Seriale - Witamy w dramalandzie! - odcinek 6
Admete - Nie 07 Cze, 2015 13:46
Ty najpierw obejrzyj może Kill Me Heal me albo Pinokia
zooshe - Nie 07 Cze, 2015 15:33
| Admete napisał/a: | Ty najpierw obejrzyj może Kill Me Heal me albo Pinokia |
Dobry pomysł. Bez znajomości KMHM trudno było by zrozumieć zainteresowanie słoneczkiem.
Agn - Nie 07 Cze, 2015 16:16
| BeeMeR napisał/a: | Jakie obrzydliwie? Toż wiadomo że nie ma opcji aby byli rodzeństwem - ja w każdym razie nie wierzę w to ani przez chwilę więc nie przejęłam się meandrami akcji i poczynaniami bohaterów |
Tak, ale bohaterowie tego nie wiedzą i ze świadomością, że są rodzeństwem postanawiają brać ślub - to jest dla mnie wystarczająco obrzydliwe.
Wiem, że pewnie spokrewnieni nie są, ale chodzi mi o mechanizm zachowania.
| Aragonte napisał/a: | No w sumie jakże mogłam mieć wątpliwości |
No ja zupełnie nie wiem jak! Założycielka zakonu (khe khe) junkizmu oświeconego i rozsiewa treści pachnące herezją.
| Aragonte napisał/a: | przy okazji dowiedziałam się, czego używano jako papieru toaletowego w czasach Joseonu |
Tak?
| Trzykrotka napisał/a: | Ja coraz mniej widzę u siebie szans na tę Sonatę |
W sumie to ja u siebie od początku nie widziałam wielkich, ale jak radują mnie opisy BeeMeRka, tak nie mam ochoty sięgać po tę dramę. Mam co oglądać.
| Trzykrotka napisał/a: | Wachlarz, piękna Hye Kyo, Rachel z Heirs i reszta ekipy odbyli już czytanie Descendants of the Sun. Tego to jestem naprawdę i wręcz chorobliwie ciekawa. Co nawyczyniała tym razem pani scenarzystka wymyśliła. Oby to miało ręce i nogi.
|
A scenarzystka co ma na sumieniu? Bo zabrzmiało to groźnie. Szczerze mówiąc, też jestem bardzo ciekawa.
| Trzykrotka napisał/a: | | przegryzł się w sobie |
W dramie o wampirach brzmi to szczególnie uciesznie.
| Trzykrotka napisał/a: | Po czym wpada do wody i mamy co? A jakże - amnezje |
*Agn, która cichcem dosładza sobie życie oglądaniem co fajniejszych scen z Wilczka wywraca oczyskami*
Serio!?
| Trzykrotka napisał/a: | W zapowiedzi odcinka 5 wszyscy są w joseońskich hanbokach
|
Ktoś się czegoś naćpał i ma wizję czy też robią numer z Draculi?
| Trzykrotka napisał/a: | Bohaterka, aby odratować firmę zadłużoną przez szefa, musi wyprodukować jakiś hit. Dowiaduje się, że szef przed defraudacją, podpisał kontrakt z przebojowym webtonistą na produkcję dramy. Webton opowiada o eks - dziewczynach autora - Kotce, Lisicy i Lwicy. Nasza bohaterka spotyka się z autorem i przekonuje się, że to także jej były chłopak.
Kiedy wiadomość o realizacji dramy według webtonu przenika do prasy, w biurze producentki pojawiają się trzy panie.
|
Hihi! Brzmi fajnie.
| Zooshe napisał/a: | Stacja urządziła integracyjny dzień sportu, a jednym z punktów był mecz piłki nożnej.
Oto jak dwóch komentatorów opisuje co się dzieje na boisku: |
Piękne! Ubawił mnie sam spisany dialog. Musiało to być cudnie zrobione.
