Seriale - Witamy w dramalandzie! - odcinek 6
Agn - Sob 04 Kwi, 2015 20:30
Zeżarło mi posta, bo jak pisałam, to akurat zadzwonił tata i telefon nie zapamiętał. A tak się naprodukowałam... Ech...
| Admete napisał/a: | | Tutaj dziecięca aktorka jest przecudna - cud, miód i malina. Ciekawa jestem, czy jak dorośnie, to tez będzie grać. |
To jest możliwe. Czasem dziecięce gwiazdy przechodzą do dalszej pracy jako dorośli. Dziewczynka ma talent, a obycie z kamerą jeszcze pomaga. O ile nie zmarnują jej możliwości, będziemy ją sobie obserwować na ekranie jak dorasta i może kiedyś jej dorosłe role.
Obejrzałam pierwszy odcinek Sensory couple. Jak to pierwszy odcinek - jest dość nierówny. Twórcy kręcą i poważny kryminał i sympatyczne oglądałko. Trochę tym żonglują, nie zawsze z wdziękiem, ale odcinek nie jest zniechęcający. Okej, widzenie zapachów to nieco nietypowy pomysł, ale skoro można było stworzyć dramę, gdzie wszystko jest ludzkie i nam znane i w to wrzucić tylko jednego kosmitę, to czemu by w ludzki i nam znany świat nie wrzucić dziwnego, nabytego zmysłu? Nie marudzę więc i nastawiam się pozytywnie. Oglądało mi się to nieźle, w każdym razie nie poczułam się znudzona, zniechęcona i nie sprawdzałam, jak wygląda mój zegarek, a to plus. Mamy więc pannę, która widzi zapachy, oraz pana, który też nie do końca spełnia normy (wiedziałam, że to lanie go krzesłami po plecach bez skutku i picie upiornie gorącej kawy duszkiem to jakiś znak). Mamy świetny wstęp (oraz amnezję, ale niech tam), bohatera, który mieści w żołądku 5 ramenów, dwie kawy i kiełbaskę na badylku, a w chwili ataku sen go zmorzył (myślałam, że może narkolepsja, ale inaczej to wytłumaczyli), ale za to nieźle się leje (w saunie). Panna zaś w saunie robi sensację taką, że faceci zasłaniali gazetami slipki (a cenzura grzecznie zapikselowała jeden goły tyłek).
Ech... z sensem wam nic nie powiem, muszę sprawdzić jeszcze drugi odcinek, ale powiem wam, że na końcu pierwszego odcinka chyba mi wszystko kliknęło i całość wskoczyła jakby na pewien konkretny tor. Zobaczymy, jak będzie się to rozwijało dalej. Kryminały lubię. Miśka też. Może nie czekam z utęsknieniem na nowe projekty, ale jak coś robi, to oglądam z przyjemnością.
SC nie kroi się jako arcydzieło, ale bardzo możliwe, że będzie się lekko oglądać (z kilkoma poważniejszymi tonami, ale nie sądzę, by zrobili z tego aż tak ciężki kaliber).
Na zachętę sporo znajomych buziek. Nie znam pani (ale zachwycają mnie jej piękne oczy), jest oczywiście Misiek, do tego wrzucili chyba etatowego koreańskiego gliniarza, pana, który w Iljimae grał tatusia wrednego paniczyka (tu jest jakąś zarąbistą policyjną wygą i Misiek bardzo chce mu wskoczyć do drużyny). Mamy Żmijkę z My secret hotel (etatowo w czapce, by wyglądała zabawnie i nieporadnie - szkoda, jako żmijka podobała mi się bardzo). No i, panie i panie, SHIIIIIN!!! Shin z TPM! Aż mi serce flipnęło na jego widok. Niestety gra mordercę. A niech sobie morduje kogo chce.
Dam znać, co twórcy zrobili ze swoim materiałem dalej.
Aragonte - Sob 04 Kwi, 2015 20:33
Agn, a zawiesiłaś oglądanie Wojownika BDS?
