Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - Witamy w dramalandzie! - odcinek 6
BeeMeR - Nie 05 Kwi, 2015 19:47
Agn napisał/a:
to facet pod maszyna, wymaga opieki lekarskiej 24/7
to dramalandowa śpiączka i opieka nad chorym w śpiączce - nie ma się co doszukiwać prawdopodobieństwa
WBDS 16
Szkolenie BDS trwa - podoba mi się to, że sam sobie ma wykuć miecz.
Nowa peruka Nefryta:
Chun jeździ po 8 prowincjach tj.trwa przy Arangowym mostku )
Rysownik
W fabule raz lepiej, raz gorzej, ale nie jest źle, bynajmniej, co najwyżej nierówno. No i rozwala mnie dramalandowy obraz walki, z przerwą na pogaduszki pod ostrzałem strzał o dzieciach, rodzicielstwie i priorytetach Agn - Nie 05 Kwi, 2015 19:53
Trzykrotka napisał/a:
W ogóle Se Gi nadawałby się do całej tej rozrywkowej menażerii - i z Ki Joonem radzi sobie w cuglach i z kontrakt z Omegą przyniósł w zębach... Co prawda to ostatnie to na krzywy ryj, bo spija śmietankę po zasługach Do Hyuna, ale grunt to wiedzieć, co i kiedy sobie przypisać. No i porapuje trochę na korytarzu i wszystkie laski jego...
Koło fortuny jak dla mnie bomba - los wie, co robi, a na dodatek jakie dał Ri Ji pole do manipulacji! Dobra, uznam, że to nieważne, ale pokaż no i kochasiu, jak ty mnie teraz oczarujesz
Uwielbiam, że ten Se Gi twardy jak pięść, jest jak wosk w jej rączkach. Wosk, który trzeba odpowiednio podjarać, ale jednak...
A tak, wyszedł im dziwny rap na korytarzu. Ale bardziej ubawiła mnie parka Ri Jin i Ri On jako pokemony.
Ri Jin chyba faktycznie coraz pewniejsza jest. I tym razem jej wrzask mi się spodobał. Nie był w konwencji komediowej, tylko po prostu wrzasnęła jak należy na Se Gi, że jeszcze nie jest jego. A zrobiła to takim tonem, że Se Gi położył po sobie trochę uszy.
Kwestia z włosami była też świetna. Ja ci dam zaczeskę na czoło...
Mniemam, że ojczulka w śpiączce gra lord Choi z Arang and the Magistrate? Bo jego wielgachny portret wisi w gabinecie babci-prezeski.BeeMeR - Nie 05 Kwi, 2015 19:58 Ja koło fortuny lubię jako kwintesencja drmalanadowego przeznaczenia
Trzykrotka napisał/a:
doktor Kang od tygodnia siedzi tak sobie związana na krześle w tym samym fartuszku i spodniach?
I w nienagannym makijażu - ani chybi oprawca nanosi go codziennie rano
Ona pewnie tez śpi w tej pozycji, nieprawdaż?
Ale jak kuriozalnie związany jest potem HB wraz z dziewczyną
W sumie więzy zmieniają się ze trzy razy w trakcie sceny
I jeszcze to, jak doszło do tego związania takie durne, że ech...
Że nie wspomnę o "fantastycznym" pomyśle
Spoiler:
kocham Robina, ale Seo Jin nie - ciekawe jak ich sobie rozgraniczy, żeby nie miała takiej sytuacji jak Origin, że kłądzie się spać z jednym, a budzi z drugim
Sung Joon piękny tu, ale od dwóch odcinków gdzieś zniknął i już tęsknię
Co do Memories of Murder - też się nie dziwię, że go nie złapali.Agn - Nie 05 Kwi, 2015 20:13
Trzykrotka napisał/a:
Matko z córką, chciałam trochę "czegoś lekkiego" przy świętach, to się w JHM wkopałam. Moja obowiązkowość i sympatia do Hyun Bina mnie pokarała.
