To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Witamy w dramalandzie! - odcinek 6

Agn - Pon 06 Kwi, 2015 19:47

Aragonte napisał/a:
jestem żądna bardziej, ekhm, rzetelnej wiedzy

Ze wszech miar popieram twoją, ekhm, żądzę wiedzy. Sprawdź, byle detalicznie, coby ci żaden szczegół nie umknął. :mrgreen:
BeeMeR napisał/a:
spróbujcie potem dać gościowi niezwiązaną strzechę I gofrownicę na dodatek

Pozwolisz, że nie spróbuję. :lol:

U mnie już druga połowa drugiego odcinka FFI. Przyznam, że wątek policyjny chyba podoba mi się najbardziej. Narzeczony też, jak jest w robocie. :)

Trzykrotka - Pon 06 Kwi, 2015 20:11

Aragonte napisał/a:

Byle nie "My Słowianie" :twisted:

Co tam, w jednym indyjskim filmie Dilip Kumar śpiewał Szła dzieweczka do laseczka :banan: Byle nie Feel, to ja Słowian nawet zniese :rotfl:

Ponury Grabarz jest grzechu wart, razem z seplenieniem, oj wart :serduszkate:

BeeMeR - Pon 06 Kwi, 2015 20:13

Cytat:
Pozwolisz, że nie spróbuję. :lol:
będziesz musiała jeśli będziesz kontynuować WBDS :twisted:

W sumie to PSH w TPM na etapie strzechy też nie wyglądał najlepiej :P

Agn - Pon 06 Kwi, 2015 20:35

Trzykrotka napisał/a:
Byle nie Feel, to ja Słowian nawet zniese

Co wy macie do tych Słowian, to ja nie wiem. Mnie się ta piosenka strasznie podoba. :mrgreen:
Swoją szosą wspomnę, że KMHM... a może już wspominałam, że mi się muzyka podoba? Na poziomie... yyyy... 12 odcinka wciąż tak uważam, piosenki wprawdzie się powtarzają, ale nie są wrednie świdrujące, więc nie przeszkadzają ani trochę. :)
A teraz pozwól, że ci należycie podziękuję za twój trud...

DZIĘKUJĘ ZA KOLEJNE TŁUMACZENIE!!! :kwiatki_wyciaga: :kwiatki_wyciaga: :kwiatki_wyciaga:

Jesteś wielka i wspaniała, jako rzekła koleżanka BeeMeR.

BeeMeR napisał/a:
będziesz musiała jeśli będziesz kontynuować WBDS

A może dziś sobie sprawdzę, co tam u dzieciaków. Jak skończę FFI2, bo zrobiłam przerwę. Akurat woda mi się do wanny nalała, to nie chciałam, by stygła.
Ale już mam termos pełen herbatki, to mogę szaleć. Krom...

Edycja: FFI 2:
Spoiler:
Na razie Min Ho omdlewający i zbiegi okoliczności. I czyżby Szpinak faktycznie był aż tak zły, by swego kumpla samochodem trzasnąć? Zobaczymy. Acz zgranie w czasie idealne. Zaraz obaj panowie pewnie znajdą się w tym samym szpitalu (bo bez względu na to, czy ranny jesteś na jakimś zazadziu czy w centrum Seulu, i tak trafisz do tego samego szpitala - najpewniej w dzielinicy Gangnam ;) ) i jedno serduszko zrobi myk do drugiej klatki piersiowej.

Podoba mi się. Może jeszcze nie chwyciło mnie za serce, ale ogląda się nieźle.

Hmm, ciekawe, ciekawe.
Spoiler:
Tak sobie po prostu wzięli serce i wmontowali w innego faceta? Może drama pokaże, jak to Sun Jung na szybcika podpisuje odpowiednie papiery.

