Seriale - Witamy w dramalandzie! - odcinek 6
Anaru - Czw 16 Lip, 2015 10:32
| Agn napisał/a: | | ...............muszę zrobić kimchi. |
Wpadło mi przelotem w oczy...
Jupiiii!!!!
Na razie od czasu do czasu kupuję w Korean Chicken (i chwała im ), ale to tak ilościowo tylko pomlaskać nad takim małym pojemniczkiem (wielkość małej sałatki)
Zanim was poczytam (na razie zerknęłam na wasze reakcje na Scholara, ale się wczytam dokładniej jak obejrzę ) chciałam tylko powiedzieć, że skończyłam Strzelca (wreszcie ) i obejrzałam pół 1 odcinka Scholara . I bardzo, bardzo mi się podoba, choć na razie się nieco gubię w treści (i w imionach, którymi żonglujecie ). W każdym razie miałam w nocy poważny dylemat czy iść spać o 1:20 czy dokończyć drugie pół odcinka i niestety wybrałam to pierwsze. Będę kończyć dzisiaj i już z niecierpliwością czekam na napisy do 2 i 3 (napisy nr 1 świetne ), który podebrałam niecnie wykorzystując zasoby Agn
Na razie wszystko mi się podoba - i Junki i ten lubieżny książę i ten megapiękny i zły wampir w cudnej jaskini i walki i wampirskie latanie w bambusowym lesie i dziewczyna też śliczna.
BeeMeR - Czw 16 Lip, 2015 11:56
Ja HSKOS też nie obejrzę, acz nawet nie tylko dlatego, że 12 lat różnicy mnie tez przerasta, a chłopak po szkole to może dobry materiał na chłopaka ale nie na męża - zawiesić niewiarę umiem (przynajmniej czasami ), niejeden noona romans już za mną, po prostu nie mam tego w must see, ani nawet "może kiedyś" - za dużo innych dram mnie kusi. Niemniej nie wątpię, że drama się podobała i mogła być przesympatyczna .
| Trzykrotka napisał/a: | :lol: Na dramabeans wklejają odnośny obrazek i też zastanawiają się: czy to na pewno o pompowanie powietrza chodziło? | A wątpisz? Ja tam widzę wyłącznie niesienie pomocy
Napisy do 3 się pojawiły, szkoda że nie o 6 rano jak dzieci spały a ja nie - ale pocieszałam się z innym wampirem (klin klinem, prawdaż ), tym razem prokurator i ekipa miała 3 dni na rozwikłanie podwójnego morderstwa sprzed 15 lat bo inaczej kara śmierci groziła niewinnie skazanemu. Wampir ma kiepską fryzurę niestety ale drama mi się dalej podoba
Wampir:
Zły w Masce - charakteryzacja podoba mi się o wiele bardziej -a postać jak cudnie Zua
Aniu, gratuluję zakończenie Strzelca (może ze dwa zdania więcej o wrażeniach? ) i zaczęcie Scholara Napisy 2 za momencik.
BeeMeR - Czw 16 Lip, 2015 12:04
scholar odc 2.
Trzykrotka - Czw 16 Lip, 2015 13:42
Ja tam nikogo do oglądania nie namawiam Będziemy się dalej z zooshe cieszyć dramą we dwie. Podobnie zresztą jak Discovery of Romance - czy ja pisałam, że to widziałam i że była to świetna rzecz? Też z jej rekomendacji
Napisy do trójki Scholara już mam i wieczorem ruszę do roboty transatorskiej
Wielkie dzięki za numerek 2
Agn - Czw 16 Lip, 2015 15:14
| Trzykrotka napisał/a: | Yesss! Zasysam napisy jak już będą, robię powtórkę z 1 żeby wejść w kanon i jedziemyyyy! |
Och, będzie ładnie. Trzykrocia tłumaczy. Awwww!!!
| BeeMeR napisał/a: | Ha, tak czułam, że jak wpadną do wody to się będą dzielić oddechem |
No ba. Jak widać nasz uczony nie z tych wstydliwych i co i rusz blisko panny działa, khem.
