Seriale - Witamy w dramalandzie! - odcinek 6
Admete - Pon 06 Kwi, 2015 15:17
Kochana widziałam siedem sezonów 24. Cruel city jest zmajstrowane na podobnej zasadzie tylko nie ograniczali się czasowo
Trzykrotka - Pon 06 Kwi, 2015 15:23
Falling będzie miodową dramą, ja tego jestem pewna! Mnie tylko się pierwszy odcinek nie bardzo podobał, tak jak nieraz bywa, że pufff - i jużeś kupiona. Tu trzeba będzie przeczekać.
Niezawodna dramabeans zapodaje, jakby specjalnie dla Agn że narzeczony grał z naszym nowym Min Ho - czyli Min Ki w Cruel City i że w ogóle aktorzy są przyjaciółmi, więc naparzanie się po pyskach w fabryce było tym ciekawsze.
Dziewczynki, mówcie mi torpeda. Już prawie mam KMHM nr 15. Ale na dziś koniec, czas na pooglądanie czegoś miłego.
Agn - Pon 06 Kwi, 2015 15:29
| Trzykrotka napisał/a: | | Niezawodna dramabeans zapodaje, jakby specjalnie dla Agn że narzeczony grał z naszym nowym Min Ho - czyli Min Ki w Cruel City |
Nie pamiętam go tam. A asianwiki nie podaje CC w jego filmografii.
| Trzykrotka napisał/a: | | w ogóle aktorzy są przyjaciółmi, więc naparzanie się po pyskach w fabryce było tym ciekawsze. |
Hiehiehie to musi być niezłe. Acz nieźlejsze, jeśli się aktorzy nie znoszą i siłą woli miarkują ciosy.
| Trzykrotka napisał/a: | | Dziewczynki, mówcie mi torpeda. Już prawie mam KMHM nr 15. |
TORPEDAAAA!!! To dobrze, bo mi jeszcze tylko 13tka została z napisami, a potem koniec, więc cieszy mnie, że odroczy mi się malusia (mniemam) przerwa w oglądaniu.
BeeMeR - Pon 06 Kwi, 2015 15:31
| Trzykrotka napisał/a: | | Dziewczynki, mówcie mi torpeda | Torpeda
Jesteś wielka i wspaniała.
Ja dziś z dala od dram - nie licząc pól odcinka Jekylla 18 w którym to (SPOILER)
rychło w czas ale lepiej późno niż wcale Robin zaczyna się poznawać z Seo Jinem, a panna łaskawszym okiem patrzy też na tego drugiego. Bo też i HB ślicznie się uśmiecha (wreszcie nie kpiarsko i złośliwie, ale właśnie ślicznie).
Ze złych wiadomości - Sung Joona to juz jak na lekarstwo - może z jedna scena na dwa odcinki
zooshe - Pon 06 Kwi, 2015 15:32
| Trzykrotka napisał/a: |
Niezawodna dramabeans zapodaje, jakby specjalnie dla Agn że narzeczony grał z naszym nowym Min Ho - czyli Min Ki w Cruel City i że w ogóle aktorzy są przyjaciółmi, więc naparzanie się po pyskach w fabryce było tym ciekawsze.
|
A nie chodzi przypadkiem o Aoki? Narzeczony na bank nie grał w CC.
Agn - Pon 06 Kwi, 2015 15:36
| zooshe napisał/a: | | A nie chodzi przypadkiem o Aoki? Narzeczony na bank nie grał w CC. |
No właśnie. Szpinak grał w CC.
*zerka na DB* Tak, im chodzi o Szpinaczka.
https://instagram.com/p/vXakwjN-lY/
W dramie się zatem nie naparzali, ale grzecznie w garniturkach póki co stoją po przeciwnych stronach barykady.
Choć nie wykluczam, że w miarę postępowania dramy jeden drugiemu przypadkiem nie przyleje.
