Seriale - Witamy w dramalandzie! - odcinek 6
Agn - Śro 27 Maj, 2015 08:52
Uwaga! Mruczymy! (C.d. obrazków z Elle - tutaj bez żadnej babeczki, która by krępowała Junki.)
BeeMeR - Śro 27 Maj, 2015 09:09
Jeszcze raz Hwajung 13 moimi oczami
| Agn napisał/a: | | Hwa Yi i Joo Won zostają aresztowani. Co ciekawe - Joo Won jak na aresztanta przystało cieszy się niezłą swobodą (okej, do czasu, ale jednak). | Każde bardzo malowniczo wygląda w swoim więzieniu I zachowuje zgodnie z charakterem postaci - zresztą póki co wszystkie postaci tak mają, co mnie cieszy
| Agn napisał/a: | | Królowi chyba bardziej zależy, by wyjaśnić sprawę, niż by po prostu kogoś dorwać, przetorturować i wysłać na inny świat. | Ale nie wpadł na to, by zlecić dochodzenie w miejscu wypadku Lepsze wyniki dają pewnie tortury
| Agn napisał/a: | | Joo Won? No wreszcie jak należyty więzień - w białych szatkach i bez kapelusza. Najpierw rozmawia z ojcem, potem z królem. Ma przy tym bardzo załzawione oczy. | On ma cały czas załzawione oczy - czy patrzy na pannę przyjaciela czy ojca - zresztą może to po ojcu
A tak serio to się zastanawiam, czy on sobie czegoś nie poprawiał przy tych oczach, bo df niedawno była uprzejma pokazać m.in. jego fotkę z dzieciństwa i o ile dół twarzy ma nietknięty to oczy zdają się teraz bardziej europejskie a dawniej bardzo wschodnie - ale może tak się zmienił - już nie mówiąc o tym, że jedno zdjęcie miarodajne nie jest w tym temacie
http://www.dramafever.com...ildhood-photos/
Ad rem:
| Agn napisał/a: | | Po ucieczce - mamy zonka. Wiemy co się stało, ale nie mamy jak tego udowodnić. No to Joo Won ma przerąbane, bo oto nastał dzień i szykuje się przesłuchanie. | Owszem, myliłam się najwyraźniej optując za torturami w drugiej połowie - będą raczej teraz.
On tu siedzi niemal tak wdzięcznie jak panna w Sensory w sukni ślubnej, związana wyjątkowo estetycznie
Podobało mi się jeszcze jak Joo Won bezwiednie zasłonił pannę przed ojcem, jak się królowi rozwiała szata gdy wychodził z pałacu (zdjęcie tego nie odda)
i Ogólnie uwielbiam malowniczość tej dramy
Trzykrotka - Śro 27 Maj, 2015 10:45
| Agn napisał/a: | Uwaga! Mruczymy! (C.d. obrazków z Elle - tutaj bez żadnej babeczki, która by krępowała Junki.)
|
Babki z nogami to samo ZUo, a sam Jun Ki - to rozumiem
Poranna kawa dziś od innego dostawcy
I wyjdziony z wojska Wachlarz
A propos azjatyckich oczu, to Ji Sung kiedyś też bardziej azjatycko się prezentował
I na koniec - seksowny ajussi w nowej odsłonie.

BeeMeR - Śro 27 Maj, 2015 10:54
| Trzykrotka napisał/a: | | Ji Sung kiedyś też bardziej azjatycko się prezentował |
Obejrzałam cameo Siwona - bardzo sympatyczne - ale strasznie go mało. KSA faktycznie jakaś wygaszona tutaj - i nie mam na myśli sceny gdy robi na drutach, ale ogólnie, bo przeleciałam resztę. W każdym razie ja sobie dramę daruję.
Agn - Śro 27 Maj, 2015 13:49
| BeeMeR napisał/a: | Ale nie wpadł na to, by zlecić dochodzenie w miejscu wypadku |
Nie, ale podejrzewam, że tu zwyciężyła chęć udramatycznienia sytuacji. Tylko czekać, aż w ostatniej chwili wpadnie Hwa Yi wrzeszcząc, że ma dowody.
| BeeMeR napisał/a: | | A tak serio to się zastanawiam, czy on sobie czegoś nie poprawiał przy tych oczach, bo df niedawno była uprzejma pokazać m.in. jego fotkę z dzieciństwa i o ile dół twarzy ma nietknięty to oczy zdają się teraz bardziej europejskie a dawniej bardzo wschodnie - |
Miarodajne nie jest, ale... wiemy, ile ludzi w Korei poprawia sobie to i owo. A mnie się od początku wydawał jak po inwazji chirurgicznej.
| BeeMeR napisał/a: | On ma cały czas załzawione oczy - czy patrzy na pannę przyjaciela czy ojca - zresztą może to po ojcu |
Nie zwróciłam uwagi, teraz zobaczyłam, że są zaczerwienione i załzawione. Może teraz były bardziej. Generalnie nie zwracam uwagi na aktorstwo tego pana, mam lepsze rzeczy do podziwiania.
| BeeMeR napisał/a: |
i Ogólnie uwielbiam malowniczość tej dramy |
Mmm ja takoż. Nad wyraz jest piękna.
| Trzykrotka napisał/a: |
Babki z nogami to samo ZUo, a sam Jun Ki - to rozumiem |
Uważaj, bo następnym razem babeczce nogi wyfotoszopują i będzie creepy jak ta lala.
| Cytat: | Poranna kawa dziś od innego dostawcy |
Mmmm... Proszę dolewkę!
| Trzykrotka napisał/a: | | A propos azjatyckich oczu, to Ji Sung kiedyś też bardziej azjatycko się prezentował |
O! A tego bym nie powiedziała. Ale u niego zmiana bardziej jest udana.
| Cytat: | | I na koniec - seksowny ajussi w nowej odsłonie. |
No, pani, to żeś w jednym poście zawarła duuuużo seksowności, kawkowości i w ogóle. Proszę nie ratować, nie wstanę, tak będę leżała.
| BeeMeR napisał/a: | | KSA faktycznie jakaś wygaszona tutaj - i nie mam na myśli sceny gdy robi na drutach, ale ogólnie, bo przeleciałam resztę. W każdym razie ja sobie dramę daruję. |
Zaczęłam kolekcjonować Swallow the sun i tylko czekam na znak, że zaczynamy. Jak raz, skoro nie będę oglądała MP, to będzie miejsce na StS.
BeeMeR - Śro 27 Maj, 2015 13:55
| Agn napisał/a: | | Zaczęłam kolekcjonować Swallow the sun i tylko czekam na znak, że zaczynamy. | Wieczorem wszystko zależy od napisów - jak będą do 14 Hwajung to wiadomo, że wygrywa w przedbiegach u mnie, a jak nie będzie - to Słoneczko
Agn - Śro 27 Maj, 2015 13:56
To na wszelki wypadek wrzucę sobie na tablet i będę w drodze do Warszawy podziwiać.
Trzykrotka - Śro 27 Maj, 2015 16:01
Gdybyście chciały kiecki i inne smokingi popodziwiać, to zapraszam na relację z nie-dania ani jednej nagrody Ji Sungowi (nad czym boleje dramabeans), czyli galę rozdania Baeksang Arts Awards. LMH jest! (na zachętę ), ale nie ma Jun Ki (zniechęcające )
http://www.dramabeans.com...ng-arts-awards/
Ja sobie pewnie dziś Swallow zacznę. Od dziś do końca tygodnia 2 odcinki na pewno zrealizuję, póki nie ma Warm and Cozy.
Masked Prosecutor tez raczej oglądać nie będę. Divorce Lawyers, jak można się było spodziewać, wkracza w etap lukru oraz przeciwności. Doszła zeźlona mama, zraniona niedoszła narzeczona Pierwszego z atutem w postaci inwestycji finansowej, niechciana, ale ugruntowana narzeczona Drugiego, brazyliana na całego się kroi, tyle, że bohaterka nadal jest tak urocza, że dla niej przeskakuję tylko trochę i do końca dotrwam.
Falling For Innocence okazało się potężnym rozczarowaniem. Zooshe nawet nie wiem, czy jest sens z kończeniem, wystarczy jeden spoiler i będziesz wiedziała wszystko. Kolejna drama zmarnowała wszelkie szanse na ciekawą opowieść, zostawiając masę uroczego lukru. Uroczego, bo aktorzy aż za dobrzy na ten poziom scenariusza i wybronili marną końcówkę własnym urokiem. Ale gdyby choć trochę wziąć pod lubię treść, to ręce opadają.
Edit:
Oooo, to mi się baaardzo podoba
Natrafiłam na blog dawnej znajomej z pomarańczowego forum, która też teraz podgląda dramy. A trafiła do nich przez CSW właśnie, przez film Man On High Heels, a potem TGL. I tak mi się za Dokko zatęskniło, że chyba zrobię sobie powtórkę.
Admete - Śro 27 Maj, 2015 16:14
Ja nie wiem, co wy chcecie od FFI - drama jak każda takiego tematu. Trochę lepsza od SC, ale ogólnie nie wiem, dlaczego się tak rozczarowałyście. Może ja mam inne podejście, bo ogólnie nie oczekuję wiele od romansowo-obyczajowych historii. Aktorzy byli fajni i nie dostałam rzewnych rozstań ani brazyliany jak w Divorce.
Za to Missing Noir M wyrasta na jedną z moich ulubionych dram. Wszystko mi się w niej podoba, a już zwłaszcza para głównych panów. Został mi jeden odcinek. Ciekawe czy nakręcą drugi sezon.
zooshe - Śro 27 Maj, 2015 17:26
| Admete napisał/a: | | Ja nie wiem, co wy chcecie od FFI - drama jak każda takiego tematu. Trochę lepsza od SC, ale ogólnie nie wiem, dlaczego się tak rozczarowałyście. |
Oj nie każda. Aby być sprawiedliwą wyłuszczę dokładnie co mi się nie podobało dopiero po obejrzeniu czyt. przewinieciu finału. Ale to dopiero w przyszłym tygodniu. Dziś zabiorę się za Słoneczko.
Czytałam rano o tych tak zwanych nagrodach i mam giga focha.
BeeMeR - Śro 27 Maj, 2015 17:39
| zooshe napisał/a: | Czytałam rano o tych tak zwanych nagrodach i mam giga focha. | Ja też, ale nie jestem pewna, czy z tego samego powodu
Na razie przewijam Gangham Blues, bo doszłam do wniosku, że trzeba wreszcie się uporać z tematem i zrobić wte albo wewte, ale najbardziej podoba mi się piosenka
To, że to nie jest moje kino wiedziałam od początku i każda kolejna minuta tego dowodzi
Admete - Śro 27 Maj, 2015 19:47
| zooshe napisał/a: | | Oj nie każda. |
Wiesz, jakie ja mam podejście do obyczaju i romansu - zawsze przewijam, więc trudno powiedzieć, że się rozczarowałam. Tam i tak przewijałam mniej niż w SC i porównywalnie do HMKM. Ogólnie to zwykle nie mój gatunek, więc jak mi się nie podoba, to porzucam bez żalu. Szkoda czasu na coś, co się nie podoba. Zauważyłam, że w tego typu serialach jak np. Divorce cierpliwość mam tylko do momentu jak zakochani się już spikną, potem się nudzę. Z obyczajowych podobał mi się Pinokio, ale tam była ciekawa historia rodzinna, kryminał, zemsta, i cudna rodzina zastępcza. Missing Noir M nic nie przewijałam i na dodatek obejrzę drugi raz z polskimi napisami.
Dziś się jakiś nowy serial zaczął - w opisie melodrama, więc trzymam się z daleka - Mask. Hidden Identity ma mieć premierę 16 czerwca, więc cierpliwie czekam. Jonathan Strange i pan Norrel wzywają, a wraz z nimi Dżentelmen o włosach jak puch ostu
BeeMeR - Śro 27 Maj, 2015 19:58
| Admete napisał/a: | | Dziś się jakiś nowy serial zaczął - w opisie melodrama, więc trzymam się z daleka - Mask | Widziałam zwiastun - melodrama czystej wody, sobowtóry w roli głównej - ponadto gra tam pani z Atheny - palcem nie tknę.
Trzykrotka - Śro 27 Maj, 2015 20:47
FFi najzwyczajniej nie była dobrze napisana i tyle. Mogę wyliczyć, co mi się nie podobało w detalach, ale generalnie chodzi o ty, że nie mogła się zdecydować, czym jest. Jak na romans- za mdła, za dużo chodzenia po schodach i spotkań na ulicy jako jedyna forma tego romansowania. Ostatni odcinek taplający się w słodyczy nie wystarczy.
Jak na kryminał/sensację/fabułę o walce o władzę (firmę) to za szybko weszliśmy w nużący schemat przeciągania liny między bohaterami nr 1 i nr 2. No i niestety skopano postać Drugiego, która mogła wynieść dramę na ciekawsze wody jak niegdyś zrobiła to znakomicie skonstruowana i zagrana postać Young Do w Heirs. Joon Hee był intrygująco niejednoznaczny do połowy, potem już tylko szedł po równi pochyłej, bez niuansów. Nuda na każdej linii. No i dodatkowo braki w logice, nie jakieś tam duperele, tylko zupełnie poważne, brak podstawowego pojęcia o pracy policji, o chorobach serca i - zapewne - jeszcze innych aspektach. Pozostali naprawdę cudni aktorzy, którzy i tak z danego im materiału wyczarowali cuda.
Mask - brrrr, Ciapowa w podwójnej roli! W życiu Choć żałuję ze względu na pana, którego oglądałam, kiedy był młody bardzo, a teraz wraca po wojsku i aferze z narkotykami.
Admete - Śro 27 Maj, 2015 20:53
Nadal uważam, że się czepiacie, bo akurat wszystkie te wady widać tak że w innych dramach. ostatecznie nie dla wielkiej logiki , czy pracy policji ( SC ) się je ogląda. Romansu było w sam raz, ale jak wiadomo ja jestem w tym względzie niemiarodajna Jedno jednak teraz wiem - na razie nie chcę żadnego obyczaju. Apage Może w wakacje przy upałach będę potrzebowała czegoś lekkiego.
zooshe - Śro 27 Maj, 2015 21:21
| Admete napisał/a: |
Wiesz, jakie ja mam podejście do obyczaju i romansu - zawsze przewijam, więc trudno powiedzieć, że się rozczarowałam. |
Tak właściwie to nie wiem. O romansach wspominałaś że nie podchodzą, ale obyczaje raczej lubiłaś.
Dla mnie gatunek to rzecz wtórna o ile drama potrafi mnie zaciekawić lub czymś zaskoczyć. Na ten przykład seaguki są raczej przewidywalne, jak obejrzy się kilka to jakby widziało się wszystkie. Jedyna różnica to epoka historyczna i dekoracje.
A obyczajówek Koreańczycy nie umieją albo nie mogą robić. Nie w telewizji w której liczą się rankingi popularności i w której cenzurują wszystkie co bardziej kontrowersyjne treści.
| Trzykrotka napisał/a: | FFi najzwyczajniej nie była dobrze napisana i tyle. Mogę wyliczyć, co mi się nie podobało w detalach, ale generalnie chodzi o ty, że nie mogła się zdecydować, czym jest. Jak na romans- za mdła, za dużo chodzenia po schodach i spotkań na ulicy jako jedyna forma tego romansowania. Ostatni odcinek taplający się w słodyczy nie wystarczy.
Jak na kryminał/sensację/fabułę o walce o władzę (firmę) to za szybko weszliśmy w nużący schemat przeciągania liny między bohaterami nr 1 i nr 2. No i niestety skopano postać Drugiego, która mogła wynieść dramę na ciekawsze wody jak niegdyś zrobiła to znakomicie skonstruowana i zagrana postać Young Do w Heirs.
|
Pod wszystkim się podpisuje. Największą krzywdę scenarzystka zrobiła drugiemu. To mogła być taka fajna niejednoznaczna postać. Tymczasem zrobili z niego idiotę bo inaczej nie da się wytłumaczyć jego irracjonalnego działania.
Ze swojej strony nie podeszła mi też bohaterka. Ta aktorka jest stworzona do grania ról silnych kobiet, takich z pazurem, tymczasem tutaj ewidentnie się marnowała.
Musze jeszcze tylko zrobić jedną rzecz i zabieram się za Słonko.
BeeMeR - Śro 27 Maj, 2015 21:25
Ja się właśnie zabrałam za Słonko
Na razie ani trochę nie wygląda na melodramę ale początki to różne bywają
zooshe - Śro 27 Maj, 2015 22:37
| BeeMeR napisał/a: | Ja się właśnie zabrałam za Słonko
Na razie ani trochę nie wygląda na melodramę ale początki to różne bywają |
Czy na pewno oglądamy to samo? Odcinek jeszcze się nie skończył a już zajeżdża mayangoem.
BeeMeR - Śro 27 Maj, 2015 22:45
Ja to pisałam w pierwszych minutach - wybuch na wybuchu i cyrk du Soleil
Czytałam, że to action romance - ale oczywiście historia rodziców ma w sobie wiele melodramatu Niemniej podobała mi się (z zastrzeżeniami, ale to przemilczę łaskawie)- ciekawe, czy aktorzy docelowi też mi będą odpowiadać. Ji Sung i Yu Oh-Seong nie wątpię
Zastanawiałam się, skąd znam aktorkę nim mi zaświtało, że z X-files
Prześliczne Jeju
Agn - Śro 27 Maj, 2015 22:48
| Trzykrotka napisał/a: | | zapraszam na relację z nie-dania ani jednej nagrody Ji Sungowi (nad czym boleje dramabeans) |
Soompi też zniesmaczone. A przynajmniej wątek Ji Sunga.
Shiwan nieźle wygląda. Misiek na szczęście pozbył się grzybka. Kim Rae Won ma albo coś nie tak z marynarką, albo za małą muszkę, bo jakoś mi nie gra ten jego ubiór.