Jak będę duża chcę być Yoo Bi, która gra w Scholarze!
| Aragonte napisał/a: | No no, ładne było to dzielenie się oddechem - i pod wodą, i na brzegu |
Och, na brzegu też? To będę miała jakąś niespodziankę.
| Trzykrotka napisał/a: | | Oby tylko twórcy utrzymali ten poziom ratownictwa podwodnego i naziemnego w Joseonie ery wampirzej |
Czy kiedyś już wspominałam, może tak nieśmiało, ale jednak, że kocham twoje komentarze?
Ratownictwo podwodne i naziemne w Joseonie ery wampirzej. *rechocze z ukontentowaniem*
Swoją szosą - jakaś ty piękna!
| Admete napisał/a: | Fantastyka a mydlenie oczu to dwie różne sprawy |
O ile pamiętam twoja wypowiedź odnośnie nie szukania w serialach prawdy, tylko rozrywki, nie odnosiła się wcale do fantastyki. Nie czepiam się. Wiadomo, że i tak każda łyka to, co jej się akurat podoba.
| Admete napisał/a: | | Assembly się zaczął wczoraj. Tam gra nasz znajomy z Punch. Na pewno spróbuję. |
Który? Który???
| Trzykrotka napisał/a: | :rumieniec: Na dramabeans wklejają odnośny obrazek i też zastanawiają się: czy to na pewno o pompowanie powietrza chodziło? |
Oczywiście, że tak. Jak możesz wątpić w czyste intencje naszego uczonego.
Ło matko, to tak wygląda?! *idzie się podtopić w koreańskich stawach*
| Anaru napisał/a: | chciałam tylko powiedzieć, że skończyłam Strzelca (wreszcie ) |
Ooooo, super!!! No i jak? I jak? I jak???
Cieszy mnie też ogromnie, że zaczęłaś z nami Scholara. Jest szansa, że dasz radę za nami nadążyć, bo to tylko 2 odcinki w tygodniu.
| Anaru napisał/a: | który podebrałam niecnie wykorzystując zasoby Agn |
Służę.
| Anaru napisał/a: | Na razie wszystko mi się podoba - i Junki i ten lubieżny książę i ten megapiękny i zły wampir w cudnej jaskini i walki i wampirskie latanie w bambusowym lesie i dziewczyna też śliczna. |
Ha! Nasza ci jest!
| Trzykrotka napisał/a: | | Napisy do trójki Scholara już mam i wieczorem ruszę do roboty transatorskiej |
Squeeeee!!! Czwóreczkę też bym ci chętnie powierzyła, jeśli będziesz miała czas. Bo ja do tłumaczenia mogłabym zasiąść albo w niedzielę w nocy (zapomnij), a najpewniej dopiero w poniedziałek wieczorem.
BeeMeR - Czw 16 Lip, 2015 15:19
Ja też przecież do dram, które mnie cieszą nie namawiam, tylko sobie oglądam i spamuję na ich temat radośnie
Początek Scholara 3 obejrzałam - jaki cudnościowy graficzny ten wodospad
Ratownictwo joseońskie dalej mi się podoba i pewnie nie przestanie
A jaki Junki cudny Nawet mi się powiedziało "mokry Junki raz" jak niegdyś Szaruczek w w 12ka4 bodajże
No i już nie wspomnę że scena polizania krwi przez Gwi i tropienia jej drobinek to niemal żywcem z mojego prokuratora wzięta
Agn - Czw 16 Lip, 2015 15:21
| BeeMeR napisał/a: | | tylko sobie oglądam i spamuję na ich temat radośnie |
Chwała ci! Uwielbiam twoje spamy i opisy.
| BeeMeR napisał/a: | | A jaki Junki cudny Nawet mi się powiedziało "mokry Junki raz" |
No no, ten Junki to potrafi ruszyć ajummę, prawda?
BeeMeR - Czw 16 Lip, 2015 15:24
| Agn napisał/a: | Jak widać nasz uczony nie z tych wstydliwych i co i rusz blisko panny działa, khem. | Acz chwilkę się zawahał nim rozwiązał pannie troczki
Też kocham wasze komentarze i obie jesteście piękne że ach
Topić to się należy pod wodospadem, ale tylko jak cię wampirzy wybranek w ramionach trzyma
Trzykrotka - Czw 16 Lip, 2015 16:21
| BeeMeR napisał/a: | Topić to się należy pod wodospadem, ale tylko jak cię wampirzy wybranek w ramionach trzyma |
Słuszna uwaga. A jeszcze dobrze, żeby w pobliżu czaił się ten drugi, megapiękny bo to jakoś bardzo pobudza ratownika do działania.
| BeeMeR napisał/a: |
Też kocham wasze komentarze i obie jesteście piękne że ach |
Jak materiał jest, to i komentarze same leca spod klawiszy.
A sukienek co się wczoraj naprzycinałam, naprzebierałam się!
Acz uprzedzam, że chyba sobie i Gwi wdzieję na jakąś okazję, bo malowniczy jest przeokrutnie.
BTW: parsknęłam wczoraj śmiechem, kiedy Gwi zapierniczał po lesie w przyspieszonym tempie, bo wyglądał jak te rozpędzone koty z kreskówek, pod którymi powietrze się tak śmiesznie kręci. Ktoś chyba nie sprawdził efektu na ekranie, bo wypadło komicznie, a nie strasznie.
BeeMeR - Czw 16 Lip, 2015 16:40
| Trzykrotka napisał/a: | A jeszcze dobrze, żeby w pobliżu czaił się ten drugi, megapiękny bo to jakoś bardzo pobudza ratownika do działania. | Krew go też pobudza - powiedzmy, że do działania
| Trzykrotka napisał/a: | | A sukienek co się wczoraj naprzycinałam, naprzebierałam się! | Sukienki proszę okazać, bo jakże to tak na słowo wierzyć bez okazania dóbr
| Trzykrotka napisał/a: | | parsknęłam wczoraj śmiechem, kiedy Gwi zapierniczał po lesie w przyspieszonym tempie, bo wyglądał jak te rozpędzone koty z kreskówek, pod którymi powietrze się tak śmiesznie kręci. Ktoś chyba nie sprawdził efektu na ekranie, bo wypadło komicznie, a nie strasznie. | No bo to w ogóle chwilami jest kicz gigant - ta jaskinia z trofeowym księciem wtopionym w pień drzewa, komputerowy wodospad, Junki jak się rozmywał w pędzie na mgliście to nie lepiej to wyglądało ale mnie to zupełnie nie przeszkadza oglądać z najwyższym bananem A jak się Junki martwi to cudny że ach i och Gwi te jest megapiękny, przywdziewaj go śmiało
Aragonte - Czw 16 Lip, 2015 16:53
| BeeMeR napisał/a: | No bo to w ogóle chwilami jest kicz gigant - ta jaskinia z trofeowym księciem wtopionym w pień drzewa, komputerowy wodospad, Junki jak się rozmywał w pędzie na mgliście to nie lepiej to wyglądało ale mnie to zupełnie nie przeszkadza oglądać z najwyższym bananem |
Właściwie to nie tylko chwilami, IMHO, tylko często jest to kiczowate ale nie przeszkadza mi się to świetnie bawić oglądaniem
Agn - Czw 16 Lip, 2015 17:27
| Cytat: | Acz chwilkę się zawahał nim rozwiązał pannie troczki |
To uczony. Zapewne pomyślał, że panna się zawstydzi.
| BeeMeR napisał/a: | Topić to się należy pod wodospadem, ale tylko jak cię wampirzy wybranek w ramionach trzyma |
*hamuje tuż nad brzegiem stawu* Myślisz?
| BeeMeR napisał/a: | obie jesteście piękne że ach |
*spuszcza skromnie oczka i przygładza piórka* Tobie też urody nie brakuje, kochana.
| Trzykrotka napisał/a: | | Acz uprzedzam, że chyba sobie i Gwi wdzieję na jakąś okazję, bo malowniczy jest przeokrutnie. |
Dobrze, czuję się uprzedzona, ale jeśli mniemasz, że strach zasiejesz w naszych sercach...
| Trzykrotka napisał/a: | | BTW: parsknęłam wczoraj śmiechem, kiedy Gwi zapierniczał po lesie w przyspieszonym tempie, bo wyglądał jak te rozpędzone koty z kreskówek, pod którymi powietrze się tak śmiesznie kręci. Ktoś chyba nie sprawdził efektu na ekranie, bo wypadło komicznie, a nie strasznie. |
Będę musiała się przekonać naocznie, bo nie kojarzę.
| BeeMeR napisał/a: | Sukienki proszę okazać, bo jakże to tak na słowo wierzyć bez okazania dóbr |
O, o! Dobrze gada! Polać jej! Podpisuję się pod żądaniem okazania kieckowego.
