Seriale - Witamy w dramalandzie! - odcinek 6
Agn - Pon 25 Maj, 2015 22:34
| BeeMeR napisał/a: | | Toż ja też napisałam, że tak ma być (biorąc pod uwagę okoliczności kopalni i niewolnictwa), ale gdyby miała od wielkiego dzwonu jakiś przebłysk w mowie lub zachowaniu - byłabym w dramowym siódmym niebie |
No to nie zrozumiałam twojego wpisu, bo tak z niego wynikało, jak by to był zarzut. Ale jak nie, to się w sensie zgadzamy.
Hwajung nr 13 już jest... tylko napisów niet. Będzie na jutro.
No dobrze, to ja się zmierzę z Masked prosecutor. Jestem dzielna! (Oraz mam cydr w pogotowiu...)
Edycja: Na razie ogląda się nieźle. I dużo znajomych. Zmarły król / wujek z FFI pokazuje się jako ojciec bohatera, młoda Gaya z AoF to młoda wersja Min Hee, nauczyciel wrestlingu to szef Miśka z SC. Że o Siwonie nie wspomnę. Perełka. Czemuż on dram nie kręci, to ja nie wiem, marnuje się chłopak w jakimś sori-sori-boysbandzie.
Edycja: Bardzo podoba mi się młody aktor odtwarzający postać Dae Cheola (za młodu). Momentami przypomina mi Jung Kyuong Ho (nie wiem, na czym to polega - mimika? podobny typ urody? ) i jest to pozytywne skojarzenie.
BeeMeR - Wto 26 Maj, 2015 09:33
Hwajung 12
Szalenie się cieszę że po tą dramę sięgnęłam - ona jest dla mnie robiona - śliczna wizualnie i ciekawa wszystko jedno ile ma odcinków, na razie zapału mam tyle, że mogę oglądać i tasiemca jeśli utrzyma wizualne piękno i tempo wydarzeń
Panna pokazała pazurki Knujowi i królowi - tyle właśnie ile się domagałam do pełni wizerunku postaci "uśpionej księżniczki" pod postacią "chłopca"
Bardzo ładna była scena odwiązania jej przez JW - nasz konfucjański sztywniak już się zapomniał i za jej ręce łapał i przytrzymał
Szalenie mi się podobają wszelkie eksperymenty z siarką i saletrą przeprowadzane w zbrojowni Konflikt między drużynami tychże oraz kapitanowie drużyn - najczęściej komentujący co kto i jak. Dalej nie wiem, skąd znam jednego z nich.
A jaką mają zacną stołówkę Acz niedorzeczny (czytaj: dramowy) wydaje mi się pomysł, by odchodzili na raz wszyscy od ognia czy to na posiłek czy w nocy i nikt nie pilnował palenisk
W każdym razie zamieszanie i późniejsza zadyma bardzo mi się podobała - obie właściwie Bijatyka oraz trujące dymy. Podoba mi się pan "liczący niewiasty na rynku" - Szpieg królewski król oraz altany, bębny i wszelka inna scenografia
Bardzo mi się podoba Knuj nr 2 - dla odróżnienia nazwę go np. Wężem, bo knuje znacznie bardziej skrycie i zjadliwie niż Knuj 1.
Ufam, że w 13. panna ze sztywniakiem trafią razem do królewskiego więzienia
Trzykrotka - Wto 26 Maj, 2015 10:48
Z upodobaniem oglądam sobie zdjęcia i myślę o tym, że za CSW stęskniłam się niemal jak za Siwonem
Edit:
Dwie ładne czano-białe sesje: Ji Sunga i Jung Kyuong Ho

BeeMeR - Wto 26 Maj, 2015 13:20
| Trzykrotka napisał/a: | Dwie ładne czano-białe sesje: Ji Sunga i Jung Kyuong Ho
| ładne
| Cytat: | | Czy ktoś jeszcze czeka na nową dramę z Sung Joonem? Ja po JHM mam spory niedosyt i fajnie go będzie zobaczyć w roli kopciuszka, w którym zakocha się księżniczka. | Nie jest wykluczone, że ja zerknę (a wiecie, że jak zerkam to ciężko mi się oderwać ) zwłaszcza, że nie jestem do pani uprzedzona acz nieszczególnie mi się podoba na oko.
