To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

North and South - powieść - I polskie wydanie Północ Południe

Caitriona - Pią 24 Cze, 2011 19:06

Ja niestety się złamałam, bo bardzo chciałam mieć ja na półce. Ale do tej pory oburza mnie reklama na trzeciej stronie okładki i cena za obydwa "tomy"... Nie tak to sobie wyobrażałam, nie tak :roll:
Ania Aga - Pią 24 Cze, 2011 20:50

Caitriona napisał/a:
Ja niestety się złamałam

Dlaczego niestety? Na książkę czekało się wiele lat, dobrze, że wreszcie jest. Z tego co dziewczyny pisały jest całkiem przyzwoicie wydana. Mam tylko nadzieję, że drugi tom zostanie wydany. Ja czekam na możliwość kupna, bo do Empiku mam daleko i jeżeli nie zostanie rozszerzona sieć dystrybucji to jeszcze długo poczekam. Dziwne, że w internetowym Empiku nie mają jej w ofercie.
Co do wydania Gaskell przez Świat Książki mam mieszane wrażenia, nie wierzę, że pani z wydawnictwa Elipsa napisała nieprawdę, faktyczne mogła dostać taką odpowiedź, mogą mieć tam bałagan związany z połączeniem dwóch firm. Jednak ta strona z zapowiedzią jest zrobiona profesjonalnie, pożyjemy zobaczymy, czy wydadzą.

Anonymous - Pią 24 Cze, 2011 20:54

Ania Aga napisał/a:
Dziwne, że w internetowym Empiku nie mają jej w ofercie.

A w zwykłym ile trzeba było się naszukać.

Ja deklaruję tu i teraz, że jeżeli sprytny wydawca myśli, że rzuci na rynek drugi tom w wyższej cenie bo goopie baby kupią ile by nie kosztowało, no i żeby mieć drugi tom, to PT wydawca sie myli. I nie zapłacę zlotówki więcej!

Caitriona - Pią 24 Cze, 2011 23:33

Ania Aga napisał/a:
Dlaczego niestety?

Dlatego, że jeśli Świat Książki też ew. wyda Północ Południe, mogłabym wybrać lepsze wydanie. Niecierpliwa jestem, moja wina.
I dla mnie ta powieść jest tylko przyzwoicie wydana: sztucznie podzielona, najzwyklejszy szary papier, brak twardej oprawy, koszmarna okładka, wysoka cena. Szczególnie to widać przy porównaniu z Shirley Bronte: okładka też nie jest najlepsza, ale za to niezła cena i twarda oprawa, a książka też nie była nigdy u nas wydawana.
Z jednej strony fajnie że jest, ale z drugiej bardzo duże rozczarowanie.

Admete - Sob 25 Cze, 2011 12:59

Niestety na stronie Empiku Shirley oznaczono jako produkt niedostępny.
arlekin - Sob 25 Cze, 2011 13:52

Czytał właśnie na stronie wp.pl, że można nabyc Połnoc Południe przetłumaczone na nasz ojczysty język.
Prawda ci to ? Wiecie coś na ten temat?

Przepraszam jak się powtarzam, ale nie mam czasu czytać teraz wcześniejszych postów. Wracam do sprzatania, tylko na chwile udało mi się usiąść do kompa. Ale tu jeszcze powrócę ....

Anaru - Sob 25 Cze, 2011 14:08

Wszystko co wiadomo jest jednak w poprzednich postach ;)
Aragonte - Sob 25 Cze, 2011 14:20

Admete napisał/a:
Niestety na stronie Empiku Shirley oznaczono jako produkt niedostępny.

W Merlinie jest :) Chyba od razu zamówię, razem z tą nową "Anią".

