To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

North and South - powieść - Nasz fanfik ;))

Margarett - Nie 28 Maj, 2006 22:57

GosiuJ dziękuję za tą "pożądniejszą" część fanfickai dziękuję też Kaziucie, Która-jak stwierdziła GosiaJ-miała duży wpłya na decyzję Gosieńki. Masz rację Kaziuto z Bolka i Lolka wyrosłam :wink: (nie myślcie, że mówię to by nakłonić Gosię do wysłania mi następnych, co mniej pikantnych szczegułoów :twisted: ). Jestem niewymownie dźwięcznai przynajmniej wiem, co kryją tajemnice powozu. Moja ciekawość została zaspokojona (tylko, że teraz w mojej głowie rodzą się coraz to nowsze pytania :lol: )
Kłaniam się gorąco :thud: :thud: :thud:

A niech mi tam, nawet zatańczę z radości :banan: :banan: :banan:

Gosia - Nie 28 Maj, 2006 22:59

Wiesz Margarett, tam pozniej sa sceny, ktore moga zdeprawowac zupelnie mlode niewinne panienki ;) i ktore nie nadaja sie do cytowania na forum ;)
Margarett - Nie 28 Maj, 2006 23:06

Gosia napisał/a:
Wiesz Margarett, tam pozniej sa sceny, ktore moga zdeprawowac zupelnie mlode niewinne panienki ;) i ktore nie nadaja sie do cytowania na forum ;)

Zatem od dzisiaj przestaję być niewinna :twisted: :twisted: :twisted:

Gosia - Nie 28 Maj, 2006 23:10

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Anonymous - Nie 28 Maj, 2006 23:14

się wpisuję.
GosiaJ - Pon 29 Maj, 2006 00:17

AineNiRigani napisał/a:
się wpisuję.

Dostaniesz całość, jak tylko zejdę z notebooka :-)

GosiaJ - Pon 29 Maj, 2006 00:18

Gosia napisał/a:

Ani trochę się nie nadają :mrgreen: Gosia, ja to jestem ciekawa, coś Ty w sobotę dziewczynom o mnie nagadała? ;-)

GosiaJ - Pon 29 Maj, 2006 00:21

Margarett napisał/a:
(...) Moja ciekawość została zaspokojona (tylko, że teraz w mojej głowie rodzą się coraz to nowsze pytania :lol: )
Kłaniam się gorąco :thud: :thud: :thud:
A niech mi tam, nawet zatańczę z radości :banan: :banan: :banan:

I to by było na tyle :-) I nie pytaj, Margaretko, trzeba poczekać, Margaretka Jasiowa też trochę poczekać musiała :lol:

basiek - Pon 29 Maj, 2006 07:05

GosiaJ napisał/a:
I to by było na tyle I nie pytaj, Margaretko, trzeba poczekać, Margaretka Jasiowa też trochę poczekać musiała

Ale jak się przy tym niecierpliwiła. :wink: :razz: :oops:

basiek - Pon 29 Maj, 2006 07:09

Fanfik cudny . Duże wrażenie robi dopiero w całości, to rosnące napięcie,oczekiwanie, niecierpliwość i w końcu spełnienie. Super. I z jakim cudnym wyczuciem napisane i przetłumaczone. :grin: :grin: :oops:
Gosia - Pon 29 Maj, 2006 07:44

GosiaJ napisał/a:
Gosia, ja to jestem ciekawa, coś Ty w sobotę dziewczynom o mnie nagadała?

Ja ??? :oops:
Jesli to o czym mysle, to przeciez wszystko zostalo w rodzinie :D
Gniewasz sie Gosiu ? :cry: Przepraszam :cry: :oops: :oops: :oops: :cry:

Mag - Pon 29 Maj, 2006 09:06

GosieńkoJ - Ty nasza mróweczko- dziękuję za owoce Twej pracy :mrgreen:

Baaaardzo ładne, pouczające, i rozbudzające apetyt na więcej.....(tak między nami, brakuje mi wedding part 4-dlaczego?)

ps. obejrzałam serial, przeczytałam o ślubie. Poproszę TAMTEN pierwszy....(+zdjęcia Ryśka) :cool:

GosiaJ - Pon 29 Maj, 2006 15:28

Gosia napisał/a:

Nie, ani trochę, ja nie z tych, co się gniewają :grin: A tym bardziej wczoraj z dziewczynami - miałam taki nastrój, o: :banan:

