Seriale - Witamy w dramalandzie! - odcinek 6
BeeMeR - Pią 03 Kwi, 2015 07:02
W którym odcinku ta instrukcja?
Wprawdzie na razie ja tkwię w świecie mieczowych (piękne szkolenie urządza właśnie Święty Miecza, zachwyconam ) ale zerknąć nie zaszkodzi
Agn - Pią 03 Kwi, 2015 07:05
W 8 albo w 9.
Admete - Pią 03 Kwi, 2015 09:22
Trzykrotko jedź po laptopa, po co się męczyć. Ja będę stosować płodozmian - Cruel City, MoH i może Wredne kobiety spróbuję ( najwyżej będę przewijać ). BeeMer malarz się pojawił?
Agn - Pią 03 Kwi, 2015 13:04
Świat się kończy, Admete za obyczaj się bierze!
Choć na dobrą sprawę - czemu by nie? Żony i córki oglądałaś, czemu by nie Unkind women?
| Cytat: | | Trzykrotko jedź po laptopa, po co się męczyć. |
Popieram. Poza tym i my się za tobą natęsknimy, i ty za nami.
BeeMeR - Pią 03 Kwi, 2015 13:08
| Admete napisał/a: | | BeeMer malarz się pojawił? | Och tak, ogromnie mi się podoba I budynek jest piękny i facet ciekawyi rysunek zamieszania na pomoście ładny i to jak jest to wszystko filmowane ``
To o nim wspominałyście, że jest na bazie historycznej postaci?
Bardzo podoba mi się też szkolenie - to synchroniczne machanie mieczem na przykład chyba jestem w trakcie więc trochę sztuczek przede mną - w końcu ma to być najlepszy wojownik Joseonu, to trochę się musi podszkolić we wszystkim
BeeMeR - Pią 03 Kwi, 2015 13:39
Memories Of Murder [2003]
Dobry film, może nawet bardzo dobry. Przykry, trochę brutalny bo też i historia bolesna.
Bardzo ładnie filmowany i wspaniale zagrany - ja tu znam i lubię trzech panów: tytułowy z Face Reader w roli głównego śledczego, brata z Arrow War w roli potencjalnego sprawcy (świetny aktor, tu, miękki, ale nie zniewieściały, trochę jakby śliski, totalnie inny niż w AW ) oraz etatowego dziadunia (np. My Girl) w pomniejszej roli jakiegoś policjanta. No i przede wszystkim klimat ma rewelacyjny: mroczny, duszny, deszczowy. No i zdecydowany posmak lat dawno minionych. Mnie się podobał.
Śledztwo, które wiedzie do sauny, na wysypisko, a nawet do szamanki po talizman, byleby tego drania złapać.
Admete - Pią 03 Kwi, 2015 16:43
| BeeMeR napisał/a: | To o nim wspominałyście, że jest na bazie historycznej postaci? |
Tak, on jest także historyczny, choć pewnie dośc swobodnie potraktowany jako i reszta. Wpisz sobie jego nazwisko w google.
Mam już Memories... przygotowane. Wciągnęłam się w tych Uciekinierów Joseonu ( Mandate of...). Ta mała aktorka znana nam już z innych dram jest przesłodka. Ładna walka była w odcinku 6, a lekarz zaczął praktykować medycynę ekstremalną na bezdrożach Joseonu, co jako fanka doktor Queen doceniam należycie
BeeMeR - Pią 03 Kwi, 2015 17:18
| Admete napisał/a: | | Mam już Memories... przygotowane | Tam jest jeszcze jeden aktor, który bardzo mi się podobał i mam w planie obejrzeć z nim 18 maja, gra tam chyba brata JunKi.
Uciekinierów chyba sobie spróbuję jak skończę z wojownikiem
Oczywiście jak nabędę.