Nigdy bym nie pomyślała, że oglądanie Hyun Bina będzie przypominało małżeński obowiązek. Przykre.
Trzykrotka napisał/a:
Sensory Couple na pewno zmacam dla sunbae, choć boję się, że to będzie jego trzecia z rzędu taka sama rola.
Na razie objawił się jako narzeczony zaginionej modelki. Zagrał może w dwóch scenach, więc wszystko przed nami. Dam znać, jak mu idzie.
BeeMeR napisał/a:
to dramalandowa śpiączka i opieka nad chorym w śpiączce - nie ma się co doszukiwać prawdopodobieństwa
Jak drama dobra, to mi wymagania rosną. Nic nie poradzę, że nie przestaję o tym myśleć.
BeeMeR napisał/a:
Nowa peruka Nefryta:
A co się zmieniło? Bo grzywkę i długie włosy już miał. Admete - Nie 05 Kwi, 2015 20:13
Agn napisał/a:
A co się zmieniło? Bo grzywkę i długie włosy już miał.
Dostał gofrownicę do włosów w prezencie Agn - Nie 05 Kwi, 2015 20:16 Aaaa... faktycznie, widzę. Nnnno cóż... Zawsze uważałam Koreańczyków za genialny naród. Jak pokazuje Faith już Choi Young używał prostownicy. No to Nefrycik w segukowych okolicznościach przyrody ma prawo do gofrownicy. Agn - Nie 05 Kwi, 2015 21:40 Oglądam 12tkę KMHM. Potrzebuję wspomożenia, bo albo coś pokręciłam, albo drama robi mnie w jajo. Mianowicie - ile lat ma Do Hyun? Pożar w piwnicy wybuchł 10-11 lat temu, wynika z dramy (albo mnie się coś pokręciło), że Do Hyun był wtedy dzieciakiem (czy miał już wtedy inne osobowości? Zastanawiam się ). Wygląda mi więc, że w chwili dramy miałby może 20-21 lat (na oko). Tylko że on mi na takiego szczawika nie wygląda, choćbym się bardzo starała.
Coś pokręciłam?
Edycja: Eeeee... teraz drama twierdzi, że pożar był 22 lata temu. Totalnie się zgubiłam, co kiedy było.
Kiedy piwnica?
Kiedy pożar?
Kiedy wyjazd do USA i leczenie?
Edycja II: KWIIIIK!!! Chae Yon przygalopowała do Do Hyuna i tuli się do niego, na to wjeżdżają piekielne bliźnięta. Scenka, którą odstawiła Ri Jin (szczególnie ciągnięcie za ucho) mnie zabiła.
A potem w domu ona wciąż go należycie opieprza myśląc, że to Shin Se Gi, a kamera tak się wgapia w Ji Sunga jak zakochana kobieta i widać to jego spojrzenie, boski uśmieszek... mniam! Piękne. Facet jest serio seksowny. Nawet jeśli ma ten eyeliner po Se Gi, to i tak... ojej. zooshe - Nie 05 Kwi, 2015 22:23
Trzykrotka napisał/a:
Matko z córką, chciałam trochę "czegoś lekkiego" przy świętach, to się w JHM wkopałam.
To skoro zaczęłaś, poświeć się do końca dla ogółu i napisz jak się skończyło.
Ponoć ona niby kocha Robina ale tego pierwszego nie i bierze ślub z Robinem który potem znika i jakieś bzdury na resorach z tego wychodzą.
Dla mnie scena z kołem fortuny, była zajefajna. Biedny Se Gi choćby nie wiem jak próbował oszukać los i tak przegrywa.
W drodze do rodzinki zabrałam się w końcu za dramę która od dłuższego czasu kurzyła mi się na dysku czyli Punch. Niestety zdążyłam obejrzeć jedynie półtora odcinka ale i tak starczyło aby drama mi kliknęła. Bohater taki jak lubię czyli moralny inaczej. Niestety mam dylemat komu kibicować bo aktor, który gra demonicznego prokuratora generalnego czy kim on tam to jeden z moich ulubieńców i fantastyczny aktor dramatyczny. Otoke, otoke?Agn - Nie 05 Kwi, 2015 22:29
zooshe napisał/a:
Ponoć ona niby kocha Robina ale tego pierwszego nie i bierze ślub z Robinem który potem znika i jakieś bzdury na resorach z tego wychodzą.
