Seriale - Witamy w dramalandzie! - odcinek 6
Agn - Czw 21 Maj, 2015 16:12
| Admete napisał/a: | | W obrębie świata przedstawionego wszystko mi gra |
Tutaj też są pewne granice.
| BeeMeR napisał/a: | Melduję, że doczytałam wątek (prócz Hwajung które sobie najpierw obejrzę a potem doczytam ). Miejcie litość i nie oznaczcie spoilery SC 15-16 cobym też mogła najpierw obejrzeć - wystarczy w nagłówku, ominę post wzrokiem a potem doczytam
domyśłam się kto umrze (trafi za kraty) ale nie chcę wiedzieć przedwcześnie jak |
Ok, postaram się nie zapomnieć o oznaczeniu w razie czego. Cieszę się, że wróciłaś. Mam nadzieję, że wszyscy zdrowi i już po strachu.
Dobra, thera flu zrobione, to mogę wziąć się za dramy. O ile coś z nich załapię, bo mi lekko głowa buzuje.
Admete - Czw 21 Maj, 2015 16:17
| Agn napisał/a: | Tutaj też są pewne granice. |
W dramach? Nie ma żadnych Serio ja się nimi przestałam przejmować w kategoriach jakiegokolwiek prawdopodobieństwa.
Trzykrotka - Czw 21 Maj, 2015 16:22
| Admete napisał/a: | | Serio ja się nimi przestałam przejmować w kategoriach jakiegokolwiek prawdopodobieństwa. |
Umówmy się z góry, że ty na to patrzysz inaczej niż statystyczna większość - i będzie pięknie
BeeMer - martwiłam się Dobrze cię znowu widzieć.
Admete - Czw 21 Maj, 2015 18:02
| Trzykrotka napisał/a: | Umówmy się z góry, że ty na to patrzysz inaczej niż statystyczna większość - i będzie pięknie |
Znaczy się mam więcej nie pisać o tym? Nie ma sprawy Obejrzałam sobie drugi raz 8 odcinek Missing Noir M. Po wydarzeniach z odcinka 7 Gil Soo-Hyun i detektyw Oh Dae-Young prowadzą odrębne śledztwa, ale na końcu okazuje się, że mają tego samego podejrzanego. Bardzo mi się podobało ich przypadkowe spotkanie pod hotelem. Bromance jeszcze z tego będzie. To ci dwaj panowie na moim avku.
Agn - Czw 21 Maj, 2015 18:16
| Admete napisał/a: | | W dramach? Nie ma żadnych |
Są, są. Ostatecznie scenariuszy MIMO WSZYSTKO nie pisze Pierwsza Grafomanka RP.
| Admete napisał/a: | | Bromance jeszcze z tego będzie. To ci dwaj panowie na moim avku. |
Tak mi się zdawało. Choć nie wiem czemu, wcześniej otoczka wokół kółka była pomarańczowa.
To co? Ktoś ma ochotę na dalsze fotki Pięknych Oczu?
Admete - Czw 21 Maj, 2015 18:19
Im więcej oglądam, tym mniej jestem o tym przekonana A tak serio, to każdy ma jakieś preferencje i upodobania względem zachowań, reakcji postaci, wątków, sytuacji. Ja nie traktuje tego jakoś szczególnie poważnie, jak mi coś nie pasuje, to przewinę, jak mnie zezłości, to nie obejrzę dalej. I tyle.
| Cytat: | Tak mi się zdawało. Choć nie wiem czemu, wcześniej otoczka wokół kółka była pomarańczowa. |
To był inny avek, tamten mi się nie podobał. Ten znalazłam gotowy.
Agn - Czw 21 Maj, 2015 18:28
| Admete napisał/a: | | Im więcej oglądam, tym mniej jestem o tym przekonana |
Hehehehehe
Agn - Czw 21 Maj, 2015 18:54
Sensory couple nr 15 - spoilery!!!
(Patrz, Basiu, pamiętałam )
Mam ochotę walnąć Miśka, bo robi teraz coś tak totalnie głupiego, że mnie zęby bolą. Wiem, że tu emocje itd., ale jak już ma złapanego złoczyńcę i ma go oddać w ręce sprawiedliwości i wie, że facet ad mortem usrartem nie wyjdzie z paki... to mógłby go nie lać, bo jeszcze go jakiś mecenasik wybroni na tej podstawie.
Edycja: I znowu skazaniec ma ręcznik na łapach zakutych w kajdany - o co biega z tym ręcznikiem???
Edycja: Coś czuję, że Admete przewinie przynajmniej pół tego odcinka.
Edycja: Misiek i jego pomysły na oświadczyny. W końcu oświadczyny wymyślił fajnie, choć otoczka była najbardziej kiczowata ze wszystkich. Pamiętacie te wszystkie podświetlane wesołe miasteczka i parki? Well... szykujcie się na wersję hard.
Edycja: Yessss! Do zdjęć ślubnych Miśkowi sczesano grzybka i od razu lepiej wygląda. Nie mogli tak od razu?
Agn - Czw 21 Maj, 2015 20:50
Pozwolę sobie - Hwajung nr 12
Gdyby ktoś miał jakieś wątpliwości czy wręcz obawy, czy Hwa Yi będzie pracowała w zbrojowni, to je rozwiewam - oczywiście, że będzie.
A ponieważ spodobała się głupiutkiej córce kucharki, no to stąd niedaleko do awantury.
Przerwa na lunch, każdy dostaje jedzenie (proszę, nie mówcie mi, że to czerwone to kimchi ). Hwa Yi dostaje od córki kucharki wielgachną kopę ryżu, co z niezadowoleniem odnotowują inni.
I tak chwila za chwilą mamy - dosiada się do Hwa Yi gość, by zapytać, czy usiłuje wyrwać służkę. Oczywiście Hwa Yi zaprzecza i życzy mu dużo szczęścia w podrywie.
Ale to nie wystarczy, najwyraźniej gość szuka zaczepki. I zaczęło się od tego, że siedzi nie tam gdzie trzeba. No to Hwa Yi zabiera tacę i zaczyna odchodzić, ale nie - zaczepniś ją szarpie, to i jej jedzenie ląduje na jego głowie i okolicach.
No i się zaczyna. Wstaje on, inny krzykacz, więcej krzykaczy, cała zgraja krzykaczy...
I jazda!
Z innych wydarzeń - mamy sabotaż. Na razie nie wiadomo, kto coś namotał, ale zaczęło się od zielonego ognia, potem było mnóstwo dymu i ludzie masowo zaczęli się zataczać, wymiotować i generalnie masakra się zrobiła.
Oczywiście jako winnego wskazano od razu Hwa Yi (bo tknęła pokrywę któregoś razu). Dziewczyna postanawia się bronić i udowodnić swoją niewinność. Niestety, na to wchodzi szef policji Hong i każe aresztować zarówno Joo Wona jak i Hwa Yi. Tak, ojciec aresztuje syna.
W dzisiejszym odcinku podziwiałam:
1. Pan szpieg notuje ładne laski w mieście.
Na tym łapie go In Woo, krytykuje jego gust odnośnie kobiet. Kończy się to w objęciach gisaeng.
2. Śliczne ujęcia, architektura oraz przedmioty zdobiące.
3. I pijemy!
I znowu tydzień czekania...
Tymczasem do Zamaskowańca nie ma jeszcze napisów. Przynajmniej takich w cywilizowanym języku. To tyle, jeśli chodzi o moje ambitne plany potrójnej dobranocki. Ech...
Agn - Czw 21 Maj, 2015 21:23
PS Przypomniał mi się wyraźny okrzyk Trzykrotki: "Dawaj!", więc nie przedłużając...
Trzykrotka - Czw 21 Maj, 2015 23:55
Uch.... to sobie zerknęłam okiem na fotki... Jak na Jun Ki to odważna sesja, skoro on taki wstydliwy. Modelce zazdroszczę - łapa w dekolcie! I to nie jej dekolcie Ale nadal Jun Ki omija ją wzrokiem - nasz chłopak. W oczy fanek się patrz, ty nasz wampirze uczony ty
Serio - mam nadzieję, że wampiry w tej dramie nie będą jak te latające wydry z Van Helsinga. Znowu je dziś widziałam w TV, a wydają mi się dziwnie odrażające.