Hyde i Jekyll przejrzałam do 14 odcinka - jest jakie było, dialogi pleple, za długie i nudne, sytuacje prawie wszystkie do domyślenia się zanim się staną. Panowie ładni, zwłaszcza Sung Joon jako wielki zły wilk
głupotka na dziś:
http://www.dramafever.com...s-all-grown-up/
Admete - Pią 03 Kwi, 2015 19:15
Unikaj polskiego tłumaczenia w Mandate of heaven. Wróciłam do angielskiego, bo tamto było typu Kali jeść. W odcinku 8 mała Rang zmiękczała serce zawziętego inspektora Lee ( ten od Shina ). Mała powinna lekcje dawać - absolutna słodycz. Do tego ciotunia Rang troszkę zalazła za skórę inspektorowi, więc powinno być ciekawie. U ciotuni to na razie syndrom sztokholmski najwyraźniej powstaje Doktor nie daje za wygraną, żeby znaleźć dowody na własną niewinności, a Da In dzielnie mu w tym pomaga. Drama ma właściwe proporcje wymagane przeze mnie względem seguków. Dzieje się sporo i szybko, sceny nie są przegadane. Zła królowa, szlachetny książę, zbójcy rozczochrani malowniczo ( BeeMer na pewno doceni ), Mała Rozbójniczka, zdrajcy, wierni przyjaciele, jeden bardzo przystojny pan zły, trochę paskudnie wyglądających ran, walka na miecze też się trafia - jak na razie polecam.
Na zachętę:
https://www.youtube.com/watch?v=xhAz8q0Z3lk
https://www.youtube.com/watch?v=NKFNAHJbqJ4
zooshe - Pią 03 Kwi, 2015 19:48
Ho Goo’s Love - Finał.
Właśnie skończyłam i jestem ukontentowana do tego stopnia, że czuję się w obowiązku napisać coś więcej na temat samej dramy a jednocześnie wiem, że jest to bezcelowe. Czego bym nie napisała to i tak nie odda to w pełni klimatu i charakteru tej dramy, to po prosu coś, co trzeba zobaczyć, aby zrozumieć.
Drama jako całość jest jak tytułowy bohater -Hoo Goo oznacza tyle, co głupiec i naprawdę nie wiem co myśleli rodzice nazywając tak dziecko. Na pierwszy rzut oka to po prostu komedia omyłek, ale im dalej w las tym okazuje się, że dotyka całkiem poważnych życiowych tematów i mówi o nich w sposób szczery i mądry.
I tak oprócz zupełnie odjechanych i epickich scenek, przy których dosłownie można boki zrywać jak z tymi żywymi obrazami albo, żenująco nieudolnej bójce dwóch samców beta.
Zdążają się sceny poważne, które mocno dają do myślenia jak np. robienie z ofiary gwałtu osoby współwinnej, która musi się tłumaczyć, dlaczego nie broniła się bardziej.
Żeby było jasne nie jest to jakaś super wybitna produkcja, sama nie wiem czy kiedyś do niej jeszcze wrócę, ale zaczynając z nią przygodę nie spodziewałam się, że tak pozytywnie mnie zaskoczy i że będę mieć z niej tyle radości. Zwłaszcza, że pierwszy odcinek obejrzałam trochę przypadkiem, nie mając nawet żadnego wabika w postaci lubianego aktora.
BeeMeR - Pią 03 Kwi, 2015 19:48
Nie znalazłam polskiego tłumaczenia, ale dobrze wiedzieć, żeby nawet nie szukać
A rozczochraniem niewątpliwie będę zachwycona - jak zawsze
Za to zarostami - wąsami zwłaszcza - nie jestem ani trochę zachwycona, cóż
Agn - Pią 03 Kwi, 2015 22:11
| BeeMeR napisał/a: | | Memories Of Murder [2003] |
Obawiam się tego filmu, ale twoje słowa aprobaty zachęcają. Pewnie znajdę chwilę czasu i...
| Admete napisał/a: | | Ta mała aktorka znana nam już z innych dram jest przesłodka. |
Która?
| Admete napisał/a: | | lekarz zaczął praktykować medycynę ekstremalną na bezdrożach Joseonu |
W jakim sensie ekstremalną?
| BeeMeR napisał/a: | | Tam jest jeszcze jeden aktor, który bardzo mi się podobał i mam w planie obejrzeć z nim 18 maja, gra tam chyba brata JunKi. |
Ten film także i przede mną.
