To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Witamy w dramalandzie! - odcinek 6

Admete - Pon 06 Kwi, 2015 15:17

Kochana widziałam siedem sezonów 24. Cruel city jest zmajstrowane na podobnej zasadzie tylko nie ograniczali się czasowo ;)
Trzykrotka - Pon 06 Kwi, 2015 15:23

Falling będzie miodową dramą, ja tego jestem pewna! Mnie tylko się pierwszy odcinek nie bardzo podobał, tak jak nieraz bywa, że pufff - i jużeś kupiona. Tu trzeba będzie przeczekać.

Niezawodna dramabeans zapodaje, jakby specjalnie dla Agn :kwiatek: że narzeczony grał z naszym nowym Min Ho - czyli Min Ki w Cruel City :banan: i że w ogóle aktorzy są przyjaciółmi, więc naparzanie się po pyskach w fabryce było tym ciekawsze.

Dziewczynki, mówcie mi torpeda. Już prawie mam KMHM nr 15. Ale na dziś koniec, czas na pooglądanie czegoś miłego.

Agn - Pon 06 Kwi, 2015 15:29

Trzykrotka napisał/a:
Niezawodna dramabeans zapodaje, jakby specjalnie dla Agn że narzeczony grał z naszym nowym Min Ho - czyli Min Ki w Cruel City

Nie pamiętam go tam. A asianwiki nie podaje CC w jego filmografii. :mysle:
Trzykrotka napisał/a:
w ogóle aktorzy są przyjaciółmi, więc naparzanie się po pyskach w fabryce było tym ciekawsze.

Hiehiehie to musi być niezłe. Acz nieźlejsze, jeśli się aktorzy nie znoszą i siłą woli miarkują ciosy. :lol:
Trzykrotka napisał/a:
Dziewczynki, mówcie mi torpeda. Już prawie mam KMHM nr 15.

TORPEDAAAA!!! To dobrze, bo mi jeszcze tylko 13tka została z napisami, a potem koniec, więc cieszy mnie, że odroczy mi się malusia (mniemam) przerwa w oglądaniu. :flirtuje1:

BeeMeR - Pon 06 Kwi, 2015 15:31

Trzykrotka napisał/a:
Dziewczynki, mówcie mi torpeda
Torpeda :kwiatek:
Jesteś wielka i wspaniała. :szacuneczek:

Ja dziś z dala od dram - nie licząc pól odcinka Jekylla 18 w którym to (SPOILER)

rychło w czas ale lepiej późno niż wcale Robin zaczyna się poznawać z Seo Jinem, a panna łaskawszym okiem patrzy też na tego drugiego. Bo też i HB ślicznie się uśmiecha :serduszkate: (wreszcie nie kpiarsko i złośliwie, ale właśnie ślicznie).
Ze złych wiadomości - Sung Joona to juz jak na lekarstwo - może z jedna scena na dwa odcinki :(

zooshe - Pon 06 Kwi, 2015 15:32

Trzykrotka napisał/a:

Niezawodna dramabeans zapodaje, jakby specjalnie dla Agn :kwiatek: że narzeczony grał z naszym nowym Min Ho - czyli Min Ki w Cruel City :banan: i że w ogóle aktorzy są przyjaciółmi, więc naparzanie się po pyskach w fabryce było tym ciekawsze.

A nie chodzi przypadkiem o Aoki? Narzeczony na bank nie grał w CC.

Agn - Pon 06 Kwi, 2015 15:36

zooshe napisał/a:
A nie chodzi przypadkiem o Aoki? Narzeczony na bank nie grał w CC.

No właśnie. Szpinak grał w CC. :mysle:
*zerka na DB* Tak, im chodzi o Szpinaczka.
https://instagram.com/p/vXakwjN-lY/
W dramie się zatem nie naparzali, ale grzecznie w garniturkach póki co stoją po przeciwnych stronach barykady.
Choć nie wykluczam, że w miarę postępowania dramy jeden drugiemu przypadkiem nie przyleje. ;)

Admete - Pon 06 Kwi, 2015 16:00

Chciałam jeszcze dodać, że podoba mi się muzyka w Cruel City - zwłaszcza Undercower, Cosmos, Sharpen the knife i Memories of the past. The Man też dobre. Cały soundtrack brzmi świetnie. Bardzo filmowo.
zooshe - Pon 06 Kwi, 2015 16:00

Trzykrotka jesteś nie tylko szybka ale i wielka.
Fighting.