Whaaaat...?!
zooshe napisał/a:
Niestety mam dylemat komu kibicować bo aktor, który gra demonicznego prokuratora generalnego czy kim on tam to jeden z moich ulubieńców i fantastyczny aktor dramatyczny. Otoke, otoke?
Prokurator generalny jest znakomicie zrobioną postacią. Uwielbiałam go i jednocześnie chciałam dać mu solidnego prztyczka w nos. Lub go sobie.
Cieszę się, że drama ci się spodobała.
Edycja: KMHM właśnie mi powiedziało, że pożar był 12 lat temu. To ja już nic nie wiem.Trzykrotka - Pon 06 Kwi, 2015 00:14 Kiedy ja w JHM dopiero w 7? a moze 8 odcinku jestem. Idzie mi to jak krew z nosa, a jak mowie - obowiazkowa jestem i nie wyrzucam jej do kosza od razu, bo jakos tak lojalna sie czuje w stosunku do Hyun Bina. Pewnie jak Woo Bin teraz pojdzie tylko w filmy i zal mi tego.
Rozkminmy terminy z KMHM. Do Hyun caly czas powtarza, ze pozar, od ktorego zaczelo sie wszystko, mial miejsce 21 lat temu. Na pewno 21, jesli mialas gdzies 12, to to jest czeski blad. Do Hyun zaczal chodzic wtedy do szkoly i mial 6-7 lat, czyli ma 27, do USA podobno wyjechal majac 15. Kiedys musial miec czas zakochac sie w Chae Yeon. Co do czasu pojawiania sie osobowosci, to nie bede spoiloerowac, pokaza to.
Ach, teraz bedzie cudna scena, w ktorej Ri Jin szykuje do pracy Do Hyuna po tym, jak przetoczyl sie przez firme Se Gi. Rany
W scenie z Pokemonami tez sie zakochalam. Bliznieta sa nieziemskie. Odstawili caly ten show, po czym kazde powiedzialo 'no to nara' i poszli w dwie strony, jakby nigdy nic.
A wczesniej - kolejna z moich ukochanych scen, tym razem mesko- meskich, czyli pierwsze starcie Oriona z Se Gi przed domem Do Hyuna. Obaj panowie swietnie zagrali, ale to, co Ji Sung tam robil, mowe odbiera. Mam nadzieje, ze on nie wpadnie na glupi pomysl robienia sobie przerwy od dram Na dramabeans w notce o roli Koszmita w filme o rozszczepieniu jazni napisali "I prosze, niech jedna z jego osobowosci bedzie nastoletnia dziewczyna.' Trzykrotka - Pon 06 Kwi, 2015 00:28 Obejrzalam jeszcze P&P, w ktorej atmosfera robi sie gest od podejrzen i jawnego prokuratorskiego bagna. Malo rozrywkowa jest ta drama, ale bardzo solidnie zrobiona. Mam ochote juz zaczac przyspieszac, zeby mi watki nie poumykaly, bo robi sie spore zapetlenie. Jin Hyuk ze dwa razy zrobil ten swoj numer, ktorego powinien sie strzec, to znaczy wytrzeszczyl oczy kiedy mial sie zdziwic. Ale i tak jest to rola o niebo lepsza od innych jego rol.