Tyle że sobie przez przypadek spoilernęłam jak ta lala. To i ciężko się zabrać.
Padłam przy szóstce!
Lee Min Ho (the other one)
Nefrycik fajnie wyrósł.
| zooshe napisał/a: | | czuję się w obowiązku napisać coś więcej na temat samej dramy |
Dobrze, że obowiązek nad tobą wisi i się dzielisz.
Dobra, obejrzę tę dramę. Już ja wiem, że mnie ona za chwil parę będzie totalnie męczyć.
| zooshe napisał/a: | | Zdążają się sceny poważne, które mocno dają do myślenia jak np. robienie z ofiary gwałtu osoby współwinnej, która musi się tłumaczyć, dlaczego nie broniła się bardziej. |
Kurde, nigdy mnie to nie przestanie zadziwiać. I szlag mnie trafia na samą sugestię.
Edycja: *Agn nic nie mówi, tylko wkleja*
Agn - Pią 03 Kwi, 2015 22:26
I jeszcze głupotka:
http://www.dramafever.com...-stressful-day/
Trójkę rozumiem w pełni. I popieram. Ale czwórka?!
Siódemka - no pewnie. Ósemka takoż.
Och, trzynastka!
BeeMeR - Pią 03 Kwi, 2015 22:45
| Agn napisał/a: | Ten film także i przede mną.
Tyle że sobie przez przypadek spoilernęłam jak ta lala. | A kto nie...
Agn - Pią 03 Kwi, 2015 22:50
A, czyli nie tylko ja wleciałam na informację z pełnym impetem.
Spakowałam się do jutrzejszego wyjazdu do domu (rano jeszcze tylko kompik), więc włączyłam dobranockę. No i lecę sobie z 11tką Wrednych babek... drama właśnie chyba sugeruje, że Nie powiem, to niezła niespodzianka. Ale też z drugiej strony o matce Lee Roo Oh wiemy tylko tyle, że posyła synowi jedzenie, ale między nimi nie jest dobrze i nie potrafią się porozumieć. No, jeśli to, co pokazuje drama, jest prawdą (a nie np. robieniem Agn w konia), to wcale się nie dziwię, że im porozumienie nie idzie. Robi się tym ciekawiej, że obaj panowie startują do Ma Ri (oczywiście bez wyścigu szczurów, ale jednak czuć, że coś się święci). Ze strony Roo Oh sprawa niby klepnięta, ale z drugiej strony - dobijamy dopiero do połowy dramy (ma mieć 24 odcinki). Wszystko się może zdarzyć. Choć ja tak naprawdę nie chcę, by się coś w tej relacji psuło, jest tak urocza i niewinna.
Z ciekawostek przyrodniczych - asystentka Park też, wychodzi na to, nie jest miłą kobietką. No zobaczymy, zobaczymy.
Edycja: Kochanka ma fartuszek z drzewem Gondoru.
Edycja II: Lekkie chmurki chyba pojawią się tu i tam, ale czekam chwili, kiedy Soon Ok skapnie się, kogo przyjęła na swój ekskluzywny kurs gotowania. A między Ma Ri a Roo Oh szykuje się piramidalne nieporozumienie. Ale mam nadzieję, że nie nawrzeszczą na siebie i nie fochną się na wieki.
Nadal cudnie się ogląda. Taka niepozorna drama, a Agn się zakochała.
A propo zakochania - oto 6 seksownych ajussich!
http://www.dramafever.com...aged-fine-wine/
Agn - Sob 04 Kwi, 2015 06:44
Koszmit też chce zagrać kogoś z rozdwojeniem jaźni: http://www.dramabeans.com...crime-thriller/
Jak tak dalej pójdzie, to się pomysł przeje.
