyznam, że ruszył mnie odcinek z molestowaniem siedmiolatki (tzn. z opisem sprawy).
I czy tylko ja dopatruję się u bohaterki pewnych zaburzeń odżywiania?? Może to nie bulimia ani anoreksja w stanie czystym, ale odniosłam wrażenie, że ma pewne problemy.
Admete - Wto 07 Kwi, 2015 17:42
| Agn napisał/a: | Oho, zobaczyłaś akcję Safari. |
Ano Ta postać mi się od początku podobała. Drań z resztkami sumienia.
BeeMeR - Wto 07 Kwi, 2015 17:44
| Trzykrotka napisał/a: | | nie nie i nie! Moonówna chce zagrać z Orionem w czebolskiej córce. Buuu!! Nie! | O chlip, nie chcę jej dla Oriona.
| Trzykrotka napisał/a: | | Ja się do Moonówny potwornie zraziłam po Alicji. | Obawiam się, że ja też, acz mam świadomość, że to była też fatalnie napisana rola - ale i zagrana bardzo kiepsko.
| Aragonte napisał/a: | | I czy tylko ja dopatruję się u bohaterki pewnych zaburzeń odżywiania?? Może to nie bulimia ani anoreksja w stanie czystym, ale odniosłam wrażenie, że ma pewne problemy. | Ma ogromne problemy.
zooshe - Wto 07 Kwi, 2015 18:50
| Trzykrotka napisał/a: |
Coś do pośmiania się: KMHM, Ji Sub i jako Do Hyun, Ahn Yo Na, Shin Se Gi i Perry Park ... |
A gdzie wspomniany Ji Sub, bo ja tylko Ji Sunga widzę.
Czepialstwa ciąg dalszy.
Oglądam sobie All In i zachodzę w głowę jakim cudem Lee Byung Hun stał się takim wielkim bożyszczem w Korei ani to ładne, grą aktorską także się nie popisuje w tej roli.
Czuję, że jak szybko tego nie skończę to nie skończę tego nigdy. Ile tu tęsknych spojrzeń w siną dal. Już nawet zaczęłam tęsknic za podwójną amnezją i jasnowidzem. Tam przynajmniej coś się działo.
Jeśli idzie o wątek romansowy. To na razie więcej uczucia widzę u dwóch panów względem siebie niż wobec panny.
Agn - Wto 07 Kwi, 2015 19:03
| zooshe napisał/a: | | ani to ładne |
Nie to ładne, co ładne, ale co się komu podoba. Moim zdaniem akurat Lee Byung Hun jest ślinopędny. A osobom spoza zainteresowania dramowego on właśnie się podoba. Nie LMH, nie Junki, nie Koszmit, tylko Byung Hun. Podobał mi się bardzo w Iris i Red 2 (fajową miał rolę). Moim zdaniem złym aktorem nie jest.
Aragonte - Wto 07 Kwi, 2015 19:06
| BeeMeR napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | | I czy tylko ja dopatruję się u bohaterki pewnych zaburzeń odżywiania?? Może to nie bulimia ani anoreksja w stanie czystym, ale odniosłam wrażenie, że ma pewne problemy. | Ma ogromne problemy. |
No to jeszcze dodam, że mnie w sumie lekko przeraził odcinek z ukazaniem nastoletniej przeszłości bohaterki (nic to, że nijak nie przypominała siebie dorosłej ) i rola kochającej mamusi w jej przemianie Niby wiem, czemu to zrobiła, niby wiem, że to wszystko przejaskrawione i ukazane mało serio, ale trochę straszne to dla mnie było (moja dobra psiapsióła ma obecnie małe problemy na tym tle, zaserwowane jej, jak oceniam, właśnie przez matkę, która odchudzała ją w dzieciństwie, z dobrych pobudek, ma się rozumieć ). W sumie to podobnie jak w przypadku tych problemów z odżywianiem jest tu zasygnalizowane coś - znaczy się problem - którego drama jednak nie rozpracowuje, bo nie o tym jest, to w końcu ma być lekka obyczajówka i odmóżdżacz. Owszem, paskudne było to, jak potraktowali bohaterkę ci, którzy zobaczyli jej zdjęcie z przeszłości, ale najprzykrzejsze jest dla mnie to, że to matka - w intencji uchronienia jej przed własnym losem, jak rozumiem - odmawiała dziecku akceptacji (a dziecko - aczkolwiek życiowo durne, co drama wyraźnie pokazuje - inteligentne było i zgarniało piątki, więc spełniało inne rodzicielskie oczekiwania).