Przyznam się szczerze, że dla mnie ta drama to nie jest kicz. Jakoś tak nie czuję tego kiczu, po prostu mam historię o wampirach, która mnie niezmiernie raduje. Kicz dla mnie wyczuwalny musiałby być mocniejszy, jakieś kucyponki, różowe falbanki i inne takie.
Admete - Czw 16 Lip, 2015 19:15
| Agn napisał/a: | Który? Który??? |
Pan prokurator, ale widzę, że tylko gościnnie w odcinku pierwszym. Szkoda, ale dobre i to.
Jasne, ze każdy wybiera, co mu pasuje, a ja często oglądam coś innego niż reszta albo oglądam coś z jedną tylko osobą. Każda z nas to robi Obejrzałam sama Missing Noir , Mandate to heaven, Border i pewnie jeszcze inne. Teraz oglądam My beautiful bride i Hidden identity. Mam w planach Hometown legends, tylko Chuno muszę skończyć. Przy noona romance nie umiem zawiesić niewiary, cały czas mi to przeszkadza i tyle. Tak sobie myślę, ze poczekam na polskie napisy do Scholara, lepiej i przyjemniej się będzie oglądało. Dzięki za waszą ciężką pracę
Agn - Czw 16 Lip, 2015 19:23
| Admete napisał/a: | | Pan prokurator, ale widzę, że tylko gościnnie w odcinku pierwszym. Szkoda, ale dobre i to. |
Ten, z którym główny bohater makaron tak często wcinał? To świetna wiadomość. Aktor zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie, nigdy go wcześniej w niczym nie widziałam.
| Admete napisał/a: | Tak sobie myślę, ze poczekam na polskie napisy do Scholara, lepiej i przyjemniej się będzie oglądało. Dzięki za waszą ciężką pracę |
Chlip, nie będziesz oglądać z nami? Bo my tu pewnie się zepniemy, by tłumaczyć w miarę szybko, więc raz-dwa byś pewnie miała napisy do nowych odcinków.
BeeMeR - Czw 16 Lip, 2015 19:26
| Cytat: | To uczony. Zapewne pomyślał, że panna się zawstydzi. | Panna była nieprzytomna Nie stawiała oporu zatem
Ale też on tylko ramię odsłonił przecież
Każdy ma widać inne pojęcie kiczu - i poziom tolerancji. Ja wcale nie mówię że drama jest kiczowata, tylko operuje między innymi takimiż elementami. Dla mnie to element zabawy - najważniejsze jest to, że jest świetnie zagrana póki co. No i malownicza jest bardzo
| Agn napisał/a: | | Chlip, nie będziesz oglądać z nami? | Może będzie oglądać z Anią Bo Ania raczej też na polski sos poczeka chyba
Agn - Czw 16 Lip, 2015 19:29
| Cytat: | Panna była nieprzytomna Nie stawiała oporu zatem |
To jeszcze nic nie znaczy! Wielki Konfucjusz patrzy!
| BeeMeR napisał/a: | Ale też on tylko ramię odsłonił przecież |
Nie wiem, jeszcze nie widziałam odcinka. Dziś wieczorem urządzę sobie scholaryczną ucztę.
BeeMeR - Czw 16 Lip, 2015 19:36
| Cytat: | Nie wiem, jeszcze nie widziałam odcinka. Dziś wieczorem urządzę sobie scholaryczną ucztę. | Czy porządny konfucjański wampir mógłby sobie pozwolić na więcej?
Jak się panna sama rozdziewa w jego alkowie (ciekawe co tam robił kobiecy hanbokl, hmmm... ) to popatrzy, ale sam nieprzytomnej nie rozdzieje
Ja też wieczorem nastawiam się na seans - widziałam tylko pierwsze kilka minut - do w/w rozdziania.
Admete - Czw 16 Lip, 2015 19:41
Agn będę oglądać na bieżąco, ale z waszymi napisami :) To znaczy nie od razu na drugi dzień, poczekam chwileczkę, żeby mieć komfort oglądania z dobrymi napisami w ojczystym języku. Widzę, że bardzo sprawnie wam idzie tłumaczenie.
Agn - Czw 16 Lip, 2015 19:45
| BeeMeR napisał/a: | Czy porządny konfucjański wampir mógłby sobie pozwolić na więcej? |
Ten porządny konfucjański wampiór robi rzeczy, których nie robił przez kilka dram, z których go znamy. Znaczy się robił, ale nie w takim natężeniu, więc już o wszystko jestem skłonna go podejrzewać.