Woo Bin znowu myśli o filmie: http://www.dramabeans.com...ction-thriller/
A dramy tak nie łaska?
Admete - Sob 04 Kwi, 2015 08:21
Agn ja trochę żartem piszę - chodziło mi o to, że musi praktykować medycynę bez zaplecza królewskiego szpitala. Dziewczynka grała w Oh my lady, God's Gift i TPM. Z tym Feel good drama to 5 jak najbardziej podnosi na duchu.
BeeMeR - Sob 04 Kwi, 2015 08:36
| Agn napisał/a: | | A, czyli nie tylko ja wleciałam na informację z pełnym impetem. | Właściwie to ja żadnej informacji o filmie nie szukałam, dowiedziałam się z Twoich Agn lamentów Nawet jeśli nie napisałaś dosłownie, to nietrudno się było domyśleć co i jak - podobnie jak w przypadku Admete i Equator Man, czy Aragonte i Iljimae
I tak mnie to nie powstrzyma przed obejrzeniem
| Agn napisał/a: | | Koszmit też chce zagrać kogoś z rozdwojeniem jaźni: | On już wcześniej chciał - tego Frankensteina - a film o tym temacie może być lepszym pomysłem niż drama (przynajmniej obecnie, po dwóch innych).
Agn - Sob 04 Kwi, 2015 08:48
| BeeMeR napisał/a: | Właściwie to ja żadnej informacji o filmie nie szukałam, dowiedziałam się z Twoich Agn lamentów |
Ja to spoileruję nawet jeśli nie spoileruję. *Agn-miszcz*
| Admete napisał/a: | | Agn ja trochę żartem piszę - chodziło mi o to, że musi praktykować medycynę bez zaplecza królewskiego szpitala. |
Aaaa... bo ja już miałam wizję wypędzania złych humorów kamieniem ze łba.
Trzykrotka - Sob 04 Kwi, 2015 10:42
Dziękuję za relacje wszelakie z dram i filmów Cieszę się, że w święta prócz czasu na spacery i wizyty będzie też więcej czasu na oglądanie
W ramach sprawdzania tego i owego zapuściłam żurawia w dramę obyczaj, w której - przed Witch's Romance zagrał nasz Orion. I to razem z Han Groo. Chciałam ich razem zobaczyć, bo w internecie ludzi gruchali z zadowolenia na myśl, że ta dwójka zagra (być może) znowu razem.
Drama nazywa się One Warm World i jest i małżeńskiej zdradzie, w którą uwikłana jest siostra Han Groo i szwagier Oriona. Nie będę (na razie) tego oglądać poza zerknięciem na samych interesujących mnie państwa, ale powiem jedno - dzieci to oni mają w tej Korei! Gra tam znowu ta malutka, córka Jun Ki z TW - no po prostu - ćinća...! Dojrzała, świetna rola dziecka cierpiącego z powodu rozwodu rodziców - palce lizać. Bedzie kiedyś z niej wielka aktorka.
Lecę czytać głupotki
BeeMeR - Sob 04 Kwi, 2015 12:57
| Agn napisał/a: | | Ja to spoileruję nawet jeśli nie spoileruję. | Agn, nie tylko Ty - ale żeby nie spoilerować sobie, należałoby nie czytać recenzji i wrażeń - a tego nie zrobię
Przecież wiedza co kto nie ma większego znaczenia jeśli film jest dobrze zrobiony i zagrany - np. i tak wiem, że Boromir umiera a jego śmierć nakręcono pięknie. Z kolei czasem jest to tak fatalnie wmontowane w film, że nie da się wzruszyć za nic w świecie.
Agn - Sob 04 Kwi, 2015 13:34
| Trzykrotka napisał/a: | niedługo lecę na spotkanie z Anaru i Ren do indyjskiej restauracji |
Ale wam fajnie... Smacznego! Opowiecie potem, co jadłyście.
| Trzykrotka napisał/a: | w której ostatnio obaliłyśmy soju (Agn ) |
Czy na następny raz też przywieźć?
