To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Richard Armitage - Thorntonopodobni

Gosia - Pon 05 Cze, 2006 19:16

Moze w Twoim przypadku tak.
Dla mnie jego oczy i nos sa teraz piekne :D :lol: :grin: :grin:

Aga85 - Pon 05 Cze, 2006 19:16

Ale on ma śliczny nosek, a oczęta jeszcze piękniejsze!
Aga85 - Pon 05 Cze, 2006 19:21

AineNiRigani napisał/a:
To jest pudło. Dubeltowe. Po pierwsze - ja mam podzielną uwagę (nawet wielokrotnie - uczniowie przez to strasznie narzekają :D ), a po drugie pierwszy raz oglądałam z opadłą szczęka bite 3,5 godziny. Nie byłam w stanie oczu od ekranu oderwać.

Skoro pierwszy raz oglądałaś z opadłą szczęką i nie mogłas się oderwac od ekranu, to udzielam rozgrzeszenia :wink: . szkoda tylko, ze potem Ci juz przeszło :? ??:
A tak nawiasem mówiąc - nie bierz tego do siebie - ale ciesze się, że nie miałam z Tobą historii. Taaa... Aine, jej nad wyraz podzielna uwaga i fasolka :lol:

Gunia - Pon 05 Cze, 2006 19:27

Rysiek jak Rysiek, ale jego nos jest genialny... :) :lovera: A oczęta też niczego sobie... No może ta postura trochę taka zbyt drobna...
Anonymous - Pon 05 Cze, 2006 19:41

Jak wspominałam - nie mój typ. Nie lubie tak blisko osadzonych oczu. To sprawia że nos robi się jeszcze dłuższy. Ogólnie rzecz biorąc nie mam zaufania do ludzi o długich nosach i blisko osadzonych oczach.
No i lubię jak facet ma trochę ciała a nie sam szkielet w worku ze skóry.

Anonymous - Pon 05 Cze, 2006 19:45

[quote="Aga85"]
AineNiRigani napisał/a:
To jest pudło. Dubeltowe. Po pierwsze - ja mam podzielną uwagę (nawet wielokrotnie - uczniowie przez to strasznie narzekają :D ), a po drugie pierwszy raz oglądałam z opadłą szczęka bite 3,5 godziny. Nie byłam w stanie oczu od ekranu oderwać.

Ależ Agnieszko, moje pierwsze wrażenia na temat filmu nie uległo zmianie !!! Każdorazowo film jest dla mnie bombowy !!! Ale dotyczyły fabuły, dialogów, realizacji filmu, kreacji. Ale już na początku dostrzegłam nieatrakcyjność Rysiaczka. I w miarę kolejnego oglądania, utwierdzam się w tej opinii. No nie mój typ i tyle.
Daniela też mi nie bardzo pasuje, ale w obu przypadkach nie zamieniłabym aktorów (bo nie potrafiłabym wskazać alternatywy).

Monika - Pon 05 Cze, 2006 19:56

Aine, a nie ma ani jednej scenki w której Thornton wyglądałby wg Ciebie nie najgorzej?
Anonymous - Pon 05 Cze, 2006 20:20

Monika napisał/a:
Aine, a nie ma ani jednej scenki w której Thornton wyglądałby wg Ciebie nie najgorzej?

Jest jedna. Jak śpi twarzą do biurka :twisted:

Anonymous - Pon 05 Cze, 2006 20:21

A tak poważnie - Thornton książkowy jest zawsze boski. Ale Ryśku jako Thornton najlepiej chyba prezentuje się w scenie peronowej. Tam nie jest ważne, że wygląda wołkowato. Wazne jest to JAK patrzy. Ten głupawy uśmieszek, ten psio-maślany wzrok zakochanego.
Tak, chciałabym, aby ktoś tak na mnie patrzył. W ostateczności mógłby to być nawet Rysio-Pysio.

Aga85 - Pon 05 Cze, 2006 20:28

AineNiRigani napisał/a:

Tak, chciałabym, aby ktoś tak na mnie patrzył. W ostateczności mógłby to być nawet Rysio-Pysio.