Zmacalam tez 1 odcinek Falling for Innocence. Nie wiem, jak bedzie dalej, ale na razie dzieja sie same okropienstwa. Min Ki ma tu na imie Min Ho - Kang Min Ho - caly w lokach i takich (pardon) a la zniewiescialy ajussi fularach, gra sukinkota jakiego swiat nie widzial. No owszem, powody ma... Szpinaka poki co malo bylo, a prosecutor princess jest tym razem nieludzko sprawna i kompetentna sekretarka. Zobaczymy, co tez to dalej bedzie. Pierwszy odcinek niczym mnie nie zachecil, procz obietnicy, ze ta obsada ma potencjal.Admete - Pon 06 Kwi, 2015 07:28
zooshe napisał/a:
Niestety mam dylemat komu kibicować bo aktor, który gra demonicznego prokuratora generalnego czy kim on tam to jeden z moich ulubieńców i fantastyczny aktor dramatyczny. Otoke, otoke?
Możesz obu, bo obaj są nad wyraz ciekawi.BeeMeR - Pon 06 Kwi, 2015 07:57
Admete napisał/a:
Dostał gofrownicę do włosów w prezencie
No i właśnie w tym rzecz, plus lepiej mu było w związanych włosach niż puszczonej luzem tapirowanej szopie.
Agn napisał/a:
kamera tak się wgapia w Ji Sunga jak zakochana kobieta i widać to jego spojrzenie, boski uśmieszek... mniam! Piękne. Facet jest serio seksowny. Nawet jeśli ma ten eyeliner po Se Gi, to i tak... ojej.
To jak już tak uważasz, to weź sobie od Ani Ps Partner
zooshe napisał/a:
Ponoć tak właśnie jest - ja jestem w 17 odcinku (spoilery) i ona wciąż twierdzi, że nic do Seo Jina nie ma, zaś obie osobowości ją kochają i o nią dbają na swój sposób - przy czym z Robinem to jak przedszkolaki się zachowują, totalnie niedojrzali oboje. Motylków wciąż zero. Seo Jin twierdzi, że ona kocha obu ale boi się przyznać że kocha SJ by Robin nie zniknął. SJ chce się poświęcić dla niej i żyć z chorobą (czytaj: z panną i Robinem) do końca świata w magicznym trio - przynajmniej mógłby być blisko zooshe - Pon 06 Kwi, 2015 11:12
Trzykrotka napisał/a:
Na dramabeans w notce o roli Koszmita w filme o rozszczepieniu jazni napisali "I prosze, niech jedna z jego osobowosci bedzie nastoletnia dziewczyna.'
Yo Ny i tak nie pobije. Królowa jest tylko jedna.
FFI
Trzykrotka napisał/a:
Zmacalam tez 1 odcinek Falling for Innocence. Nie wiem, jak bedzie dalej, ale na razie dzieja sie same okropienstwa. Min Ki ma tu na imie Min Ho - Kang Min Ho - caly w lokach i takich (pardon) a la zniewiescialy ajussi fularach, gra sukinkota jakiego swiat nie widzial. No owszem, powody ma... Szpinaka poki co malo bylo, a prosecutor princess jest tym razem nieludzko sprawna i kompetentna sekretarka. Zobaczymy, co tez to dalej bedzie. Pierwszy odcinek niczym mnie nie zachecil, procz obietnicy, ze ta obsada ma potencjal.
A mi się odcinek podobał. Wredota z lokami na głowie jako żywo przypomina mi innego sami wiecie kogo. Wyczuwam juz pierwsze symptomy zauroczenia panną choć póki co na zasadzie. "Jak się człowiek napatrzy to tak nienawidzi." A że panna też ma charakterek to jak tych dwoje się spotka będzie wrzało.
Aokiego póki co bardzo malutko i czy mi się wydaje czy jego postać ma coś do ukrycia, oczywiście oprócz swojego uczucia do panny.
Narzeczony dziwnie znajomy się wydawał, skąd ja go znam? Agn - Pon 06 Kwi, 2015 12:03
Trzykrotka napisał/a:
Kiedy ja w JHM dopiero w 7? a moze 8 odcinku jestem. Idzie mi to jak krew z nosa, a jak mowie - obowiazkowa jestem i nie wyrzucam jej do kosza od razu, bo jakos tak lojalna sie czuje w stosunku do Hyun Bina. Pewnie jak Woo Bin teraz pojdzie tylko w filmy i zal mi tego.
Ewentualnie przemyśli porządnie wybór następnej, czego mu szczerze życzę. Lubię Hyun Bina, ale nie na tyle, by katować się złą dramą tylko dla niego.
Trzykrotka napisał/a:
Rozkminmy terminy z KMHM. Do Hyun caly czas powtarza, ze pozar, od ktorego zaczelo sie wszystko, mial miejsce 21 lat temu. Na pewno 21, jesli mialas gdzies 12, to to jest czeski blad. Do Hyun zaczal chodzic wtedy do szkoly i mial 6-7 lat, czyli ma 27, do USA podobno wyjechal majac 15. Kiedys musial miec czas zakochac sie w Chae Yeon. Co do czasu pojawiania sie osobowosci, to nie bede spoiloerowac, pokaza to.
Okej, to czekam. Natomiast na 27 lat to on mi nie wygląda ni hu-hu.
Trzykrotka napisał/a:
Odstawili caly ten show, po czym kazde powiedzialo 'no to nara' i poszli w dwie strony, jakby nigdy nic.
Też mnie to rozbroiło.
Trzykrotka napisał/a:
Na dramabeans w notce o roli Koszmita w filme o rozszczepieniu jazni napisali "I prosze, niech jedna z jego osobowosci bedzie nastoletnia dziewczyna.'
Ciekawa jestem, czy przy prawdziwym rozdwojeniu jaźni któraś jaźń faktycznie może być innej płci niż ciało chorego. Zafrapowało mnie to jakiś czas temu, ale nie mam pomysłu jak to sprawdzić.
Swoją szosą frapuje mnie, kim jest (lub była) Na Na. Póki co nie widziałam jeszcze Ji Sunga odgrywającego tę osobowość, czekam na ten moment niecierpliwie. Wygląda jednak na to, że była też prawdziwa Na Na. Może to prawdziwe imię Ri Jin? Bo od paru odcinków (plus końcówka 12tki oraz niejasne przebłyski z tego, co pisałyście, kiedy oglądałyście KMHM) jestem przekonana, że to Ri Jin była w piwnicy z Do Hyunem (pytanie - dlaczego?). Tylko ciekawe, że Se Gi wrzasnął prezesowej w pysk, że powinni byli ratować to drugie dziecko - czyżby nie zostało uratowane? Albo zostało tylko Se Gi o tym nie wie? Jego matka pamięta jakąś Na Na.
Trzykrotka napisał/a:
gra sukinkota jakiego swiat nie widzial.
O ile wiem po przeszczepie serca zmieni się w ciepłe kluchy. Ciekawe na ile.
Trzykrotka napisał/a:
Pierwszy odcinek niczym mnie nie zachecil, procz obietnicy, ze ta obsada ma potencjal.
Pierwsze odcinki zazwyczaj takie są, jak wiesz.
Admete napisał/a:
Możesz obu, bo obaj są nad wyraz ciekawi.
O, to to to! Słuchaj koleżanki Admete, dobrze prawi!
BeeMeR napisał/a:
To jak już tak uważasz, to weź sobie od Ani Ps Partner
A, no tak, bo ja nie pisałam, ale on już miał wcześniej kilka scenek, kiedy emanował seksapilem bardziej, niż koreańska powściągliwość pozwala.
Zobaczę, czy wezmę tamtą dramę (czy to film? Nie pamiętam, a wiem, że o tym ktoś pisał).
zooshe napisał/a:
Wredota z lokami na głowie jako żywo przypomina mi innego sami wiecie kogo.
Hmmm... w życiu nie zgadnę.
Zwłaszcza z tym imieniem.
zooshe napisał/a:
Narzeczony dziwnie znajomy się wydawał, skąd ja go znam?
Muszę zobaczyć odcinek, bo nie wiem, jak wygląda. Może razem coś wykoncypujemy. Admete - Pon 06 Kwi, 2015 12:22
Agn napisał/a:
Muszę zobaczyć odcinek, bo nie wiem, jak wygląda. Może razem coś wykoncypujemy.