Na razie skończyła, Sonatę 11. Brazyliana. cd. tego co było. On kocha ją, ona jego ale się poświęca dla tamtego wmawiając sobie i innym, że takie jej przeznaczenie. Pfft.
Trzykrotka - Wto 26 Maj, 2015 13:24
| BeeMeR napisał/a: | nie jestem do pani uprzedzona acz nieszczególnie mi się podoba na oko.
|
To ZUa Druga z YAB. Muszę ją jeszcze przetestować w Ho Goo's Love.
Agn - Wto 26 Maj, 2015 13:30
| BeeMeR napisał/a: | | Szalenie się cieszę że po tą dramę sięgnęłam - ona jest dla mnie robiona - śliczna wizualnie i ciekawa wszystko jedno ile ma odcinków, na razie zapału mam tyle, że mogę oglądać i tasiemca jeśli utrzyma wizualne piękno i tempo wydarzeń |
Daje mi to nadzieję, że nie będę oglądała sama. Zwłaszcza że i mnie 50 odcinków przestało przerażać, jeśli w perspektywie mamy dramę takiej jakości.
| BeeMeR napisał/a: | | nasz konfucjański sztywniak już się zapomniał i za jej ręce łapał i przytrzymał |
Ale mu o tym przypomniała, to cały się skonfucjonizował z marszu.
| BeeMeR napisał/a: | | kapitanowie drużyn - najczęściej komentujący co kto i jak. Dalej nie wiem, skąd znam jednego z nich. |
Ten co robi śmieszne miny, to jeden z Trzech Bałwanów z Arang and the Magistrate, ale ten drugi nie daje mi spokoju.
Hmm, asianwiki podaje, że był w Healerze, Wojowniku BDS oraz miał cameo w Nine.
| BeeMeR napisał/a: | | niedorzeczny (czytaj: dramowy) wydaje mi się pomysł, by odchodzili na raz wszyscy od ognia czy to na posiłek czy w nocy i nikt nie pilnował palenisk |
Też mi się to wydało dziwne, acz załapałam to dopiero później. No ale - sabotaż jakoś musieli wcisnąć.
| BeeMeR napisał/a: | | Bardzo mi się podoba Knuj nr 2 - dla odróżnienia nazwę go np. Wężem, bo knuje znacznie bardziej skrycie i zjadliwie niż Knuj 1. |
Ja go nazywam po prostu Ministrem Kangiem (w końcu ojciec Kang In Woo). Knuj to dla mnie tamta popierdółka (w porównaniu z Kangiem), co się kuma z Gae Shi (przy niej zresztą też wypada jak popierdółka).
| BeeMeR napisał/a: | | Ufam, że w 13. panna ze sztywniakiem trafią razem do królewskiego więzienia |
Też na to liczę. Odbębnimy wtedy obowiązkowe wspólne zamieszkanie, mniejsza, że za kratami. Joo Won chyba jednak skona wtedy w tym więzieniu, bo tyle czasu w jednym pomieszczeniu z kobietą... i to bez przyzwoitki... Co to będzie? Co to będzie?
| Trzykrotka napisał/a: | | myślę o tym, że za CSW stęskniłam się niemal jak za Siwonem |
Ekonomiczniej jest tęsknić za CSW - dramę fanom odpali należytą. Siwon to tylko pyrknie małym cameo, pozwalając, by Trzykrotki usychały z tęsknoty. Co za sadysta...
| Trzykrotka napisał/a: | | Dwie ładne czano-białe sesje: Ji Sunga i Jung Kyuong Ho |
Piękne!!! Obie bardzo mnie się podobają.
PS Trzykrotko, czy ty już widziałaś 2. odcinek Masked Prosecutor? Jeśli tak - skąd wytrzasnęłaś napisy?
