Seriale - Witamy w dramalandzie! - odcinek 6
Trzykrotka - Śro 22 Lip, 2015 07:30
| Aragonte napisał/a: | Stawiam na następcę tronu, który lubi świerszczyki |
Produkuje, moja droga, produkuje swierszczyki I jeszcze ma nadzieje, ze bedzie z tego znany.
Sadzac po misternosci fryzury nowej Myeong Hee i milionie warkoczykow, w jakie byla pozaplatana, to nizej nastepcy tronu nie wydadza jej za maz.
Ja wczoraj oddawalam sie obcowaniu z super inteligentnym profilerem. Hello Monster jest bardzo misternie pozaplatana i bardzo mi sie podoba, ze kazda z rozwiazywanych spraw prowadzi o krok blizej do zasadniczej tajemnicy, czyli odnalezienia brata i zabojcy ojca naszego bohatera. No, Mina juz mamy. Ale koncowka odcinka 9 okropna Mam nadzieje, ze szef nie zginie.
BeeMeR - Śro 22 Lip, 2015 07:56
| Trzykrotka napisał/a: | Produkuje, moja droga, produkuje swierszczyki | Lubi niewątpliwie też
Aniu, wielce niewykluczone, że krawca nie dostałaś albowiem z reguły dzielę się widzianymi już filmami a skończyłam dopiero kilka dni temu. Nic straconego - na pewno dostaniesz (film albo linki jeślić się spieszy)
Ja się wczoraj oddawałam na wieczór wampirowi - prokuratorowi ale to był drugi odcinek pod rząd który mi nie leżał, nie interesował i nudził więc przerzuciłam się na Maskę która mnie bynajmniej nie nudzi
Pierwszy sezon prokuratora był IMHO znacznie lepszy, z drugiego pierwsze 3 odcinki. No, ale skończę i ten, choćby przewijając.
Na razie mv:
https://www.youtube.com/watch?v=BPPxAXtTceQ
i może nawet bardziej w klimacie dramy (zdjęciami, nie muzyką )
https://www.youtube.com/watch?v=snmSKQ-fc3U
Trzykrotka - Śro 22 Lip, 2015 08:57
| BeeMeR napisał/a: | | Trzykrotka napisał/a: | Produkuje, moja droga, produkuje swierszczyki | Lubi niewątpliwie też
|
On raczej lubi poszukiwać inspiracji do nich
Czyje to oczy, no czyje?
Reszta sesji już bardziej nierozróżnialna od setek innych
http://couch-kimchi.com/2...fficiel-hommes/
Na dobry początek dnia jeszcze zdjęcie wampira, nie tylko z gołą klatą., ale i bosymi stopami (spodnie ma całkiem współczesne )
BeeMeR - Śro 22 Lip, 2015 09:03
| Trzykrotka napisał/a: | On raczej lubi poszukiwać inspiracji do nich | To też
| Trzykrotka napisał/a: | | Czyje to oczy, no czyje? | Pewnego lesera, który dawno już powinien był zagrać w dramie - ale i na filmy czekam
Trzykrotka - Śro 22 Lip, 2015 09:09
| BeeMeR napisał/a: |
| Trzykrotka napisał/a: | | Czyje to oczy, no czyje? | Pewnego lesera, który dawno już powinien był zagrać w dramie - ale i na filmy czekam |
Tjaaa, filmy Patrz, co on teraz robi
http://www.soompi.com/201...we-got-married/
Na wyspie Guam, żeby nie było
BeeMeR - Śro 22 Lip, 2015 09:11
Że niby serenady?
Niemniej ja i na ten kolarski film czekam i na ten batalistyczno-Jackie-Chanowy
Bo na to co produkuje to tak nie bardzo
Trzykrotka - Śro 22 Lip, 2015 09:52
Ja się na niego fochnęłam jak Yoo Bi na Jun Ki w finale odcinka 4
I Remember You ma genialny króciutki instrumentalny kawałek muzyki, na tle którego okazują tytuł i ten obrazek - sygnaturę mordercy. Szukam tego i znaleźć nie mogę, a postanowiłam sobie zrobić z niego dzwonek do telefonu. Muszę jeszcze ściągnąć sobie program do obróbki dźwięku, który został w starym laptopie.
