To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

North and South - powieść - Nasz fanfik ;))

GosiaJ - Wto 30 Maj, 2006 00:35

Kaziuta napisał/a:
Poproszę dopisać.

Kaziutko, do Ciebie już poszło, do Gosi zaraz wyślę - tym razem tłumaczę "po bożemu", od początku, więc soli tak od razu nie trzeba :-) Chociaż tak myślę, czy by nie pominąć niektórych fragmentów, np. długiego listu do Edith, chyba że w nim coś ciekawego będzie ;-)

Caitriona - Wto 30 Maj, 2006 02:26

Gosieńko - dopisz również mnie, dobrze? Dzięki! :)
basiek - Wto 30 Maj, 2006 09:25

Gosia napisał/a:
GosiaJ napisał/a:

Hmmm, tak myślę, czy ocenzurować słowo "spełnienie"?

:lol: :lol: :lol:

Hehe, bo pewnie wyobraznia Ci podpowiada jak ono wygladalo i swoje mysli chcesz ocenzurowac, a nie jedno niewinne slowko, ktore nic nie oznacza ;)

Solennie obiecuję więcej nie narażać się na ocenzurowanie :cry: :cry:
Może się jednak okazać to bardzo trudne gdy trzeba myśleć o cudzych"kudłatych myślach" :twisted: :twisted: :wink:

basiek - Wto 30 Maj, 2006 09:26

Udało się. A juz myślałam,że zostałam ocenzurowana .Nie mogłam od rana nic zamieścić na forum. :mad: :mad:
Kamień z serca :grin: :grin: :wink:

Mag - Wto 30 Maj, 2006 09:29

[quote="GosiaJ"]
Mag napisał/a:

Part 4 wysyłam, skoro nie dotarło, nie wiem, czemu - ja już czasem nie wiem, co komu wysyłam, mogło mi się poknocić coś :-) Apetyt na więcej... hmmm, wpisałaś się na subskrypcję? A jaki pierwszy chcesz, ja tylko jeden ff na razie tłumaczyłam :-) I jakie zdjęcia?? :hello:

ja załapałam się tylko na część pierwszą ff-od ślubu do domu (powóz)
ładnie proszę o część drugą ff tłumaczoną jako pierwszą- z Waszych reakcji - słowa klucze to -wanna i zręcznopalca. :oops:
A zdjęcia Rysia rozprowadzała Gosia i myślałam,że są w komplecie :hello:

Trzykrotka - Wto 30 Maj, 2006 10:55

Gosiu, ja chyba nie dopełniłam formalności - proszę Cię, dopisz i mnie do listy spełecznej na kolejnego fanfika. Reklama dźwignią handlu - była baaardzo sugestywna :grin:
GosiaJ - Wto 30 Maj, 2006 19:36

Dopisałam Was, kobiałki :-) A co, reklama niezła, mogliby mnie zatrudnić w jakiejś agencji, nie? ;-)
GosiaJ - Wto 30 Maj, 2006 19:38

Mag napisał/a:

ja załapałam się tylko na część pierwszą ff-od ślubu do domu (powóz)
ładnie proszę o część drugą ff tłumaczoną jako pierwszą- z Waszych reakcji - słowa klucze to -wanna i zręcznopalca. :oops:
A zdjęcia Rysia rozprowadzała Gosia i myślałam,że są w komplecie :hello:

Mag, poszła dziś całość do Ciebie :-) Hehe, zdjęcia... Mogę wysłać, czemu nie? :-)

Narya - Wto 30 Maj, 2006 19:56

Gosieńko dziękuję Ci bardzo za pierwszy odcinek nowej serii ff :banan: Już nie mogę się doczekać dalszego ciągu :mrgreen:
GosiaJ - Wto 30 Maj, 2006 20:09

Narya napisał/a:
Gosieńko dziękuję Ci bardzo za pierwszy odcinek nowej serii ff :banan: Już nie mogę się doczekać dalszego ciągu :mrgreen:

Ale chyba będzie dopiero jutro :-( Dopóki trwa taki gorący okres w roku szkolnym, wystawianie ocen itd., będę wysyłać co drugi dzień, dobra kobietki? Bo nie dam rady, śpię po trzy-cztery godziny... A ja nie jestem taka zdolna, jak koleżanki Ali i Caroline, więcej czasu zabiera mi tłumaczenie.
Będziecie mieć więcej czasu na smakowanie ciasteczek o okropnie głodnym Jaśku :-)

Narya - Wto 30 Maj, 2006 20:22

Oj GosiuJ - oczywiście, że musisz odpoczywać. no bo kto nam tak ładnie będzie fanfiki tłumaczył, jak Ty padniesz z przemęczenia? :wink: :wink: No więc dbaj o siebie :cool:
Matylda - Wto 30 Maj, 2006 21:16

GosiaJ napisał/a:

Dopóki trwa taki gorący okres w roku szkolnym, wystawianie ocen itd., będę wysyłać co drugi dzień, dobra kobietki? Bo nie dam rady, śpię po trzy-cztery godziny...