Kim Tae Hee mi nie wadzi jakoś bardzo (ale nie jest dla mnie pokusą do obejrzenia dramy), ale Joo Won - nie trawię.
| Aragonte napisał/a: | Zaraz, a to Słonko to właściwie jaki ma tytuł? |
Swallow the sun
Acz popieram dziewczyny - obejrzyj najpierw KMHM. Choć Eru a prawdą Słoneczko złe nie jest.
Admete - Nie 07 Cze, 2015 16:22
Skończyłam oglądanie Missing Noir M - smutne i gorzkie zakończenie. Myslę, że jest szansa na drugi sezon, bo wątki nie zostały zakończone.
Serial z całego serca polecam osobom, które lubią filmy i seriale kryminalne o nieco poważniejszym wydźwięku i bez prostych, szczęśliwych rozwiązań. Tutaj happy endu niewiele, więcej gorzkich rozważań nad niesprawiedliwością prawa i tych, którzy są ponad prawem. Bardzo dobry scenariusz, świetne aktorstwo ( zwłaszcza obu panów ), zdjęcia, klimatyczna muzyka.
Agn - Nie 07 Cze, 2015 16:30
*skuszona Agn już chomikuje co trzeba*
Admete - Nie 07 Cze, 2015 16:32
Będzie ci się podobać. Od początku mi się podobało, ale trochę się bałam, że przekombinują i zaczną udziwniać jak w TEN, ale na szczęście nie poszli w tę stronę. Agn na bace są polskie napisy. Ja pewnie wasz Hwajung nadgryzę, choć mam też sporo zachodnich seriali, które kuszą np. Aquarius z Duchovnym.
Agn - Nie 07 Cze, 2015 16:40
| Admete napisał/a: | | Ja pewnie wasz Hwajung nadgryzę, |
Oho! Czekam na wieści, jak się podoba, jeśli sięgniesz.
Admete - Nie 07 Cze, 2015 16:45
Postaram się, choć może nie zaraz już. Aquarius ma na szczęście tylko 13 odcinków Tyle, ze jeszcze Miss Fisher wzywa Ale na odtrutkę po depresyjnym nieco Missing Noir M muszę coś w zupełnie innym stylu na chwilę.
Aragonte - Nie 07 Cze, 2015 16:58
| zooshe napisał/a: | | Admete napisał/a: | Ty najpierw obejrzyj może Kill Me Heal me albo Pinokia |
Dobry pomysł. Bez znajomości KMHM trudno było by zrozumieć zainteresowanie słoneczkiem. |
Spokojnie, ostatnio tak niemrawo zabieram się za cokolwiek
Całkiem mi się podobał czwarty odcinek Detektywa widzącego duchy
Admete - Nie 07 Cze, 2015 17:04
Bo to jest serial, który jakoś tak dobrze się ogląda. Odpowiadają mi te zamknięte historie, nie sa tez jakoś bardzo przygnębiające. Denerwowała mnie tylko ta trzęsąca sie kamera, która pojawiła się po pierwszych odcinkach. Po Missing Noir M odkryłam tego aktora:
http://asianwiki.com/Park_Hee-Soon
Oglądałam tez film The Client, w którym grał jedną z głównych ról. Ma taki fajny chropawy głos i podoba mi się jak gra.
Aragonte - Nie 07 Cze, 2015 17:48
Oglądam piąty odcinek Detektywa, dalej mi się podoba Biedny duch licealistki śledzący jednego z policjantów w męskiej toalecie skojarzył mi się z Mulan w obozie wojskowym Chyba panowie nie myją rąk po wyjściu z kibelka, mam wrażenie
Trzykrotka - Nie 07 Cze, 2015 18:00
| zooshe napisał/a: | Producenci odc – 8
Oto jak dwóch komentatorów opisuje co się dzieje na boisku:
|
O matko ten coś-tam-Chang (Koszmitowi specjalnie nadali najtrudniejsze imię, nawet ktoś mu to już wytknął ) i w ogóle strasznie jest "podpadający" pod wszelkie kłopoty. Aj, przypomniał mi się sportowy meeting w w YAAS A Producentów naprawdę polecam.