Admete - Pon 06 Kwi, 2015 16:00
Chciałam jeszcze dodać, że podoba mi się muzyka w Cruel City - zwłaszcza Undercower, Cosmos, Sharpen the knife i Memories of the past. The Man też dobre. Cały soundtrack brzmi świetnie. Bardzo filmowo.
zooshe - Pon 06 Kwi, 2015 16:00
Trzykrotka jesteś nie tylko szybka ale i wielka.
Fighting.
A tymczasem w Punch Jung-Hwan miał operacje i wspominał istotne momenty z życia. Ta aktorka grająca jego żonę to laska z PS Partner. Prawie jej nie poznałam, tak zapiętą po samą szyje.
Aragonte - Pon 06 Kwi, 2015 17:10
| Agn napisał/a: | Aaaa... faktycznie, widzę. Nnnno cóż... Zawsze uważałam Koreańczyków za genialny naród. Jak pokazuje Faith już Choi Young używał prostownicy. No to Nefrycik w segukowych okolicznościach przyrody ma prawo do gofrownicy. |
Szybki raport z beznecia (bo widzę, że Admete nie doniosła): trochę z braku laku, a trochę dla odmóżdżenia wzięłam się za Prosecutor Princess. Mam za sobą osiem odcinków (znaczy się wiadomy kissu już był ). Bohaterkę miałam przez pierwsze odcinki szczerą ochotę udusić, PSH średnio mnie mnie kręci, mimo uroczego uśmiechu, ale Anioł Smierci w garniturze jest grzechu wart (no dobra, bez garnituru też ).
Na zachętę dla Admete napiszę, że pewnie sympatyzowałaby (jak ja) z niejaką prokurator Jin
A aktorkę w głównej roli chętnie sparowałybyśmy z Admete z Junkim (tak, wiem, że grała z nim w TW, ale nie bez romansowych sytuacji), bo ona miałaby szansę dorównać mu urodą - śliczna jest. Jej stylizacje doprowadzają mnie za to do bólu zębów
zooshe - Pon 06 Kwi, 2015 17:22
Przeglądałam właśnie All In co by sprawdzić czy napisy pasują i spróbujcie zgadnąć motyw muzyczny jakiego europejskiego zespołu usłyszałam.
Normalnie szok, że w Korei to znają.
Aragonte - Pon 06 Kwi, 2015 17:24
Jaki, jaki?
*dalej siedzę u siostry, więc nie na bezneciu*
Trzykrotka - Pon 06 Kwi, 2015 17:25
Aaaa, Szpinak! To zwracam honor! Oni z Min Kim nawet podobni są z urody. A Szpinaka w roli badassa chętnie zobaczę
| Aragonte napisał/a: |
A aktorkę w głównej roli chętnie sparowałybyśmy z Admete z Junkim (tak, wiem, że grała z nim w TW, ale nie bez romansowych sytuacji), bo ona miałaby szansę dorównać mu urodą - śliczna jest. |
No ba! Aragonte, to może też weźmiesz sobie na tapetę Falling for Innocence? Pani nadal piękna, a na dodatek niegłupia
Ktoś zestawił FfI z teledyskiem do piosenki Timeless, w którym wystąpił Siwon - znalazłam, zapodaję, bo klip ładny (piosenka okropnie zawodząca) i Siwon ładny - choć szczypiorek.
część 1
https://www.youtube.com/watch?v=ubCz5VNv_o0
Część 2
https://www.youtube.com/watch?v=X1eQDPJaPzY
BeeMeR - Pon 06 Kwi, 2015 17:27
| zooshe napisał/a: | spróbujcie zgadnąć motyw muzyczny jakiego europejskiego zespołu usłyszałam. | Nie wiem, dawaj
(pierwsze co mi na myśl przyszło to ABBA )
| Aragonte napisał/a: | | trochę dla odmóżdżenia wzięłam się za Prosecutor Princess | Tak, to można wyłącznie dla odmóżdżenia
A stroje to ona ma fatalnie kiczowate, ale przynajmniej podkreślają rewelacyjną figurę. No i jej fryzura mi się tam nie podoba. Mnie się natomiast panowie podobali obaj - każdy w nieco inny sposób
zooshe - Pon 06 Kwi, 2015 17:30
| BeeMeR napisał/a: |
|
Abbe wszyscy znają, jeszcze jakieś typy?!
