To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

North and South - powieść - Nasz fanfik ;))

Anonymous - Wto 06 Cze, 2006 14:01

No taka zdolna ze mnie bestyjka :banan: :banan:
Aga85 - Wto 06 Cze, 2006 14:03

Taak, bestyjka to na pewno :lol: , a zdolna - nie przeczę :wink:
Anonymous - Wto 06 Cze, 2006 14:45

No i aby raz jesteśmy zgodne :D
Aga85 - Wto 06 Cze, 2006 15:11

Nie tylko ten jeden raz, Aine :wink: . Już nam się zdarzało, choc nie da się ukryc, że naprawdę rzadko :wink:
GosiaJ - Wto 06 Cze, 2006 22:58

Widzę, że dyskusja się rozwinęła ;-)
Cieszę się, że kolejna część Wam się podobała - część piąta będzie jutro, jak sądzę, dziś przyjechałam padnięta z wycieczki ;-) Wiem, że niektóre z Was dostały część 4 dwa razy - przepraszam, poczta robiła mi jakieś problemy, wysyłałam do wszystkich subskrybentek ze dwa razy, a potem się okazywało, że nie dostały :-( Zobaczymy, jak będzie jutro.
Aine, kochana, nie pomijam Cię, po prostu zapomniałam... Wybacz, wykluczam Cię zawsze z grona szalonych maniaczek Rysia i to jakoś mi się przełożyło - bo wiesz, my wszystkie sobie Jasia-Rysia w różnych sytuacjach wyobrażamy, a Tobie to nie sprawia przyjemności ;-)
Ale skoro chcesz... to już leci do Ciebie i przyjemnych wrażeń :mrgreen:

GosiaJ - Wto 06 Cze, 2006 23:02

Aga85 napisał/a:
No cóż... cytowanie, z uwagi na dbałośc o niewinnośc naszych młodszych koleżanek, jest zabronione. Oczywiście uszanuję to. Niemniej jednak jedno musze powiedziec, dziewczyny, ten nasz Rysiek to kawał chłopa i to jeszcze jakiego gorącego chłopa. :oops: Aine moze gadac sobie co chce i zachwycac się "apetyczną fasolą", jednak ja wiem jedno - Rysiek jest boski, a podczas czytania dzisiejszego "greckiego ciacha" aż mnie ciarki przechodziły. :oops: :oops: :oops: . Już nie mogę doczekac sie powrotu naszej kochanej GosiJ i kolejnego gorrącego wypieku :lol:

Wróciłam, wróciłam, uffff - ale kolejna część dopiero jutro ;-) Dziś, za to, ile przeszłam w deszczu i po śliskim szlaku, Ryś powinien mi osobiście podać herbatę! W stroju Thorntona z rozwiązanym krawatem! :grin:

GosiaJ - Wto 06 Cze, 2006 23:06

Gosia napisał/a:
Tak, nie sadzilam, ze jest tak gwaltowny ;)

No, taka... miła odmiana po ostatnich... romantycznych wrażeniach. Nie, żeby te romantyczne wrażenia mi się nie podobały, wręcz przeciwnie :-) Ale to też bardzo ok. Byłam ciekawa, jak zareagujecie, hmmm :oops:

Gosia - Wto 06 Cze, 2006 23:14

No ciekawie bylo ;) W sam raz na te chlodne dni ten fanfik ;)

Gosiu a dokad ta wycieczka byla ?

GosiaJ - Wto 06 Cze, 2006 23:25

Gosia napisał/a:
No ciekawie bylo ;) W sam raz na te chlodne dni ten fanfik ;)

Gosiu a dokad ta wycieczka byla ?

Jednorazowy offtop ;-) Schronisko Wielka Racza, Beskid Żywiecki, koło granicy słowackiej - było super, poza tym że lało, było niezbyt ciepło, śliski szlak itp. Twarda jestem jak Margaretka przed tłumem strajkujących, więc należy mi się herbatka z Thorntonem za to ;-)

Wracam do tematu - u nas leje, więc na jutro też coś gorącego się przyda. Będzie :-) Tematyka eseju jeszcze będzie się obracać wokół kultury greckiej ;-)

Gosia - Wto 06 Cze, 2006 23:27

Jednym slowem ciag dalszy tej sceny ? :lol: :lol: :lol:
Jak ja lubie kulture grecka ;)

P.S. Na Wielkiej Raczy nie bylam, (bylam m.in. na Pilsku i okolicznych szczytach w Zywieckim), ale mam nadzieje ze wszystko przede mna :D