I czuję się podbudowana do nie-wysiupywania póki co dramy z Psem na Baby - a nuż okaże się nie oszlifowaną perłą
| Aragonte napisał/a: | Chyba panowie nie myją rąk po wyjściu z kibelka, mam wrażenie |
Jużeśmy kiedyś ten temat omówiły Hyun Bin nie mył na pewno, a i tak panna łapała go za dłoń natychmiast kiedy z kibelka wyniknął. Koreańczycy mają inaczej
Edit: Żabul też na pewno nie mył, kiedy wylazł ze sławojki, w której pilnowała go GoAra
| Admete napisał/a: | Ty najpierw obejrzyj może Kill Me Heal me albo Pinokia |
Popieram i rekomenduję KMHM - będziesz miała napisy, które do tej pory tylko oczy Agn oglądały A niezależnie od napisów - drama zwyczajnie jest bardzo - bardzo...
| Agn napisał/a: |
Tak, ale bohaterowie tego nie wiedzą i ze świadomością, że są rodzeństwem postanawiają brać ślub - to jest dla mnie wystarczająco obrzydliwe. |
A już na pewno nieco dziwne.
| Aragonte napisał/a: | przy okazji dowiedziałam się, czego używano jako papieru toaletowego w czasach Joseonu |
I.....?? (*pytam, bo mam parę pomysłów)
| Agn napisał/a: |
| Trzykrotka napisał/a: | Wachlarz, piękna Hye Kyo, Rachel z Heirs i reszta ekipy odbyli już czytanie Descendants of the Sun. Tego to jestem naprawdę i wręcz chorobliwie ciekawa. Co nawyczyniała tym razem pani scenarzystka wymyśliła. Oby to miało ręce i nogi.
|
A scenarzystka co ma na sumieniu? Bo zabrzmiało to groźnie. Szczerze mówiąc, też jestem bardzo ciekawa. |
Agn, no jakże Toć to pani, co Hyun Bina ubrała w dres z cekinami, tworząc precedens dla wszystkich chcących ćwiczyć czeboli (patrz Warm and Cozy i świecąca czacha na plecach kandydata na poławiacza) i ta, która słodką twarz LMH już na zawsze złączyła z Klubem Brzydkiego Sweterka i piosenką Loveeee is the moooomeeeent. Tak, tak, prosto Jeguk High skaczemy z Wachlarzem na linię frontu jakiejś fikcyjnej wojny. Na dramabeans zastanawiają się już zawczasu, czy na tej wojnie będą służyć sami Koreańczycy...
BeeMeR - Nie 07 Cze, 2015 20:21
| Agn napisał/a: | | Tak, ale bohaterowie tego nie wiedzą i ze świadomością, że są rodzeństwem postanawiają brać ślub - to jest dla mnie wystarczająco obrzydliwe. | Tylko on, ona nie ma bladego pojęcia o co chodzi i czemu ją Drugi ze "ślubu" wywlókł a LMH słowa nie pisnął tylko stał ze spuszczoną głową. Ok, to jest niefajne, ja się nie przejęłam, bo i tak postaci LMH nie lubię i ew. kazirodztwo wiele to już nie zmienia - znielubiłam go w chyba 3 odcinku, patafiana strasznego z niego zrobili, potem to jakoś niby się poprawiło. Poza tym oni rodzeństwem nie są bo cała drama by poszła w diabły moja teoria jest taka, że mamuśka LMH puściła się z Godzillą po tym jak ją narzeczony zostawił dla matki panny lub też zostawił ją z tego powodu że się puściła
Zobaczymy jak to będzie.
