Seriale - Witamy w dramalandzie! - odcinek 6
zooshe - Wto 02 Cze, 2015 19:34
Próbuje dokończyć FFI i nie mogę. 14 odcinek totalnie mnie wynudził.
BeeMeR - Wto 02 Cze, 2015 19:47
| Trzykrotka napisał/a: | | Irytuje mnie na przykład niepomiernie to, jak z góry zdeterminowany jest los Woona. Cholera, czy tam nie dało się inaczej? Czy on koniecznie musiał zostać członkiem tego zabójczego bractwa? | No niestety, z przeznaczeniem z saegukach nie wygrasz - to musiał być drugi Chun dla drugiego Świętego Miecza
Czekam na dalsze relacje z oglądania
| Agn napisał/a: | | zawsze lubiłam wampiry BEZ przemian. Kły mają non stop (kocham drobne kiełki u Anne Rice!), żadnych zmian w oczach czy przepoczwarzanie się w jakieś diaboliczne coś (wyjątek - Dracula, ale to w ogóle była prawie baśń). Przemiany itd. w każdym kolejnym filmie mają jakieś dodatki, co sprawia, że wampiry, które naprawdę powinny straszyć, robią się kiczowate. | Mnie dyskretna zmiana oczu i kłów nie przeszkadza, zwłaszcza jak służy jakiemuś innemu celowi niż na pokaz - jak np. w wampirzym prokuratorze.
| Cytat: | Moment, który to Jang Hyuk? Zapomniałam, na pewno go znam...
Anioł Śmierci to sam miód. Jest na co popatrzeć.
Tommy Hong to Drugi z PT | Owszem, Tommy Hong to Ciul z PT - ale znacznie bardziej podobał mi się w Alicji. Jang Hyuk jako Gun był ok (przed amnezją), ale tu ma wiecznie otwartą paszczę i już mi tym działa na nerwy. Partneruje mu śliczna ale nie umiejąca zbytnio grać Lee Da Hae (My Girl)
Ten pan jest ciekawy:
| Trzykrotka napisał/a: | | Ja też mam wrażenie, że to właśnie on wrócił na wyspę po latach w postaci gangstera - Świętego Miecza. | A to niegłupi pomysł.
| Trzykrotka napisał/a: | Na szczęście BeeMer pociesza, że Ji Sung trochę skróci kudełki w 3 odcinku | Naści kilka fotek:
Agn - Wto 02 Cze, 2015 19:57
| zooshe napisał/a: | | Próbuje dokończyć FFI i nie mogę. 14 odcinek totalnie mnie wynudził. |
*Agn gratuluje sobie wysiupania dramy na długo przed tym momentem*
| BeeMeR napisał/a: | | Trzykrotka napisał/a: Ja też mam wrażenie, że to właśnie on wrócił na wyspę po latach w postaci gangstera - Świętego Miecza. A to niegłupi pomysł. |
I tak jest. Agn sprawdziła asianwiki i obsada jest jednoznaczna.
Jin Goo gra Jung Min Ho (młodego) i Święty Miecza też - ale starszą wersję.
http://asianwiki.com/Swallow_the_Sun
| BeeMeR napisał/a: | | Naści kilka fotek: |
Jeszcze bym go przycięła... *marudzi*
Agn - Wto 02 Cze, 2015 21:15
HANBOK ALERT!!!
Jak widać - będzie fruwał.
Trzykrotka - Wto 02 Cze, 2015 22:20
Latający Jun Ki - yaaa... niech tylko nie układa się w pozę Supermana, plizz. A fotki Ji Sunga bardzo poczciwe i zacne Fakt - włosy dalej do podcięcia, ale już takie ładnie ułożone lepiej się prezentują.
No to w Słonku będzie ciekawie - gangster - tatuś być może właśnie z racji na dawny romans wybudował sobie tę monstrualną willę w tej części Jeju
No nic, trzeba obejrzeć dalej.
BeeMeR - Wto 02 Cze, 2015 22:40
Niech sobie JunKi lata byle z sensem
Ja na początku Chuno 02 dostałam fanserwisowej głupawki
Gun (powiedzmy, nie wiem jak się to nazywa, lektor zagłusza ) jedzie w piękne wizualnie miejsce, walczy ze złymi, walczy z Aniołem Śmierci i rwie na nim i tak mocno niekompletną kamizelkę - patrzenie na półnagich bohaterów zaiste nie boli
No i walki to jest to, czego nie ma w Hwajung - jednakowoż Chuno na razie do mnie nie trafia fabularnie - tj. nic mnie nie obchodzi nieszczęśliwa miłość Guna
Jednakowoż moje wrażenie będą raczej z tych mało merytorycznych - właśnie napalona niewiasta kusi Aniołą Śmierci
Agn - Wto 02 Cze, 2015 22:58
BeeMeRku donies nam koniecznie, z jakim skutkiem go kusi.