Admete - Sob 25 Cze, 2011 14:26

Faktycznie i to po promocji. Merlin ogólnie jest ostatnio lepiej zaopatrzony niż Empik.
corrado - Nie 26 Cze, 2011 18:42

Może jedna z przyczyn ceny? Reklama kosztuje.
http://akcje.interia.pl/ks/polnoc_poludnie/

Ania Aga - Nie 26 Cze, 2011 19:49

Bez rozszerzenia sieci dystrybucji ciężko będzie im sprzedać nakład. Empiki są tylko w większych miastach
arlekin - Nie 26 Cze, 2011 22:12

Dzięki.
Kupiłam w Empiku. Poszłam wczoraj i od razu dorwałam. Ale kiedy ma wyjść drugi tom?

A jak jest Ania, bo kupiłabym mamie. Słyszałam jednak, że zaprzecza poprzednim częściom i pokazuje, ze Ania jednak nie była szczęśliwa z Gilbertem.

Anonymous - Nie 26 Cze, 2011 23:12

Nic takiego tam nie ma. Wręcz przeciwnie.
Alicja - Pon 27 Cze, 2011 18:36

lady_kasiek napisał/a:
Alicjo z Mamą wybieram sie na wycieczce zaczepię o Empik nabyć Ci?

dziękuję, ale nie, poczekam na drugą część. Nie lubię czytania na raty

behemotka - Wto 28 Cze, 2011 22:13

również nabyłam :)

tu jest trochę o wydaniu ŚK
http://gabinet-kolekcjone...noc-nastaa.html

Pytanie o "Shirley" przeniosłam do wątku o twórczości Bronte - Aragonte

Deanariell - Wto 28 Cze, 2011 23:08

behemotka napisał/a:
tu jest trochę o wydaniu ŚK
http://gabinet-kolekcjone...noc-nastaa.html

Behemotko, ale to jest dokładnie o wydaniu Elipsy, nie ŚK. :P

behemotka - Śro 29 Cze, 2011 15:50

ale pod koniec jest krotkia informacja o ŚK, choc niewiele wnosi, przyznaję
Deanariell - Czw 30 Cze, 2011 00:09

behemotka napisał/a:
ale pod koniec jest krotkia informacja o ŚK, choc niewiele wnosi, przyznaję

O, faktycznie, jest :) - przeoczyłam. :-P

Dajana1003 - Czw 30 Cze, 2011 21:51

Może mi ktoś powiedzieć, w którym momencie fabuły kończy się tom I? :wink:
Ja póki co mam zamiar się wstrzymać, bo tak jak Alicja nie lubię czytać na raty, gdy mam w ręku dobrą i wciągająca książkę, ale na pewno odwiedzę Empik by przyjrzeć się temu wydaniu. :mrgreen:
Teraz czekam na ŚK, jak tylko się pojawi na pewno ją zamówię, bo prawdę powiedziawszy tylko po to zarejestrowałam się w sklepie internetowym tego wydawnictwa :-P

Alicja - Pią 01 Lip, 2011 13:01

dobre pytanie, jaką sceną kończy się pierwszy tom?

Wyraz tom jest trochę na wyrost :-P

marjarz - Pią 01 Lip, 2011 16:34

Alicja napisał/a:
dobre pytanie, jaką sceną kończy się pierwszy tom?

Wyraz tom jest trochę na wyrost :-P

Pani Hale umarła, Frederick płacze całą noc, ojciec siedzi przy łóżku zmarłej i cierpi, Margaret odczytuje na głos rozdział z Ewangelii św. Jana 14:1

arlekin - Sob 02 Lip, 2011 00:31

A kiedy ma być II tom :pociesz: ?
Dajana1003 - Śro 06 Lip, 2011 21:33

Z tego, co czytałam, to ok 3 msc po wydaniu I tomu :)
Admete - Czw 07 Lip, 2011 15:11

Widziałam dziś tę połowę powieści Gaskell w Empiku, ale choć serce mi się do niej wyrywało, to nie kupiłam...
Velissa - Pią 08 Lip, 2011 12:47

Mnie się serce wyrywało... I mu uległam...

3 miesiące? Tak długo? :-|