Jeszcze jestem u siostry, ale zaraz chyba sobie pójdę na moje beznecie...
Agn - Sob 04 Kwi, 2015 20:36
Nie, dopadłam się do kompa i kompa mam ze sobą, więc coś sobie włączę. Mam w chwili obecnej 4 dramy w grafiku (nigdy się nie nauczę), przy czym 2 ongoing i 2 zakończone (acz jedna z polskimi napisami ongoing ).
Aragonte, wyłaź z przeziębienia! To ta durnowata pogoda. Raz ciepło i miło, za kwadrans śnieg z deszczem. A zaraza tylko krąży jak sęp i dybie na ofiary.
| Aragonte napisał/a: | | pogrążam się w ponurych myślach |
Nie daj się ponurym myślom.
Admete - Sob 04 Kwi, 2015 20:44
Ja mam zaczęte Crueal City i pewnie potem pójdzie ciurkiem, ale na razie jakoś mi tak sympatycznie z doktorkiem i resztą ferajny. Shin to znaczy zawzięty policjant uroczy jest na swój sposób. Nie zna się na kobiecych fatałaszkach, ani na wyborze pudru do karnacji wybranki, ale jest w tym wszystkim niezłym policjantem - z gatunku, że umrze, ale sprawę doprowadzi do końca Lubię inspektora Lee. Aragonte moze jak wrócisz to zabierzesz się za coś nieznanego? Pinokio?
A w ogóle to
BeeMeR - Sob 04 Kwi, 2015 20:55
| Agn napisał/a: | | Zeżarło mi posta, bo jak pisałam, to akurat zadzwonił tata i telefon nie zapamiętał. A tak się naprodukowałam... Ech... | szkoda zawsze szkoda
Aragonte - Sob 04 Kwi, 2015 20:56
Ponure myśli niestety mają się świetnie, ja znacznie gorzej
Agn - Sob 04 Kwi, 2015 20:57
| BeeMeR napisał/a: | | szkoda zawsze szkoda |
M/w odtworzyłam to, co tam wybełkotałam. Tyle dobrego, że ta wersja postu ma więcej sensu, ładu i składu.
Agn - Sob 04 Kwi, 2015 21:02
| Aragonte napisał/a: | | Ponure myśli niestety mają się świetnie, ja znacznie gorzej |
zooshe - Sob 04 Kwi, 2015 22:04
Mam dziś zupełnego dramowego pecha.
Chciałam wypróbować Falling for Innocence ale nie ma jeszcze w źródełku, więc w ramach karmienia Ji Sungowej obsesji zabrałam się za Kim Su Ro -32 odcinkową historyczną kobyłę z Yu Oh Seongiem jak zwykle w roli badassa. Dojechałam na pilocie do 5 odcinka a Su Ro nadal ma mleko pod nosem.
Potem chciałam wypróbować All In, ale obraz rozmijał mi się z dźwiękiem. Z tej frustracji przeleciałam przez ulubione sceny z New Heart i nie wiem, co dalej.
Nareszcie pojawiły się napisy do Missing Noir M, może to znak z nieba.
Trzykrotka dzięki za napisy, jesteś naprawdę szybka. Przydadzą się tym bardziej, że zamierzam niebawem skrzywdzić KMHM moja przyjaciółkę.
W każdym razie wszystkim życzę wesołych świąt.
Agn - Sob 04 Kwi, 2015 22:20
| zooshe napisał/a: | | z Yu Oh Seongiem jak zwykle w roli badassa. |
Zastanawiam się, czy on kiedykolwiek zagrał pozytywną postać.
| zooshe napisał/a: | | Dojechałam na pilocie do 5 odcinka a Su Ro nadal ma mleko pod nosem. |
Czyżby dzieciowe odcinki?
| zooshe napisał/a: | | Nareszcie pojawiły się napisy do Missing Noir M, może to znak z nieba. |
Ewidentnie znak! Testuj!
| zooshe napisał/a: | | W każdym razie wszystkim życzę wesołych świąt. |
Tobie również. Wypocznij przede wszystkim i niech stresy cię nie dopadają. Zwłaszcza pracowe.