Zapowiedź pokazuje zmianę w stylówie - pojawia się grzybek. :( Ale znika rudość. :mrgreen:
Oczywiście zajawka pokazuje też inne rzeczy, ale już nie będę spoilerować. :P

Agn - Pon 06 Kwi, 2015 21:19

No to chlup - 4 odcinek WBDS. Dzieciaki to drużyna marzeń. Chłopaki złodzieja "otoczyli" na kładce, a dziewczyna ustrzeliła. No nie ma na nich mocnych. :D Scena pościgu kapitalna. :)
Strasznie nie podoba mi się panienka z dobrego domu w ładnym hanboczku, za którą oczami wodzić będą dwaj bohaterowie - wygląda jak stara maleńka, a nie jak dziewczynka. :?
I jeszcze zaczęła od gadania frazesów. Chyba jej nie polubię do końca. :roll:

Trzykrotka - Pon 06 Kwi, 2015 21:27

Agn napisał/a:

Strasznie nie podoba mi się panienka z dobrego domu w ładnym hanboczku, za którą oczami wodzić będą dwaj bohaterowie - wygląda jak stara maleńka, a nie jak dziewczynka. :?

Oj prawda. Na tyle fajnych dziecięcych aktorów to jedno dziecko dobrali chyba po znajomości jej tatusia z producentem. Postać dorosła też jakoś mnie nie powaliła.

Za kwiaty dziękuję - wszystko sobie do księgi pamiątkowej zapiszę :przytul:

JHM odcinek 9
Robin na zebraniu akcjonariuszy oraz objawiony szalonemu doktorkowi i na koniec cały szantażyk. Tyle ciekawych pomysłów i takie flaki z olejem w praktyce :roll:
Kolejne kuriozum chciałam wytknąć: cyrk, który szykuje świetny, rewelacyjny, przełomowy program. Póki co ten program to puszczanie kolorowych baniek przez członków trupy i chodzenie w śmiesznych czapkach i kokardach. Mogliby choć poudawać, że coś trenują :zalamka:
Został mi ostatni odcinek po naszemu, potem jeszcze angielszczyzna dojdzie :evil:

Agn - Pon 06 Kwi, 2015 21:31

To ta, na którą tak kręciłyście nosem? Ech... a taka fajna dziewczyna tuż obok (no dobra, właśnie poszła w siną dal z ojcem, ale wcześniej spytała Dong Soe, czy się z nią ożeni, a potem cmoknęła go w policzek przy wszystkich chłopakach :mrgreen: ). Będzie ciężko.
Oglądam sobie dalej. Sado i jego przyboczny się tłuką z Liżącym Miecz (cwaniak oczywiście z całą bandą koleżków, solo nie jest już taki odważny :evil: ).

Trzykrotka - Pon 06 Kwi, 2015 21:34

Agn napisał/a:

Sado i jego przyboczny się tłuką z Liżącym Miecz (cwaniak oczywiście z całą bandą koleżków, solo nie jest już taki odważny :evil: ).

A mimo wszystko mnie zastanowiło, że takich łachmyta mógł nastawać na następcę tronu i nie bać się. Ta organizacja płatnych zabójców go chroniła? Czy król była za słaby, a zleceniodawca (ten z dużą głową) - za potężny?

Agn - Pon 06 Kwi, 2015 21:42

Pojęcia nie mam.
Ale zaraz - może królowi ewentualna śmierć Sado była na rękę? :mysle: Z tego co pamiętam z dramy nieszczególnie się dogadywali. :mysle:

Edycja: Dzieciaki trafiły do obozu, Yoo Won radzi sobie całkiem nieźle, Dong Soo oczywiście średnio (najwięcej zajmuje mu gadanie). Właśnie oglądam nocne bijatyki. Yoo Won pokonał dzieciaka, który go wyzwał (Młody Wilczek naprawdę dobrze się rusza i znakomicie mu wychodzą scenki walk), a teraz na ubitą ziemię wciągnął Dong Soo... który oczywiście nie zamyka paszczy, bo przecież musi się poprzechwalać, jaki to on nie jest zajebisty. :roll:
No ale zaraz życie zrewiduje, jak się ma rzeczywistość do przechwałek. Acz popieram, by chłopcy załatwili po męsku niesnaski między sobą i przeszli do kumpelstwa. :)