No ale Konfucjusz podgląda, wiadomo...
| BeeMeR napisał/a: | Jak się panna sama rozdziewa w jego alkowie (ciekawe co tam robił kobiecy hanbokl, hmmm... ) to popatrzy, ale sam nieprzytomnej nie rozdzieje |
To nie jego alkowa była, tylko jeden z pokojów w gibangu i jako taki ma prawo zawierać strój kobiecy w szafce.
| BeeMeR napisał/a: | | widziałam tylko pierwsze kilka minut - do w/w rozdziania. |
Odcinek się tak dobrze zaczyna, co to będzie dalej?
| Admete napisał/a: | Agn będę oglądać na bieżąco, ale z waszymi napisami To z naczy nie od razu na drugi dzień, poczekam chwileczkę, żeby mieć komfort oglądania z dobrymi napisami w ojczystym języku. |
Aaaa, super.
BeeMeR - Czw 16 Lip, 2015 20:13
| Agn napisał/a: | | To nie jego alkowa była | jego w sensie że akurat on ją zajmował i się tam przebierał, więc raczej na dłużej niż godzina Ale kto wie - co ja tam wiem o zwyczajach joseońskich wampirów
Głupotka - większości nie znam, ale panią nr 7 i owszem. Ładnie ją zrobili, w życiu bym nie poznała, acz ewidentnie ma problemy z mimiką - albo li też jej nie posiadała.
http://www.dramafever.com...lastic-surgery/
Admete - Czw 16 Lip, 2015 20:19
Po tej z Beautiful Bride rzeczywiście widać. Ona jest jak laleczka, ostatnio to zauważyłam. W Valid Love to się tak nie rzucało w oczy jak w MBB. Mam też wrażenie, że po operacji jest aktorka z I remember You. Czasem dziwnie wygląda z tymi wielkimi oczami i malutką buzią. Ta z Chuno się też nieźle przerobiła. Może dlatego ma taką statyczna mimikę.
Agn - Czw 16 Lip, 2015 20:24
| Admete napisał/a: | | Ta z Chuno się też nieźle przerobiła. Może dlatego ma taką statyczna mimikę. |
Są aktorzy, którym to nie przeszkodzi, a są tacy, którzy bez względu na wszystko będą "grali" tak jak "grają".
Sporo rozpoznaję. U Księciunia to się musiałam mocno przyjrzeć, co zmienił.
Serio, w niektórych przypadkach nie wiem, PO CO w ogóle ruszali. No ale w Korei na to się patrzy inaczej i ostrzejszy jest nacisk na piękno wedle z góry ustalonego kanonu.
BeeMeR - Czw 16 Lip, 2015 20:48
| Agn napisał/a: | | U Księciunia to się musiałam mocno przyjrzeć, co zmienił. | u niego to akurat przeczytałam, że nos miał złamany i podnosił mostek - temu się nie dziwię
W tym kontekście Junki tez miał już operację
Jak sobie ktoś p[oprawił tylko powieki, to pewnie nie wpływa mu to na grę za bardzo, ale jak kości policzkowe, żuchwę, usta, nos i pieron wie co to już gorzej.
Anaru - Czw 16 Lip, 2015 21:39
| Admete napisał/a: | | Agn będę oglądać na bieżąco, ale z waszymi napisami :) To znaczy nie od razu na drugi dzień, poczekam chwileczkę, żeby mieć komfort oglądania z dobrymi napisami w ojczystym języku. Widzę, że bardzo sprawnie wam idzie tłumaczenie. |
Ja dokładnie tak samo mam zamiar oglądać , komfort z Waszymi napisami jest o niebo większy .
Zaplanowałam sobie na dziś zobaczenie drugiej połowy pierwszego odcinka i chyba Przeznaczenie to gdzieś podsłuchało postanowiło mi uniemożliwić - za KAŻDYM razem jak miałam wolną chwilkę i miałam zamiar siąść i się podelektować oglądaniem ktoś do mnie dzwonił. Absolutnie za każdym razem.
Zobaczymy jak się uda wieczorem.
Agn - Czw 16 Lip, 2015 22:28
Wyłącz telefon. Drama stygnie.
|
|
|