Trzykrotka - Wto 26 Maj, 2015 13:48
Nie widziałam jeszcze, na razie nadrabiałam Divorce Lawyer. 2 odcinka jeszcze nie ma na gooddrama - znaczy i napisów nie ma
Admete - Wto 26 Maj, 2015 14:10
Masked Prosecutor sobie daruję całkiem. Divorce tez porzucam - zajrzę na koniec ( tak ze dwa odcinki ). czekam na Hidden Identity. Na razie będę oglądać tylko Tree with deep roots i Missing. jaki okres historyczny jest w Hwajung, bo z waszych opisów to raczej przygodówka niż historyk
BeeMeR - Wto 26 Maj, 2015 15:17
| Agn napisał/a: | Daje mi to nadzieję, że nie będę oglądała sama. Zwłaszcza że i mnie 50 odcinków przestało przerażać, jeśli w perspektywie mamy dramę takiej jakości. | Raczej samotne oglądanie Ci nie grozi, bo 12 odcinków śmignęło mi nie wiedzieć kiedy i chcę jeszcze! Chwilo trwaj!
Często po tuzinie powoli zaczynam czuć zmęczenie materiału lub zgoła czekam końca
| Agn napisał/a: | Ale mu o tym przypomniała, to cały się skonfucjonizował z marszu. | Może następnym razem nie przypomni
| Cytat: | | Ja go nazywam po prostu Ministrem Kangiem | Może być Minister Kang
| Agn napisał/a: | Też na to liczę. Odbębnimy wtedy obowiązkowe wspólne zamieszkanie, mniejsza, że za kratami. Joo Won chyba jednak skona wtedy w tym więzieniu, bo tyle czasu w jednym pomieszczeniu z kobietą... i to bez przyzwoitki... Co to będzie? Co to będzie? | Ewentualnie każde trafi do innego więzienia - dla gminu i szlachty i ona dowiedziawszy się że ręczył za nią własną skórą weźmie za niego odpowiedzialność znaczy się przejmie się nim trochę
W każdym razie czuję, że na pewno odbębnimy pewniak kostiumowy - kraty dla głównego bohatera
Ciekawe czy go rozczochrają więcej niż skosmacenie kukusia na głowie
| Admete napisał/a: | jaki okres historyczny jest w Hwajung, bo z waszych opisów to raczej przygodówka niż historyk | Mnie na pewno bardziej interesuje właśnie ciekawie podana przygoda niż historia i intrygi pałacowe
http://en.wikipedia.org/wiki/Gwanghaegun_of_Joseon
Admete - Wto 26 Maj, 2015 16:44
Intrygi mnie takoż nie bardzo interesują, ale ja muszę znać historię. Zwyczajnie mam wtedy większą przyjemność z oglądania. Doczytałam, że byłą jakaś księżniczka o takim imieniu, a króla i księcia już kojarzę, czytałam już o nim. Co do księżniczki to raczej wszystko wymyślili.
BeeMeR - Wto 26 Maj, 2015 17:06
Mnie historia absolutnie nie przeszkadza - ale nie muszę jej znać (tj. wiedzieć co będzie potem) aby czerpać przyjemność z oglądania. Nie przeszkadzają mi też "delikatne" albo li też drastyczne dramowe zmiany historii
Przygody księżniczki wymyślili na pewno, ale zrobili to ciekawie.
Admete - skończyłaś Mandate of Heaven?
zooshe - Wto 26 Maj, 2015 17:26
| BeeMeR napisał/a: |
| Cytat: | | Czy ktoś jeszcze czeka na nową dramę z Sung Joonem? Ja po JHM mam spory niedosyt i fajnie go będzie zobaczyć w roli kopciuszka, w którym zakocha się księżniczka. | Nie jest wykluczone, że ja zerknę (a wiecie, że jak zerkam to ciężko mi się oderwać ) zwłaszcza, że nie jestem do pani uprzedzona acz nieszczególnie mi się podoba na oko.
: |
Ja też nie mam uprzedzeń co do aktorki a nawet gdybym miała to dla SJ mogę się poświęcić.
Nie mogę się zabrać za finał FFI. Przedostatnie odcinki strasznie mnie wymęczyły.
