North and South - powieść - I polskie wydanie Północ Południe
Tamara - Nie 08 Maj, 2011 21:19
Jak zobaczę , to uwierzę , za dużo już obiecanek było . Oby tym razem była to prawda...
corrado - Pon 09 Maj, 2011 12:28
Obaczymy jak się pojawi. Może w Becie będzie.
Alicja - Wto 10 Maj, 2011 11:23
| Mag113 napisał/a: | | Admete napisał/a: | | A kto to jest Północ Południe? |
Dział Promocji Wydawnictwa Elipsa!
Niepokoi mnie informacja z dzisiejszej korespondencji mailowej od pewnej pani redaktor, prowadzącej sprawę wydania N&S. Zapytałam, kiedy zostanie wydana część II. Odpowiedź: Co do kolejnej czesci, jeszcze nie wiadomo - zobaczymy jak pojdzie z pierwsza. Czyżby, o ile, np. "nie pójdzie" sprzedaż I części, nie wydadzą drugiej??? |
rewelacja znając życie pierwsza część nie pójdzie tak jakby tego sobie życzyli, a druga część pozostanie w sferze marzeń
Aragonte - Wto 10 Maj, 2011 21:17
Oby jednak stała się ciałem, tfu, papierem
Ciekawe, czy Dział Promocji Wydawnictwa Elipsa ma swoją siedzibę w Toruniu
Aragonte - Śro 11 Maj, 2011 09:18
| Mag113 napisał/a: | Uprzejmie informuję, że na chleb (z masłem) zarabiam wyłącznie na etacie profesora UMK. |
OK
Północ Południe - Czw 12 Maj, 2011 14:20
Książka ukaże się pod szyldem: Biblioteka Bluszcza.
Jak wiecie,na łamach Bluszcza już wcześniej były publikowane fragmenty książki!
praedzio - Czw 12 Maj, 2011 20:16
Wiecie.
marjarz - Pon 16 Maj, 2011 19:06
Nareszcie ! Tyle czekania, ale tak jak koleżanki nie uwierzę nim nie zobaczę. Pewnie mieli dość ciągłych pytań i dobrze. Jak wyjdzie pierwszy tom to zasypiemy ich pytaniami o drugi.
Krybofa - Sob 21 Maj, 2011 22:25
w wersji angielskiej książki utknęłam gdzieś na 162 stronie
Caitriona - Nie 22 Maj, 2011 22:26
No, proszę! W końcu
Nie podoba mi się okładka, zupełnie. Nie postarali się. Ale jeszcze bardziej nie podoba mi się pomysł z dzieleniem powieści: kilka miesiecy pomiędzy tomem pierwszym, a drugim?... Nie wiem czy kupię od razu, nie chcę potem zostać z połową książki na półce...
trifle - Nie 22 Maj, 2011 23:00
| Caitriona napisał/a: | | Nie podoba mi się okładka, zupełnie. Nie postarali się. |
Thank you!
Północ Południe - Pon 23 Maj, 2011 09:36
Książka już jest w druku!! Niedługo trafi na półki w Empiku!
Anaru - Pon 23 Maj, 2011 10:35
Ja jak wiadomo nie kupię bo to nie moja działka , ale mnie się okładka podoba , o niebo bardziej niż poprzednie propozycje.
primavera - Pon 23 Maj, 2011 13:19
| Północ Południe napisał/a: | | Książka już jest w druku!! Niedługo trafi na półki w Empiku! |
niesamowite, czyżby już w czasie wakacji będzie można sie w niej zatopić? strasznie jestem ciekawa jak wypadnie po polsku
Eeva - Śro 25 Maj, 2011 20:36
Co to znaczy "niedługo"? Bo już bym chciała ją mieć
marjarz - Śro 25 Maj, 2011 22:30
Sprawdzałam w zapowiedziach EMPIK-u i nic nie znalazłam
primavera - Czw 26 Maj, 2011 19:54
| marjarz napisał/a: | | Sprawdzałam w zapowiedziach EMPIK-u i nic nie znalazłam |
ja też nic nie znalazłam
marjarz - Czw 26 Maj, 2011 20:38
Przesympatyczna Mag13 przysłała mi link: http://ksiazki.wp.pl/bid,...ml?ticaid=1c5fc
Tam jest ! a w Empiku nic nie wiedzą.
Deanariell - Czw 26 Maj, 2011 21:07
| marjarz napisał/a: | | Przesympatyczna Mag13 przysłała mi link: |
A sama nie mogła go wkleić? Brak dostępu do Internetu zapewne...
Irm - Nie 29 Maj, 2011 12:21
O rety, w końcu się doczekałyśmy! Good Aczkolwiek dzielenie tej powieści na dwa, to średni pomysł. Ale pierwszy tom kupię (swoją drogą, ciekawe, ile będzie kosztować?), żeby zwiększyć prawdopodobieństwo ukazania się drugiego
corrado - Pon 30 Maj, 2011 09:15
W Merlinie też jeszcze nie widać.
Katrin - Pią 03 Cze, 2011 21:31
| Mag113 napisał/a: |
Czyżby, o ile, np. "nie pójdzie" sprzedaż I części, nie wydadzą drugiej??? |
To byłoby okrutne - dla nas wielbicielek i dla nowych czytelniczek (może jakiś czytelnik też będzie), które zostaną pod urokiem JT już do końca życia.
Mam tylko nadzieję, że w II tomie nie przetłumaczą np. kwestii Margaret "Hush" na "sza" (psuje cały klimat) i kwestii Johna "No-one loves me..." na to straszne z Bluszczowego tłumaczenia, tylko jakoś to poprawią.
Oglądam stronę i Merlina, i Empika i nigdzie "Północ i Południe" nie widać.
Katrin - Pią 03 Cze, 2011 21:37
| Caitriona napisał/a: | No, proszę! W końcu
Nie podoba mi się okładka, zupełnie. Nie postarali się. Ale jeszcze bardziej nie podoba mi się pomysł z dzieleniem powieści: kilka miesiecy pomiędzy tomem pierwszym, a drugim?... Nie wiem czy kupię od razu, nie chcę potem zostać z połową książki na półce... |
Nasuwa mi się jeszcze pytanie, kto będzie na drugiej okładce? Sama Margaret, może tym razem John, bo ta sama okładka to chyba raczej nie?
Północ Południe - Wto 07 Cze, 2011 13:16
Ja już trzymam w rękach (jeszcze ciepłą) książkę! Na półki do Empiku trafi 20 czerwca. Będą też konkursy z nagrodami, więc bądźcie czujni!
marjarz - Wto 07 Cze, 2011 13:21
| Północ Południe napisał/a: | | Ja już trzymam w rękach (jeszcze ciepłą) książkę! Na półki do Empiku trafi 20 czerwca. Będą też konkursy z nagrodami, więc bądźcie czujni! |
Jak ? co ? dlaczego ?- czyżby włamanie do drukarni ?
|
|
|