zooshe - Wto 07 Kwi, 2015 19:15
| Agn napisał/a: | | zooshe napisał/a: | | ani to ładne |
Nie to ładne, co ładne, ale co się komu podoba. Moim zdaniem akurat Lee Byung Hun jest ślinopędny. |
Oczywiście gusta są różne. Ale to nie mój typ urody.
| Agn napisał/a: | A osobom spoza zainteresowania dramowego on właśnie się podoba. Nie LMH, nie Junki, nie Koszmit, tylko Byung Hun. A poza tym podobał mi się bardzo w Iris. Moim zdaniem złym aktorem nie jest. |
Nie byłabym taka pewna. Na pewno jest bardziej rozpoznawalny bo grywa w Ameryce, ale niekoniecznie się podoba.
Agn - Wto 07 Kwi, 2015 19:28
| zooshe napisał/a: | | Oczywiście gusta są różne. Ale to nie mój typ urody. |
Nie musi. Objaśniam ów "cud".
| zooshe napisał/a: | | Nie byłabym taka pewna. Na pewno jest bardziej rozpoznawalny bo grywa w Ameryce, ale niekoniecznie się podoba. |
Moja koleżanka polecała mi film z nim, mówiąc, że jak ci wszyscy azjaci jej się nie podobają, tak ten gość bardzo. Więc nie chodzi tylko o rozpoznawalność. Byun Hun reprezentuje typ bliższy naszemu kręgowi kulturowemu - bliżej typu męskiego macho.
BeeMeR - Wto 07 Kwi, 2015 19:48
| zooshe napisał/a: | A gdzie wspomniany Ji Sub, bo ja tylko Ji Sunga widzę.
| Ja też
| Aragonte napisał/a: | | to matka - w intencji uchronienia jej przed własnym losem, jak rozumiem - odmawiała dziecku akceptacji | Bo to jest ogromnie przykre. A przypominać to ona przypominała Monikę a Przyjaciół z retrospekcji
| Agn napisał/a: | | Byun Hun reprezentuje typ bliższy naszemu kręgowi kulturowemu | Tu się zgodzę. Rysy ma facecie i ciało zgrabne, ale ślinopędny nie jest dla mnie w najmniejszym stopniu A aktorem co najwyżej przyzwoitym. Nie jest zły - ale i nie dobry
Agn - Wto 07 Kwi, 2015 19:58
| BeeMeR napisał/a: | | aktorem co najwyżej przyzwoitym. Nie jest zły - ale i nie dobry |
Owszem, są od niego lepsi, ale jest tylu znacznie gorszych i to oni stanowią dla mnie zagadkę.
Wiecie... chyba się dziś zbiorę na odwagę i obejrzę May 18. Najwyżej przygotuję sobie tonę chusteczek (i wszystkie zużyję, łącznie z prześcieradłem, bo blisko).
Admete - Wto 07 Kwi, 2015 21:22
Cruel City - rewelacja. Muszę jutro wstać o 5, a najchętniej poleciałabym maratonem do końca. Trzykrotka jak zacznie oglądać, to chyba będzie musiała pić meliskę na uspokojenie Nie żałuję ani sekundy serialu. Owszem trzeba sobie niewiarę zawiesić na kołku, ale nie bardziej niż przy innych tego typu produkcjach i można cieszyć się nieoczekiwana zmianą miejsc, garniturami Syna Doktora, niewypowiedzianymi uczuciami różnych postaci, pięknie zaaranżowanymi walkami wręcz, intrygami, nocnymi zdjęciami miasta i całą resztą.