Admete - Pon 06 Kwi, 2015 22:33

Jak tak ciągle o tym pisałyście, to postanowiłam obejrzeć My PS Partner. W końcu te 18 lat to skończyłam o ho ho ho i jeszcze jedno ho temu ;) Podobało mi się. Taka odważniejsza komedia romantyczna. Bawiłam się nieźle, a Ji Sung no cóż - dobrze mu w czarnych włosach i...tak w ogóle mu dobrze ;) We wszystkim ;) Ale jego żonie to chyba nawet lepiej - tak w ogóle ;)
Agn - Pon 06 Kwi, 2015 22:36

A on tam z małżonką grał?
Admete - Pon 06 Kwi, 2015 22:37

Agn - ja sobie żartuję :) Wiem, nie powinnam pisać w formie przenośnej, ale nie umiem czasem inaczej ;) Jego żona ma dobrze, bo ma przystojnego męża. Co można było zobaczyć w My PS Partner.
BeeMeR - Pon 06 Kwi, 2015 22:42

Agn napisał/a:
wygląda jak stara maleńka, a nie jak dziewczynka. :?
I jeszcze zaczęła od gadania frazesów. Chyba jej nie polubię do końca. :roll:
ja jeszcze nie polubiłam :P

Trzykrotka napisał/a:
Tyle ciekawych pomysłów i takie flaki z olejem w praktyce :roll:
nic dodać nic ująć. No, może te pomysły nie do końca dobre :P

Admete napisał/a:
Jego żona ma dobrze, bo ma przystojnego męża
Ano ma :serduszkate: i zgrabnego :serduszkate:
Agn - Pon 06 Kwi, 2015 22:50

Admete napisał/a:
Jego żona ma dobrze, bo ma przystojnego męża.

Aaaa, o to chodzi. Coś mi ostatnio kiepsko idzie zrozumienie innych. *Agn-jemioł* :kwiatek:

Dzień bez spamu dniem straconym! Wspominałam o wilczkach, to podrzucam powojskową sesję mojego ulubionego wilczka ze wszystkich wilczków na świecie. Okej, powojskowa + coś, co mi się domieszało chyba. :P
Spoiler:

Trzykrotka - Pon 06 Kwi, 2015 23:11

Admete napisał/a:
Ale jego żonie to chyba nawet lepiej - tak w ogóle ;)

Admete, przybij piatke :hello: to byla moja pierwsza refleksja po tym filmie :rumieniec: ktory mi sie bardzo podobal zreszta. Ale Ji Sung podobal mi sie w nim do potegi wlasnie jako mezczyna. Wiecie, przystojniejszych od niego w samej Korei nie brakuje, ale seksowniejszych to juz niekoniecznie.
Teoretycznie sie spytam, czy ty Agn jego żonę kojarzysz? :kwiatek:

Agn - Pon 06 Kwi, 2015 23:17

Trzykrotka napisał/a:
Teoretycznie sie spytam, czy ty Agn jego żonę kojarzysz?

Piąte przez dziesiąte kojarzy mi się, że to może być ajumma z GG14D. Zgadłam?

A'propo seksownych facetów...
https://www.youtube.com/watch?v=Fnk_UBcpWM4
(Uprzedzam - tu nie ma Ji Sunga. Tu jest LMH i najnowsza sesja zdjęciowa. Ech... :serduszkate: )

Trzykrotka - Pon 06 Kwi, 2015 23:53

Tak, ajumma z GG.

Echch... Wyrzucila mnie mobilna gooddrama, chyba czas isc spac. To sobie przed snem LMH poogladam :serduszkate:

Admete - Wto 07 Kwi, 2015 08:03

Trzykrotka napisał/a:
Admete, przybij piatke :hello: to byla moja pierwsza refleksja po tym filmie :rumieniec:

Trudno uciec przed taką refleksją w naszej sytuacji ;)

Trzykrotka - Wto 07 Kwi, 2015 09:35

:mrgreen: Prawda

Coś do pośmiania się: KMHM, Ji Sub i jako Do Hyun, Ahn Yo Na, Shin Se Gi i Perry Park w co zabawniejszych scenkach. Chichotałam jak głupia. Teksty są tłumaczone
https://www.youtube.com/watch?v=NBHfjOaCOls

Admete - Wto 07 Kwi, 2015 10:17

Zaraz zajrzę do linka. Obejrzałam właśnie 6 odcinek Cruel City i zaraz zabieram się za siódmy. Dziś pewnie uda mi się obejrzeć do 10, a od jutra powrót do rzeczywistości i już będzie dawkowane oglądanie.