Gosiu ja to rozumiem doskonale
Też chciałabym być tu z Wami jak się długo da ,ale nie wiem w co mam swoje łapy wpakować
Szczególnie teraz pod koniec roku szkolnego
Chciałam Ci bardzo podziękować za kolejny smaczny kawałek słodkości
No i prosze wystarczyła jedna noc z Jaśkiem i Margaret je juz z ręki :wink:

Matylda - Wto 30 Maj, 2006 21:27

Ale mam wrażenie , że pani Thorton nie ma tak wysokiej oceny w oczach autorki fanfica jak w naszych :mrgreen:
Trzykrotka - Wto 30 Maj, 2006 21:36

Ja i tak podziwiam Margaret, że jest w stanie coś przełknąć w obecności teściowej... Ja chyba siedziałabym na baczność :grin:
Bardzo ciekawie się zapowiada. Gosiu, nie wiem, nie wiem... trudno będzie sie doczekać... :wink:
(echch.. od jakiegoś czasu uważam, że praca szkodzi)

Caitriona - Wto 30 Maj, 2006 21:59

Dzięki Gosiu!
Zapowiada się ciekawie :grin: :grin: I będzie pociąg ;) A mamcia ciutkę wścibska...

Trzykrotka - Śro 31 Maj, 2006 10:19

mamusia miała dotąd synka tylko dla siebie i pierwsza wiedziała i każdym jego kroku. Chyba trudno się jej pogodzić z degradacją :grin:
bezpaznokcianka - Śro 31 Maj, 2006 10:54

na bialy kolnierzyk Johna Thorntona i Darcy'ego. Co tu sie wyrabia! Czy ja tez moglabym zostac wtajemniczona w swiat fanfika? :D bo zupelnie nie w temacie jestem :cry: i czy to jest naprawde takie "mocne" ze trzeba byc pelnoletnia, zeby to czytac? (jakby co to ja za 6 tygodni koncze 21 lat :wink: )
Gosia - Śro 31 Maj, 2006 12:42

Absolutnie to niedozwolone dla niepelnoletnich :D
Mozna sie do cna zdeprawowac :D Tak jak my ;)

Trzykrotka - Śro 31 Maj, 2006 12:49

Tak, Bezpaznokcianko, jeżeli chcesz pozostać, jak Margaret, dziewczęca i czysta :wink: to nie dopominaj się o tajne przesyłki (powiedzaiała z wypiekami na twarzy :oops: )
basiek - Śro 31 Maj, 2006 13:22

Caitriona napisał/a:
Dzięki Gosiu!
Zapowiada się ciekawie I będzie pociąg A mamcia ciutkę wścibska...

"Była całkiem zrozpaczona. Kto zabrał mojego otwartego syna i zastąpił go bezmyślnym głupcem?" :mrgreen: :mrgreen:

Biedna ta Margaret.Mamcia zazdrosna.

GosiaJ - Czw 01 Cze, 2006 01:10

Wygląda na to, że nie dam rady przesyłać Wam fanfika regularnie :-( Będę się starała przynajmniej co drugi dzień, ale np. dziś się nie udało - przepraszam. Będę w takim razie wrzucać tu info, że poszła następna część, ok?
asiek - Czw 01 Cze, 2006 01:11

basiek napisał/a:
Caitriona napisał/a:
Dzięki Gosiu!
Zapowiada się ciekawie I będzie pociąg A mamcia ciutkę wścibska...

"Była całkiem zrozpaczona. Kto zabrał mojego otwartego syna i zastąpił go bezmyślnym głupcem?" :mrgreen: :mrgreen:

Biedna ta Margaret.Mamcia zazdrosna.

Dziewczynki, o czym piszecie ? Nie dostałam tego. Czyżby mama Thornton wkraczała ponownie do akcji ? :twisted:
Proszę przyślijcie mi tę część, e-malik na dole :grin: :hello:

Gosia - Czw 01 Cze, 2006 07:52

Alez Gosiu, spokojnie.
Nie musisz nam codziennie dostarczac fanfika. Nie ma pospiechu.
To na cos sie czeka lepiej smakuje ;)

Mag - Czw 01 Cze, 2006 08:05

GosiaJ napisał/a:

Mag, poszła dziś całość do Ciebie :-) Hehe, zdjęcia... Mogę wysłać, czemu nie? :-)

Dziękuję bardzo!
Doszło i nareszcie mam pojęcie " o co chodzi" :oops:
Chciałam dodac, że bardzo podobał mi się dobór słów- subtelne opisy ale sugestywne :oops: ,dużo klasy i smaku! :thud:
czekam na więcej :wink:

Matylda - Czw 01 Cze, 2006 21:34

Przepraszam , że niepokoję
A czy były jakies nowe wysyłki??