Za napisy & & &
| Trzykrotka napisał/a: | | dzieci to oni mają w tej Korei! Gra tam znowu ta malutka, córka Jun Ki z TW - no po prostu - ćinća...! Dojrzała, świetna rola dziecka cierpiącego z powodu rozwodu rodziców - palce lizać. Bedzie kiedyś z niej wielka aktorka. |
Tak po prawdzie to moim zdaniem ta malutka jest jednym z nielicznych wyjątków. Zazwyczaj gra dzieci sprawia, że nudy robią się dla mnie jeszcze nudniejsze. Ale ta mała naprawdę ma talent. Oby go nie zmarnowali!
| Trzykrotka napisał/a: | Lecę czytać głupotki |
Hihi jest co czytać. A raczej oglądać.
| BeeMeR napisał/a: | żeby nie spoilerować sobie, należałoby nie czytać recenzji i wrażeń - a tego nie zrobię |
Kiedyś próbowałam, ale gdzie ten fun uczestniczenia w dyskusji? Dlatego teraz nie mam skrupułów przed czytaniem spoilerów (no chyba że akurat oglądam to samo, to ewentualnie się wstrzymuję). Acz nadal mi głupio, jak coś palnę.
Teraz się hamuję nieco przy Babeczkach, bo widzę, że coponiektórzy się skusili, by choćby sprawdzić, czym się Agn zachwyca.
Swoją szosą - dziś w podróży planuję sprawdzenie, czy Sensory couple ma potencjał. O wynikach badań uprzejmie doniosę.
BeeMeR - Sob 04 Kwi, 2015 13:53
| Agn napisał/a: | | eraz nie mam skrupułów przed czytaniem spoilerów (no chyba że akurat oglądam to samo, to ewentualnie się wstrzymuję) | ja sobie wtedy zapisuje linki i doczytuje jak obejrzę
| Agn napisał/a: | Swoją szosą - dziś w podróży planuję sprawdzenie, czy Sensory couple ma potencjał. O wynikach badań uprzejmie doniosę. | daj znać bo szczerze mówiąc ja nieszczególnie mam ochotę na tego Miśka teraz
Z drugiej strony - osoba która ceni wyżej Jekylla niż KMHM napisała na Bace że pierwszy ep. Miśkowej dramy był nieciekawy - ja to rozumiem w powyższym kontekście za komplement dla dramy
Admete - Sob 04 Kwi, 2015 15:04
Ja sobie nadal z Doktorkiem i jego pomocnikami walczę o odzyskanie dobrego imienia Tutaj dziecięca aktorka jest przecudna - cud, miód i malina. Ciekawa jestem, czy jak dorośnie, to tez będzie grać.
Aragonte - Sob 04 Kwi, 2015 19:59
| BeeMeR napisał/a: | | Admete napisał/a: | | BeeMer malarz się pojawił? | Och tak, ogromnie mi się podoba I budynek jest piękny i facet ciekawyi rysunek zamieszania na pomoście ładny i to jak jest to wszystko filmowane `` |
BeeMeR, tobie też spodobał się malarz? Ja od początku jakoś skupiłam na nim uwagę, już od czasu pamiętnego kopiowania mapy Nie wiem w sumie, czemu, bo nie potrafię stwierdzić, że to jakiś wybitny aktor czy postać, ale z tła mi się wyodrębnił od razu. Nawet zerknęłam, czy aktor nie grał jeszcze w czymś ciekawym, ale nic takiego nie wpadło mi w oko.
Nie oglądam nic koreańskiego na bezneciu, właściwie to praktycznie nic nie oglądam (za to chychram, bom przeziębiona i pogrążam się w ponurych myślach - jeśli nie piekę i nie sprzątam, ma się rozumieć). Nie wiem zresztą, za co mogłabym się zabrać - z nowych rzeczy mam chyba głównie The Princess Man i Wilczka (i Trzech Muszkieterów), ale sama nie wiem, na co mam ochotę
|
|
|