Seriale - Witamy w dramalandzie! - odcinek 6
Trzykrotka - Pon 20 Lip, 2015 15:21
| Agn napisał/a: | Bardzo ładny. Gwi wygląda, jakby miał załamkę typu: "Ja mam to powiedzieć na głos?!" |
Mnie wygląda, jakby się po wampirzemu zasłaniał przed słońcem Piękny avatar ci wyszedł, Admete
Agn - Pon 20 Lip, 2015 16:03
Swoją szosą ty też ładnie ślepiami świecisz.
A i BeeMeRek się przyodziała nieco inaczej.
PS Zapominam ciągle spytać - Trzykrotko, rozpoznajesz, kto gra Nabzdyczonego Króla?
Agn - Pon 20 Lip, 2015 16:34
Głupotka na dziś.
http://www.dramafever.com...-action-dramas/
Jest LMH (i można porównać loki z oryginałem - nie było wyjścia, musiał je mieć), jest Siwon. I to jakie ładne zdjęcie Siwona.
Admete - Pon 20 Lip, 2015 16:47
4 odcinek tez mi się podobał. Piękne mają lokacje, scenografię, kostiumy i Junki gra dużo oczami. Jak opatrywał stopę księgareczki, to sobie trzy razy przewinęłam Brakuje mi tylko walk na miecze. To jest drama wybitnie reklamująca czytanie. Taki Gwi nic innego nie robi - czyta albo wysysa
A Junki bardzo pasuje do roli:
BeeMeR - Pon 20 Lip, 2015 17:37
| Agn napisał/a: | Trzykrotko, rozpoznajesz, kto gra Nabzdyczonego Króla? | Ja poznaję Tyle, że ja mam na myśli BV
Natomiast z LYB za choinkę nie rozpoznałabym Choco z Nice Guya - bardzo się wyrobiła aktorsko - no i tu ma sporo do grania a tam do wyglądania
Scholar MV (odc 1-4)
https://www.youtube.com/watch?v=mqUIUouYIWw
Admete - Pon 20 Lip, 2015 17:57
Miny robi zabawne LYB
Trzykrotka - Pon 20 Lip, 2015 18:45
| Agn napisał/a: |
PS Zapominam ciągle spytać - Trzykrotko, rozpoznajesz, kto gra Nabzdyczonego Króla? |
A jakze Marnotrawny tatus i mąż z Niemiłych kobiet. Bardzo lubie tego aktora.
Yoo Bi w Nice Guy to glównie wygladala, acz byli z Wachlarzem ladnym rodzenstwem. W Pinokiu byla po prostu cudna - jako wprawna stalkerka gwiazd swietnie sobie radzila w reporterskim fachu. I sparowana byla zawodowo z Brzydactwem, w opozycji do PSH sparowanej z Plaga Co nie przeszkadzalo dziewczynom isc razem na soju i uzalac sie na facetow...
Jeszcze jedno skojarzenie rol Yoo Bi: w Krawcu grala te okropna Konkubine Pasikonika. A w GFB byli z Pasikonikiem rodzenstwem.
Opatrywanie stopy bylo sliczne, zwlaszcza kiedy na koniec Junki ujal te jej stope dlonia i chwile tak potrzymal Ratownictwo joseonskie, chyba napisze o nim poemat
Trzykrotka - Pon 20 Lip, 2015 18:53
Ach, Siwon ze Skipbeata! Zdradze wam tajemnice: on w Skipbeacie wygladal jak milion dolarow w zlotych sztabkach
BeeMeR - Pon 20 Lip, 2015 21:16
| Trzykrotka napisał/a: | Ach, Siwon ze Skipbeata! Zdradze wam tajemnice: on w Skipbeacie wygladal jak milion dolarow w zlotych sztabkach | A te miliony jeszcze przede mną
Zamierzam zrobić sobie Siwonowy maraton, tylko ciągle odsuwa się nas plan dalszy
W myśl zasady idę tam gdzie lubię oglądam to, na co mam ochotę powolutku ale systematyczne oglądam Maskę - skończyłam odc. 6
Drama mi się podoba a wręcz zachwycona jestem motywem "ogrzeję twoje nagie ciało swoim nagim ciałem cobyś nie dostała hipotermii"
A jak jej wiarygodnie potem tłumaczył, że tylko przez wzgląd na pitu pitu musiał rozebrać ją do rosołu I jak to go zupełnie absolutnie nie rusza - a podglądał ją wcześniej zapewne przez przypadek
Agn, następnym razem jak zmokniesz w czasie burzy to pamiętaj, że najlepszym lekarstwem jest okład z męskiej piersi chaebolskiego kontraktowego męża Skoro działa na przemoknięcie po wpadnięciu do rzeki to i na opady deszczu zapewne również
Kocham szwagra - no dobra, aktor miał spore fory z powodu pewnego wampira, ale on jest tak cudownie zuy że ach i och
Mefisto jak się patrzy - nie chodzi o fizyczność ale knowania, spojrzenia z ukosa - zachwyconam bezwzględnie
A jak powiedział "kiedy pracowałem jako prokurator..." to dostałam głupawki zapomniał dodać ze wampirzy
Szwagierka ma interesująca kolekcję kolczyków. Też jest nieźle rąbnięta.