Bawię się doskonale Agn jestem w odcinku 14 i normalnie WTF ogólne. Mówiłam, że nikomu nie można ufać
A tak jeszcze zapytam znacie jakiś serial w podobnym stylu? Rozbestwiłam się i chce więcej takiej sensacji.
Agn - Wto 07 Kwi, 2015 21:25
*Agn wgapia się z lubością w posta Admete* Maczasz me serce w gorącej czekoladzie i posypujesz wiórkami kokosowymi i migdałowymi.
PS Nie obejrzałam filmu, bo siostra zadzwoniła, więc rajdałyśmy przez telefon. Ale co się odwlecze... może mi starczy odwagi np. do jutra wieczora.
Agn - Wto 07 Kwi, 2015 21:34
| Admete napisał/a: | | A tak jeszcze zapytam znacie jakiś serial w podobnym stylu? Rozbestwiłam się i chce więcej takiej sensacji. |
Nie mam, ale szukam namiętnie, jeśli trafię, to się podzielę. Czekam na tę dramę z Kim Bumem, Hidden, może będzie coś w tym guście (w opisie było magiczne słówko "undercover"). Rzecz jasna nie mogę obiecać, że będzie miało ten klimat, ale spróbować warto na pewno. ^^
PS Idę spać. Łóżko wzywa.
Admete - Śro 08 Kwi, 2015 05:37
Musiałam dziś wstać o 5...z powrotem do kieratu. Znalazłam informację, że za dwa miesiące ( po Missing Noir M ) wchodzi drama scenarzysty Cruel City - My Beautiful Bride - o zaginionej żonie.
BeeMeR - Śro 08 Kwi, 2015 07:26
WBDS 17
Bardzo dobry i ciekawy odcinek. Niestety zrzędzenie moje na fryzury będziecie musiały znosić od czasu do czasu lub stale do końca ich trwania (lub dramy ), bo jak jeszcze JCW zmienił fryz to tym bardziej podkreślony został dysonans: nasz Healer wygląda znacznie bardziej facecio, zwłaszcza z oszczędnym obecnie stylem gry i zachowania, a Nefrycik flowerboyowo
Nie jest to tak rozpaczliwy przypadek flower wojownika jak w Gumiho (no i aktor lepszy), ale wizualnie nieco mi się kojarzy, niestety - a nie jest to szczególnie dobre skojarzenie.
I jeszcze moich dwóch ulubieńców
Ta scena m się bardzo podobała - cała sekwencja poznawania się i wzajemnego leczenia ran.
Trzykrotka - Śro 08 Kwi, 2015 08:52
Bardzo ładnie wygląda Chang Wook z takimi odgarniętymi z twarzy włosami i bez gupiej fali nad czołem. Wrócę niedługo i do BDS i do Niemiłych kobiet.
FFI 2 - rozumiem, że dwa odcinki wstępu już za nami i teraz zacznie się drama właściwa. Bardzo za to trzymam kciuki, bo chciałabym zobaczyć bohaterkę w prawdziwej akcji, a nie tylko jako popychadełko w rękach dwóch samców alfa. Min Ho bez tego koszmarnego fryzu w jeszcze koszmarniejszym kolorze też budzi moje nadzieje. Nie wiem, czy Szpinak do końca będzie przekunujący jako zUy, ale poczekam, przekonam się. Zapowiedź nowego odcinka była ekscytująca
Admete - Śro 08 Kwi, 2015 08:52
A to wtedy najbliżsi Dong Soo stwierdzili, że taki rozważny Dong Soo jest dziwnie niepokojący
|
|
|