| zooshe napisał/a: | Admete napisał/a:
Ty najpierw obejrzyj może Kill Me Heal me albo Pinokia
Dobry pomysł. Bez znajomości KMHM trudno było by zrozumieć zainteresowanie słoneczkiem. | Popieram z przynajmniej My PS Partner
| Agn napisał/a: | | Kim Tae Hee mi nie wadzi jakoś bardzo | a mnie irytuje - i nie domyka paszczy. Głównie przez nią (i trzęsącą się kamerę oraz niekończące się dialogi o bombach ) Irys mi ciężko szedł. A może jej nie trawię bo Irys mi nie wszedł gładko
Wszystko jedno - z Joo Wonem - anty-dream team
| Trzykrotka napisał/a: | Aragonte napisał/a:
przy okazji dowiedziałam się, czego używano jako papieru toaletowego w czasach Joseonu
I.....?? (*pytam, bo mam parę pomysłów) | Jakich? I jaka jest odpowiedź dramowa?
zooshe - Nie 07 Cze, 2015 20:29
Słyszeliście przysłowie, że ciekawość to pierwszy stopień do piekła. Zooshe zaciekawiona pozytywnymi opiniami postanowiła zerknąć na Mask i ma za swoje.
Aragonte - Nie 07 Cze, 2015 20:48
| BeeMeR napisał/a: | | Trzykrotka napisał/a: | Aragonte napisał/a:
przy okazji dowiedziałam się, czego używano jako papieru toaletowego w czasach Joseonu
I.....?? (*pytam, bo mam parę pomysłów) | Jakich? I jaka jest odpowiedź dramowa? |
Nic oryginalnego, zmartwię was O ile pamiętam, głównie duże liście. Ale panna z Chuno (nie ta Drewno, tylko druga) chyba domagała się czegoś bardziej wyrafinowanego, argumentując, że liście są dobre dla facetów, a kobietom przydają się chusteczki (ciekawe, czy jedwabne i czy wielorazowego użytku ).
Ale oglądałam to już jakiś czas temu i nie ręczę za tłumaczenie, BeeMeR to wkrótce zweryfikuje
Wracam do Detektywa widzącego duchy, wciągnęłam się, jestem przy szóstym odcinku (czyli w połowie dramy).
Trzykrotka - Nie 07 Cze, 2015 21:14
| zooshe napisał/a: | | Słyszeliście przysłowie, że ciekawość to pierwszy stopień do piekła. Zooshe zaciekawiona pozytywnymi opiniami postanowiła zerknąć na Mask i ma za swoje. |
No nie, tak być nie będzie, dawaj wrażenia
Co do joseońskich wychodków oraz kucania za krzaczkiem, to obstawiałam liście oraz garście trawy. Może dla pań liście .... no nie wiem - fiołków? A dla panów trawa (nie śmiem myśleć, że w ogóle nic)
Lecę przez 4 odcinek Producers i śmieję się do siebie. Właśnie Koszmitowi - Baek Seung Chan on się nazywa, nauczyłam się wytłumaczyli, co ma spakować do plecaka i dlaczego, zanim pojedzie na lokację kręcenia reality show . A jak się spłonił jak panna, jak zasłonił usteczka rączką, kiedy mu koleżanki powiedziały, że jest przystojny
zooshe - Nie 07 Cze, 2015 21:54
| Trzykrotka napisał/a: |
No nie, tak być nie będzie, dawaj wrażenia |
Nie omieszkam. Tego zwyczajnie nie da się dusić w sobie
Najlepszy jest bohater. Bogaty cheabol, który a jakże ma coś nie ten teges z głową. Fachowo to się chyba nazywa nerwica natręctw. Panicznie boi się brudu a na dodatek służba regularnie dosypuje mu czegoś do wody (póki co nie wiadomo na czyje polecenie, ale podejrzewam macochę) przez co ma urojenia. Nie odróżnia swoich wizji od rzeczywistości. Jest podejrzliwy wobec wszystkich i cały czas widuje w swoich wizjach swoją matkę, którą jak wierzy zamordowano. Ale to nie koniec pokręconej rodzinki. Jest jeszcze wspomniana macocha, siostra, która chce go pozbawić udziałów w firmie i szwagier, który ma swoje własne plany.
Aby odziedziczyć firmę bohater musi się ożenić z bogatą dziedziczką, graną przez Ciapową, która pewnego dnia spotyka swojego sobowtóra (założę się o wszystko, że są siostrami bliźniaczkami.) Podczas zaręczyn dochodzi do „wypadku”. Najpierw widać, że służba dosypuje czegoś do wina narzeczonej a potem znajdują ją nieprzytomną w basenie. Podejrzenie spada na bohatera, który był z nią wtedy, ale za nic nie może sobie przypomnieć, co się stało, na dodatek ktoś manipulował przy kamerach i nie ma jak sprawdzić, co się właściwie stało. Narzeczoną odwożą nieprzytomną do szpitala, a w tym czasie szwagier, który najpewniej miał z nią romans odnajduje jej sobowtóra i zmusza do udawania tej pierwszej. Tyle a nawet więcej i to tylko w dwóch pierwszych odcinkach.
Powiem tak, absurd goni absurd, ale jak fajnie to się ogląda. Mam banana od ucho do ucha. Podoba mi się też muzyka – instrumentalna budująca klimat napięcia.
| Trzykrotka napisał/a: |
Lecę przez 4 odcinek Producers i śmieję się do siebie. Właśnie Koszmitowi - Baek Seung Chan on się nazywa, nauczyłam się wytłumaczyli, co ma spakować do plecaka i dlaczego, zanim pojedzie na lokację kręcenia reality show . A jak się spłonił jak panna, jak zasłonił usteczka rączką, kiedy mu koleżanki powiedziały, że jest przystojny |
Mi się bardzo podobało jak pijany przyniósł jej te placki a potem zaczął ochrzaniać, że go okłamała mówiąc że mieszka gdzie indziej. Rano jak się bidula obudził był taki zakłopotany. A widziałaś już laskę od tonera. Na DB nazywają ją Office Nazi.
BeeMeR - Nie 07 Cze, 2015 22:34
| Trzykrotka napisał/a: | | obstawiałam liście oraz garście trawy. | ja też, tudzież siano.
Na Ciapową to ja się nie piszę ale bardzo chętnie poczytam kolejne wrażenia i poznam meandry fabuły
Aragonte - Nie 07 Cze, 2015 22:47
Kurczę, naprawdę dobry się zrobił ten Detektyw widzący duchy. Jest wątek przewodni i są mniejsze procedurale, moim zdaniem całkiem niegłupie.
Bohater przyznał się bohaterce, że widzi duchy, a ta - co dość naturalne - nie uwierzyła
Admete - Pon 08 Cze, 2015 05:35
Bardzo się cieszę, że ci się Detektyw spodobał. Podobno ma być drugi sezon.
Trzykrotka - Pon 08 Cze, 2015 07:15
I patrzcie, tak się z Ciapy natrząsałyśmy, a on co? 3 na liście najpiękniejszych w głosowaniu ludu
http://www.dramafever.com...-and-actresses/
Nowy film LMH?
http://www.dramabeans.com...bounty-hunters/
BeeMeR - Pon 08 Cze, 2015 07:58
| Trzykrotka napisał/a: | | Nowy film LMH? | Tak obstawiałam
Chuno 03 (spoileruję)
Wątek główny to jest jeden wielki, niekończący się fanserwis
Panowie regularnie nie mają na koszule ani grosika (tj. mają ważniejsze sprawy do opłacenia, np. wdzięki pań )
Tak więc trzech muszkieterów bez przerwy pokazuje klaty i talię osy
Przeciwwagą tego jest wątek niewolników, którym się piętnuje twarze, wypala oczy, gwałci, głodzi, gnębi i uciska w każdy możliwy sposób. I którzy właśnie spiskują przeciwko panom oraz łowcom niewolników.
Pojawiła się nowa postać - uciekinierka z obwoźnego burdello - zobaczcie jak uroczo panowie stoją w kolejkach do dziewczyn ściskając co tam mają do oddania - gęś, kawałek płótna, jakąś biżuterię - a burdelmama ocenia czy się dany dar nada
A tu panna przy pracy - naganianiu klientów na wieczór pokazując rozochoconym mężczyznom pantalony tudzież zbierająca grosiki - ustami Pod jej urokiem bez reszty ginie Wang-Son (Tommy Hong).