Mała podpowiedz zespół jest z Niemiec.
Aragonte - Pon 06 Kwi, 2015 17:34
| zooshe napisał/a: | | BeeMeR napisał/a: |
|
Abbe wszyscy znają, jeszcze jakieś typy?!
Mała podpowiedz zespół jest z Niemiec. |
Rammstein czy Modern Talking?
zooshe - Pon 06 Kwi, 2015 17:36
| Aragonte napisał/a: |
Rammstein czy Modern Talking? |
Nikt nie zgadł.
Odpowiedz w linku.
https://www.youtube.com/watch?v=b7lcFXZJ1Zw
Aragonte - Pon 06 Kwi, 2015 17:47
| BeeMeR napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | | trochę dla odmóżdżenia wzięłam się za Prosecutor Princess | Tak, to można wyłącznie dla odmóżdżenia
A stroje to ona ma fatalnie kiczowate, ale przynajmniej podkreślają rewelacyjną figurę. No i jej fryzura mi się tam nie podoba. Mnie się natomiast panowie podobali obaj - każdy w nieco inny sposób |
Ej tam, widziałam głupsze dramy. A panowie mi się podobają, ale pan prokurator zdecydowanie bardziej, nawet trochę analfabetyczne myśl mi się zdarzają
BeeMeR - Pon 06 Kwi, 2015 18:34
| zooshe napisał/a: | | Abbe wszyscy znają | wiem, a ja mało oryginalna jestem.
| Aragonte napisał/a: | | Ej tam, widziałam głupsze dramy. | Oczywiście ja też, ale ta również mądra nie jest
A Anioł Śmierci bardzo tam zacnie wygląda
Żebyż on tylko lepiej grać umiał...
Agn - Pon 06 Kwi, 2015 18:46
| Admete napisał/a: | | Chciałam jeszcze dodać, że podoba mi się muzyka w Cruel City - zwłaszcza Undercower, Cosmos, Sharpen the knife i Memories of the past. The Man też dobre. Cały soundtrack brzmi świetnie. Bardzo filmowo. |
Też mi się podoba. Jest bardzo nastrojowa, piosenki oddają klimat. Sam miód. ^^
| Aragonte napisał/a: | Anioł Smierci w garniturze jest grzechu wart (no dobra, bez garnituru też ). |
W garniaku na pewno, a potem się go zdejmuje iiiii... Ech... nie ma co, facet ma prezencję jak trzeba.
| Aragonte napisał/a: | | A aktorkę w głównej roli chętnie sparowałybyśmy z Admete z Junkim (tak, wiem, że grała z nim w TW, ale nie bez romansowych sytuacji), bo ona miałaby szansę dorównać mu urodą - śliczna jest. |
Mówicie o pani prokurator z TW? Fakt, jest prześliczna, dawno to powtarzałam.
| Zooshe napisał/a: | rzeglądałam właśnie All In co by sprawdzić czy napisy pasują i spróbujcie zgadnąć motyw muzyczny jakiego europejskiego zespołu usłyszałam.
Normalnie szok, że w Korei to znają. |
Zaraz się okaże, że w ogóle jakiś polski zespół.
No mów!
| BeeMeR napisał/a: | (pierwsze co mi na myśl przyszło to ABBA ) |
A mnie U2.
| Zooshe napisał/a: | | Mała podpowiedz zespół jest z Niemiec. |
RAMMSTEIN?!
Bez jaj... Die Toten Hosen... tego to bym się w życiu nie spodziewała!
| Aragonte napisał/a: | nawet trochę analfabetyczne myśl mi się zdarzają |
Awwwww!
Ale to zrozumiałe.