Edit: aj, aj, jakie nóżki (Zgadnijcie czyje )
Agn - Pią 22 Maj, 2015 09:30
| Trzykrotka napisał/a: | | Modelce zazdroszczę - łapa w dekolcie! I to nie jej dekolcie |
Podejrzewam, że gdyby jego łapka była w jej dekolcie, to też by nie narzekała. | Trzykrotka napisał/a: | | Serio - mam nadzieję, że wampiry w tej dramie nie będą jak te latające wydry z Van Helsinga. |
O ile doczytałam to, co mówili ludzie znający mangę - wampióry tam mogą latać.
A ile tam wątków miłosnych będzie. Fiu fiu! Więc przede wszystkim główny, wiadomo, do tego wątek z przeszłości (i jako żywo kojarzy mi się to z Draculą, gdzie po latach spotyka kobietę, która wygląda jak jego ukochana), a do tego dochodzi jakaś wyjątkowo wredna gisaeng, znaczy się - zwrednieje, bo wampir nie będzie nią zainteresowany.
Jak Junki będzie te trzy panienki obracał, a jednocześnie kopał kogo trzeba, to się będzie działo.
Z facetów - Changmin to książę, zaręczony (czy wręcz już chajtnięty z ową "byłą"), no i Stolarz jako jakiś pałacowy, wyjątkowo zły wampir.
| Trzykrotka napisał/a: | | aj, aj, jakie nóżki (Zgadnijcie czyje ) |
HMMMM.... Nie zgadnę.
Trzykrotka - Pią 22 Maj, 2015 09:49
Aż muszę Gosię poprosić o poszukanie jej gdzieś na stronach mangowych. Choć to chyba webton, a ona ich nie lubi.
Agn - Pią 22 Maj, 2015 09:54
W necie jest... ale po chińsku lub po rosyjsku. Gdyby była po angielsku, to bym poczytała, a tak sobie tylko mogę obrazki obejrzeć.
Zresztą będą spore zmiany względem komiksu (np. jedna z postaci kobiecych jest dodana). Zwłaszcza że historia w komiksie nie jest jeszcze skończona (pewnie ma miliard tomów), a dramę skończyć trzeba.
Trzykrotka - Pią 22 Maj, 2015 10:54
Hm... Po rosyjsku chyba jeszcze moglabym się porwać na czytanie. Kiedyś Mistrza i Małgorzatę czytałam' ech, stare dzieje Ale chyba sobie spokojnie poczekam do lipca, Lubię takie czekanie
A propos rosyjskiego, to w Warm i Cozy parsknęłam śmiechem, kiedy Kang Sora okazała się pracownicą działu handlu z Rosją. Czyżbym wyczuwała małe nawiązanko?
Warm and Cozy
Wreszcie wiem, co w trailerze robiła dzida! Domyślałam się oczywiścoe... Sora wygladała z nią tak stylowo, ze na miejscu jej agenta już szukałabym jej miejsca w Latajacych Smokach albo innym seguku. Pierwszy odcinek za mną. Powiem tak: tyłka mi nie urwało. Wszystko póki co było z serii 'znacie? To posluchajcie,' ale za to nad całością unosi się duch tytułu. Zapowiada się drama ciepła, kojąco miła, moze bez wielkich przełomów akcji i burzliwych wydarzeń, ale urocza Przede wszystkim oboje Główni są łatwi do polubienia, a już sama Jeju i jej morski oddech nastroiła mnie wczoraj tak wakacyjnie, ze chce mi się odpalać ciąg dalszy. I zrobię to, zaraz po finale Sensory Couple i FFI. Idą wakacje, takie dramay będą nam teraz serwowac.
Admete broń Boże nie mówię ci, co masz pisac, a czego nie. Przepraszam, jeśli tak to zabrzmialo. Masz inne pogląd na ogladanie i takie samo prawo do wyrażania go, jak kazdy. Wczoraj wystraszyłam się po prostu, ze zaraz zaczniemy kolejną w ciągu kilku dni jalową dyskusję nie prowadzaca do zadnej konkluzji. Nie miej mi za złe, proszę
Aaa, zapomniałabym, było cameo Mastera z Master,s Sun! Proszę, jak przystojnie wygladał bez grzyba na czole!