Tymczasem ja sobie przejeżdżam z błogim uśmiechem (nawet pomimo małych czarnych chmurek nad gołąbkami) Wredne baby nr 12. I przepraszam... CO TA KOBIETA MA NA SOBIE?!
BeeMeR - Sob 04 Kwi, 2015 22:38
| Agn napisał/a: | SHIIIIIN!!! Shin z TPM! Aż mi serce flipnęło na jego widok. Niestety gra mordercę. A niech sobie morduje kogo chce. | Hm, przemyślę obadanie - ale najpierw przeczytam co myślisz o drugim odcinku
| Agn napisał/a: | | Wredne baby nr 12. I przepraszam... CO TA KOBIETA MA NA SOBIE?! | Motylka
Nawiasem - widziałam maltretowanie - tj. wiązanie krawata - ładne
zooshe - Sob 04 Kwi, 2015 22:39
Missing Noir M
Względem nowej dramy twórców Ten mam spore oczekiwania. Zerknęłam na początek i jestem dobrej myśli.
Wymyślna scena zbrodni, do tego pięknie skadrowana i oprawiona klimatyczną sakralną muzyką z filmu Elizabeth.
Agn - Sob 04 Kwi, 2015 22:40
Obsada Hidden identity skompletowana. Drama startuje w czerwcu.
http://www.dramabeans.com...idden-identity/
(Pan w prawym górnym rogu wygląda jak Krzysztof Ibisz. )
Oraz głupotka - najlepsze i najgorsze rodzeństwo: http://www.dramafever.com...drama-siblings/
Agn - Sob 04 Kwi, 2015 22:42
| BeeMeR napisał/a: | | Hm, przemyślę obadanie - ale najpierw przeczytam co myślisz o drugim odcinku |
Jak obejrzę, niezwłocznie dam znać. Na razie mam babki na tapecie.
Shin w pierwszym odcinku pojawił się tylko w dwóch scenach i to na zasadzie "mignął sobie".
Zapomniałam oczywiście wspomnieć, że pewnie w drugim odcinku pojawi się Sunbae. W pierwszym był na plakatach reklamowych... nie wiem, czy kliniki czy restauracji, bo fartuch taki jakiś... ale był.
| zooshe napisał/a: | Missing Noir M
Względem nowej dramy twórców Ten mam spore oczekiwania. Zerknęłam na początek i jestem dobrej myśli.
Wymyślna scena zbrodni, do tego pięknie skadrowana i oprawiona klimatyczną sakralną muzyką z filmu Elizabeth. |
MAAAAAMOOOO!!! Zooshe mi znowu robi pranie mózguuu!
zooshe - Sob 04 Kwi, 2015 22:46
| Agn napisał/a: |
MAAAAAMOOOO!!! Zooshe mi znowu robi pranie mózguuu! |
Chyba sobie coś wmawiasz.
Agn - Sob 04 Kwi, 2015 22:58
Ja? Wmawiam? Bo to pierwszy raz mnie wodzisz na dramowe pokuszenie?
PS Podziwiam UW dalej. Grr... Roo Oh rusz rzyć spod tego murku, idź do Ma Ri i pogadajcie! Nie, po co! Będzie się snuł jak smród po kalesonach i myślał, że wybranka puszcza go w trąbę. Do tego będzie myślał, że ten drugi ją też puszcza w trąbę z wyimaginowaną dziewczyną (długo by tłumaczyć, o co chodzi). Do tego... a, dobra, machnę małym spoilerkiem - do tego panowie są braćmi. I ten drugi właśnie w samochodowym kinie cmoknął Ma Ri w policzek - jak uczniak, noremalnie! No ale wybranek na razie nawet tego nie zrobił.
Tymczasem na lekcjach gotowania chodzi burza z piorunami, a może i gradobicie nadciągnie.