Jeszcze tak w związku z Ji Subem - on się czuje naturalnie wobec kamery niezależnie od tego, co robi. No i ma talent plus technikę wyuczoną pewnie na studiach.

Agn - Wto 07 Kwi, 2015 10:41

Trzykrotka napisał/a:
Coś do pośmiania się: KMHM, Ji Sub i jako Do Hyun, Ahn Yo Na, Shin Se Gi i Perry Park w co zabawnijszych scenkach. Chichota lam jak g lupia. Teksty są t lumaczone
https://www.youtube.com/watch?v=NBHfjOaCOls

Mogę to obejrzeć czy za bardzo spoilerowe?
Admete napisał/a:
Zaraz zajrzę do linka. Obejrzałam właśnie 6 odcinek Cruel City i zaraz zabieram się za siódmy. Dziś pewnie uda mi się obejrzeć do 10, a od jutra powrót do rzeczywistości i już będzie dawkowane oglądanie.

Znam ten ból. Każde wyjście do pracy było okazją dla niechcemisia, by na mnie napaść, a powrót - świętem. Wstawałam wcześniej, by sobie choć kawałek obejrzeć, a po pracy szybka ablucja i do oglądania. Uwielbiam jak mnie tak drama wciąga. :mrgreen:

PS Jadłyście już śniadanie? ;)
Spoiler:

Trzykrotka - Wto 07 Kwi, 2015 11:40

Obejrzyj, już (prawie) wszystko widziałaś :kwiatek:

O rany, książka kucharska z obrazkami :slina: Piszę się na taką, z instruktorem rzecz jasna :excited:

Admete napisał/a:

Jeszcze tak w związku z Ji Subem - on się czuje naturalnie wobec kamery niezależnie od tego, co robi. No i ma talent plus technikę wyuczoną pewnie na studiach.

Prawda :oklaski: No i ma jeszcze to nieuchwytne "coś," co każe widzowi na niego patrzeć. To już jakiś specjalny dar, którego nie da się wyuczyć.
Bardzo czekam na jego następną rolę. Oby dzidziuś kazał tatusiowi zarabiać duuużo pieniążków na pieluszki i sukieneczki!

Agn - Wto 07 Kwi, 2015 11:57

*ogląda* O matko...! Tyle cudów mnie jeszcze czeka!!! :rotfl: Och, piękne będą momenty Yo Na z Ri Onem. :mrgreen:
Och, Se Gi...
Rap na korytarzu. :rotfl: Ciekawe, czy ta scena wyszła przypadkiem czy była od początku wpisana w scenariusz. *ociera oczy ze śmiechu* :mrgreen:
Trzykrotka napisał/a:
Oby dzidziuś kazał tatusiowi zarabiać duuużo pieniążków na pieluszki i sukieneczki!

Tylko coby się tatuś nie zajechał, bo tego też nie chcemy. :)

Admete - Wto 07 Kwi, 2015 12:37

A w Cruel City oprócz gangstersko-policyjnej akcji jest też taki pokręcony trójkąt uczuciowy jak z najlepszego azjatyckiego melodramatu. Jak chcą, to im wychodzi.
Trzykrotka - Wto 07 Kwi, 2015 13:02

Agn napisał/a:

Rap na korytarzu. :rotfl: Ciekawe, czy ta scena wyszła przypadkiem czy była od początku wpisana w scenariusz. *ociera oczy ze śmiechu* :mrgreen:

Podobno improwizowali :mrgreen: :mrgreen: Jeśli tak, to znaczy, że powinni częściej grywać razem, bo jako ekipa świetnie wypadają :banan_czerwony:

Cruel City atakuje ze wzmożoną siłą :twisted: Powoli zaczynam się giąć i łamać...

Ale na razie złe wieści - nie nie i nie! Moonówna chce zagrać z Orionem w czebolskiej córce. Buuu!! Nie!