Chwała Ci, Aine za te słowa :wink: Skoro klaty nie uznajesz, to przynajmniej jego boskiemu spojrzeniu nic nie zarzucasz :banan:

Anonymous - Pon 05 Cze, 2006 20:59

Aga85 napisał/a:
Chwała Ci, Aine za te słowa :wink: Skoro klaty nie uznajesz, to przynajmniej jego boskiemu spojrzeniu nic nie zarzucasz :banan:

Ale tylko w scenie peronowej. Li i jedynie !!!!
W każdej innej - hmmm ... :wink:

bezpaznokcianka - Wto 06 Cze, 2006 00:38

Gunia napisał/a:
Góral jest nawet podobny, ale Urbański i Poniedziałek nie bardzo... Ja może zarzucę innym podobnym facetem, o którym rozmawiałam kiedyś z Bezpaznokcianką.
Obrazek

lol :D no przeciez ze podobny ci on jest niesamowicie. Gdzie tam Poniedzialek to sie w ogole nie umywa... :banan:

Anonymous - Wto 06 Cze, 2006 06:05

"niesamowicie" to może przesadzone, ale tak ogólnie - to troche jest podobny.
migotka - Wto 06 Cze, 2006 14:06

przeczytałam watek
ten z Zakopawer jest tortonopodobny i ten z X men (uwielbiam)
ale Poniedziałek??????? oszalałyscie? ani z wygladu ani z zachowania, sztuczny bezgranicznie

Gosia - Wto 06 Cze, 2006 14:37

Podobienstwo do Poniedzialka jednak ja widze, zwlaszcza w niektorych scenach ....
Anonymous - Wto 06 Cze, 2006 14:47

Ja też widzę, ale bardziej we współczesnych zdjęciach Rysiaczka, niż w XIX Jaśka.
Anonymous - Wto 06 Cze, 2006 14:48

Chociaż moja pierwsza reakcja była: Rysiu i Poniedziałek? Nikłe podobieństwo.
Gosia - Wto 06 Cze, 2006 14:50

Moja pierwsza tez, jak mi ktos to zasugerowal.
Ale pozniej z niechecia musialam mu przyznac racje, niestety...
i niestety nawet w scenach z Thorntonem w ostatniej scenie na dworcu :(

Aga85 - Wto 06 Cze, 2006 14:55

Gosia napisał/a:
i niestety nawet w scenach z Thorntonem w ostatniej scenie na dworcu :(

Gosiu, Ty chyba żartujesz?! Poniedziałek i scena peronowa??!! Gdzie Ty widzisz to podobieństwo? :? ??:

Gosia - Wto 06 Cze, 2006 14:55

Zaraz zaserwuje fotke.
To ten moment:

A jeszcze dodam, ze Poniedzialek ma tez teraz baczki.
Moze zauwazyl podobienstwo ;)

Zdjecie z baczkami:

Aga85 - Wto 06 Cze, 2006 15:03

O Kurde! (ups, przepraszam, ale mi się wyrwało). Ja już widzę podobieństwo! A ja tak kocham ten moment, uwielbiam to zdjęcie. A tu co? Poniedziałek wyskakuje!!! :cry: :cry:
Aga85 - Wto 06 Cze, 2006 15:18

Baczki! Po co Poniedziałkowi te baczki?? Jak on tak może?! Ja nie chcę, zeby on był podobny do Jasia. Nie lubię Poniedziałka!!!!!!! :cry: :cry:
Gosia - Wto 06 Cze, 2006 15:20

Mnie Poniedzialek nie przeszkadza.
Jak na faceta o innej orientacji, wyglada i zachowuje sie dosc mesko.

migotka - Wto 06 Cze, 2006 18:29

podobny do Thortona moim zdaniem i very coś w sobie majacy:

tak, tak, tak
NICOLAS CAGE

Anonymous - Wto 06 Cze, 2006 18:32

jak dla mnie zbyt pełne usta ma. Rysiaczek ma takie wąskie, w linijkę.