GosiaJ - Wto 06 Cze, 2006 23:35

Gosia napisał/a:

P.S. Na Wielkiej Raczy nie bylam, (bylam m.in. na Pilsku i okolicznych szczytach w Zywieckim), ale mam nadzieje ze wszystko przed mna :D

Na Pilsku kilka dni temu spadł śnieg (ale kilka dni temu już stopniał, jak nas pocieszył przewodnik!).
Ciąg dalszy, i to jaki! OK, cierpliwości do jutra :-)

Gosia - Wto 06 Cze, 2006 23:36

Oki, uzbroimy sie :D
asiek - Wto 06 Cze, 2006 23:58

AineNiRigani napisał/a:
A przepis? Cóz... ja mam tylko jeden. Oglądnij N&S tuż przed zaśnięciem, wejdź w klimat filmu, a potem śnij... :D
Ja mam tak zawsze po filmie który zrobi na mnie wrażenie.

Aine... szczęściaro ! Wypróbowłam przepis i ...niccc. Nadal mi się śni...robota :cry:

asiek - Śro 07 Cze, 2006 00:01

Gosia napisał/a:

:grin: :grin: :grin:

Caitriona - Śro 07 Cze, 2006 00:36

GosiaJ napisał/a:
Wracam do tematu - u nas leje, więc na jutro też coś gorącego się przyda. Będzie :-) Tematyka eseju jeszcze będzie się obracać wokół kultury greckiej ;-)

Hmm...Cudnie ;) :) Lubię takie 'eseje'.

basiek - Śro 07 Cze, 2006 06:43

Caitriona napisał/a:
Hmm...Cudnie Lubię takie 'eseje'.

Wszystkie lubimy.

Anonymous - Śro 07 Cze, 2006 10:21

asiek napisał/a:

Aine... szczęściaro ! Wypróbowłam przepis i ...niccc. Nadal mi się śni...robota :cry:

A czy zasypiasz przy filmie?jkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Aga85 - Śro 07 Cze, 2006 12:12

asiek napisał/a:
Gosia napisał/a:

:grin: :grin: :grin:

Oj, tak! Kultura grecka też do mnie baaardzo przemawia :oops:. Już się nie mogę doczekac!!! Znowu będzie gorrąco :mrgreen: Jak ja to lubię :lol: :lol: :lol:

Narya - Śro 07 Cze, 2006 15:35

Aga85 napisał/a:
Oj, tak! Kultura grecka też do mnie baaardzo przemawia . Już się nie mogę doczekac!!! Znowu będzie gorrąco Jak ja to lubię

Oj gorąco - prawdziwe "greckie klimaty" :mrgreen:

asiek - Śro 07 Cze, 2006 21:18

AineNiRigani napisał/a:

A czy zasypiasz przy filmie?jkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

A trza ?.....Nieee...nie uda się ....przy Thorntonie grzech zasnąć. Zresztą on tak ciekawie opowiada o kulturze greckiej, że sen nie ma szans :wink:

Anonymous - Śro 07 Cze, 2006 21:29

ja tam zasypiam. A słuchanie jego głosu z zamkniętymi oczami jest raczej wskazane, nie? To jedyne co ma naprawdę ładne.
Aga85 - Śro 07 Cze, 2006 21:31

AineNiRigani napisał/a:
ja tam zasypiam. A słuchanie jego głosu z zamkniętymi oczami jest raczej wskazane, nie? To jedyne co ma naprawdę ładne.

Owszem, ładne, ale nie jedyne :wink:

Anonymous - Śro 07 Cze, 2006 21:38

Aga85 napisał/a:

I to jest ten punkt.

Aga85 - Śro 07 Cze, 2006 21:42

AineNiRigani napisał/a:
Aga85 napisał/a:

I to jest ten punkt.

Aine :twisted: Nie przeciągaj struny! Dobrze wiesz co miałam na myśli! :twisted: Nie jedyne ładne w sensie, że ma więcej ładnych rzeczy do pokazania!!!!!!!!! Boże drogi, co ja już mam z Tobą, Aine... :roll:

asiek - Śro 07 Cze, 2006 21:53

Aga85 napisał/a:
AineNiRigani napisał/a:

Aine ...zgadzam sie z Agą głos to nie jedyny walor Thorntona. Co prawda nie uważam go za przystojniaka jednak to, że jest inteligentnym ...wysokim... postawnym facetem, z którego emanuje siła... stanowczość, ale i ...wrażliwość... uczciwość powoduje, że jest on nadzwyczaj pociągający :razz: