To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Witamy w dramalandzie! - odcinek 6

zooshe - Wto 02 Cze, 2015 19:34

Próbuje dokończyć FFI i nie mogę. 14 odcinek totalnie mnie wynudził. :thud:
BeeMeR - Wto 02 Cze, 2015 19:47

Trzykrotka napisał/a:
Irytuje mnie na przykład niepomiernie to, jak z góry zdeterminowany jest los Woona. Cholera, czy tam nie dało się inaczej? Czy on koniecznie musiał zostać członkiem tego zabójczego bractwa?
No niestety, z przeznaczeniem z saegukach nie wygrasz - to musiał być drugi Chun dla drugiego Świętego Miecza ;)
Czekam na dalsze relacje z oglądania :kwiatek:

Agn napisał/a:
zawsze lubiłam wampiry BEZ przemian. Kły mają non stop (kocham drobne kiełki u Anne Rice!), żadnych zmian w oczach czy przepoczwarzanie się w jakieś diaboliczne coś (wyjątek - Dracula, ale to w ogóle była prawie baśń). Przemiany itd. w każdym kolejnym filmie mają jakieś dodatki, co sprawia, że wampiry, które naprawdę powinny straszyć, robią się kiczowate.
Mnie dyskretna zmiana oczu i kłów nie przeszkadza, zwłaszcza jak służy jakiemuś innemu celowi niż na pokaz - jak np. w wampirzym prokuratorze.

Cytat:
Moment, który to Jang Hyuk? :mysle: Zapomniałam, na pewno go znam...
Anioł Śmierci to sam miód. Jest na co popatrzeć. :serduszkate:
Tommy Hong to Drugi z PT
Owszem, Tommy Hong to Ciul z PT - ale znacznie bardziej podobał mi się w Alicji. Jang Hyuk jako Gun był ok (przed amnezją), ale tu ma wiecznie otwartą paszczę i już mi tym działa na nerwy. Partneruje mu śliczna ale nie umiejąca zbytnio grać Lee Da Hae (My Girl)

Ten pan jest ciekawy:

Trzykrotka napisał/a:
Ja też mam wrażenie, że to właśnie on wrócił na wyspę po latach w postaci gangstera - Świętego Miecza.
A to niegłupi pomysł. :mysle:

Trzykrotka napisał/a:
Na szczęście BeeMer pociesza, że Ji Sung trochę skróci kudełki w 3 odcinku :kwiatek:
Naści kilka fotek: :mrgreen:

Agn - Wto 02 Cze, 2015 19:57

zooshe napisał/a:
Próbuje dokończyć FFI i nie mogę. 14 odcinek totalnie mnie wynudził.

*Agn gratuluje sobie wysiupania dramy na długo przed tym momentem*
BeeMeR napisał/a:
Trzykrotka napisał/a: Ja też mam wrażenie, że to właśnie on wrócił na wyspę po latach w postaci gangstera - Świętego Miecza. A to niegłupi pomysł.

I tak jest. Agn sprawdziła asianwiki i obsada jest jednoznaczna. :)
Jin Goo gra Jung Min Ho (młodego) i Święty Miecza też - ale starszą wersję.
http://asianwiki.com/Swallow_the_Sun
:mrgreen:
BeeMeR napisał/a:
Naści kilka fotek:

Jeszcze bym go przycięła... *marudzi*

Agn - Wto 02 Cze, 2015 21:15

HANBOK ALERT!!! :excited:

Jak widać - będzie fruwał. ;)

Trzykrotka - Wto 02 Cze, 2015 22:20

Latający Jun Ki - yaaa... niech tylko nie układa się w pozę Supermana, plizz. A fotki Ji Sunga bardzo poczciwe i zacne :serce: Fakt - włosy dalej do podcięcia, ale już takie ładnie ułożone lepiej się prezentują.

No to w Słonku będzie ciekawie - gangster - tatuś być może właśnie z racji na dawny romans wybudował sobie tę monstrualną willę w tej części Jeju :mysle:
No nic, trzeba obejrzeć dalej.

BeeMeR - Wto 02 Cze, 2015 22:40

Niech sobie JunKi lata byle z sensem :trzyma_kciuki:

Ja na początku Chuno 02 dostałam fanserwisowej głupawki :lol:
Gun (powiedzmy, nie wiem jak się to nazywa, lektor zagłusza :P ) jedzie w piękne wizualnie miejsce, walczy ze złymi, walczy z Aniołem Śmierci i rwie na nim i tak mocno niekompletną kamizelkę :lol: - patrzenie na półnagich bohaterów zaiste nie boli :lol:

No i walki to jest to, czego nie ma w Hwajung - jednakowoż Chuno na razie do mnie nie trafia fabularnie - tj. nic mnie nie obchodzi nieszczęśliwa miłość Guna :P
Jednakowoż moje wrażenie będą raczej z tych mało merytorycznych - właśnie napalona niewiasta kusi Aniołą Śmierci :lol:

Agn - Wto 02 Cze, 2015 22:58

BeeMeRku donies nam koniecznie, z jakim skutkiem go kusi. :mrgreen:

A ja na dobranoc wlaczylam sobie Fly daddy fly - Junki po ekranie przechadza sie z kocia leniwa gracja i od czasu do czasu uruchamia piesci. Wspominalam juz moze, ze bardzo lubie ten film? :serduszkate:

BeeMeR - Wto 02 Cze, 2015 23:13

Cytat:
BeeMeRku donies nam koniecznie, z jakim skutkiem go kusi. :mrgreen:
Oj, mizernym :lol:
Może by coś z tego wyszło, bo już na nią patrzył, a ona "przypadkiem" odsłoniła nóżki, gdyby nie to, że akurat Gun wrócił i zaczął się zachowywać jak troglodyta :P

Honga zaś nie trzeba długo kusić ;)

Coby sprawiedliwości było zadość pokazano pierwsze kissu Guna - jeszcze jako panicza (strasznie głupią minę zrobił, zupełnie jak panny koreańskie :P ) - z niewolnicą:

edit:
lektor się totalnie gubi kiedy co czytać - najpierw idzie scena, a potem on czyta jak skończą gadać :lol:

Trzykrotka - Śro 03 Cze, 2015 08:54

JI Sung uroczo wygląda w wersji uczesanej :excited: Przyjrzałam się dobrze fotkom i poczyniłam to jakże głębokie spostrzeżenie, bo na odcinek 3 Słonka czasu jeszcze nie miałam.

zooshe napisał/a:
Próbuje dokończyć FFI i nie mogę. 14 odcinek totalnie mnie wynudził. :thud:

Ech... no właśnie. Tradycyjnie scenarzyście (scenarzystce?) pod koniec już zupełnie brakło pary w klawiaturze.
Skracają Ex Girlfriends Club z 16 na 12 odcinków - z racji na niską oglądalność. Szkoda - nasz Pies na Baby może trochę zjechać w rankingu.

BeeMeR napisał/a:

lektor się totalnie gubi kiedy co czytać - najpierw idzie scena, a potem on czyta jak skończą gadać :lol:

Właśnie mi się przypomniało, że lektor mnie totalnie odstraszył od oglądania Chuno w naszej TV. Wątpię, czy ktokolwiek się połapał, o co chodzi i kto jest kim.
Fotki dobierasz BeeMer w sposób godny pochwały :excited: Wyobrażam sobie to bezkoszulowe towarzystwo gremialnie na siłowni, porównujące swoje kaloryfery :mrgreen:
BTW wczoraj, w 13 odcinku Divorce Lawyer In Love odbył się dyskretny pojedynek na to, co który pan ma do zaoferowania tej jednej pani, którą obaj chcą mieć. I nie powiem, klata szefa aż krzyczała "wybierz mnie!" Bardzo przyjemna jest ta drama, odwołuję brazyliany, bo choć scenariusz jakąś świeżością nie olśniewa, to jest zabawny i bardzo oglądalny.
[/i]

Agn - Śro 03 Cze, 2015 09:00

Klata szefa tj. tego pana z kwiatkiem, ktorego swojego czasu mialas na avku? :-) Okazania wolam! Nie wstydzic sie, gdzies na swiecie na pewno jest juz po 22.00! ;)

Ji Sung zaiste w uczesanych wlosach wyglada bardzo ladnie. Dzis wieczorem polkne sobie chyba 3. odcinek StS. Musze byc z wami na biezaco. :mrgreen:

(Pochwale sie, ze przy drugim ogladaniu FDF wylapalam tatusia-spiaczke.)

BeeMeR - Śro 03 Cze, 2015 09:06

Agn napisał/a:
Ji Sung zaiste w uczesanych wlosach wyglada bardzo ladnie.
Melduję, że w odcinku 4 Słonka (jestem w połowie) znów chyba zarósł (przestał się czesać), ale półuśmiechy ma obłędne :serce:
I bardzo ładną parę tworzą z panną - śliczna ona, przystojny on - cud miód ;)

Pojawił się też wreszcie Gi Cheol :banan_czerwony:
Przy niektórych napisach zgrzytam zębami okropnie - olaboga co za konstrukcje i odmiany :zalamka:
Ja te dwa odcinki Słonka tygodniowo będą oglądać pn-śr, to tak informacyjnie :mrgreen:

Trzykrotka - Śro 03 Cze, 2015 09:11

Agn napisał/a:
Klata szefa tj. tego pana z kwiatkiem, którego swojego czasu mialas na avku?

Tego samego :oklaski: Z okazaniem może być kłopot, bo na tablecie oglądam i fotki nie zrobię :mysle:

Do Słonka ruszę w weekend.

Edit: posiłkuję się taką z innej dramy

W każdym razie - szefu grzechu jest wart pod każdym względem - ja bym go brała w ciemno na miejscu pani mecenas.

BeeMeR - Śro 03 Cze, 2015 09:31

Trzykrotka napisał/a:
ja bym go brała w ciemno na miejscu pani mecenas.
Jak ja Anioła Śmierci na miejscu owej gospodyni okazanej w nieustających wysiłkach zainteresowania go/dogodzenia mu wyżej ;)
Nie poradzę główny z Chuno wyjątkowo mi nie leży - zachowuje się jak golem, trochę jak idiota, półotwarte usta dodatkowo robią swoje, historia opowiedziana od tyłka strony również. Ja muszę najpierw zapoznać się z bohaterami a potem mogę przeżywać ich miłość rozstania i cierpienia, a nie na odwrót.

BeeMeR - Śro 03 Cze, 2015 13:31

Na wypadek gdyby ktoś przeoczył: :mrgreen:
http://www.dramafever.com...alks-the-night/

Słonko 04
Początek był nierówny, ale mnie się ta drama bardzo podoba - dla mnie to nie melodrama, ale ma pewne znamiona od czasu do czasu - np. sam początek rodzicielski, niemniej też mi się podobał. Ma też wstawki akcji, romansu, kryminału - miszung piękny, kupionam już dawno :mrgreen:
Jung Woo zaprzedał już duszę własnemu ojcu, dziewczynę która ewidentnie mu się podoba rai kumplowi od kasy - będzie co odkręcać potem :mrgreen:
Na miejscu dziewczyny to bym się porządnie zastanowiła zanim bym popłynęła w rejs z czterema młodymi mężczyznami ;) Z drugiej jednak strony - czemu nie - szofera ma uroczego - swoją drogą podesłanie pannie takiego szofera to na 99% strzał w stopę :P

Trzykrotka - Śro 03 Cze, 2015 14:40

BeeMeR napisał/a:
Na wypadek gdyby ktoś przeoczył: :mrgreen:

413441008.jpg]Obrazek[/url][/URL]

Cudne! Widać, że drama jest z wkładką (finansową). Coraz bardziej liczę na coś w rodzaju Arang :trzyma_kciuki: Uwielbiam to zdjęcie chłopakow siedzących razem, a scholar w okularkach przeciwsłonecznych i hanboku to sam miód :banan:

Słonko dziś-dziś :banan: :banan:

BeeMeR - Śro 03 Cze, 2015 17:36

BeeMeR napisał/a:
Słonko dziś-dziś :banan: :banan:
Hwajung dziś-dziś :banan: Napisy są i stygną czekając na wieczór :twisted: - i właśnie dlatego, że Hwajung pojawia się śr-czw, to ustawiłam sobie Słoneczko pn-wt, coby mieć na co czekać niemal każdego dnia, a reszta w tak zwanym międzyczasie :mrgreen:

Zooshe, obawiam się, że jednakowoż nie zawsze mamy taki sam odbiór dramy, nie obiecuję że ci się spodoba tak samo, acz uważam, że odc, 3-4 są ciekawsze i równiejsze niż 2. Mnie jednak wystarczy wymiana ślicznych uśmiechów między głównymi bohaterami i już pół sukcesu dramy zaliczone ;)
Acz tak serio to uważam, że Admete tez mogłaby dramie dać szansę - acz nieraz już się myliłam więc bynajmniej nie namawiam :P

zooshe - Śro 03 Cze, 2015 19:21

BeeMeR napisał/a:

Zooshe, obawiam się, że jednakowoż nie zawsze mamy taki sam odbiór dramy, nie obiecuję że ci się spodoba tak samo, acz uważam, że odc, 3-4 są ciekawsze i równiejsze niż 2. Mnie jednak wystarczy wymiana ślicznych uśmiechów między głównymi bohaterami i już pół sukcesu dramy zaliczone ;)

Gorsze od All In to nie może być, najwyżej zacznę psioczy i przewijać sceny nie związane bezpośrednio z wiadomo kim. :-P

BeeMeR - Śro 03 Cze, 2015 19:38

zooshe napisał/a:
zdrowie psychiczne jest ważniejsze.
Bez dwóch zdań :przytul:
BeeMeR - Śro 03 Cze, 2015 19:48

zooshe napisał/a:
najwyżej zacznę psioczy i przewijać sceny nie związane bezpośrednio z wiadomo kim. :-P
Tja, ja już też się nudziłam na scenach niezwiązanych, ale głównie w odc. 2 ;) W późniejszych wątek wiadomo kogo jest jak dla mnie odpowiednio ciekawy póki co i oby tak zostało :trzyma_kciuki:

Sonata 16.
Po wyznaniach miłosnych, Drugi heroicznie postanowił odsunąć się w cień i tym razem nie umierać, Druga postanowiła niezbicie odzyskać LMH o czym go poinformowała kilkukrotnie (ten typ niereformowalnych Drugich mnie załamuje lekko :zalamka: ), LMH powoli odzyskuje wszystkie wspomnienia prócz jednego - o ojcu, ale wielkimi krokami zbliżamy się i do tegoż. Na razie jednak wciąż kluczymy wokół tematu, a młodzi deklarują sobie dozgonną miłość, wymieniają cnotliwy pocałunek i oświadczają wzajem w kościele - rzekłabym, że wśród bicia dzwonów, ale to by było koloryzowania jak się patrzy ;)

Admete - Śro 03 Cze, 2015 20:06

Niestety Admete Słoneczka nie posiada , więc na razie nie sprawdzi. Może przy okazji. Jaki to ma właściwie tytuł?
BeeMeR - Śro 03 Cze, 2015 20:18

http://asianwiki.com/Swallow_the_Sun
Admete - Śro 03 Cze, 2015 20:46

Dzięki, to przy jakims potkaniu mogę zabrać.
Agn - Śro 03 Cze, 2015 20:55

BeeMeR napisał/a:
Przy niektórych napisach zgrzytam zębami okropnie - olaboga co za konstrukcje i odmiany

Ale kwiatki wypisujcie, proszę. ;)
Ja się raduję, że oglądam z angielskimi napisami. :)
Trzykrotka napisał/a:

Edit: posiłkuję się taką z innej dramy

Zacna klata. A wybór jest między nim a... Zwiędłakiem? To dla mnie wybór prosty...
BeeMeR napisał/a:
Nie poradzę główny z Chuno wyjątkowo mi nie leży - zachowuje się jak golem, trochę jak idiota, półotwarte usta dodatkowo robią swoje, historia opowiedziana od tyłka strony również.

A to ćwok z PT gra tu pierwsze skrzypce?
BeeMeR napisał/a:
Na wypadek gdyby ktoś przeoczył:

Na wypadek, gdyby ktoś przeoczył, jak namiętnie robię "hanbok alert", prawdaż. :P
Większość fotek pokazywałam. Hiphopowiec miał być dzisiaj, ale mnie uprzedzono, hihihi. Ale gdzieś miałam video, jak Junki się wygłupia i metodą na magika (na wampióra?) "otwiera" drzwi vana. Jak znajdę, to wam pokażę. :mgreen:
BeeMeR napisał/a:
Początek był nierówny, ale mnie się ta drama bardzo podoba - dla mnie to nie melodrama, ale ma pewne znamiona od czasu do czasu - np. sam początek rodzicielski, niemniej też mi się podobał. Ma też wstawki akcji, romansu, kryminału - miszung piękny, kupionam już dawno

Ja mam zupełnie inaczej - mnie się tę dramę od początku znakomicie ogląda. Nie nudzi mnie w ogóle. Acz obejrzałam na razie tylko 2 pierwsze odcinki.
Trzykrotka napisał/a:
Coraz bardziej liczę na coś w rodzaju Arang

Szczerze mówiąc ja też. I nastrajam się pozytywnie. :) A co tam, już dawno jestem nastrojona bardzo pozytywnie, wiadomo. :mrgreen:
BeeMeR napisał/a:
Hwajung dziś-dziś Napisy są i stygną czekając na wieczór

Też już mam. I nie wiem, co obejrzeć - StS czy Hwajung. :excited: Klęska urodzaju! :mrgreen:
*radośnie odpala Hwajung* StS nie zając, a Hwajung mnie woła syrenim głosem. :mrgreen:
zooshe napisał/a:
Gorsze od All In to nie może być, najwyżej zacznę psioczy i przewijać sceny nie związane bezpośrednio z wiadomo kim.

Ej, nie wierzę, by All in było aż tak złe, chyba kiedyś się sama o tym przekonam. Aż mnie zaintrygowałaś. ;)

Dobra, truskawki umyte, czas sprawdzić, co tam, panie, w polityce joseońskiej słychać. :mrgreen:

PS Zooshe, z całej siły trzymam kciuki i posyłam ci dobre myśli. Czuję się winna, bo cię namawiałam na zmianę pracy, a wyszedł klops. :( Mam nadzieję, że szybko sobie coś innego, NORMALNEGO znajdziesz. :przytul:

zooshe - Śro 03 Cze, 2015 21:45

Słonko 3
W którym Jung Woo wkracza do wielkiego świata i spotyka pierwszą miłość (jaka ta Korea mała, dosłownie 2 ulice na krzyż) :-P
Choć bez szału odcinek mi się podobał o czym może świadczyć, że nawet nie ciągnęło mnie do przewijania.

Jeśli miałabym się do czegoś przyczepić to za dużo było momentów staring contest, kiedy Jung Woo wgapiał się w pannę przy dźwiękach rzewnej muzyki.

I nie żebym zniechęcała ale wątpię aby Słonko przypadło Admete do gustu.

Agn - Śro 03 Cze, 2015 21:50

A mnie się wydaje, że spodoba jej się wątek sensacyjny. No chyba że gwałtownie się wygasza w dalszych odcinkach. Ale tylko zgaduję. :)