A tymczasem w Punch Jung-Hwan miał operacje i wspominał istotne momenty z życia. Ta aktorka grająca jego żonę to laska z PS Partner. Prawie jej nie poznałam, tak zapiętą po samą szyje. :-P

Aragonte - Pon 06 Kwi, 2015 17:10

Agn napisał/a:
Aaaa... faktycznie, widzę. Nnnno cóż... Zawsze uważałam Koreańczyków za genialny naród. Jak pokazuje Faith już Choi Young używał prostownicy. No to Nefrycik w segukowych okolicznościach przyrody ma prawo do gofrownicy. ;)

:lol: :lol: :lol:

Szybki raport z beznecia (bo widzę, że Admete nie doniosła): trochę z braku laku, a trochę dla odmóżdżenia wzięłam się za Prosecutor Princess. Mam za sobą osiem odcinków (znaczy się wiadomy kissu już był :wink: ). Bohaterkę miałam przez pierwsze odcinki szczerą ochotę udusić, PSH średnio mnie mnie kręci, mimo uroczego uśmiechu, ale Anioł Smierci w garniturze jest grzechu wart :serce: (no dobra, bez garnituru też :-P ).
Na zachętę dla Admete napiszę, że pewnie sympatyzowałaby (jak ja) z niejaką prokurator Jin :wink:
A aktorkę w głównej roli chętnie sparowałybyśmy z Admete z Junkim (tak, wiem, że grała z nim w TW, ale nie bez romansowych sytuacji), bo ona miałaby szansę dorównać mu urodą - śliczna jest. Jej stylizacje doprowadzają mnie za to do bólu zębów :frustracja:

zooshe - Pon 06 Kwi, 2015 17:22

Przeglądałam właśnie All In co by sprawdzić czy napisy pasują i spróbujcie zgadnąć motyw muzyczny jakiego europejskiego zespołu usłyszałam. :omg:

Normalnie szok, że w Korei to znają.

Aragonte - Pon 06 Kwi, 2015 17:24

Jaki, jaki?

*dalej siedzę u siostry, więc nie na bezneciu*

Trzykrotka - Pon 06 Kwi, 2015 17:25

Aaaa, Szpinak! To zwracam honor! Oni z Min Kim nawet podobni są z urody. A Szpinaka w roli badassa chętnie zobaczę :banan:

Aragonte napisał/a:

A aktorkę w głównej roli chętnie sparowałybyśmy z Admete z Junkim (tak, wiem, że grała z nim w TW, ale nie bez romansowych sytuacji), bo ona miałaby szansę dorównać mu urodą - śliczna jest.

No ba! Aragonte, to może też weźmiesz sobie na tapetę Falling for Innocence? Pani nadal piękna, a na dodatek niegłupia :oklaski:

Ktoś zestawił FfI z teledyskiem do piosenki Timeless, w którym wystąpił Siwon - znalazłam, zapodaję, bo klip ładny (piosenka okropnie zawodząca) i Siwon ładny - choć szczypiorek.
część 1
https://www.youtube.com/watch?v=ubCz5VNv_o0
Część 2
https://www.youtube.com/watch?v=X1eQDPJaPzY

BeeMeR - Pon 06 Kwi, 2015 17:27

zooshe napisał/a:
spróbujcie zgadnąć motyw muzyczny jakiego europejskiego zespołu usłyszałam. :omg:
Nie wiem, dawaj :kwiatek:
(pierwsze co mi na myśl przyszło to ABBA ;) )

Aragonte napisał/a:
trochę dla odmóżdżenia wzięłam się za Prosecutor Princess
Tak, to można wyłącznie dla odmóżdżenia ;)
A stroje to ona ma fatalnie kiczowate, ale przynajmniej podkreślają rewelacyjną figurę. No i jej fryzura mi się tam nie podoba. Mnie się natomiast panowie podobali obaj - każdy w nieco inny sposób ;)

zooshe - Pon 06 Kwi, 2015 17:30

BeeMeR napisał/a:

Abbe wszyscy znają, jeszcze jakieś typy?!
Mała podpowiedz zespół jest z Niemiec.