Admete - Wto 26 Maj, 2015 18:47
| BeeMeR napisał/a: | | Admete - skończyłaś Mandate of Heaven? |
Prawie, zostało mi ze trzy odcinki, ale znam zakończenie i na razie mi się nie spieszy. Drama mi się ogólnie podobała jakkolwiek nie oglądałam z wypiekami na twarzy. Bardziej mi się Tree... podoba, ale wiecie, że ja oglądam raczej weekendowo, więc na razie jestem w połowie 5 odcinka i pewnie tak będzie do piątku.
Agn - Wto 26 Maj, 2015 20:24
| Admete napisał/a: | | Masked Prosecutor sobie daruję całkiem. |
Ja teraz porzucam. Jestem w połowie drugiego odcinka i nie mam ochoty na ciąg dalszy (nawet na zakończenie tego drugiego). Jak pierwszy oglądało się całkiem nieźle (+ Siwon), tak drugi jest przynajmniej marny. Niby są elementy komediowe, zabawny pomysł na superbohatera, w tle zemsta za przewiny, tajemnica rodzinna i wątek miłosny, ale... ale brakuje tej dramie ikry. Nie ma lekkości, więc humor zauważam, bo WIEM, że to miało być zabawne, prokurator (piekielnie przystojny, nie przeczę) od strony zawodowej robi wszystko, by jakiegoś dupka wybronić, a potajemnie (w masce) leje po pysku kogo trzeba i podrzuca policjantce tropy okraszając je serduszkami. Niemrawość sprawia, że kwestia historii rodzinnej bohatera w ogóle mnie nie rusza. Do tego Kim Sun Ah ma fryzurę jak kask i wygląda jakoś tak... nieatrakcyjnie i smętnie. Sama Kim Sun Ah chyba też nie czuje się dobrze w skórze swojej bohaterki. Uwielbiam, jak rozpiera ją energia, to przecież czysty wulkan, który potrafi rozsadzić ekran. A teraz patrzę na nią z nieskrywanym smutkiem.
| Admete napisał/a: | | jaki okres historyczny jest w Hwajung |
Pierwsza połowa XVI wieku.
| Admete napisał/a: | | z waszych opisów to raczej przygodówka niż historyk |
Wątek przygodowy jest bardzo wyraźny, to dlatego.
| BeeMeR napisał/a: | Raczej samotne oglądanie Ci nie grozi, bo 12 odcinków śmignęło mi nie wiedzieć kiedy i chcę jeszcze! Chwilo trwaj!
Często po tuzinie powoli zaczynam czuć zmęczenie materiału lub zgoła czekam końca |
No ja też nie mam jeszcze dość i przy największym obiektywizmie, na jaki mnie stać przy CSW - raduje mnie ta drama niesamowicie.
Ino wścieka mnie, że już można coco jumbo 14-ty odcinek, a względem napisów do 13-tki - szukaj wiatru w polu.
| BeeMeR napisał/a: | | na pewno odbębnimy pewniak kostiumowy - kraty dla głównego bohatera |
O, to zdecydowanie! A przy planowanej ilości odcinków zapewne nie raz i nie dwa razy.
| BeeMeR napisał/a: | | Ciekawe czy go rozczochrają więcej niż skosmacenie kukusia na głowie |
No WEŹ! Więzienie czy nie - miałby się zaprezentować nieskromnie? Opanuj swą imaginację.
Z innych tematów - Wachlarz wyszedł był właśnie z woja!
http://www.dramafever.com...tary-discharge/
Uprzejmie też donoszę, że Scholar się pięknie kręci.
Dostaniemy go w łapki, jak tylko skończy się Warm and cozy.
BeeMeR - Wto 26 Maj, 2015 20:29
| Agn napisał/a: | No WEŹ! Więzienie czy nie - miałby się zaprezentować nieskromnie? Opanuj swą imaginację. | No co? Marzy mi się rozczochranie takie jak w WBDS:
Ale to chyba dopiero jak trafią się jakieś tortury - a to obstawiam na drugie pół dramy
Agn - Wto 26 Maj, 2015 20:33
| BeeMeR napisał/a: | | No co? Marzy mi się rozczochranie takie jak w WBDS: |
Och, jaki peruk okrutny!
| BeeMeR napisał/a: | | Ale to chyba dopiero jak trafią się jakieś tortury - a to obstawiam na drugie pół dramy |
Istnieje taka możliwość.
BeeMeR - Wto 26 Maj, 2015 20:40
| Agn napisał/a: | Och, jaki peruk okrutny! | mam do takich zamiłowanie
Agn - Wto 26 Maj, 2015 20:44
Zauważywszy.
SĄ NAPISY DO 13-TKI HWAJUNG!!!
*wysiupuje Masked prosecutor w kosmos i zabiera się za solidną dramę* Sorry, panie prokuratorze, trzeba było mnie nie rozczarowywać.
BeeMeR - Wto 26 Maj, 2015 20:57
| Agn napisał/a: | SĄ NAPISY DO 13-TKI HWAJUNG!!! | Och, w samą porę - właśnie nadszedł czas na seans
wrażenia jutro - no i czekam na Twoje Agn
Agn - Wto 26 Maj, 2015 21:01
| BeeMeR napisał/a: | | właśnie nadszedł czas na seans |
Też tak uważam. Nareszcie!!!
Edycja: BeeMeRku, nawet jeden włosek mu się z koczka nie wysunął. Zapomnij o mopie.
Edycja II: Omooo!!! Czy ja się przesłyszałam, czy też Hong Joo Won nazwał króla królem?!
Rrrrrany, ale bal!!!
Agn - Wto 26 Maj, 2015 22:14
BeeMeRek, i jak znajdujesz najnowszy odcinek? Bo ja znajduję następująco:
Ło rany, jakże się podziało! Akcja trwa, a mimo że wcale nie biegają jak poparzeni od pierwszej minuty do ostatniej, to nudzić się nie sposób. In Woo dodatkowo wykazał się kopami - szły mu nieźle.
Miałam przez chwilę nadzieję, że w ramach krycia się przed strażami każe przebrać się Hwa Yi w ciuszki gisaeng. Ale nadzieja póki co nie została spełniona.
Uch, dobra, to może choć kilka fotek pstryknę.
BeeMeR - Wto 26 Maj, 2015 22:30
Dawać mi tu napisy do 14. obejrzałabym
13. Hwajung znalazłam następująco
Najlepsze jest to, że akcja niewiele rusza do przodu, ale ogląda się znakomicie.
Tak, zauważyłam, że żaden włosek nie waży się wymsknąć Joo Wonowi
No ale nikt go nie tknął jeszcze, kroją się tortury - obaczym
Też myślałam, że panna przebierze się za pannę
In Woo poszedł spać w zielonych szmatkach u giseang a obudził z fioletowymi
No i po nocy od razu było południe ot, rzeczywistość dramowa
Agn - Wto 26 Maj, 2015 22:51
| BeeMeR napisał/a: |
Dawać mi tu napisy do 14. obejrzałabym
13. Hwajung znalazłam następująco |
No to mamy tak samo.
| BeeMeR napisał/a: | | Najlepsze jest to, że akcja niewiele rusza do przodu, ale ogląda się znakomicie. |
Owszem. Chyba wiedzą, jak to zrobić. Powolutku, pomalutku, mamy czas. I dobrze, dużo się dzieje, ale bez przesady z tempem.
| BeeMeR napisał/a: | | In Woo poszedł spać w zielonych szmatkach u giseang a obudził z fioletowymi |
Przez noc mu pewnie wredne baby uprały ze swoimi ciuszkami i farba poszła, nie śmiej się.
A poważnie - nawet tego nie zauważyłam.
| BeeMeR napisał/a: | | No i po nocy od razu było południe |
Bo to była baaaaardzo duża góra, zanim się na nią wspięli, to jak raz słoneczko w zenicie stanęło. Czepliwa jesteś.
No dobrze, to kilka obrazków poleci.
Wiadomo - Hwa Yi i Joo Won zostają aresztowani. Co ciekawe - Joo Won jak na aresztanta przystało cieszy się niezłą swobodą (okej, do czasu, ale jednak).