Główny mi się z twarzy nie podoba, tj. nawet chwilami uznaję, że jest po koreańsku przystojny
No ale gra dobrze - bardzo intensywnie
Ciapowa ładnie wygląda - przynajmniej w wersji pewnej siebie - ale grać dalej nie umie ten wzrok zranionej łani to już mi bokiem wychodzi. Wolałabym tu inna aktorkę, ale nawet ona dramy nie psuje. Za to stanik ma dobrze dobrany
Cherry blossom - jakie ładne i nietypowe użycie Nie dosłownie romantyczne ale tylko poniekąd, z dala.
Piękny walczyk, niesienie do łóżka śpiącej małżonki i ogólnie dialogi małżonków są świetnie napisane, zwłaszcza jego - bardzo ładnie się rozwija ich wątek Wątek szwagier-szantażysta a szantażowana Ciapowa rozwija się też doskonale Na koniec dość nietypowa forma prysznica męskiego
Zachwyconam
Trzykrotka - Pon 20 Lip, 2015 21:20
Ja dzis powolutku idac skonczylam Ex Girlfriends Club. Zrobi mi sie wreszcie miejsce na Maske.
BeeMeR - Pon 20 Lip, 2015 21:28
Z przyjemnością pokomentuję razem, jeśli Maska ci się spodoba
Ja dziś zaczęłam Twenty - tj., próbowałam, bo film mnie znudził w pierwsze 5 min, przeskakałam więc tylko i fruuu.
Absolutnie nie był dla mnie.
Grr, nie mogę dojść do ładu z wampirem-prokuratorem nr 2x4 - jedna wersja ma rozjechany dźwięk, idzie ze 4 szybciej niż powinien potem znika, a druga mija się z napisami - zarówno polskimi jak i ang, Otoke?
zooshe - Pon 20 Lip, 2015 22:23
| BeeMeR napisał/a: |
zachwycona jestem motywem "ogrzeję twoje nagie ciało swoim nagim ciałem cobyś nie dostała hipotermii"
A jak jej wiarygodnie potem tłumaczył, że tylko przez wzgląd na pitu pitu musiał rozebrać ją do rosołu I jak to go zupełnie absolutnie nie rusza - a podglądał ją wcześniej zapewne przez przypadek |
No co on tylko niósł pomoc.
A jak powiedział "kiedy pracowałem jako prokurator..." to dostałam głupawki zapomniał dodać ze wampirzy |
O tym samym pomyślałam.
Szwagierka ma interesująca kolekcję kolczyków. Też jest nieźle rąbnięta. |
Tam nie ma nikogo normalnego. No może z wyjątkiem sekretarza i tej pokojówki, z którą flirtuje.
Ubawiłam się jak Min Woo kazał mu powtórzyć dokładnie wiadomość od niego dla żony, że jej "NIE KOCHA", a sekretarz oczywiście przekręcił i powiedział że kocha. Takich sekretarzy to ze świeca szukać.
W ramach akcji porządkowych na dysku, zaczęłam Bride of the Century, która od jakiegoś dobrego roku już się kurzyła. Główną rolę gra tam Lee Hong Gi, ale choćby nie wiem jak się starał grając zimnego i zadufanego w sobie cheabola i tak zawsze przed oczami stoi mi złotowłosy i roześmiany Jeremy z YAB.
Agn - Pon 20 Lip, 2015 23:13
| Admete napisał/a: | | 4 odcinek tez mi się podobał. Piękne mają lokacje, scenografię, kostiumy i Junki gra dużo oczami. |
Mmmm owszem. Zaiste, drama jest ślicznie kręcona. Dziś sobie robię powtórkę czwóreczki. Z napisami Trzykrotkowymi.
| Trzykrotka napisał/a: | | Marnotrawny tatus i mąż z Niemiłych kobiet. Bardzo lubie tego aktora. |
Zaiste, to on. Ja go kojarzę tylko z tych dwóch ról. Jak widzę, jak otwiera usta, to od razu przypomina mi się, jak kluski wciągał. Chyba za nim nie przepadam.
| Cytat: | Opatrywanie stopy bylo sliczne, zwlaszcza kiedy na koniec Junki ujal te jej stope dlonia i chwile tak potrzymal Ratownictwo joseonskie, chyba napisze o nim poemat
|
Czekamy na efekty natchnienia!!! Zaiste, ratownictwo joseońskie ma się czym chwalić.
| Trzykrotka napisał/a: | | Zdradze wam tajemnice: on w Skipbeacie wygladal jak milion dolarow w zlotych sztabkach |
Patrząc na tamtą fotkę - wierzę ci. Z drugiej strony - czy Siwon kiedykolwiek nie wygląda jak milion dolców w złotych sztabkach? No sama powiedz...
| BeeMeR napisał/a: | | Agn, następnym razem jak zmokniesz w czasie burzy to pamiętaj, że najlepszym lekarstwem jest okład z męskiej piersi chaebolskiego kontraktowego męża |
Wolałabym z joseońskiego wampira.
| BeeMeR napisał/a: | | Szwagierka ma interesująca kolekcję kolczyków. Też jest nieźle rąbnięta. |
To ta w różowym? Ona jest mi jakoś znana. O, wiem! Czy jej nie było w Koszmicie?
| BeeMeR napisał/a: | | Na koniec dość nietypowa forma prysznica męskiego |
Łe?! Co to za oszukaństwo???
| Trzykrotka napisał/a: | | Ja dzis powolutku idac skonczylam Ex Girlfriends Club |
To z Psem Na Baby? I co? Opowiadaj!
BeeMeR - Pon 20 Lip, 2015 23:24
| Agn napisał/a: | Wolałabym z joseońskiego wampira. | Też się nadaje do ratownictwa - może nawet doskonalej, bo i w kipieli wodnej i na lądzie - zaliczone
Agn - Pon 20 Lip, 2015 23:27
Właśnie, właśnie. Wampirowi sprawdziłyśmy kwalifikacje na medycznego ratownika. A chebol? Nawet prysznica wziąć nie umie jak należy, jak widać na obrazku.
Aragonte - Pon 20 Lip, 2015 23:34
| BeeMeR napisał/a: | | Agn napisał/a: | Wolałabym z joseońskiego wampira. | Też się nadaje do ratownictwa - może nawet doskonalej, bo i w kipieli wodnej i na lądzie - zaliczone |
Właśnie, testy odbył już w Scholarze, to teraz mógłby nas trochę poratować
Zamierzałam obejrzeć sobie czwarty odcinek z świeżutkimi napisami ( ), ale padam na nos Chyba jutro spróbuję znaleźć na to czas.
Agn - Pon 20 Lip, 2015 23:45
| Aragonte napisał/a: | | testy odbył już w Scholarze, to teraz mógłby nas trochę poratować |
Odświeżam czwóreczkę i zdecydowanie potrzebuję ratunku.
(Coś się drze za oknem - jakby nietoperz. Bardzo w klimacie.)
Anaru - Pon 20 Lip, 2015 23:59
| Agn napisał/a: | | BeeMeR napisał/a: | | Agn, następnym razem jak zmokniesz w czasie burzy to pamiętaj, że najlepszym lekarstwem jest okład z męskiej piersi chaebolskiego kontraktowego męża |
Wolałabym z joseońskiego wampira. |
Nie wiem jak tam joseońskie, ale generalnie wampiry chyba nie rozgrzewają zimną klatą , już prędzej spojrzeniem rozgrzeje.
| Agn napisał/a: | | (Coś się drze za oknem - jakby nietoperz. Bardzo w klimacie.) |
Zastanawiam się jak się drą nietoperze , bardziej kojarzyło mi się piskanie
Ale rozejrzyj się, może to lata ewentualny przyszły okład z joseońskiej klaty
Zaraz sie chyba walnę do wyrka i ile mi się uda obejrzeć 4 odcinka to tyle obejrzę zanim padnę, na razie jestem na początku. . Wielkie wielkie dzięki za napisy
Agn - Wto 21 Lip, 2015 00:03
| Anaru napisał/a: | | Nie wiem jak tam joseońskie, ale generalnie wampiry chyba nie rozgrzewają zimną klatą , już prędzej spojrzeniem rozgrzeje. |
Yang Sun nie zaobserwowała, by nasz uczony był jakiś szczególnie zimny, a trochę szans na pomacanie to ręki, to szyi miała. Farciara!
| Anaru napisał/a: | | Zastanawiam się jak się drą nietoperze , bardziej kojarzyło mi się piskanie |
No to jest właśnie takie piskanie bardziej. Ale mogę się mylić, równie dobrze może to być jakiś ptak.
Agn - Wto 21 Lip, 2015 00:21
Wszystkim życzę przyjemnych snów. Żeby się owo życzenie spełniło, podrzucam materiały kuszące. Że tak powiem - the best of the best...
Anaru - Wto 21 Lip, 2015 00:26
| Agn napisał/a: | | No to jest właśnie takie piskanie bardziej. Ale mogę się mylić, równie dobrze może to być jakiś ptak. |
Może być nietoperz, one tu latają
Bardzo zacne te materiały kuszące
Trzykrotka - Wto 21 Lip, 2015 00:34
Jak się drze o tej porze, to na pewno kot, pijak albo nietoperz Nocki posrebrzane gonią między domami, faktycznie bardzo w klimacie
| Agn napisał/a: |
| Trzykrotka napisał/a: | | Ja dzis powolutku idac skonczylam Ex Girlfriends Club |
To z Psem Na Baby? I co? Opowiadaj! |
Słów kilka o dramie Ex Girlfriends Club. Najlepiej charakteryzuje ją fakt, że z racji na nikłe zainteresowanie widzów, skrócono emisję z 16 do 12 odcinków. Mając Psa Na Baby Recz w tym, że wcale nie jest to zła drama. Nie ma w niej jednak niczego, dla czego chciałoby się oglądać i oglądać i potem miło wspominać. Nie ma niczego, czego nie byłoby wcześniej, a zalążki planów na brakujące 4 odcinki były nie zachęcające.
Jak już pisałam kiedyś, drama jest o pewnej bardzo zdolnej i mającej już na koncie sukcesy producentce filmowej, która dla ratowania finansów studia, w którym pracuje, postanawia wyprodukować film na podstawie popularnego webtonu, korzystając z zakupionych już kiedyś praw do ekranizacji. Webton opowiada o pewnym mężczyźnie i jego trzech byłych dziewczynach, występujących pod postaciami kobiet z głowami zwierząt - bardzo ładnie zresztą narysowanych. Autorem webtonu okazuje się dawny chłopak naszej producentki. Panie będące pierwowzorami postaci zjawiają się w studiu filmowym na pierwszą wzmiankę o planach filmowych.
Pozornie milusia i ułożona Kotka, pierwsza miłość Myeong Soo, webtonisty, potrafi znienacka zaatakować i dotkliwie podrapać
Nie ma ona szczególnej ochoty, żeby szczegóły jej życia wywlekano na ekran.
Władcza, groźna i ostra jak papryczka Lwica
piastuje wysokie stanowisko w firmie, która zajmie się produkcją filmu. Także i ona, szykująca się do prominentnego slubu z szefem - czebolem, czuje się zagrożona
Ociekająca seksem, pozornie bezwstydna, ale tak naprawdę najmilsza z nich Lisica
jest aktorką. Chętnie załapałaby się na rolę w filmie.