Jaki Kang Ha Neul wystrzyżony!!!
Min Ho to już w ogóle... mniam...
Park Shin Hye ładnie wygląda. Zawsze mi się podoba, jak jej suknie się układają na ciele, podkreślają jej miękką talię - ślicznie to wygląda.
| Trzykrotka napisał/a: | Edit:
Oooo, to mi się baaardzo podoba |
*Agn na widok takiej pantery pada jak długa*
Cudne zdjęcie!
| Admete napisał/a: | | Dziś się jakiś nowy serial zaczął - w opisie melodrama, więc trzymam się z daleka - Mask |
Nawet się do tego nie zbliżam. Nie wiem, kto musiałby partnerować Ciapowej, bym z nią obejrzała dramę.
| Admete napisał/a: | | Jonathan Strange i pan Norrel wzywają, a wraz z nimi Dżentelmen o włosach jak puch ostu |
Powinnam się za to zabrać...
zooshe - Śro 27 Maj, 2015 23:08
| BeeMeR napisał/a: | Ja to pisałam w pierwszych minutach - wybuch na wybuchu i cyrk du Soleil
Czytałam, że to action romance - ale oczywiście historia rodziców ma w sobie wiele melodramatu Niemniej podobała mi się (z zastrzeżeniami, ale to przemilczę łaskawie)- ciekawe, czy aktorzy docelowi też mi będą odpowiadać. Ji Sung i Yu Oh-Seong nie wątpię
| Przynajmniej wątek rodziców nie trwał za długo.
Teraz już wiem czemu drama jest określana jako All In 2. Te początkowe sceny z Las Vegas niemal żywcem wyjęli i jeszcze same znajome twarze.
BeeMeR - Śro 27 Maj, 2015 23:15
Powinnam iść spać ale są już napisy do Hwajung 14.
No to zobaczmy jak tam idzie przesłuchanie i dochodzenie prawdy
Agn - Śro 27 Maj, 2015 23:21
| BeeMeR napisał/a: | | Powinnam iść spać ale są już napisy do Hwajung 14. |
Och cudnie!!!
To wyląduje na tableciku. Jutro do jazdy będzie. Bo już dzisiaj nie oglądam, tylko kończę pakowanie i ładuję się do łóżeczka.
Trzykrotka - Śro 27 Maj, 2015 23:36
| Admete napisał/a: | | Nadal uważam, że się czepiacie, bo akurat wszystkie te wady widać tak że w innych dramach. |
OK, czepiam się, przyjmuję to na klatę. Niektórzy w komentarzach na dramabeans też napisali, że to "najlepsza drama w tym roku" więc cóż tam mnie krytykować.
Swallow the Sun nr 1
Uuuu, zaczęło się od trzęsienia ziemi! Cirque do Solei już na dzień dobry i krwawe safari w Afryce - nojacieniemoge I od razu ziuuuu! Ji Sung w looku niedbałym i z kucykiem oraz pan z perłą na głowie, którego nazwisko na pewno zapamiętam po tej dramie. Zaczęło się pieknie
Potem - tradycyjnie - musieliśmy zaliczyć Masakrę w Retrospekcji Na szczęście gorycze nieszczęśliwego nie-związku oraz obrazki z wesołych poczynań zupaka-duraka, któremu dano rząd dusz (czemu wojskowi niższych szczebli to często w filmach tacy durnie i sadyści? ) zamknęły się dość szybko w 1 odcinku (oby, skoro na koniec nasz etatowy dzieciak wyrósł pomiędzy rybkami na Ji Sunga). A na serio - to zdjęcia były tak piękne, Jeju tak śliczna i pięknie filmowana, że jakoś dałam radę przetrwać żołdackie jatki. Jakoś mało realne wydało mi się przetrwanie całej ciąży w małej chatynce, ale może się nie znam. Podobnie zastanawiałam się, kto pilnował więźniów, kiedy cały garnizon ganiał po plaży i szukał tej jednej zbiegłej owieczki - ale przymykam na to oko. Malowniczość wygrała.
Dumnam, bo dziewczynę z X Files sama poznałam - po chwili
Będzie ciężka przeprawa z napisami. Przy "zgnitych duszach" wymiękłam.
Agn - Śro 27 Maj, 2015 23:52
| Trzykrotka napisał/a: | | Będzie ciężka przeprawa z napisami. Przy "zgnitych duszach" wymiękłam. |
Na szczęście mam angielskie, to pewnie mnie parę kwiatków ominie.
O borze wszechszumiący, Trzykrotko, jaka ty jesteś zabójczo pociągająca...
|
|
|