Albo zajrzeć na asianwiki Jestem po 3 odcinku Cruel City. Piękny serial gangstersko-policyjny. I niezłe zaskoczenie na końcu odcinka.zooshe - Pon 06 Kwi, 2015 12:44 Już wiem skąd znam narzeczonego. Grał w Dirty Carnival i pałętał się w Athenie. I wszystko jasne.
Falling for Innocence -odc 2
To zdecydowanie drama dla mnie. Bardzo, bardzo mi się podoba. Bohatera uwielbiam nawet jeśli jest niemożebna wredną, bardziej budzi współczucie niż złość.
Ktoś tu narzekał na loki? Dzięki wielkie. Wykrakałyście i w zajawce 3 odcinka ma już grzybek.
Spoiler:
Aoki jak mogłeś.
Człowiek nastawia się na miłego second leada, który będzie katalizatorem uczuć głównej pary tymczasem dostaje badassa.
BeeMeR - Pon 06 Kwi, 2015 13:24
Agn napisał/a:
Natomiast na 27 lat to on mi nie wygląda ni hu-hu.
Większość high-schoolistów też nie wygląda
Tu ewidentnie w napisach były byki - 12 zamiast 21 lat.
Agn napisał/a:
jestem przekonana, że to Ri Jin była w piwnicy z Do Hyunem
oczywiście, że ona - no i Se Gi odkąd ją spotkał wie, że jakoś została uratowana - niemniej całe życie Se Gi obwiniał swoją rodzinę, że tego nie zrobiła (i parę innych rzeczy). Na pytania odpowie jednak drama
Ps Partner to film z Ji Sungiem. nie drama. polecam, ale nie ma obowiązku Agn - Pon 06 Kwi, 2015 13:26
Admete napisał/a:
Albo zajrzeć na asianwiki
Tylko na asianwiki jest napisane imię i nazwisko bohatera, a nie "narzeczony".
Admete napisał/a:
Piękny serial gangstersko-policyjny.
Prawda? Ja się zakochałam od pierwszego wejrzenia w tej dramie.
Admete napisał/a:
niezłe zaskoczenie na końcu odcinka.
Uhm, chyba wiem o czym piszesz. Ja prawie zleciałam z krzesła. Ale drama jeszcze ma w zanadrzu kilka niespodzianek.
zooshe napisał/a:
pałętał się w Athenie. I wszystko jasne.
Który to? Chyba oblecę i ja FFI.
zooshe napisał/a:
Ktoś tu narzekał na loki?
Nie ja! ...jeszcze.
zooshe napisał/a:
Dzięki wielkie. Wykrakałyście i w zajawce 3 odcinka ma już grzybek.
Ps Partner to film z Ji Sungiem. nie drama. polecam, ale nie ma obowiązku
Zerknę dla zaspokojenia ciekawości, czy Ji Sungowi udała się ta rola czy jest po prostu znakomitym aktorem.
Bo to jak gra w KMHM... czapeczki z głów! Jak by nie patrzeć gra tam kilka postaci na raz, w tym nastoletnią smarkulę z sianem w głowie. I robi to na medal.
Swoją szosą zaczęłam poszukiwania frapującej mnie kwestii i co? Oczywiście daleko nie trzeba było szukać, wujek Google i ciocia Wikipedia wiedzą absolutnie wszystko. Otóż wedle tej wiedzy jaźnie mogą mieć nie tylko inną płeć od "właściciela", ale i preferencje seksualne, iloraz inteligencji, a nawet ostrość widzenia (co zwróciło moją słynną spostrzegawczość na fakt, że Yo Sub nosi okulary, czego nie potrzebują np. Se Gi czy Perry Park, że o Do Hyunie nie wspomnę). Szalenie to interesujące.
I niech mi ktoś powie, że oglądanie dram nie rozwija i nie poszerza wiedzy, to wezwę na ubitą ziemię! zooshe - Pon 06 Kwi, 2015 13:42
Agn napisał/a:
Tylko na asianwiki jest napisane imię i nazwisko bohatera, a nie "narzeczony".
A właśnie, że tak go opisali.
"Jin Goo jako Ma Dong Wook (narzeczony Soon Jung - gościnnie - odcinki 1-2) "
Agn napisał/a:
Zerknę dla zaspokojenia ciekawości, czy Ji Sungowi udała się ta rola czy jest po prostu znakomitym aktorem.
Jest znakomitym aktorem. W Ochronić szefa wybijał się z całej obsady a i Trzykrotka zwróciła na niego uwagę w Sekrecie, więc coś jest na rzeczy. Tylko ale nie do końca ma szczęście jeśli chodzi o role. Liczę że teraz to się zmieni.Agn - Pon 06 Kwi, 2015 13:57 Mi go w PTB przysłoniła heroina, która mnie odpychała z siłą wodospadu. Niby była zabawna ta drama, ale w którymś momencie nie mogłam na babę patrzeć i porzuciłam. A na niego nieszczególnie zwróciłam uwagę, głównie z tego względu, że wtedy nie miałam aż tyle różnorodnych dram obejrzanych, więc po prostu widziałam kolejnego rozpieszczonego czebola - nieszczególnie mnie to podjarało. Dałam sobie spokój.
Wzięłam się za FFI. Pierwsze 8 minut za mną i na razie mi się podoba. Okej, to znowu będzie o wrednym czebolu, ale jakie tam starcie było z sekretarką! Babka jest, widzę, pierwszorzędna, powinno się kapitalnie oglądać. Agn - Pon 06 Kwi, 2015 14:10 Hah! Czy ktoś oprócz mnie wyłapał niegrzeczną ajummę z Personal taste???
Za to oblicze narzeczonego kompletnie nic mi nie mówi.
Podoba mi się ten pierwszy odcinek (jeszcze go nie skończyłam). Oświadczyny są z pompą i fajnie zorganizowane, acz tym bardziej przykre, że to pewnie długo nie potrwa... Wedle opisu dramy nasz Kang Min Ho ma mieć przeszczep serca (a właśnie widzę go po wizycie u lekarza). Coś czuję, że np. narzeczony zginie, a tej wrednej kreaturze z rudym lokiem na łbie dostanie się jego serce.Admete - Pon 06 Kwi, 2015 14:48 Ja jestem przy 5 odcinku Cruel City i bardzo mi się podoba. Zaskoczeń trochę było, ale teraz już wiem, że to coś jak Infiltracja i już nie dam się zaskoczyć Agn - Pon 06 Kwi, 2015 14:49
Admete napisał/a:
to coś jak Infiltracja i już nie dam się zaskoczyć
Zobaczymy...
Z radością w sercu czytam, że ci się drama podoba.
Tymczasem z satysfakcją najchętniej kopnęłabym Kang Min Ho w rzyć. To już nawet nie chodzi o to, że jest sukinkotem i chamem, ale łazi wszędzie i jojczy jak rozkapryszone dziecko, któremu ktoś zabrał zabawkę. Wolę bohaterów, którzy jak się mszczą, to:
a) nie zbierają żniwa Eru ducha winnych pobocznych ofiar
b) nie żalą się wszem i wobec, że któryś z wujków został prezesem i zniszczył mu życie.
A Min Ho robi to po raz kolejny. Jak już mu serducho podmienią, to będzie extreme makeover.
PS Cameo zagrała mamusia piekielnych bliźniąt z KMHM - grała mamę małego Min Ho.
PPS Yessss, thank you!!! Narzeczony właśnie rzucił go jakimś pudełkiem w głowę, a potem przylał mu w pysk. GO MAN!!!
PPPS Grrrr... prawnicy sobie gadają, jeden drugiemu jakoś dogadał, ale połowa rozmowy nie została przetłumaczona, więc nie wiem, o co chodzi.