Każda z pań ma jeszcze sporo uczuciowych więzów z webtonistą. Zwłaszcza rozwiedziona świeżo Kotka bardzo chętnie wróciłaby na dawne podwórko. Jednak zamiast ze sobą walczyć, panie zawierają coś w rodzaju paktu o nieagresji i łączą siły, aby pomóc ich byłemu.
Przy czym ich zbiorowe działania mogą przyprawić o ból głowy. Ta trójka jest źródłem dramowego komizmu.
Drama jest romansem między Myeong Soo, webtonistą

a jego Producentką, Soo Jin.

Tym Trzecim jest znany reżyser zwerbowany do pracy przy filmie, wychowany w USA dziwak, zwany Jo Jerk, którego do Soo Jin przyciąga jej czystość i kobiece ciepło

Cztery pierwsze, chaotyczne odcinki, przecierpiałam w nadziei, że się rozkręci. Fakt, potem się rozkręciło na tyle, że obejrzałam bez przykrości do końca, ale ognia w tym nie było.
Podobała mi się pani grająca Soo Jin (BeeMer będzie ja kojarzyć z Emergency Couple, oraz Frozen Flower). I ona i on byli sympatyczni, pełni dobrych chęci i w ogóle - tylko, że to jakoś nie grało. Jakby pozlepiano różne fajne elementy, które nie dawały spójnej całości. Pies Na Baby przemiły i ujmujący w scenach komediowych, w ogóle nie sprawdza się w romansie. Dziewczyna miała ładny, niski głos, ale zrobili z niej taki niedoczesany, niedoubierany projekt na kobietę, że żal było patrzeć. Czemu panna miła i ciepła ma zaraz być rozczochrana i ubrana w workowate spodnie? Reżyser - dziwak mi się podobał, ale grał ciągle jeden typ scen i po początkowej sympatii, szybko mi się opatrzył.
W gruncie rzeczy była to jak najtradycyjniejsza rom-kom bez wielkiego pomysłu na rozwinięcie czy oryginalność tematu. Można obejrzeć. Ja obejrzałam. Na dramabeans drama dostała wiele pochwał. Ale lepiej chyba ten czas zaoszczędzić na coś lepszego.
| Agn napisał/a: | Że tak powiem - the best of the best...
|
To rozwiązywanie własnego troczka - ratunku
BeeMeR - Wto 21 Lip, 2015 07:49
| Agn napisał/a: | A chebol? Nawet prysznica wziąć nie umie jak należy, jak widać na obrazku. | Ależ to Zły się kąpał w ubraniu, a on częściej grozi, że zabije niż ratuje, acz tez mu się zdarzyło - dla własnych korzyści Jak dla mnie nie musi się rozbierać, wygląda bardzo zgrabnie w koszulach i garniturach
Główny kąpał się nienagannie I częściowo w towarzystwie
Kojarzę pannę z ER i FF i niespecjalnie lubię
Admete - Wto 21 Lip, 2015 07:52
A ja obejrzałam pierwszy odcinek Assembly i będę oglądać. Dużo gadania politycznego, ale dam radę, bo postacie też ciekawe. A główny bohater to działacz związkowy i spawacz w stoczni ( prawie jak Lech Wałęsa ), który za sprawą przypadku i politycznych machinacji zostaje członkiem parlamentu. Jego pomocą polityczną ma być jedna kobietka, która sama chciała kandydować na jego stanowisko. Oprócz polityki myślę, że będą stare i nowe przyjaźnie, rozwiedziona żona i córka w tle, ambicje tej kobiety, trochę wrogów tez się znajdzie. Drama pewnie tylko dla mnie i ewentualnie dla Agn
Może znajdziecie jakies poglądowe filmiki z Mask? Serialu nie obejrzę, ale filmiki mogę
BeeMeR - Wto 21 Lip, 2015 08:21
Filmiki to ja będę przeglądać jak skończę serial, bo już mam i tak dużo zaspoilerowane
Ale niech poglądowo będzie choć ten - Złego w nim niestety nie ma :
https://www.youtube.com/watch?v=ctZ0GhCQYY4
|
|
|