A ja na dobranoc wlaczylam sobie Fly daddy fly - Junki po ekranie przechadza sie z kocia leniwa gracja i od czasu do czasu uruchamia piesci. Wspominalam juz moze, ze bardzo lubie ten film?
BeeMeR - Wto 02 Cze, 2015 23:13
| Cytat: | BeeMeRku donies nam koniecznie, z jakim skutkiem go kusi. | Oj, mizernym
Może by coś z tego wyszło, bo już na nią patrzył, a ona "przypadkiem" odsłoniła nóżki, gdyby nie to, że akurat Gun wrócił i zaczął się zachowywać jak troglodyta
Honga zaś nie trzeba długo kusić
Coby sprawiedliwości było zadość pokazano pierwsze kissu Guna - jeszcze jako panicza (strasznie głupią minę zrobił, zupełnie jak panny koreańskie ) - z niewolnicą:
edit:
lektor się totalnie gubi kiedy co czytać - najpierw idzie scena, a potem on czyta jak skończą gadać
Trzykrotka - Śro 03 Cze, 2015 08:54
JI Sung uroczo wygląda w wersji uczesanej Przyjrzałam się dobrze fotkom i poczyniłam to jakże głębokie spostrzeżenie, bo na odcinek 3 Słonka czasu jeszcze nie miałam.
| zooshe napisał/a: | Próbuje dokończyć FFI i nie mogę. 14 odcinek totalnie mnie wynudził. |
Ech... no właśnie. Tradycyjnie scenarzyście (scenarzystce?) pod koniec już zupełnie brakło pary w klawiaturze.
Skracają Ex Girlfriends Club z 16 na 12 odcinków - z racji na niską oglądalność. Szkoda - nasz Pies na Baby może trochę zjechać w rankingu.
| BeeMeR napisał/a: |
lektor się totalnie gubi kiedy co czytać - najpierw idzie scena, a potem on czyta jak skończą gadać |
Właśnie mi się przypomniało, że lektor mnie totalnie odstraszył od oglądania Chuno w naszej TV. Wątpię, czy ktokolwiek się połapał, o co chodzi i kto jest kim.
Fotki dobierasz BeeMer w sposób godny pochwały Wyobrażam sobie to bezkoszulowe towarzystwo gremialnie na siłowni, porównujące swoje kaloryfery
BTW wczoraj, w 13 odcinku Divorce Lawyer In Love odbył się dyskretny pojedynek na to, co który pan ma do zaoferowania tej jednej pani, którą obaj chcą mieć. I nie powiem, klata szefa aż krzyczała "wybierz mnie!" Bardzo przyjemna jest ta drama, odwołuję brazyliany, bo choć scenariusz jakąś świeżością nie olśniewa, to jest zabawny i bardzo oglądalny.
[/i]
Agn - Śro 03 Cze, 2015 09:00
Klata szefa tj. tego pana z kwiatkiem, ktorego swojego czasu mialas na avku? Okazania wolam! Nie wstydzic sie, gdzies na swiecie na pewno jest juz po 22.00!
Ji Sung zaiste w uczesanych wlosach wyglada bardzo ladnie. Dzis wieczorem polkne sobie chyba 3. odcinek StS. Musze byc z wami na biezaco.
(Pochwale sie, ze przy drugim ogladaniu FDF wylapalam tatusia-spiaczke.)
BeeMeR - Śro 03 Cze, 2015 09:06
| Agn napisał/a: | | Ji Sung zaiste w uczesanych wlosach wyglada bardzo ladnie. | Melduję, że w odcinku 4 Słonka (jestem w połowie) znów chyba zarósł (przestał się czesać), ale półuśmiechy ma obłędne
I bardzo ładną parę tworzą z panną - śliczna ona, przystojny on - cud miód
Pojawił się też wreszcie Gi Cheol
Przy niektórych napisach zgrzytam zębami okropnie - olaboga co za konstrukcje i odmiany
Ja te dwa odcinki Słonka tygodniowo będą oglądać pn-śr, to tak informacyjnie
Trzykrotka - Śro 03 Cze, 2015 09:11
| Agn napisał/a: | | Klata szefa tj. tego pana z kwiatkiem, którego swojego czasu mialas na avku? |
Tego samego Z okazaniem może być kłopot, bo na tablecie oglądam i fotki nie zrobię
Do Słonka ruszę w weekend.
Edit: posiłkuję się taką z innej dramy
W każdym razie - szefu grzechu jest wart pod każdym względem - ja bym go brała w ciemno na miejscu pani mecenas.
BeeMeR - Śro 03 Cze, 2015 09:31
| Trzykrotka napisał/a: | | ja bym go brała w ciemno na miejscu pani mecenas. | Jak ja Anioła Śmierci na miejscu owej gospodyni okazanej w nieustających wysiłkach zainteresowania go/dogodzenia mu wyżej
Nie poradzę główny z Chuno wyjątkowo mi nie leży - zachowuje się jak golem, trochę jak idiota, półotwarte usta dodatkowo robią swoje, historia opowiedziana od tyłka strony również. Ja muszę najpierw zapoznać się z bohaterami a potem mogę przeżywać ich miłość rozstania i cierpienia, a nie na odwrót.
BeeMeR - Śro 03 Cze, 2015 13:31
Na wypadek gdyby ktoś przeoczył:
http://www.dramafever.com...alks-the-night/
Słonko 04
Początek był nierówny, ale mnie się ta drama bardzo podoba - dla mnie to nie melodrama, ale ma pewne znamiona od czasu do czasu - np. sam początek rodzicielski, niemniej też mi się podobał. Ma też wstawki akcji, romansu, kryminału - miszung piękny, kupionam już dawno
Jung Woo zaprzedał już duszę własnemu ojcu, dziewczynę która ewidentnie mu się podoba rai kumplowi od kasy - będzie co odkręcać potem
Na miejscu dziewczyny to bym się porządnie zastanowiła zanim bym popłynęła w rejs z czterema młodymi mężczyznami Z drugiej jednak strony - czemu nie - szofera ma uroczego - swoją drogą podesłanie pannie takiego szofera to na 99% strzał w stopę
Trzykrotka - Śro 03 Cze, 2015 14:40
Cudne! Widać, że drama jest z wkładką (finansową). Coraz bardziej liczę na coś w rodzaju Arang Uwielbiam to zdjęcie chłopakow siedzących razem, a scholar w okularkach przeciwsłonecznych i hanboku to sam miód
Słonko dziś-dziś
BeeMeR - Śro 03 Cze, 2015 17:36
| BeeMeR napisał/a: | Słonko dziś-dziś | Hwajung dziś-dziś Napisy są i stygną czekając na wieczór - i właśnie dlatego, że Hwajung pojawia się śr-czw, to ustawiłam sobie Słoneczko pn-wt, coby mieć na co czekać niemal każdego dnia, a reszta w tak zwanym międzyczasie
Zooshe, obawiam się, że jednakowoż nie zawsze mamy taki sam odbiór dramy, nie obiecuję że ci się spodoba tak samo, acz uważam, że odc, 3-4 są ciekawsze i równiejsze niż 2. Mnie jednak wystarczy wymiana ślicznych uśmiechów między głównymi bohaterami i już pół sukcesu dramy zaliczone
Acz tak serio to uważam, że Admete tez mogłaby dramie dać szansę - acz nieraz już się myliłam więc bynajmniej nie namawiam
zooshe - Śro 03 Cze, 2015 19:21
| BeeMeR napisał/a: |
Zooshe, obawiam się, że jednakowoż nie zawsze mamy taki sam odbiór dramy, nie obiecuję że ci się spodoba tak samo, acz uważam, że odc, 3-4 są ciekawsze i równiejsze niż 2. Mnie jednak wystarczy wymiana ślicznych uśmiechów między głównymi bohaterami i już pół sukcesu dramy zaliczone
|
Gorsze od All In to nie może być, najwyżej zacznę psioczy i przewijać sceny nie związane bezpośrednio z wiadomo kim.
BeeMeR - Śro 03 Cze, 2015 19:38
| zooshe napisał/a: | | zdrowie psychiczne jest ważniejsze. | Bez dwóch zdań
BeeMeR - Śro 03 Cze, 2015 19:48
| zooshe napisał/a: | najwyżej zacznę psioczy i przewijać sceny nie związane bezpośrednio z wiadomo kim. | Tja, ja już też się nudziłam na scenach niezwiązanych, ale głównie w odc. 2 W późniejszych wątek wiadomo kogo jest jak dla mnie odpowiednio ciekawy póki co i oby tak zostało
Sonata 16.
Po wyznaniach miłosnych, Drugi heroicznie postanowił odsunąć się w cień i tym razem nie umierać, Druga postanowiła niezbicie odzyskać LMH o czym go poinformowała kilkukrotnie (ten typ niereformowalnych Drugich mnie załamuje lekko ), LMH powoli odzyskuje wszystkie wspomnienia prócz jednego - o ojcu, ale wielkimi krokami zbliżamy się i do tegoż. Na razie jednak wciąż kluczymy wokół tematu, a młodzi deklarują sobie dozgonną miłość, wymieniają cnotliwy pocałunek i oświadczają wzajem w kościele - rzekłabym, że wśród bicia dzwonów, ale to by było koloryzowania jak się patrzy
Admete - Śro 03 Cze, 2015 20:06
Niestety Admete Słoneczka nie posiada , więc na razie nie sprawdzi. Może przy okazji. Jaki to ma właściwie tytuł?
BeeMeR - Śro 03 Cze, 2015 20:18
http://asianwiki.com/Swallow_the_Sun
Admete - Śro 03 Cze, 2015 20:46
Dzięki, to przy jakims potkaniu mogę zabrać.
Agn - Śro 03 Cze, 2015 20:55
| BeeMeR napisał/a: | | Przy niektórych napisach zgrzytam zębami okropnie - olaboga co za konstrukcje i odmiany |
Ale kwiatki wypisujcie, proszę.
Ja się raduję, że oglądam z angielskimi napisami.
| Trzykrotka napisał/a: |
Edit: posiłkuję się taką z innej dramy |
Zacna klata. A wybór jest między nim a... Zwiędłakiem? To dla mnie wybór prosty...
| BeeMeR napisał/a: | | Nie poradzę główny z Chuno wyjątkowo mi nie leży - zachowuje się jak golem, trochę jak idiota, półotwarte usta dodatkowo robią swoje, historia opowiedziana od tyłka strony również. |
A to ćwok z PT gra tu pierwsze skrzypce?
Na wypadek, gdyby ktoś przeoczył, jak namiętnie robię "hanbok alert", prawdaż.
Większość fotek pokazywałam. Hiphopowiec miał być dzisiaj, ale mnie uprzedzono, hihihi. Ale gdzieś miałam video, jak Junki się wygłupia i metodą na magika (na wampióra?) "otwiera" drzwi vana. Jak znajdę, to wam pokażę. :mgreen:
| BeeMeR napisał/a: | | Początek był nierówny, ale mnie się ta drama bardzo podoba - dla mnie to nie melodrama, ale ma pewne znamiona od czasu do czasu - np. sam początek rodzicielski, niemniej też mi się podobał. Ma też wstawki akcji, romansu, kryminału - miszung piękny, kupionam już dawno |
Ja mam zupełnie inaczej - mnie się tę dramę od początku znakomicie ogląda. Nie nudzi mnie w ogóle. Acz obejrzałam na razie tylko 2 pierwsze odcinki.
| Trzykrotka napisał/a: | | Coraz bardziej liczę na coś w rodzaju Arang |
Szczerze mówiąc ja też. I nastrajam się pozytywnie. A co tam, już dawno jestem nastrojona bardzo pozytywnie, wiadomo.
| BeeMeR napisał/a: | | Hwajung dziś-dziś Napisy są i stygną czekając na wieczór |
Też już mam. I nie wiem, co obejrzeć - StS czy Hwajung. Klęska urodzaju!
*radośnie odpala Hwajung* StS nie zając, a Hwajung mnie woła syrenim głosem.
| zooshe napisał/a: | | Gorsze od All In to nie może być, najwyżej zacznę psioczy i przewijać sceny nie związane bezpośrednio z wiadomo kim. |
Ej, nie wierzę, by All in było aż tak złe, chyba kiedyś się sama o tym przekonam. Aż mnie zaintrygowałaś.
Dobra, truskawki umyte, czas sprawdzić, co tam, panie, w polityce joseońskiej słychać.
PS Zooshe, z całej siły trzymam kciuki i posyłam ci dobre myśli. Czuję się winna, bo cię namawiałam na zmianę pracy, a wyszedł klops. Mam nadzieję, że szybko sobie coś innego, NORMALNEGO znajdziesz.
zooshe - Śro 03 Cze, 2015 21:45
Słonko 3
W którym Jung Woo wkracza do wielkiego świata i spotyka pierwszą miłość (jaka ta Korea mała, dosłownie 2 ulice na krzyż)
Choć bez szału odcinek mi się podobał o czym może świadczyć, że nawet nie ciągnęło mnie do przewijania.
Jeśli miałabym się do czegoś przyczepić to za dużo było momentów staring contest, kiedy Jung Woo wgapiał się w pannę przy dźwiękach rzewnej muzyki.
I nie żebym zniechęcała ale wątpię aby Słonko przypadło Admete do gustu.
Agn - Śro 03 Cze, 2015 21:50
A mnie się wydaje, że spodoba jej się wątek sensacyjny. No chyba że gwałtownie się wygasza w dalszych odcinkach. Ale tylko zgaduję.
|
|
|