BeeMeR - Sob 04 Kwi, 2015 23:09
WBDS - będę zrzędzić na stylistę Nefryta - olaboga.
jak już zaczęli mu malować oczy to było kiepsko (w sensie zmiana nie na lepsze )
a teraz to mu taką okropną perukę dali, że bubu
A jak do tego dodać fakt, że najciężej się rusza ze wszystkich mieczowych to nijak nie umiem się zachwycać
Ale i tak go lubię i nie gra źle
Agn - Sob 04 Kwi, 2015 23:21
Ja zaś po 12tce Wrednych bab mam tak: O rany, ale scena...!
Damn it, trzeba czekać do przyszłego tygodnia na kolejne odcinki. Otokeeeee!
Podrzucam spam (święta czy nie, pańszczyznę trzeba odbębnić, nie ma lekko, zwłaszcza ze spamerami) i zmykam spać:
Agn - Nie 05 Kwi, 2015 10:46
Wszystkiego dobrego z okazji świąt!
(Zajączek pod kołderką.)
Trzykrotka - Nie 05 Kwi, 2015 11:26
O rany Zajączek równie piękny, jak kiedyś kotek
Wesołych Świąt wszystkim!
Te ostatnie zdjęcia Jun Ki są przepiękne. A to nowe sesje, prawda? Jeżeli on teraz tak wygląda, to drżyjcie narody, bo jest powalający kiedy lekko zeszczuplał. Oby tendencja do lipca co najmniej się utrzymała
Dalej nic nie oglądam, poza jednym odcinkiem Niemiłych Kobiet. Na razie trudno cokolwiek powiedzieć, jak to po pierwszym odcinku. Daję szansę i spróbuję dalej.
KMHM tłumaczy się - i ogląda przy okazji - tak dobrze, że robota szybko leci. Zapewne znajdziecie tam jakieś literówki, więc poprawcie je sobie proszę we własnym zakresie, bo ostatnio mam różnie z dostępem do sprzętu
Spotkanie przedświąteczne z Anaru i Ren było świetne Jadłyśmy pakory, i placuszki ziemniaczane obsmażane w cieście oraz daal, czyli soczewicę. I wypiłyśmy lassi. Mnie osobiście zachwyciły też widoki z centrum miasta (okolice Rynku, pijarów i Damy z łasiczką oraz plant koło Barbakanu). Całe rodziny i pojedynczy ludzie spacerujący z koszyczkami ze święconką, tradycyjnie krakowskie odwiedzanie grobów (Pańskich, w kościołach), masa cykających to wszystko turystów z zagranic, fiołki na Plantach, słońce... ślicznie było.
Biegnę do rodziców z wizytą - jeszcze raz wesołych świąt!
Agn - Nie 05 Kwi, 2015 13:53
Znaczy sie te fotki tuz nad zajaczkiem sa sprzed 2 czy 3 lat. Ale tamte z zaczeska no nowiusie, jeszcze cieple.
Spotkania i pysznego jedzonka okrutnie zazdraszczam.
Jade na ogolnorodzinny swiateczny obiad i w drodze polknelam drugi odcinek Sensory couple. Podtrzymuje zdanie - przyjemnie sie oglada, ale nie jest to arcydzielo czy pilna drama, bez ktorej wasze zycie bedzie niepelne. Ale do lajtowego ogladania spoko.
Misiek sympatyczny i w pelni miskowy, Shina tyle co kot naplakal, ale jest. Zjawil sie Sunbae i Misiek go od razu chcial aresztowac.
Admete - Nie 05 Kwi, 2015 15:54
Właśnie oglądam pierwszy odcinek Missing Noir M. Dobre, oj dobre. Zagadka, postacie, zdjęcia - na razie na plus. Dziwaczna zbrodnia i pokręcony zabójca. Spodobał mi się ten starszy policjant, choć młody geniusz prosto z FBI też może być
EDIT: ja to sobie zawsze muszę kogoś nietypowo ładnego znaleźć Oh Dae-Young czyli pan policjant grany przez nieznanego mi Park Hee-Soon.
http://asianwiki.com/Park_Hee-Soon
Podoba mi się postać i to jak aktor gra.
Agn - Nie 05 Kwi, 2015 18:50
MAMOOOOO!!! Teraz Admete robi mi pranie mozgu!
Musowo sprawdze.
Na razie polknelam 11tke KMHM. Kolo fortuny takie z tylka bylo, ale reszta to delicje. Se Gi gdzies zadekowal swojego ojca. Ciekawe, czy Do Hyun zgadnie gdzie. I czy ktos o tym wie? Bo to facet pod maszyna, wymaga opieki lekarskiej 24/7.
Se Gi byl cudny na przesluchaniach oppy Yo Na. I jak bosko podsumowal jego mozliwosci aktorskie!
Miodzio.
Admete - Nie 05 Kwi, 2015 19:31
Ja ci nic nie robię Nic a nic Obejrzałam Memories of Murder. Przygnębiający, ale dobrze zrobiony film. Ja się nie dziwię, że oni wtedy tego mordercy nie złapali.
Trzykrotka - Nie 05 Kwi, 2015 19:40
| Agn napisał/a: |
Se Gi byl cudny na przesluchaniach oppy Yo Na. I jak bosko podsumowal jego mozliwosci aktorskie! |
W ogóle Se Gi nadawałby się do całej tej rozrywkowej menażerii - i z Ki Joonem radzi sobie w cuglach i z kontrakt z Omegą przyniósł w zębach... Co prawda to ostatnie to na krzywy ryj, bo spija śmietankę po zasługach Do Hyuna, ale grunt to wiedzieć, co i kiedy sobie przypisać. No i porapuje trochę na korytarzu i wszystkie laski jego...
Koło fortuny jak dla mnie bomba - los wie, co robi, a na dodatek jakie dał Ri Ji pole do manipulacji! Dobra, uznam, że to nieważne, ale pokaż no i kochasiu, jak ty mnie teraz oczarujesz
Uwielbiam, że ten Se Gi twardy jak pięść, jest jak wosk w jej rączkach. Wosk, który trzeba odpowiednio podjarać, ale jednak...
Matko z córką, chciałam trochę "czegoś lekkiego" przy świętach, to się w JHM wkopałam. Moja obowiązkowość i sympatia do Hyun Bina mnie pokarała. Swoją drogą - ojca Seo Jina/Robina gra ten sam srogi przes, co ojca Ji Sunga w Secret - musi Hyn Bin i Ji Sung są braćmi Już mi takie myśli chodziły po głowie, żeby się nie zaziewać z nudów.
Jak SEo Jin w końcu dał zielone światło cyrkowi, to zaś jego ojciec go chce wyrzucać. Rewelacja na temat doktorka - w życiu nie widziałam tak mało sensacyjnej sensacji. Pocałunek - temperatura 0 stopni - zastygnięcie z przechyloną pod kątem 45% w bok głową, to nie to, czego Hun Bin dokonywał zanim wstąpił do marines. Tak kuriozalnej policji jak tu to jeszcze dramaland nie oglądał. I rozumiem, że doktor Kang od tygodnia siedzi tak sobie związana na krześle w tym samym fartuszku i spodniach? Ej doktorku, dajesz radę jeszcze wchodzić do tego pokoju?
Niedorzeczne i nudne.... Czemu ja jeszcze to ciągnę
Najgorsze, jak się to ogląda po KMHM, gdzie podobne tematy egzekwowane sa z zupełnie innym zacięciem. Robin z Seo Jin jak sobie rozmawiają via komputer, a jak Se Gi z Do Hyunem przez lustro - to wystarczy wziąć pod lupę.
Echchcch...
Sensory Couple na pewno zmacam dla sunbae, choć boję się, że to będzie jego trzecia z rzędu taka sama rola. Próbowałam dziś napocząć Falling for Innocence, ale na tym sprzęcie tego nie odtworzę.
|
|
|