Aragonte - Pon 06 Kwi, 2015 17:34

zooshe napisał/a:
BeeMeR napisał/a:

Abbe wszyscy znają, jeszcze jakieś typy?!

Rammstein czy Modern Talking? :-P

zooshe - Pon 06 Kwi, 2015 17:36

Aragonte napisał/a:

Rammstein czy Modern Talking? :-P

Nikt nie zgadł.

Odpowiedz w linku.
https://www.youtube.com/watch?v=b7lcFXZJ1Zw

Aragonte - Pon 06 Kwi, 2015 17:47

BeeMeR napisał/a:
Aragonte napisał/a:
trochę dla odmóżdżenia wzięłam się za Prosecutor Princess
Tak, to można wyłącznie dla odmóżdżenia ;)
A stroje to ona ma fatalnie kiczowate, ale przynajmniej podkreślają rewelacyjną figurę. No i jej fryzura mi się tam nie podoba. Mnie się natomiast panowie podobali obaj - każdy w nieco inny sposób ;)

Ej tam, widziałam głupsze dramy. A panowie mi się podobają, ale pan prokurator zdecydowanie bardziej, nawet trochę analfabetyczne myśl mi się zdarzają :wink:

BeeMeR - Pon 06 Kwi, 2015 18:34

zooshe napisał/a:
Abbe wszyscy znają
wiem, a ja mało oryginalna jestem.

Aragonte napisał/a:
Ej tam, widziałam głupsze dramy.
Oczywiście ja też, ale ta również mądra nie jest :P
A Anioł Śmierci bardzo tam zacnie wygląda :serduszkate:
Żebyż on tylko lepiej grać umiał... :twisted:

Agn - Pon 06 Kwi, 2015 18:46

Admete napisał/a:
Chciałam jeszcze dodać, że podoba mi się muzyka w Cruel City - zwłaszcza Undercower, Cosmos, Sharpen the knife i Memories of the past. The Man też dobre. Cały soundtrack brzmi świetnie. Bardzo filmowo.

Też mi się podoba. Jest bardzo nastrojowa, piosenki oddają klimat. Sam miód. ^^
Aragonte napisał/a:
Anioł Smierci w garniturze jest grzechu wart :serce: (no dobra, bez garnituru też :-P ).

W garniaku na pewno, a potem się go zdejmuje iiiii... Ech... nie ma co, facet ma prezencję jak trzeba. :mrgreen:
Aragonte napisał/a:
A aktorkę w głównej roli chętnie sparowałybyśmy z Admete z Junkim (tak, wiem, że grała z nim w TW, ale nie bez romansowych sytuacji), bo ona miałaby szansę dorównać mu urodą - śliczna jest.

Mówicie o pani prokurator z TW? Fakt, jest prześliczna, dawno to powtarzałam.
Zooshe napisał/a:
rzeglądałam właśnie All In co by sprawdzić czy napisy pasują i spróbujcie zgadnąć motyw muzyczny jakiego europejskiego zespołu usłyszałam. :omg:

Normalnie szok, że w Korei to znają.

Zaraz się okaże, że w ogóle jakiś polski zespół. :lol:
No mów! :D
BeeMeR napisał/a:

A mnie U2. :D
Zooshe napisał/a:

RAMMSTEIN?! :shock:
Zooshe napisał/a:
Odpowiedz w linku.
https://www.youtube.com/watch?v=b7lcFXZJ1Zw

Bez jaj... :shock: Die Toten Hosen... tego to bym się w życiu nie spodziewała!
Aragonte napisał/a:
nawet trochę analfabetyczne myśl mi się zdarzają :wink:

Awwwww!
Ale to zrozumiałe. :mrgreen:
Tak ci powiem szczerze, że kiedy oglądałam Arang powtórkowo, a moja siostra polegiwała obok i usiłowała załapać o co chodzi, to stwierdziła, że to właśnie Ponury Grabarz jest, cytuję, "niezły". :mrgreen: A spodziewałam się raczej komentarzy typu: "Dlaczego on ma mąkę na twarzy?"
Swoją szosą - siostra na wieść, że zamierzam oglądać koreańskie wampiry, zażyczyła sobie, bym choć pół zostawiła na wspólne z nią oglądanie. To będzie cokolwiek interesujące. :sprytny:

No to chyba sobie machnę FFI nr 2, zobaczymy co dalej, skoro na wpół żywy Min Ho wpadł w ramiona Sun Jung. :)

Edycja: Oczywiście włączyłam sobie. Joon Hee spotyka się z narzeczonym Sun Jung... a w tle meczy James Blunt. Brrr!

Edycja II: I mamy total makeover (zewnętrzny, na pani). Jak dla mnie trochę za dużo świecidełek w połączeniu z futrem, ale kimże ja jestem, by krytykować mrocznych stylistów. O ich talencie niech świadczy, że Kyuong Ho paraduje w okropnej, okropnej rudej fali na głowie i jest mu w tym tak paskudnie, że brak mi słów, by to wyrazić. :roll:
Tymczasem narzeczony udany jak nie wiem - zamiast zapytać od razu u źródła, to nawet nie próbuje, tylko zasięga rady Joon Hee. Ech, a nie lepiej po prostu spytać wybrankę, co ją dręczy?

Aragonte - Pon 06 Kwi, 2015 19:21

Agn napisał/a:
Aragonte napisał/a:
] Anioł Smierci w garniturze jest grzechu wart :serce: (no dobra, bez garnituru też :-P ).

W garniaku na pewno, a potem się go zdejmuje iiiii... Ech... nie ma co, facet ma prezencję jak trzeba. :mrgreen:

Były ujęcia i bez garniaka, więc wiem, co mówię :wink:
No, to jest facet, a nie chłopiec, mrrrr :rumieniec:
Chyba muszę to "Chuno" obejrzeć do końca :wink:

Agn napisał/a:
Zaraz się okaże, że w ogóle jakiś polski zespół. :lol:

Byle nie "My Słowianie" :twisted:

Żart, żart - wiem już, o jaki zespół chodziło :wink:

Aragonte - Pon 06 Kwi, 2015 19:23

BeeMeR napisał/a:
A Anioł Śmierci bardzo tam zacnie wygląda :serduszkate:
Żebyż on tylko lepiej grać umiał... :twisted:

Łaskawie mu to wybaczę z uwagi na inne walory :wink:

BeeMeR - Pon 06 Kwi, 2015 19:28

Aragonte napisał/a:
Były ujęcia i bez garniaka, więc wiem, co mówię :wink:
No, to jest facet, a nie chłopiec, mrrrr :rumieniec:
Wszak pisałam, że to bardzo zgrabna drama :twisted:
ps. też mu wybaczam ;)

Agn - Pon 06 Kwi, 2015 19:35

Aragonte napisał/a:
Były ujęcia i bez garniaka, więc wiem, co mówię

Ależ ja nie twierdzę, że nie wiesz. :twisted:
Aragonte napisał/a:
Byle nie "My Słowianie"

Umarłabym w kapciach, gdyby tak było. :rotfl:

Aragonte - Pon 06 Kwi, 2015 19:44

Agn napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Były ujęcia i bez garniaka, więc wiem, co mówię

Ależ ja nie twierdzę, że nie wiesz. :twisted:

No jakieś tam pojęcie mam, ale jestem żądna bardziej, ekhm, rzetelnej wiedzy :-P
Dlatego zamierzam wrócić do Chuno i je grzecznie obejrzeć :wink:

Wracam sobie na beznecie :( Jutro powinnam napisać już z warszawskich, zakłaczonych włości :)

BeeMeR - Pon 06 Kwi, 2015 19:45

Przeleciałam sobie raz jeszcze walki i ćwiczenia z 16 odcinka WBDS i tym bardziej widzę jak skrzywdzono Nefryta - były czasy gdy nigdy bym nie przypuszczała, ze kucyk na czubku głowy to męskie uczesanie, ale spróbujcie potem dać gościowi niezwiązaną strzechę :confused3: I gofrownicę na dodatek :czekam2: