Filmy - Love Actually
snowdrop - Czw 09 Wrz, 2010 10:25
Scena z Emma jest bardzo dobra, i ta piosenka Joni Mitchell w tle ... dobrali to idealnie.
Mi najbardziej podobają się:
- scena jak maszynopis ksiażki ląduje w wodzie i Colin z niechęcią skacze do wody,
- w szkole jak Hugh całuje się z Melani i cała sala ich przyłapuje,
- oświadczyny Colina,
- taniec Hugh,
- scena z muzyką Dido w tle.
trifle - Czw 09 Wrz, 2010 12:37
| Admete napisał/a: | Lubię wątki o nieodwzajemnionej miłości |
Ja właśnie też Jest co przeżywać, czym się wzruszać. Te szczęśliwe są zbyt słodkie i jakieś takie nietentego
Trzykrotka - Czw 09 Wrz, 2010 13:00
Zawsze mówiłam, że widz kinowy lubi karmic sie cudzym bólem miłosnym . Ale scena, w której pryszczaty Colin (filmowy) wkracza obwieszony amerykańskimi lalami, jest boska
praedzio - Czw 09 Wrz, 2010 18:32
| Trzykrotka napisał/a: | | Ale scena, w której pryszczaty Colin (filmowy) wkracza obwieszony amerykańskimi lalami, jest boska |
A mnie właśnie ta scena zemdliła niemożebnie. Pozostałe wątki są świetne.
Ja to jednak jestem zwolennikiem happy endów, choć między Bogiem a prawdą, łatwiej zapamiętuję smutne zakończenia.
Trzykrotka - Czw 09 Wrz, 2010 21:11
| praedzio napisał/a: |
A mnie właśnie ta scena zemdliła niemożebnie. Pozostałe wątki są świetne.
|
A mnie ogromnie ubawiła jej absolutny, wręcz absurdalny optymizm. To była niemal dream sequence o tym, że w Ameryce wszystkie dziewczyny są nie tylko seksowne i piękne, ale także chętne i spragnione każdego pryszczola, który odezwie się do nich z brytyjskim akcentem
Anonymous - Czw 09 Wrz, 2010 21:28
| Trzykrotka napisał/a: | | A mnie ogromnie ubawiła jej absolutny, wręcz absurdalny optymizm. |
Prawda? chłopak rzuca co ma, wynajmuje mieszkanie, bo jest pewny!! święcie pewny, że w Ameryce będzie robił za mistera, cudowna jest jego wiara we własne siły.
no, ale co miał rację!
snowdrop - Czw 09 Wrz, 2010 21:57
Tak miał rację.
W Ameryce faktycznie lubią brytyjski akcent i czasami mają problemy z jego zrozumieniem. Mojej szwagierki dzieci (nie mam bladego pojecia jak ich nazwać - nie bratankowi, nie kuzyni więc jak?) którzy mieszkają w kanadzie od czasu jak mieli 2 lata,a teraz mają 16 i ich ojczystm jez. jest ang, oglądali wraz ze swoimi kolegami rodowitymi kanadyjczykami, Harry Pottera z napisami, bo nie mogli zrozumieć wszystkich słówek.
Anonymous - Czw 09 Wrz, 2010 21:59
No ja sama brytyjskim akcentem bym nie wzgardziła. Wolę hiszpański(kastylijski), ale brytyjski może być
trifle - Nie 28 Lis, 2010 22:15
Wiecie co? Niecałe 4 tygodnie do świąt! Niedługo czas na powtórkę
trifle - Nie 28 Lis, 2010 22:20
Ja już sobie skikam po co fajniejszych momentach, ach
Coś w tym roku nie mogę się doczekać świąt.
Aragonte - Pon 24 Sty, 2011 23:39
A ja przed świętami nie obejrzałam LA
No to nadrobiłam dzisiaj Wzruszałam i śmiałam jak zwykle.
Sofijufka - Wto 25 Sty, 2011 20:23
no bo to wyciskacz łez jest!
akne - Wto 25 Sty, 2011 21:46
Ja obowiazkowo obejrzałam przed swietami. I tez strzeliłam recenzyjke reklamową na blogu:) Niech się rozchodzi to co dobre.
milenaj - Wto 25 Sty, 2011 21:54
W radio puszczali w tym roku kilka razy przerobioną wersję Wet Wet Wet "Christmas is all around"
Anonymous - Wto 29 Lis, 2011 13:44
No kochane! czas na riplej.... gdzieś wcięło mi drugą płytę wiec robię coco jumbo.... taniec Hju jest boski, ale Colin ze swoim Mom ja jadom! Jest zabójczy Kocham ten film!
milenaj - Wto 29 Lis, 2011 20:13
W Empiku jest podobno do kupienia za 9,90.
Też uwielbiam ten film. Hugh Grant też tam niczego sobie.
Anonymous - Wto 29 Lis, 2011 20:19
Co Ty gadasz.... dziewczyny wzięłaby mi nabyła któraś i przesłała? Refunduje koszta ofkors, bo nie wiem kiedy będę w moim, ani czy dam radę we Lublinie znaleźć....
Aragonte - Wto 29 Lis, 2011 20:26
Kasiek, sprawdzę jutro w Empiku
Anonymous - Wto 29 Lis, 2011 20:28
Ooooo sęk Ju
Ania Aga - Wto 29 Lis, 2011 20:34
| Harry_the_Cat napisał/a: | | Dla mnie scena w filmie, po tym jak Emma dostaje płytę Joni Mitchell jest jedną z moich ukochanych w ogóle. Niesamowicie przejmująca, świetnie dobrana piosenka. |
Nie lubię smutku, ale ta scena jest wyjątkowa.
milenaj - Wto 29 Lis, 2011 21:02
Okej, sprawdziłam dokładnie.
Jest do kupienia za 9,99, ale w Empik.com, więc ktoś by Ci musiał zamówić. Wysyłają w ciągu 24 godzin. Chyba, że sama zamówisz, ale wtedy przy odbiorze w domu dopłacasz za przesyłkę.
Jeśli Aragonte nie może, ja chętnie Ci zamówię, ale uprzedzam, że odebrać będę mogła dopiero około 6 -7 grudnia. I dopiero wredy bym do Ciebie przesłała.
Hortensja - Pią 02 Gru, 2011 10:43
Ostatnio, jak to mowi moja przyjaciolka, "przelecialam sobie na suwaczku" ten film w zwiazku z moja niedawna wizyta w Londynie. Bo dla mnie ten film, poza tym ze jest wspanialy i zabawny i wzruszajacy itd itp, i swiateczny jest, ze placze ze smiechu jak Colin idzie z siatami i mowi "to bardzo wielka ryba!" czy jakos tak, a scena z Emma placzaca w sypialni jest dla mnie jedna z najwspanialszych scen w historii kina (swoja droga jak ta Emma genialnie placze, przeciez w RiR tez ta jej scena placzu jest bardzo wymowna!), no wiec poza tym wszystkim ten film jest tez bardzo londynski. Lubie jak jest Londyn w nim pokazany.
Czas na seans nie "na suwaczku"
Aragonte - Pią 02 Gru, 2011 10:57
| milenaj napisał/a: | Okej, sprawdziłam dokładnie.
Jest do kupienia za 9,99, ale w Empik.com, więc ktoś by Ci musiał zamówić. Wysyłają w ciągu 24 godzin. Chyba, że sama zamówisz, ale wtedy przy odbiorze w domu dopłacasz za przesyłkę.
Jeśli Aragonte nie może, ja chętnie Ci zamówię, ale uprzedzam, że odebrać będę mogła dopiero około 6 -7 grudnia. I dopiero wredy bym do Ciebie przesłała. |
W stacjonarnym Empiku też było. Już kupione
Eeva - Pią 02 Gru, 2011 11:38
Też sobie zamówiłam
a nawet dwa i jeden bedzie na prezent
Anonymous - Czw 06 Gru, 2012 23:07
No Dziewczyny - sezon LA uważam za rozpoczęty.... ponad połowę już oglądnęłam. Jutro dokończę. Po niedzieli sobie upiekę dobrych ciast, będę sama w domu, zajmę najwygodniejsze łoże i będę się emocjonować.
Jak ja kocham ten film
|
|
|