To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

North and South - powieść - I polskie wydanie Północ Południe

Jotka - Pon 01 Sie, 2011 19:40

Admete napisał/a:
Też uważam, że takie kluby książki to przezytek. Nigdy nie miałam ochoty należeć do czegoś takiego, bo lubię kupować książki tam, gdzie mam akurat ochotę. Byłąm dziś w miejscowej księgarni dawnego Świata Książki - niestety nie sprawidziłam ceny, bo książkę najwyraźniej ktoś kupił :) To bardzo dobrze.

Zamówili tylko jedną :mysle:

Ale swoją drogą dużo kosztuje ja znalazłam za 49 PLN

Admete - Pon 01 Sie, 2011 19:43

Możliwe, że jedną. To mała księgarnia w małym miescie.
milenaj - Pon 01 Sie, 2011 19:45

Jotka napisał/a:
Ale swoją drogą dużo kosztuje ja znalazłam za 49 PLN

W Empiku internetowo jest chyba za 36 zł. :mysle:

Admete - Pon 01 Sie, 2011 19:52

Jak człowiek zamówi w przesprzedaży.
Katrin - Wto 02 Sie, 2011 19:05

Na stronie Empiku jest darmowy fragment w PDF (rozdz. I i jedna strona II):
http://www.empik.com/poln...4666207,ebook-p

Czytałam i spodobało mi się tłumaczenie :-D :banan:

Admete - Wto 02 Sie, 2011 20:41

Kobiety - jaka promocja w Empiku. 26.87 i wysyłka natychmiast.
Ania Aga - Wto 02 Sie, 2011 21:52

http://www.empik.com/poln...13686,ksiazka-p
Admete, gdzie znalazłaś taką cenę?

Fibula - Wto 02 Sie, 2011 22:05

Ademete podała cenę ebooka.
Ania Aga - Wto 02 Sie, 2011 22:09

Szkoda, że nie jest to cena książki
Aragonte - Czw 04 Sie, 2011 18:28

Admete napisał/a:
Też uważam, że takie kluby książki to przezytek. Nigdy nie miałam ochoty należeć do czegoś takiego, bo lubię kupować książki tam, gdzie mam akurat ochotę. Byłąm dziś w miejscowej księgarni dawnego Świata Książki - niestety nie sprawidziłam ceny, bo książkę najwyraźniej ktoś kupił :) To bardzo dobrze.

W Świecie Książki kosztuje 42 zeta (chyba z małymi groszami, nie mam ksiązki w garści, więc nie sprawdzę).

arlekin - Pią 05 Sie, 2011 23:20

Drogo sobie liczą. Wyczerpałam limit książek na ten miesiac. Będzie musiała poczekać na wrzesień :?
Aragonte - Sob 06 Sie, 2011 22:27

Bo ja wiem, czy tak strasznie drogo? To pierwsze wydanie dość grubej książki, co prawda w miękkiej oprawie. Kupiłam, jestem przy czwartym rozdziale i jak na razie jestem zadowolona z wydania, jakości papieru i językowej formy też, tzn. tłumaczenia i redakcji - co prawda z oryginałem nie porównywałam, zastrzegam.
corrado - Nie 07 Sie, 2011 09:43

Brzmi zachęcająco. Na wydanie dwuczęściowe jakoś nie mogę się zdecydować.
Hiacynta76 - Pon 08 Sie, 2011 11:37

Ja sobie zamówiłam w Empiku za niecałe 37zł. :banan:
Alicja - Pon 08 Sie, 2011 16:48

dostałam część pierwszą :kwiatek: dzięki dobrej duszy
Zastanawiam się nad kupnem książki jednotomowej :mysle:

milenaj - Pon 08 Sie, 2011 16:55

Ja zamówiłam w Empiku... Niestety wraz z tą książką zamówiłam i inne. Teraz muszę czekać na całość do 22 września. A w przesyłce jeszcze najnowsza książka Kate Morton. :cry2:
Alicja - Pon 08 Sie, 2011 16:57

za to gdy książki dotrą radość będzie też zwielokrotniona :mrgreen:
milenaj - Pon 08 Sie, 2011 16:58

I tylko tym się pocieszam. :wink:
Admete - Pon 08 Sie, 2011 18:28

Mogłaś sobie podzielić zamówienie...
Aragonte - Pon 08 Sie, 2011 18:34

Hiacynta76 napisał/a:
Ja sobie zamówiłam w Empiku za niecałe 37zł. :banan:

Ja też zamówiłam w Empiku, ale ponieważ trzeba było czekać do 10 sierpnia, to nie wytrzymałam i kupiłam wcześniej w Świecie Książki :wink: A teraz sobie czytam :)
I jestem na jakiejś 160 stronie :wink:

milenaj - Pon 08 Sie, 2011 19:39

Admete napisał/a:
Mogłaś sobie podzielić zamówienie...

Ano mogłam, ale pierwszy raz zamawiałam książki z tak różnymi terminami wydania. Myślałam, że będą mi przysyłać pojedyńczo...

Ale już przebolałam. Dzisiaj byłam w mojej kochanej bibliotece, zaopatrzyłam się na jakieś dwa tygodnie.

primavera - Wto 09 Sie, 2011 22:12

już mam egzemplarz KK i justro zacznę sobie czytać, jak na razie po wnikliwym przejrzeniu wygląda ok zobaczymy jak się będzie czytało
Aragonte - Wto 09 Sie, 2011 22:25

Mnie na razie czyta się OK, chociaż jakieś niezręczności można znaleźć (jak w niemal każdej książce).
Agn - Śro 10 Sie, 2011 21:36

Nabyłam wydanie ze Świata Książki. Moje! Moje! Moje!!! Jak zobaczyłam, że są w towarze, kły mi się od razu wysunęły i ślinka zaczęła kapać. Rzuciłam się na kasę i oto mam polskie tłumaczenie. YEEEEESSSSS!!! A tym bardziej rozradowanam, że na okładce zapowiedzieli, że będzie też wydanie "Żon i córek". JUPIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :excited:
Anonymous - Śro 10 Sie, 2011 21:45

Agn napisał/a:
A tym bardziej rozradowanam, że na okładce zapowiedzieli, że będzie też wydanie "Żon i córek". JUPIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ekstaza, zeby nie powiedzieć, że
Spoiler:
orgazm!!

Czekam na wypłatę