Admete - Pią 22 Maj, 2015 11:14
A zauważyłaś, żebym przestała pisać? Sensory Couple faktycznie przewijam trochę. Skończę i do widzenia Jakiś seguk mi potrzebny, może Tree with deep roots? Albo wasz Hwajung - tyle, że przeraża mnie to 50 odcinków. Z Empress Ki nie zdzierżyłam do końca, ledwo do 20.
Trzykrotka - Pią 22 Maj, 2015 12:33
Uff, dobrze
Wlasnie trauma po Empress Ki odstrasza mnie od Hwajung, choc dziewczyny są zachwycone. Zwyczajnie boje sie zaczynac. Dokonczę sobie Shine or Go Crazy i Baek Dong Soo, no i na Smoki poczekam. Wrazen z Tree byłabym ciekawa, gdybys sie zdecydowała
Sensory Couple MOGĄ BYĆ SPOILERY!
Taka dawka slodyczy, ze wrecz nie było innej możliwosci zakonczenia odcinka. Pomysły Miśka na oswiadczyny i inne takie - w sumie tak z 3/4 odcinka to miłe i urocze, choc troche jednostajne wypelniacze przed finałem. Szczerze mówiac, wolałabym dowiedzieć sie o motywach postępowania mordercy troche wiecej, niz wykoncypowała oficer Yeom. Moze bedzie jakas wielka spowiedż mordercy w odcinku finalowym.
Sprawdzę potem, na razie idę sprawdzic, czy Bonarka stoi na swoim miejscu, bo śniła mi się w totalnej przebudowie Na szczescie przestalo lać.
Admete - Pią 22 Maj, 2015 12:52
Ja sobie nadal chrypię, ale jeszcze dwa dni bez gadania, to może przestanę do poniedziałku. Obejrzałam do końca SC - takie ple,ple trochę. Ciekawe jak zakończą FFI.
Agn - Pią 22 Maj, 2015 14:58
| Trzykrotka napisał/a: | A propos rosyjskiego, to w Warm i Cozy parsknęłam śmiechem, kiedy Kang Sora okazała się pracownicą działu handlu z Rosją. Czyżbym wyczuwała małe nawiązanko? |
Też o tym pomyślałam. Ale może aktorka po prostu mówi po rosyjsku (i chyba mówi, zważywszy jak ładnie mówiła w Misaeng) i może będą to chcieli wykorzystać z czasem.
| Trzykrotka napisał/a: | | Sora wygladała z nią tak stylowo, ze na miejscu jej agenta już szukałabym jej miejsca w Latajacych Smokach albo innym seguku. |
Ach, nadawałaby się! Na jakąś wojowniczkę jak najbardziej. Tylko czy Korea ma tradycję wojowniczek?
| Trzykrotka napisał/a: | | Powiem tak: tyłka mi nie urwało. Wszystko póki co było z serii 'znacie? To posluchajcie,' |
Mnie też niczego nie urwało, ale jest lekkie i przyjemne. I niezobowiązujące. Choć może się to ładnie rozwinąć. Ja już oczyma duszy swojej widzę pierepałki z tą ruiną, którą panna chce przerobić na kafejkę. Liczę też na spore interakcje z miejscowymi kobietami.
| Trzykrotka napisał/a: | | Aaa, zapomniałabym, było cameo Mastera z Master,s Sun! Proszę, jak przystojnie wygladał bez grzyba na czole! |
Się właśnie zastanawiałam, skąd znam tę twarz - z fotek, które tu były chyba publikowane.
| Admete napisał/a: | | może Tree with deep roots? |
Też się już na to ślinię...
| Trzykrotka napisał/a: | | Wlasnie trauma po Empress Ki odstrasza mnie od Hwajung, choc dziewczyny są zachwycone. |
Jeśli zaczną się odcinki zapchajdziury i drama zacznie się plątać w zeznaniach i zanudzi publikę, niewątpliwie się o tym od nas dowiecie.
SC obejrzę... Hmm, chyba dopiero w niedzielę wieczorem.