Dziś Scholar
Aragonte - Śro 22 Lip, 2015 10:32
| Trzykrotka napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | Stawiam na następcę tronu, który lubi świerszczyki |
Produkuje, moja droga, produkuje swierszczyki I jeszcze ma nadzieje, ze bedzie z tego znany. |
No to ma "pracę", którą lubi
Ja pewnie obejrzę Scholara dopiero w weekend - zaczyna mi się trzydniowy maraton w robocie, więc raczej nie będę miała czasu i sił. Ale czytać wasze wynurzenia zamierzam
BeeMeR - Śro 22 Lip, 2015 10:41
| Aragonte napisał/a: | Ja się na niego fochnęłam jak Yoo Bi na Jun Ki w finale odcinka 4 | No to ufam, że odfochniesz się równie łatwo - lub nie, obaczym wkrótce - jak ona
Agn - Śro 22 Lip, 2015 10:50
| BeeMeR napisał/a: | Bardzo dziękuję za relację - byłam ciekawa co tam się dzieje |
Czyli mam co jakiś czas zdawać relację?
| Anaru napisał/a: | Który to Lee Yoon? Bo się gubię w imionach z kretesem. |
Książę od świńskich obrazków.
| Trzykrotka napisał/a: | | Czyje to oczy, no czyje? |
Siwonek!
Ładna sesja. Podoba mi się to łobuzerskie z puszczaniem banieczek i ostatnie czarno-białe, na którym luzuje krawat. *wzdech* Gorąco coś dzisiaj... *wachluje się*
| Trzykrotka napisał/a: | Na dobry początek dnia jeszcze zdjęcie wampira, nie tylko z gołą klatą., ale i bosymi stopami (spodnie ma całkiem współczesne ) |
Zawsze uważałam, że Koreańczycy to genialny naród. Skoro już w czasach Trzech Królestw używano prostownicy i farbowano włosy na platynowy blond, to czym są takie spodenki wobec tamtych wynalazków?
Zresztą ta przezroczysta szmata, którą ma narzuconą na plecy, też mi zbyt joseońsko nie wygląda, dzisiaj kobitki takie coś noszą (co prawda pewnie w sypialni, ale przecież Gwi jest u siebie, więc może).
| Trzykrotka napisał/a: | Dziś Scholar |
Już dziśdziśdziśdziśdziś!
| Aragonte napisał/a: | | Ja pewnie obejrzę Scholara dopiero w weekend - zaczyna mi się trzydniowy maraton w robocie, więc raczej nie będę miała czasu i sił. Ale czytać wasze wynurzenia zamierzam |
Pewnie akurat wtedy już będą napisy po naszemu.
Aragonte - Śro 22 Lip, 2015 10:54
Agn, no właśnie na to bardzo liczę - że obejrzę już z pełnym zrozumieniem i będę się mogła delektować nie tylko widokiem Junkiego
| BeeMeR napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | Ja się na niego fochnęłam jak Yoo Bi na Jun Ki w finale odcinka 4 | No to ufam, że odfochniesz się równie łatwo - lub nie, obaczym wkrótce - jak ona |
To nie ja, to Trzykrotka Cytowanie się zbiesiło.
Trzykrotka - Śro 22 Lip, 2015 11:16
To ja, to ja
Wczoraj kuknęłam na znajome konto napisowe. Tam też na bieżąco tłumaczą Scholara, ładnie i dobrze Mówię na wypadek, gdyby nam się coś obsunęło. Ubawił mnie tylko "książę Koronny." No tak, Crown Prince, więc jakże inaczej
Agn - Śro 22 Lip, 2015 11:17
Wczoraj mnie ścięło nie wiem co, pewnie niewyspanie z poprzedniej nocy, więc teraz kończę sobie Hwajung nr 27. W mieście bunty, lud rzucił się na zbrojownię, że to początek ich problemów i dawaj tłuc się z pracownikami. Na to wchodzi księżniczka, widzi, że jednego z kierowników (tego śmiesznego) ktoś tłucze, chce go zasłonić i obrywa solidnie w łeb. Rzecz jasna po tym się awantura uspokaja, królewna ze skrwawionym czołem strzela wielki speech, że aż trochę nudny. Generalnie dałoby się go ukrócić dość solidnie, no ale wiadomo - koronowana (prawie) głowa przemawia, to niech sobie gada. Lud słucha, pokornieje i wszyscy poszli do domów. Księżniczkę opatruje kucharka z córką i królewna robi kolejny (na szczęście malutki) speech. Rozkręca się dziewczyna.
Mniejsza o nią, poszła do króla, tymczasem Ja Kyung przebrany za wroga idzie ratować Joo Wona. I właśnie widzi, jak wywlekani są jeńcy, którzy mają zostać straceni dla przykładu, by się Joseon aby z pokłonami nie spóźnił. Wśród nich jest oczywiście Joo Won. Ja Kyung będzie musiał szybko coś wymyślić, bo stoi między żołnierzami wroga.
Edycja: Ło kurde, królewna przemyślała sprawę i zamierza chajtnać się z In Woo. No proszę, foszki przeszły?
(W tle poleciała super muzyczka z chórkami. Muzyka w ogóle jest cudna. )
BeeMeR - Śro 22 Lip, 2015 11:42
| Trzykrotka napisał/a: | Czyli mam co jakiś czas zdawać relację? | No ba! Regularnie
Ja być może wrócę jak się zdemaskuję Drama przecież ładna - potrzebowałam jednak co najmniej odmiany
| Agn napisał/a: | | ta przezroczysta szmata, którą ma narzuconą na plecy, też mi zbyt joseońsko nie wygląda, dzisiaj kobitki takie coś noszą (co prawda pewnie w sypialni, ale przecież Gwi jest u siebie, więc może). | W swojej jaskini może sobie nosić co mu się żywnie podoba Zwłaszcza, że do wanny wskakiwał
| Agn napisał/a: | | królewna przemyślała sprawę i zamierza chajtnać się z In Woo. No proszę, foszki przeszły? | Spoko, zaręczyny też można zerwać w razie W. - pamiętacie niewątpliwie z Faith - bierze się pannę i publicznie całuje
Agn - Śro 22 Lip, 2015 11:46
| BeeMeR napisał/a: | | Ja być może wrócę jak się zdemaskuję |
To nie powinnam spoilerować...
| BeeMeR napisał/a: | | W swojej jaskini może sobie nosić co mu się żywnie podoba |
Otóż to.
BeeMeR - Śro 22 Lip, 2015 11:51
Powinnaś, powinnaś
Trzykrotka - Śro 22 Lip, 2015 12:54
| BeeMeR napisał/a: | pamiętacie niewątpliwie z Faith - bierze się pannę i publicznie całuje |
Pamiętamy, oj, pamiętamy! I co najlepsze - narzeczony prócz ciskania groźnych nim, ani drgnął. Z czego wniosek, że prócz ust zdatnych do całowania trzeba mieć za sobą jeszcze jakichś Wudalchi
W ramach obchodów Dnia Pamięci o Nieobecnych Wudalchi

BeeMeR - Śro 22 Lip, 2015 13:13
Następny leser stroniący od dram.
A Siwon mi się podobał też z lodem - ładnie ujęcie
Trzykrotka - Śro 22 Lip, 2015 14:39
Acha, bo zapomniała: jeszcze co do napisów, to moje wcale nie były bezbłędne. To BeeMer je poprawiła, o jej pracy trzeba pamiętać!
A Siwon mi się podobał też z lodem - ładnie ujęcie |
Ładne
Z cygarem tez ładne
Z na tym z bańkami mydlanymi jest bardzo do In Guka podobny
BeeMeR - Śro 22 Lip, 2015 15:27
Oj tam, oj tam Poprawianie przez oglądanie to przyjemność oglądania.
A tymczasem w dramalandzie Główny pozazdrościł Peruce i też ubrał różowy garnitur

Lubię jak bohaterowie dram oddają sobie przysługi - tym razem nieprzytomny Mąż został przebrany z mokrych szatek.... przez pielęgniarki, oczywiście
Oj co za knucie, podstępy, intrygi, szantaże, podkładanie dowodów tego i owego - zachwyconam bo coraz to nowe rzeczy, nie w koło Macieju ta sama śpiewka jak w NG - jestem w połowie - och i ach co to się działo och i ach co to będzie dalej
Patrzcie jak wszyscy z nadzieję i przestrachem takimż samym jak ja patrzą w przyszłość dramy
Rozbroiła mnie tylko sytuacja gdy nagły hałas tłuczonej lampy spowodował, że wszyscy się nowożeńcom do pokoju zwalili ciemną nocą właściwie bez pukania (owszem, zapytano przed wejściem czy wszystko ok. ale i tak wtargnięto stadnie ) - a gdyby dziki seks uprawiali i dlatego coś stłukli? Ja wiem, że domownicy wiedzą, że to małżeństwo kontraktowe, jednakowoż...
edit:
ogromnie mi się akcja z zegarkiem podoba (wciąż trwa) - kto komu dał i dlaczego oraz kto go obecnie nosi
Jakie to cudne wariatkowo
W sam raz na ten upał
zooshe - Śro 22 Lip, 2015 23:20
Lubię jak bohaterowie dram oddają sobie przysługi - tym razem nieprzytomny Mąż został przebrany z mokrych szatek.... przez pielęgniarki, oczywiście |
A przez kogóż by innego.
Rozbroiła mnie tylko sytuacja gdy nagły hałas tłuczonej lampy spowodował, że wszyscy się nowożeńcom do pokoju zwalili ciemną nocą właściwie bez pukania (owszem, zapytano przed wejściem czy wszystko ok. ale i tak wtargnięto stadnie ) |
No właśnie tez m ie to rozwaliło zwłaszcza, że niby środek nocy a niektórzy w strojach wieczorowych. I nie tylko domownicy ale i cała służba wparowała im do pokoju.
I scena przeszukiwania, która totalnie mnie zabiła.
Kiedy w domu zjawia się policja z nakazem przeszukania. Ciapowa najpierw robi przestaszoną minę a potem biegnie niszczyć dowody. Oczywiście żaden z policjantów niczego nie zauważył. No bo to całkiem naturalne że kiedy robi się przeszukanie domu każdy może sobie biegać gdzie chce i niszczyć dowody. Rozumiem jeszcze żeby zjadła te dokumenty ale ona je tylko podarła i schowała do kieszeni, których oczywiście policja nie przeszukała bo po co.
Agn - Śro 22 Lip, 2015 23:21
| Trzykrotka napisał/a: | | W ramach obchodów Dnia Pamięci o Nieobecnych Wudalchi |
Generał szwenda się i filmy robi, zamiast dramą uraczyć stęsknione Agny. No wziąć i tyłek przetrzepać...
Mogę to zrobić osobiście.
| Trzykrotka napisał/a: | | To BeeMer je poprawiła, o jej pracy trzeba pamiętać! |
I to ciężkiej pracy. Miast oglądać spokojnie, to się nadziewa na nasze kwiatki i musi przerwać, żeby poprawić sierotki.
| Trzykrotka napisał/a: | | Z na tym z bańkami mydlanymi jest bardzo do In Guka podobny |
Wolę Siwona.
Dziś nic nie zdołam obejrzeć, los wredny. A nastawiałam się na kolejny odcinek Hwajung i dojpa - nie zdążę. Nic to, może jutro Scholarka liznę i napocznę tłumaczenie. Daj Eru napisy...
Agn - Śro 22 Lip, 2015 23:50
A cóż tu się dzieje?! Nasz całuśny scholar nie próżnuje. Patrzajcie!
Dobrej nocy!
Trzykrotka - Czw 23 Lip, 2015 06:37
| Agn napisał/a: | | A cóż tu się dzieje?! Nasz całuśny scholar nie próżnuje. Patrzajcie! |
Ha! Piaty odcinek i znowu kissu! Zajrzalam na dramabeans i widzialam! (*komentatorka: 'rewind. Replay')
To jest drama, to ja rozumiem! Agn, w podpisie mozesz sobie zmienic na 'wycaluj ich wszystkich.'
Jakby dla podniesienia temperatury, w Duszce tez brewerie sie wyprawialy Wrzuce potem zdjecia.
I niech szybko beda scholarowe napisy (keep calm and wait for subtitles).
BeeMeR - Czw 23 Lip, 2015 06:46
Maska
| zooshe napisał/a: | | niby środek nocy a niektórzy w strojach wieczorowych | Bo mam wrażenie, że w tym domu tylko szwagier zainwestował w piżamę sensu stricto - reszta kładzie się w sukniach - dziennych czy wieczorowych do łóżek
| zooshe napisał/a: | bo to całkiem naturalne że kiedy robi się przeszukanie domu każdy może sobie biegać gdzie chce i niszczyć dowody. Rozumiem jeszcze żeby zjadła te dokumenty ale ona je tylko podarła i schowała do kieszeni, których oczywiście policja nie przeszukała bo po co. | Owszem, scena absurdalna (nie ona jedna ), nawet jeden policjant się nie zainteresował kobietą która na wieść o przeszukaniu w panice biegnie gdzieśtam po cośtam Też myślałam, że kawałki porwanego kontraktu co najmniej spuści w toalecie
Jestem po przyjęciu urodzinowym - ładny prezent dostała - tj i drugą powiedzmy że obrączkę zwłaszcza
Z ciążą siostruni to wiadomo było, że tak wyjdzie.
Z innych absurdalnych spraw był np. zamrożenie kont prezydentówny in spe przez szwagra - ale w dramalandzie wszystko jest możliwe
Scholar zacny
| Trzykrotka napisał/a: | , w podpisie mozesz sobie zmienic na 'wycaluj ich wszystkich.' | Może "je wszystkie"
Są już napisy
|
|
|