Tak ci powiem szczerze, że kiedy oglądałam Arang powtórkowo, a moja siostra polegiwała obok i usiłowała załapać o co chodzi, to stwierdziła, że to właśnie Ponury Grabarz jest, cytuję, "niezły". A spodziewałam się raczej komentarzy typu: "Dlaczego on ma mąkę na twarzy?"
Swoją szosą - siostra na wieść, że zamierzam oglądać koreańskie wampiry, zażyczyła sobie, bym choć pół zostawiła na wspólne z nią oglądanie. To będzie cokolwiek interesujące.
No to chyba sobie machnę FFI nr 2, zobaczymy co dalej, skoro na wpół żywy Min Ho wpadł w ramiona Sun Jung.
Edycja: Oczywiście włączyłam sobie. Joon Hee spotyka się z narzeczonym Sun Jung... a w tle meczy James Blunt. Brrr!
Edycja II: I mamy total makeover (zewnętrzny, na pani). Jak dla mnie trochę za dużo świecidełek w połączeniu z futrem, ale kimże ja jestem, by krytykować mrocznych stylistów. O ich talencie niech świadczy, że Kyuong Ho paraduje w okropnej, okropnej rudej fali na głowie i jest mu w tym tak paskudnie, że brak mi słów, by to wyrazić.
Tymczasem narzeczony udany jak nie wiem - zamiast zapytać od razu u źródła, to nawet nie próbuje, tylko zasięga rady Joon Hee. Ech, a nie lepiej po prostu spytać wybrankę, co ją dręczy?
Aragonte - Pon 06 Kwi, 2015 19:21
| Agn napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | ] Anioł Smierci w garniturze jest grzechu wart (no dobra, bez garnituru też ). |
W garniaku na pewno, a potem się go zdejmuje iiiii... Ech... nie ma co, facet ma prezencję jak trzeba. |
Były ujęcia i bez garniaka, więc wiem, co mówię
No, to jest facet, a nie chłopiec, mrrrr
Chyba muszę to "Chuno" obejrzeć do końca
| Agn napisał/a: | Zaraz się okaże, że w ogóle jakiś polski zespół. |
Byle nie "My Słowianie"
Żart, żart - wiem już, o jaki zespół chodziło
Aragonte - Pon 06 Kwi, 2015 19:23
| BeeMeR napisał/a: | A Anioł Śmierci bardzo tam zacnie wygląda
Żebyż on tylko lepiej grać umiał... |
Łaskawie mu to wybaczę z uwagi na inne walory
BeeMeR - Pon 06 Kwi, 2015 19:28
| Aragonte napisał/a: | Były ujęcia i bez garniaka, więc wiem, co mówię
No, to jest facet, a nie chłopiec, mrrrr | Wszak pisałam, że to bardzo zgrabna drama
ps. też mu wybaczam
Agn - Pon 06 Kwi, 2015 19:35
| Aragonte napisał/a: | | Były ujęcia i bez garniaka, więc wiem, co mówię |
Ależ ja nie twierdzę, że nie wiesz.
| Aragonte napisał/a: | | Byle nie "My Słowianie" |
Umarłabym w kapciach, gdyby tak było.
Aragonte - Pon 06 Kwi, 2015 19:44
| Agn napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | | Były ujęcia i bez garniaka, więc wiem, co mówię |
Ależ ja nie twierdzę, że nie wiesz. |
No jakieś tam pojęcie mam, ale jestem żądna bardziej, ekhm, rzetelnej wiedzy
Dlatego zamierzam wrócić do Chuno i je grzecznie obejrzeć
Wracam sobie na beznecie Jutro powinnam napisać już z warszawskich, zakłaczonych włości
BeeMeR - Pon 06 Kwi, 2015 19:45
Przeleciałam sobie raz jeszcze walki i ćwiczenia z 16 odcinka WBDS i tym bardziej widzę jak skrzywdzono Nefryta - były czasy gdy nigdy bym nie przypuszczała, ze kucyk na czubku głowy to męskie uczesanie, ale spróbujcie potem dać gościowi niezwiązaną strzechę I gofrownicę na dodatek
|
|
|