Aragonte - Pią 22 Maj, 2015 17:57
| Agn napisał/a: | | Trzykrotka napisał/a: | A propos rosyjskiego, to w Warm i Cozy parsknęłam śmiechem, kiedy Kang Sora okazała się pracownicą działu handlu z Rosją. Czyżbym wyczuwała małe nawiązanko? |
Też o tym pomyślałam. Ale może aktorka po prostu mówi po rosyjsku (i chyba mówi, zważywszy jak ładnie mówiła w Misaeng) i może będą to chcieli wykorzystać z czasem. |
Mam wrażenie, że nie mówi jednak, tylko nauczyła się tego, co musiała na użytek scenariusza (z niezłą wymową) - coś takiego kojarzę z odcinka specjalnego, ale mogę się mylić
Agn - Pią 22 Maj, 2015 18:18
A no to świetnie jej poszło, bo takich wyuczonych tekstów w dramalandzie było pełno (może nie po rosyjsku, ale jednak) i nie zawsze szły tak płynnie. Jeśli jednak podobna informacja była o jej angielskim, to za zarazę nie uwierzę - za pięknie mówiła.
Trzykrotka - Pią 22 Maj, 2015 19:30
Po angielsku mówiła ślicznie i słychać było, ze zna język, bo dobrze intonowała, wiedziała, co mówi. Ale po rosyjsku to ona nie umiała. Ja się jeszcze rosyjskiego uczyłam, wiem, co mówię. Gdybym nie miala powiedzine, z kim ona rozmawia, nie wpadłabym na to, co to za język. Ale intonowała też dobrze. Ma ewidentnie dar' do języków.
Sensory Couple obejrzana.
Choć było i zabawnie i ślicznie, to się zawiodłam. Jakoś tak po łebkach i za szybko załatwili sprawę chefa Kwona, a całość strasznie polukrowali. Bardzo było miło, ale trochę mdło.
Jednak dramie wystawiam letnią laurkę w kwiatki i motylki za kilka miłych godzin przy niej spędzonych.
zooshe - Pią 22 Maj, 2015 19:31
Warm and Cozy 3
Nadal bardzo przyjemnie się ogląda.
Było nawiązanie do Heirsów i Love is the mooooooomeeeent.
Była i Arielka ratująca księcia.
Jeśli mi drama nie sparuje hyunga z ajummą będę mocno zawiedziona.
Agn - Sob 23 Maj, 2015 07:47
| Trzykrotka napisał/a: | | Ja się jeszcze rosyjskiego uczyłam, wiem, co mówię. Gdybym nie miala powiedzine, z kim ona rozmawia, nie wpadłabym na to, co to za język. |
A to ja, choć ostatnio zauważyłam, że kiepsko rozróżniam czeski od rosyjskiego (dalibór nie wiem dlaczego ), tak tu słyszałam wyraźnie rosyjski. Ale się nigdy nie uczyłam, więc gdyby mówiła po chińsku, ale kiepsko, to też bym nie wiedziała.
| zooshe napisał/a: | | Jeśli mi drama nie sparuje hyunga z ajummą będę mocno zawiedziona. |
Z którą ajummą?
Poranna kawa! Nie wiem, czy to pasiak, garnitur, czy piżamka, ale kto by się tym przejmował?
PS Zooshe, twój avek... To powinno być niezgodne z prawem...
Admete - Sob 23 Maj, 2015 07:54
Tak sobie poczytałam o początkach Joseonu i stwierdziłam, że w Six Flying Dragons to na końcu krwawo będzie. Postać KMM zginie w zamachu przeprowadzonym przez przyszłego króla. A razem z nim zginie królowa i jej dwóch małoletnich synów. Przyrodni brat, przyszły król Taejong nie pozostawiał niczego przypadkowi i nie miał ochoty, żeby mu ktoś wyskoczył z pretensjami do tronu. To ojciec Sejonga Wielkiego - bohatera Tree with deep roots. Zabieram się dziś za tę dramę. Na razie podejrzałam sam początek. Akcja idzie wartko od razu, choć już wiem, czego się będe czepiać. Styl walk - latanie po dachach. Przesada. Lubię takie walki jak w BDS - wystylizowane, ale w granicach rozsądku. A tu mi jakąś wuxią zapachniało
|
|
|