GosiaJ - Pon 29 Maj, 2006 15:29

basiek napisał/a:
Fanfik cudny . Duże wrażenie robi dopiero w całości, to rosnące napięcie,oczekiwanie, niecierpliwość i w końcu spełnienie. Super. I z jakim cudnym wyczuciem napisane i przetłumaczone. :grin: :grin: :oops:

Hmmm, tak myślę, czy ocenzurować słowo "spełnienie"? ;-) Eeeee, nie będę przesadzać :mrgreen:

GosiaJ - Pon 29 Maj, 2006 15:32

Mag napisał/a:
GosieńkoJ - Ty nasza mróweczko- dziękuję za owoce Twej pracy :mrgreen:
Baaaardzo ładne, pouczające, i rozbudzające apetyt na więcej.....(tak między nami, brakuje mi wedding part 4-dlaczego?)
ps. obejrzałam serial, przeczytałam o ślubie. Poproszę TAMTEN pierwszy....(+zdjęcia Ryśka) :cool:

Part 4 wysyłam, skoro nie dotarło, nie wiem, czemu - ja już czasem nie wiem, co komu wysyłam, mogło mi się poknocić coś :-) Apetyt na więcej... hmmm, wpisałaś się na subskrypcję? A jaki pierwszy chcesz, ja tylko jeden ff na razie tłumaczyłam :-) I jakie zdjęcia?? :hello:

Margarett - Pon 29 Maj, 2006 16:50

GosiaJ napisał/a:
Gosia napisał/a:

Nie, ani trochę, ja nie z tych, co się gniewają :grin: A tym bardziej wczoraj z dziewczynami - miałam taki nastrój, o: :banan:

Tak,tak Gosia wczoraj miała wyjątkowy humor... :wink:

Gosia - Pon 29 Maj, 2006 18:13

GosiaJ napisał/a:

Hmmm, tak myślę, czy ocenzurować słowo "spełnienie"?

:lol: :lol: :lol:

Hehe, bo pewnie wyobraznia Ci podpowiada jak ono wygladalo i swoje mysli chcesz ocenzurowac, a nie jedno niewinne slowko, ktore nic nie oznacza ;)

asiek - Pon 29 Maj, 2006 19:47

GosiaJ napisał/a:

Oj, będzie, będzie, niecierpliwe kobiety, dajcie mi trochę czasu, chcę to ładnie przetłumaczyć, a nie jestem profesjonalistą :-) Jutro odwyk, nowy fanfikowy wypiek - po kawałku od poniedziałku :-)

GosiuJ ... łyknęłam melissanę i grzecznie czekam :grin: :grin: :grin:

GosiaJ - Pon 29 Maj, 2006 23:20

Gosia napisał/a:

Hehe, bo pewnie wyobraznia Ci podpowiada jak ono wygladalo i swoje mysli chcesz ocenzurowac, a nie jedno niewinne slowko, ktore nic nie oznacza ;)

Masz rację, ale co tam - swoich myśli autocenzurować nie będę, przykro mi :-)

GosiaJ - Pon 29 Maj, 2006 23:46

Część pierwszą fanfika nr 2 wysłałam do Aragonte, Baśka, Migotki i Naryi, tyle miałam potwierdzeń chętnych na sybskrybcję na maila :-) Acha, i do Matyldy, chęć wyrażona osobiście :-) Przyjemnego czytania :-)
Monika - Pon 29 Maj, 2006 23:55

GosiuJ, a co to za funfik nr 2. Chodzi o ślub, powóz i takie różności? Chyba się lekko pogubiłam.
Ale jeśli to jakaś nowa poezyja romantyczno erotyczna to nie zapomnij o Moni :hello:

Kaziuta - Pon 29 Maj, 2006 23:58

Gosiu, a prawo serii tu nie działa?
Jak ktoś miał I cześc to chyba jasne, że chce i drugą.
Ja poprosze drugą też. :hello:

GosiaJ - Wto 30 Maj, 2006 00:09

Kaziuta napisał/a:
Gosiu, a prawo serii tu nie działa?
Jak ktoś miał I cześc to chyba jasne, że chce i drugą.
Ja poprosze drugą też. :hello:

Drogie dziewczątka, Kaziutko i Moniko, wysyłałam do Was ostatnio maila z reklamą, nie dostałyście? To jest już inny fanfik, sequel pierwszego :-) Mogę Was oczywiście dopisać do listy :-)

Kaziuta - Wto 30 Maj, 2006 00:25

Poproszę dopisać.
Gosia - Wto 30 Maj, 2006 00:26

Gosiu, jakby cos nowego sie pojawilo, to wiesz, ze ja zawsze chetnie poczytam :D
Lubie literature piekna ;)