Plan jest dość prosty - poszedł do Hwa Yi i ją wypuścił, a sam zajął jej miejsce w areszcie. Rzecz jasna życie mu wisi teraz na włosku, ale Hwa Yi po to poleciała na wolność, by szukać dowodów niewinności.
No to teraz Joo Wona związano i prowadzą go za kraty. Po drodze król, który obiecuje mu, że będzie go przesłuchiwał osobiście i będzie wyjątkowo surowy.
Nasza Hwa Yi tymczasem gania po mieście. A że wystawili jej podobiznę, to musi się jakoś kryć. Ten kapelusik to jej naprawdę sporo da.
Rzecz jasna wyłapał Hwa Yi królewski szpiegus i doniósł o poczynaniach uciekiniera. Królowi chyba bardziej zależy, by wyjaśnić sprawę, niż by po prostu kogoś dorwać, przetorturować i wysłać na inny świat.
A Joo Won? No wreszcie jak należyty więzień - w białych szatkach i bez kapelusza. Najpierw rozmawia z ojcem, potem z królem. Ma przy tym bardzo załzawione oczy. No i w tej scenie się król doczekał i z jego ust usłyszał "czona".
Tymczasem w zbrojowni ludzie dochodzą jakoś do siebie. Głupiutka panna oczywiście nie wierzy, by ktoś tak śliczny jak Hwa Yi zrobił coś tak złego, jak wytrucie ludzi. Dostaje jej się za to od matki, która chyba chciała powiedzieć kapitanom coś miłego, ale...
- To są prawdziwi mężczyźni! Są zbyt zajęci porządną pracą, by dobrze wyglądać!
Reakcja obu panów - bezcenna.
Pisząc z grubsza - po próbie rozerwania Hwa Yi na strzępy ci dwaj jednak współpracują przy próbie zdobycia dowodów. Więc do zbrojowni zakrada się Hwa Yi w asyście In Woo, a nasi dwaj panowie odwracają uwagę straży.
Oczywiście Hwa Yi załapała, co się stało, no ale straże się pokapowały i trzeba wiać. Na końcu In Woo walczący z czterema przeciwnikami - ciency byli, bo nawet minuty nie potrzebował, by ich wszystkich skopać należycie.
Po ucieczce - mamy zonka. Wiemy co się stało, ale nie mamy jak tego udowodnić. No to Joo Won ma przerąbane, bo oto nastał dzień i szykuje się przesłuchanie.
Z innych obrazków - kwiatuszek, parawanik u byłej królowej...
Poranek w domu gisaeng.
I pijemy!
DAWAĆ MNIE TU NATENTYCHMIAST 14TKĘ!!!
BeeMeR - Wto 26 Maj, 2015 23:02
| Agn napisał/a: | Przez noc mu pewnie wredne baby uprały ze swoimi ciuszkami i farba poszła, nie śmiej się.
A poważnie - nawet tego nie zauważyłam. | a zauważyłaś, żę pod białą piżamką miał czarne niewymowne?
| Agn napisał/a: | A że wystawili jej podobiznę, to musi się jakoś kryć. Ten kapelusik to jej naprawdę sporo da. | zmieniła też kolor ubrań, co chcesz
| Agn napisał/a: | | No i w tej scenie się król doczekał i z jego ust usłyszał "czona". | Bardzo ładna scena
No, ja i moja czepliwość idziemy spać ukontentowane
Agn - Wto 26 Maj, 2015 23:07
| BeeMeR napisał/a: | | a zauważyłaś, żę pod białą piżamką miał czarne niewymowne? |
A miał? Nie, nie zauważyłam.
Być może nie jest to powszechnie znane, ale moja spostrzegawczość cieszy się pewną renomą.
| BeeMeR napisał/a: | | zmieniła też kolor ubrań, co chcesz |
To też jej sporo dało, bo przy podobiźnie na pewno napisali "Nie jest ubrany na niebiesko".
| BeeMeR napisał/a: | | Bardzo ładna scena |
Też mi się podobała. Nawet speech mi nie przeszkadzał.
|
|
|