No i nie myliłam się - w wygódce czekało na nią siano czy słoma
Nie mija czasu mało-wiele, a panna dołącza do trzech muszkieterów (burdelmama nie chciała zapłacić za odszukanie panny to jej nie wydali ) i tak są dramolandowo wszyscy śpią, jedzą, przekomarzają się
Tu właścicielka gospody z koleżanką w atrakcyjnych giezłach nocnych i hanbokach dziennych
Panna podstawowa uciekłszy z małżeńskich okowów tuż przed skonsumowaniem małżeństwa w przebraniu mężczyzny, a jakże, wędruje gdzieśtam, jej płeć zostaje szybko odkryta los panny jest zagrożony - ratuje ją w ostatniej chwili przystojny niewolnik chwiejący się na nogach jak Chun z WVDS
Aragonte - Pon 08 Cze, 2015 09:05
BeeMeR, ten przystojny niewolnik to bohater Detektywa widzącego duchy, na wszelki wypadek wyjaśnię
Bardzo mi się podobały jego walki w Chuno, w sumie ogółem walki były tam niezłe.
I jakoś tak od początku kibicowałam jemu i Aniołowi Śmierci
| Admete napisał/a: | | Bardzo się cieszę, że ci się Detektyw spodobał. Podobno ma być drugi sezon. |
Bardzo dobrze mi się go ogląda. Miałam problemy na początku, bo te napisy bywały takie se i np. co i rusz mylą w nich płeć bohaterów, a ja i tak muszę się mocno skupiać, skoro to angielski sos, no, ale jakoś się przez to przegryzłam
Trzykrotka - Pon 08 Cze, 2015 09:13
O, to widzę prawie Żywoty pań swawolnych w Chuno się opowiada! A ja myślałam, że ginseng to tak sobie siedziały obok eleganckich panów, soju im dolewały, a co najwyżej dawały sobie szeptać do uszka
A propos tematu: próbowałam obejrzeć na gooddrama nowy ( z 2014) seguk - film z Jan Hyukiem i Ha Neulem (naszym Baek Ki z Misaeng, Rzygaczem z Heirs) - Empire of Lust. Rzecz dzieje się w XIV wieku, jest walka o władzę, romans, sporo "momentów." Ciekawa byłam Ha Neula w seguku (gra strasznego rozpustnika i nawet golizną błyska), film wyglądał na pięknie nakręcony...
No owszem - ale napisy sa po prostu haniebne. Translatorski w najgorszym wydaniu. Z żalem opuściłam seans i oddałam się Producentowi.
Boszszsz, jaka z tego Seung Chana jest ciapa Ale urocza ciapa

BeeMeR - Pon 08 Cze, 2015 09:32
| Aragonte napisał/a: | ten przystojny niewolnik to bohater Detektywa widzącego duchy, na wszelki wypadek wyjaśnię | Dobrze wiedzieć
| Aragonte napisał/a: | jakoś tak od początku kibicowałam jemu i Aniołowi Śmierci | Jakoś tak tez tak mam
kapitan Tae Ha i Generał Choi tutaj
Wang-sona też lubię, pocieszny jest. Główna para mi lotto
| Trzykrotka napisał/a: | ja myślałam, że ginseng to tak sobie siedziały obok eleganckich panów, soju im dolewały, a co najwyżej dawały sobie szeptać do uszka | zdejmując wierzchnie okrycie i pokazując ramiona, hm? Ta grupa to była nieco inna frakcja rozrywkowych pań Tańczą, śpiewają, zbierają grosiki, zapraszają do pokojów - niewątpliwie na dalszy indywidualny pokaz tańców i śpiewów łabędzich
W tym odcinku lektor czytał już o dziwo tam gdzie trzeba
| Trzykrotka napisał/a: | | Translatorski w najgorszym wydaniu | Angielski translatorski? Czy pl?
|
|
|